35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
sandra80 wrote:Dziewczyny właśnie czytam w Dzienniku Gazecie Prawnej, że w tej nowej ustawie o in vitro jest taki zapis, że dziecko będzie miało w USC wpisane, że jest z in vitro. Słyszałyście o tym? Nazwali to "urzędniczą bruzdą".
na wątku in-v chwilę wałkowały to dziewczyny wczoraj
chodzi np. o dzieci par lesbijskich, nie o wszystkie dzieci z in-vitro. Cytuję za Anatolką gdy właśnie odnosiła się do tej publikacji:
Dotyczy to kobiet samotnych, par korzystających z nasienia dawcy i lesbijek, które chciałyby podejść do ivf (to nie problem dla nich - zrobią za granicą i żadnego rejestru nie będzie). Bardziej uderza we wspomniane osoby, które już mają zarodki zamrozone, bo jeśli od 1.11.2015 samotna kobieta, która ma już zamrożony zarodek będzie chciala Go zabrać to musi przyjść z tatusiem, który dziecko właśnie USC uzna ( chodzi o to, że to zarodek z nasienie anonimowego dawcy i dlatego nowy "tatuś" musi składać urzędowe oświadczenie, że później nie odmieni mu się i powie, że to nie jego dziecko, bo nie jego materiał genetyczny). To też obchodzą same zainteresowane wywożąc zarodki najczęściej Czech. Faktem jest, że ustawa mocno zmienia realia i że przy debatach na jej temat o wielu kwestiach w mediach nie mówiono. Kto chciał to przeczytał całość..."
istotniejsza się teraz wydaje kwestia akredytacji dla klinik, która wchodzi od 01/11/2015..ComeToMeBaby, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
ok, już. specjalnie dla tych co nie widziały skopiowałam sobie treść posta do notatnika, zeby co chwilę nie wrzucać zdjęć do zapodaja. ale na forum nie będe ich przetrzymywać. kto nie widział- woła
już wstawiam.macduska, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mój m właśnie się ubrał w mundur wyjściowy (czyli ten ze ślubu)... Mrrr...
Poszedł na szpaler. Chłopaki teraz jeden po drugim zgapiają od niego ten szpaler, teraz jeden, a w przyszłym roku kolejny. A jeden, który już miał ślub stwierdził, że żałuje że nie zrobił na wojskowo. No- to chyba się wszystkim podobało. Fajnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 15:24
dorbie, Aasiula, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:Kometa jak z Czterech pancernych ...
"
a nam pani fotograf mówi: ale wy się będziecie cały czas rozstrzeliwać, czy się poprzytulacie trochę też?
no to się poprzyytulaliśmy. ale reszta zdjęć to takie wygłupy trochę. malowanie twarzy, zapasy, celowanie do siebie, pozowanie z giwerami, wielke noże w zębach, łażenie po ruinach, takie tam
no i moje słynne groźne miny, które chyba światła dziennego nie ujrzą- wystarczy że na ekranie aparatu zobaczyłam jedną hahahaha
megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny