35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bry wieczór

Zrobiłam dziś bakłażany faszerowane mięsem z papryką, zapiekane pod chmurką ze startego oscypka, w towarzystwie ryżu z sosem pomidorowo -paprykowym. Obżarliśmy się tak, że ruszyć się nie mogliśmy. Już dawno nie robiłam bakłażana, ale mimo że był pyszny, to już chyba długo nie zrobię. Po pierwsze trafiły mi się takie z brązowymi pestkami, tymi gorzkimi, więc dłubałam i dłubałam, miąższu z tego za dużo nie było, skórka twarda, niejadalna. Wyszło więc prawie na to, że cała dłubanina sprowadziła bakłażana do funkcji foremki na farsz i tylko tyle. Za dużo bakłażana nie zjedliśmy. I jeszcze ta zabawa ze solą. To już wolę cukinie.
A teraz oglądam tv, łuskam słonecznika i zastanawiam się czy domyję paluchy są czarne od łupinek.
Na jutro planuję zakupy w celach słoikowych. Co mnie natchnie
nick nieaktualny, ania.g, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
choć obie formy są dopuszczalne, to jednak zdecydowanie "wybuchł granat" natomiast śmiechem lub płaczem "wybuchnął kapitan".moremi wrote:Dopiero gdy zapytałam czy komuś jeszcze kawa wydaje się kwaśna kapitan wybuchł śmiechem.
moremi, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
PoprawiamBozia3 wrote:choć obie formy są dopuszczalne, to jednak zdecydowanie "wybuchł granat" natomiast śmiechem lub płaczem "wybuchnął kapitan".

Jednak jak codziennie się z granatami obcuje, to ciężko się przestawić na kapitana
Bozia3, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Ja tam na weselu, śpimy na miejscu a jutro poprawiny... eh do 17tej...
Pogoda super bo cały czas słoneczko i ciepło było...
Przed wyjazdem na wesele spadł mi hankiel na stopę i trochę mnie boli... kurka zawsze coś... ale za to wesele ok, hotel taki sobie nie wiem jak pokoje ale z zewnątrz jak za komuny... (hotel Leśna -Iława)...
nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, Aasiula, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje ci moja droga...ComeToMeBaby wrote:No małgoś, nie spodziewaj się tam luksusów. Szczególnie w łazienkach...

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cukinia starta na grubo, jajko, mąka, trochę soli i pieprzu. Do tego sos czosnkowy z koperkiem na bazie jogurtu greckiego i majonezu.Mala79 wrote:Ania a placki z cukini jak robisz? Tak na słodko?
U mnie jedyny wariant z cukinia to jak kotlety
megan8, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, Mimbla, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4
-
My robimy do tego tzatziki.ania.g wrote:Cukinia starta na grubo, jajko, mąka, trochę soli i pieprzu. Do tego sos czosnkowy z koperkiem na bazie jogurtu greckiego i majonezu.
nick nieaktualny, ania.g, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
dorbie wrote:Ja bym się tak nie poświęciła, o, nie, cebula na szyje, w życiu!
Rozumiem to doskonale.
Ale zglos sie do mnie jak bedziesz miala najgorszy bol ucha I nic nie bedzie pomagalo. Dam Ci przepis na cud.
moremi lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
Też tak robię. Trzeba tylko pamiętać o odciśnięciu wody z cukinii.ania.g wrote:Cukinia starta na grubo, jajko, mąka, trochę soli i pieprzu. Do tego sos czosnkowy z koperkiem na bazie jogurtu greckiego i majonezu.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny