X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Bisca jak tam się czujesz kochana ???

Dzieki Aasiula, czuje sie raczej normalnie. Wszelkich objawow brak. Jestem niecierpliwa ....

A jak u Ciebie sytuacja ?

Aasiula, Mala79, ComeToMeBaby, paszczakin, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Aniag- ciesze sie, ze Julka rosnie zdrowo i nie wiem jak ty obrabiasz 3 dzieci ( za chwilke 4) , bo ja z jednym nie daje rady :)
    :) cały czas się uczę ;)

Mala79, anna maria, iwcia77, BISCA, dorbie lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dzieki Aasiula, czuje sie raczej normalnie. Wszelkich objawow brak. Jestem niecierpliwa ....

A jak u Ciebie sytuacja ?
    Wiesz nie wiem sama , boli mnie caly czas jajnik od owulacji :/
    I nic wiecej :/
    I tez już bym chciala wiedziec :)

Sabina, Mala79, ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Bisca, życzę Ci tych objawów ze zdwojoną siłą ;) i czekam na Twoje dwie krechy <3
    Moja młodsza ma dziś 8 urodziny :) a Marcel równo za miesiąc pierwsze. Potem jak się uda to Julia będzie za cztery miesiące a za pięć moja najstarsza skończy 17 lat. Moje kochane "20" :)
    Niestety nie porwałam się na własnoręczne upieczenie tortu( bałam się porażki)i jest kupny czekoladowy ale ze sprawdzonego źródła. Balanga od 15, może dzieci nie rozniosą domu :)

Sabina, Mala79, kapturnica, moremi, ComeToMeBaby, Bozia3, Magdala, caffe, anna maria, kkisia, iwcia77, megan8, BISCA, dorbie, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wiedzmy 8)
    U nas oki.Chyba przetrwalismy najgorszy czas jesli chodzi o nawał pokarmu.Bo udało mi się małego nakarmic normalnie z prawe piersi bez kapturka a i kapusta i gorące prysznice na piersi nie sa już potrzebne.Przyznam były chwile ,że miałam ochote podać mu odciągniete mleko w butli jak tak sie niecierpliwił i płakał ze złości ,że nie może złapać cycka.A i z tym kapturkiem bywało różnie.Człowiek musiał się nauczyć dobrze przystawiać bo zaraz zasysał powietrze. Mam nadzieje ,że teraz już będzie tylko lepiej 8)

Zauważyłam totalne przeciwieństwo w zachowaniu sie Maksa w kąpieli w porównaniu z Dawidem . Starszy darł się jakby go obdzierali ze skóry jak sie go wkładało do wody.Maks znów z lubościa rozciąga się i leży we wodzie.Może to dlatego ,że nie wkładam go nagiego tylko okrytego w pieluche i powoli zanurzam we wodzie.Nie mam pojęcia ale ewidentnie mały ma przyjemność z kąpieli .A po niej potrafi mi przespać prawie 4godziny. W ciągu doby karmie go średnio co 2,5/3godziny . Szwy trochu ciągną przy siadaniu ale nie jest najgorzej .No i mało co juz krwawie więc na plus.
    Ważę się co 2gi dzien i zauważyłam ,że kg spada raz na 2dni więc mamy już prawie 9.
    Ale najbardziej mnie cieszy ,że mam mały apetyt więc licze na większy spadek wagi . I jak pilny uczeń przestrzeam diety by małemu nie zaszkodzić .Chyba sie bardziej pilnuje niz przy diecie cukrzycowej bo jak pomyślę ,że mógłby miec kolke to od razu się odechciewa czegokolwiek.
    Na dzisiejsze popołudnie zaprosiłam teściówby przyjechali poznac małego .Teściowa zadzwoniła z info ,że przyjadą po obiedzie i nie mam sobie nim kompletnie głowy zawracac a i dobre lekkie ciasto upiekła =D Znaczy sie można mieć teściową napoziomie 8)
    Jak tam u Was?
    Sabcia doczytuje ,że mała znów choruje zdrówka dla niej i sił dla Ciebie <3
    Za niedługo testujące trzymam mocno kciuki zaciśniete .
    Asiek Ty to niezła dupa jestes jak patrzyłam na zdjęcia na FB .Zazdroszczę tak zgrabnej figurki .
    Krycha jak tam ? Żyjesz ??Pamiętaj ,że co nagle to po diable, więc nie morduj rodziny Addamsów bo w pierdlu mało miejscu XD .
    Morek kurde pół stówki Ci zostało zobaczysz jak teraz bedzie zapylało w dół.Zegar dla Ciebie i Natki robi juz tic tac 8)
    Kometa co to ja miałam a wiem! Powodzenia w klinice ,żeby raz dwa zajęli się Wami 8)
    Wiedźmy niech moc bedzie z Wami =D

Mala79, Sabina, moremi, beates, Aasiula, Bursztyn, ania.g, ComeToMeBaby, paszczakin, Magdala, Bozia3, malgos741, Dziobak, Mega, caffe, anna maria, kkisia, iwcia77, megan8, Mimbla, SolarPolar, BISCA, krycha.stara, dorbie, mama78, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu zloz zyczenia swojej Mlodszej corce duzo zdrowka i samych dobrych ocen w szkole :-)

Ja dzisiaj w planach mam tylko zrobienie obiadu i ciasta na popoludnie i nic więcej nie robie w koncu niedziela

Jesli pogoda dopisze to oczywiście po obiedzie na spacer pojdziemy

Milej niedzieli

kapturnica, ania.g, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wszystkiego najlepszego dla córeczki <3 i udanej, acz spokojnej imprezy :-)

Mala79, kapturnica, ania.g lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak mam do Ciebie pytanie.Możesz mi napisać jakie produkty najczęściej jadłas przy karmieniu a czego się wystrzeałaś ??Bo wiem ,że owoce to z duża pestka , zero cytrusów , zero warzyw wzdymających .Odpadaja ostre przyprawy , potrawy smażone i ciężkostrawne . Nie jem sera żóltego tez , szyna chuda , maslo , razowe pieczywo bez ziaren bo nie wiem ale sie boje by cos go brzucho nie bolał.Czy można ogórki świeże i śmietane ??Bo pije kawe inke na mleku i nic mu nie jest.
    Kurdeprzyznam ,że duzo już zapomniałam jak to było z dużym a i wtedy jakos specjalnie o diete nie dbałam.

moremi, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu 100lat dla córki!! 8)

ania.g lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Aniu wszystkiego NAJ dla córci :)
    Miłej niedzieli dla wszystkich .
    U nas w końcu słońce wyszło !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 10:45

ania.g lubi tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie dzieki za informacje. Odpisałam

dorbie lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Dzień dobry ;-)
    Cały dzień mam dzisiaj luz.
    Szanowny małżonek ma służbę.
    To znaczy pojechał do Komety :-)
    A ja mam plan cały dzień nic nie robić tylko leżeć i pachnieć :-)
    O kuźwa, o kuźwa! To co ja teraz ze swoim zrobię?!?! Aaaaa, niech się w końcu poznają :-)

moremi, Aasiula, Sabina, kkisia, beates, iwcia77, Niuta, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, uściski dla małej i udanej imprezy :-)

Aasiula, ty to masz zdrowie :-) trzymam więc kciuki za ten "spacerek"
    Kapta, cieszę się że sytuacja opanowana. Oczyma wyobraźni zobaczyłam to przeciąganie w kąpieli i się rozmarzyłam :-)

kapturnica, Aasiula, Sabina, ania.g, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates, oddawaj kurdę słońce. My mieliśmy dziś zrobić romantico pikniko w lesie a pogoda od rana pod psem. Duuuuże zachmurzenie i padało. Oddawaj noooo! :-(

Aasiula, malgos741, beates lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Bisca, życzę Ci tych objawów ze zdwojoną siłą ;) i czekam na Twoje dwie krechy <3
    Moja młodsza ma dziś 8 urodziny :) a Marcel równo za miesiąc pierwsze. Potem jak się uda to Julia będzie za cztery miesiące a za pięć moja najstarsza skończy 17 lat. Moje kochane "20" :)
    Niestety nie porwałam się na własnoręczne upieczenie tortu( bałam się porażki)i jest kupny czekoladowy ale ze sprawdzonego źródła. Balanga od 15, może dzieci nie rozniosą domu :)

super masz z tymi dwudziestkami. Moj kwadratowy umysl lubi kazda symetrie.
    U mnie M urodzony 13, Adas 15, ja 16. Jak nic trzeba dorobic kogos na 14.. jak jeszczce bardziej symetrycznie to na 14 sierpien, bo mamy kwiecien, czerwiec i pazdziernik.. wiec znowu luka w 2-miesiecznym cyklu.

To kiedy ja musze zajsc? 22 listopada ;) czyli nie w tym, ale w nastepnym cyklu..

ComeToMeBaby, Mala79, Aasiula, moremi, Sabina, ania.g, Dziobak, anna maria, kkisia, beates, megan8, Mimbla, SolarPolar, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Beates, oddawaj kurdę słońce. My mieliśmy dziś zrobić romantico pikniko w lesie a pogoda od rana pod psem. Duuuuże zachmurzenie i padało. Oddawaj noooo! :-(

nieeee, bo my z Beates dzielimy slonce, jak odda to ja tez nie bede miec!

beates lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    super masz z tymi dwudziestkami. Moj kwadratowy umysl lubi kazda symetrie.
    U mnie M urodzony 13, Adas 15, ja 16. Jak nic trzeba dorobic kogos na 14.. jak jeszczce bardziej symetrycznie to na 14 sierpien, bo mamy kwiecien, czerwiec i pazdziernik.. wiec znowu luka w 2-miesiecznym cyklu.

To kiedy ja musze zajsc? 22 listopada ;) czyli nie w tym, ale w nastepnym cyklu..
    Ty dobrze kombinujesz :-D

ania.g lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nieeee, bo my z Beates dzielimy slonce, jak odda to ja tez nie bede miec!
    A idziesz dziś na piknik? :-P

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogole.
    Morek. Jak Ignas bedzie mial 5-6 miesiecy i zaczniesz mu wprowadzac warzywa i owoce, to napisz do mnie, ja zbieram rady i przepisy z netu, przysle Ci. Nie googlaj przepisow, bo padniesz. W oficjalnych serwisach tez masakra. Wlasnie googlalam dynie pizmowa, bo mnie Simba natchnela i kupilam (potem mi powiedziala, ze blizniaki dynie wypluly, ale juz ja kupilam, wiec zrobie). I tak w przepisach:

-garnuszek,
    -miesko,
    -zupka,
    -kosteczka,
    -miseczka..

Nosz do kurweczki nedzuszki!

Magdala, ComeToMeBaby, kapturnica, Mala79, Aasiula, moremi, Sabina, ania.g, Dziobak, Mega, kkisia, Mimbla, BISCA, Reni, Simba, efcia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A idziesz dziś na piknik? :-P

u nas dzis dzien bez auta, cala Bru zamknieta dla ruchu samochodowego. ZAWSZE na ten dzien jest piekna pogoda.

Wielkimi ulicami suna wylacznie rowery, ludzie na rolkach, z wozkami, spacerowicze..

a moj ma noge kontuzjowana.. zastanawiam sie czy nie pojechac do Bru sama z Adamem, ale troche lipa samemu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 11:47

Dziobak, beates, efcia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 11369 11370 11371 11372 11373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ