X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje paluszki ała bola
    Ale warto było powstały 3 zwierzaczki, tylko muszelek takich już mi brak,która ma blisko nad morze i podesle?
    No i parę innych dziwactw mojego wykonania:-)
    Teraz mogę sobie zrobić kawusie i odsapnac

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a placki z cukini jak robisz? Tak na słodko?
    U mnie jedyny wariant z cukinia to jak kotlety

iwcia77 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała widziałam te dzieła :)

Co Wy ostatnio macie z tą kawką i kawusią?

Opowiadałam jak mnie pewien słynny kapitan zaprosił na kawkę?

Mala79, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Woskiem białym przeciągnęłam.
    Cicho. Juz skonczylam, więc nawet jak nie wolno, to za późno. Dwa krzesla i na balkonie je robiłam.
    Jeszcze nie pokażę, bo schną. Później tylko zostanie przetrzeć, żeby nadmiar wosku zetrzeć.
    Efekt jest właśnie odbarwionego drewna - słoje są doskonale widoczne, ale drewno bielsze. Tylko szkoda że to sosna. Na innych byłoby to lepiej widoczne.

Poczka, poczkaj. A Ty przypadkiem w ciąży krzeseł ogrodowych nie malowałaś?

malowalam! ;) a nie, to juz po porodzie.. ale moze w ciazy tez, bo 8 ich mam, to troche zajelo.. malowanie, woskowanie to ujdzie- ja mowie o chemicznym odbarwianiu drewna. cudo wychodzi..

trzeba miec wodę utlenioną ale o wyższym stężeniu niżeli ta do ran... i wodę
    amoniakalną lub amoniak. Do słoika leje się to i to.. To ma być reakcja chemiczna w której wytworzy się ciepło. Malujesz nim raz mebel. Wszystko ci wrze i buzuje, brudy ze szpar wychodzą itd. Potem wycierasz do sucha szmatą.. Jak są plamy albo jeszcze za ciemne - kładziesz te miksturę raz jeszcze. Mebel jaśnieje jeszcze po tym jak wytrzesz go do sucha, więc trzeba uważać. Sosna wychodzi cudnie.

Ale nie w ciazy. W masce, na dworze i z daleka od dzieci ;)

moremi, Mimbla, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Moje paluszki ała bola
    Ale warto było powstały 3 zwierzaczki, tylko muszelek takich już mi brak,która ma blisko nad morze i podesle?
    No i parę innych dziwactw mojego wykonania:-)
    Teraz mogę sobie zrobić kawusie i odsapnac

Ja moge podeslac, mam na zbyciu takie muszle z tutejszego wybrzeza wielkosci pieciozlotowki, a ksztaltu szpiczstego beretu. Moga byc? To daj adres na priv.

BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    malowalam! ;) a nie, to juz po porodzie.. ale moze w ciazy tez, bo 8 ich mam, to troche zajelo.. malowanie, woskowanie to ujdzie- ja mowie o chemicznym odbarwianiu drewna. cudo wychodzi..

amoniakalną lub amoniak. Do słoika leje się to i to.. To ma być reakcja chemiczna w której wytworzy się ciepło. Malujesz nim raz mebel. Wszystko ci wrze i buzuje, brudy ze szpar wychodzą itd. Potem wycierasz do sucha szmatą.. Jak są plamy albo jeszcze za ciemne - kładziesz te miksturę raz jeszcze. Mebel jaśnieje jeszcze po tym jak wytrzesz go do sucha, więc trzeba uważać. Sosna wychodzi cudnie.

Ale malowane drewno tez to przyjmuje, czy najpierw zeskrobac farbe? I co po tym? Jakos zabezpieczasz to piekne, odbarwione drewno (bo przeciez znowu z czasem zsciemnieje.)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates, napisalam :-)

beates lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Ale malowane drewno tez to przyjmuje, czy najpierw zeskrobac farbe? I co po tym? Jakos zabezpieczasz to piekne, odbarwione drewno (bo przeciez znowu z czasem zsciemnieje.)

olejna malowane trzeba szlifowac.. bejcowane czy woskowane nie.. jak stara farba i zlazi, to moze nawet nie trzeba szlifowac.. wszysto zalezy od tego, czym pokryte..

zolknac potem nie zolknie.. ale malowac mozna, lakierem, woskiem, czym sie chce. niezabezpieczone szybko sie brudzi..

moremi, Magdala, Mimbla lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dogorywam
    jutro wracamy do DE

efcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    dogorywam
    jutro wracamy do DE
    Zatem szerokiej drogi i spokojnej

Heretyczka lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

To jak będę miała kolejne za 4 lata, to zapytam o ten sposób.
    A właściwie to pewnie wcześniej :)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mała widziałam te dzieła :)

Co Wy ostatnio macie z tą kawką i kawusią?

Opowiadałam jak mnie pewien słynny kapitan zaprosił na kawkę?

Nie kojarzę?

No moze byc i kawa :-)

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Ja moge podeslac, mam na zbyciu takie muszle z tutejszego wybrzeza wielkosci pieciozlotowki, a ksztaltu szpiczstego beretu. Moga byc? To daj adres na priv.
    Fajnie z chęcią przyjme i cosik z nich zrobie mi sid juz moj puchar konczy z tymi cudami bo nad morzem dawno nie bylam...
    Ale to tylko dlatego, ze sie fatalnie tam czuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka jak wyschlo to pstryknij fotke prosze :-)

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Morka jak wyschlo to pstryknij fotke prosze :-)
    Fotki będą jak skończymy remont. Na razie nie mam nawet gdzie tych krzeseł ustawić, bo w kuchni malowanie. Musicie się uzbroić w cierpliwość. Ale do końca następnego tygodnia powinniśmy skończyć wszystkie montaże :)

Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Fajnie z chęcią przyjme i cosik z nich zrobie mi sid juz moj puchar konczy z tymi cudami bo nad morzem dawno nie bylam...
    Ale to tylko dlatego, ze sie fatalnie tam czuje

Juz Cie mam. Daj adres. :-)

BISCA, Mala79 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Nie kojarzę?

No moze byc i kawa :-)
    Otóż podczas pewnego rejsu jednym z naszych większych żaglowców kapitan onego zaprosił mnie na kawkę. Wiedząc o tym, że w swojej kajucie posiada on ekspres (uwielbiam kawę z ekspresu) zgodziłam się ochoczo. Z samego rana, po apelu widząc tegoż kapitana w nawigacyjnej upomniałam się o kawkę. Usłyszałam pytanie "kawę czy kawkę?". Uznałam, że różnicowanie wynika z mocy kawy, więc poprosiłam o kawkę, ale z miejscem na mleko. Zrobił lekko zdziwioną minę, ale słowem się nie odezwał. Koleżanka poprosiła o kawkę, ale czarną. Czekałyśmy chwilę i dostałyśmy kawkę - ja białą, ona czarną. Cały czas coś mi nie pasowało w tej kawce, ale twardo piłam małymi łyczkami - przecież wszyscy naokoło zachwycali się jaka dobra. Dla mnie była jakaś... kwaśna.
    Dopiero gdy zapytałam czy komuś jeszcze kawa wydaje się kwaśna kapitan wybuchnął śmiechem. Okazało się, że kawa, to kawa i niezależnie czy z mlekiem zawsze będzie kawą. Kawka to kawa z dodatkiem dobrego alkoholu. A ja do tego poprosiłam mleko :D
    Od tamtej pory nigdy przenigdy nie proszę o kawkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 20:54

malgos741, Magdala, Sabina, Mala79, Mimbla, ania.g, megan8, Aasiula, BISCA, iwcia77, beates, Bozia3, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Okazało się, że kawa, to kawa i niezależnie czy z mlekiem zawsze będzie kawą. Kawka to kawa z dodatkiem dobrego alkoholu. A ja do tego poprosiłam mleko :D
    Od tamtej pory nigdy przenigdy nie proszę o kawkę ;)

Wszystko jasne. Tu same amatorki KAWKI przeciez. ;-)

ComeToMeBaby, moremi, Sabina, Mimbla, Aasiula, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam katar w natarciu. Zrobilam sobie oklad z cebuli na szyje I z pieprzu kajenskiego na stopy. Jutro mam byc jak nowa.

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Wszystko jasne. Tu same amatorki KAWKI przeciez. ;-)
    Ale żeby tak codziennie? od bladego świtu?

Magdala lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 11366 11367 11368 11369 11370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ