35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bry wieczór
Zrobiłam dziś bakłażany faszerowane mięsem z papryką, zapiekane pod chmurką ze startego oscypka, w towarzystwie ryżu z sosem pomidorowo -paprykowym. Obżarliśmy się tak, że ruszyć się nie mogliśmy. Już dawno nie robiłam bakłażana, ale mimo że był pyszny, to już chyba długo nie zrobię. Po pierwsze trafiły mi się takie z brązowymi pestkami, tymi gorzkimi, więc dłubałam i dłubałam, miąższu z tego za dużo nie było, skórka twarda, niejadalna. Wyszło więc prawie na to, że cała dłubanina sprowadziła bakłażana do funkcji foremki na farsz i tylko tyle. Za dużo bakłażana nie zjedliśmy. I jeszcze ta zabawa ze solą. To już wolę cukinie.
A teraz oglądam tv, łuskam słonecznika i zastanawiam się czy domyję paluchy są czarne od łupinek.
Na jutro planuję zakupy w celach słoikowych. Co mnie natchnieMala79, ania.g, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Dopiero gdy zapytałam czy komuś jeszcze kawa wydaje się kwaśna kapitan wybuchł śmiechem.
moremi, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:choć obie formy są dopuszczalne, to jednak zdecydowanie "wybuchł granat" natomiast śmiechem lub płaczem "wybuchnął kapitan".
Jednak jak codziennie się z granatami obcuje, to ciężko się przestawić na kapitanaBozia3, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Ja tam na weselu, śpimy na miejscu a jutro poprawiny... eh do 17tej...
Pogoda super bo cały czas słoneczko i ciepło było...
Przed wyjazdem na wesele spadł mi hankiel na stopę i trochę mnie boli... kurka zawsze coś... ale za to wesele ok, hotel taki sobie nie wiem jak pokoje ale z zewnątrz jak za komuny... (hotel Leśna -Iława)...Sabina, Mala79, dorbie, megan8, Aasiula, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:No małgoś, nie spodziewaj się tam luksusów. Szczególnie w łazienkach...
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mala79 wrote:Ania a placki z cukini jak robisz? Tak na słodko?
U mnie jedyny wariant z cukinia to jak kotletymegan8, Mala79, ComeToMeBaby, Mimbla, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:Cukinia starta na grubo, jajko, mąka, trochę soli i pieprzu. Do tego sos czosnkowy z koperkiem na bazie jogurtu greckiego i majonezu.
Mala79, ania.g, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
dorbie wrote:Ja bym się tak nie poświęciła, o, nie, cebula na szyje, w życiu!
Rozumiem to doskonale.
Ale zglos sie do mnie jak bedziesz miala najgorszy bol ucha I nic nie bedzie pomagalo. Dam Ci przepis na cud.moremi lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
ania.g wrote:Cukinia starta na grubo, jajko, mąka, trochę soli i pieprzu. Do tego sos czosnkowy z koperkiem na bazie jogurtu greckiego i majonezu.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny