X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polar bo facet inaczej przeżywa ale jak będzie musiał to pójdzie ;)

SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar,
    Mozna nasionka oddać z pomocą takiej jałowej prezerwatywy, koszt chyba 60 PLN. Jest jedna marka, dostępna w aptekach. Po stosunku zwijasz prezerwatywę do jałowego kubeczka i to dla kliniki to bez różnicy - idealne do badań, do mrożenia.. (czyli np. jako rezerwa, na potrzeby in-vitro). Po uzyskaniu kijanek, trzymasz ten kubek w temp. ciała i zawozisz najlepiej w przeciągu 30 min.

Piszę Ci to jako Muminkowa po przejściach, której mąż po 7 latach "starań" zupełnie zaniemógł z oddawaniem na czas. Nawet z jałowymi gumami :). Był hotel, były jałowe prezerwatywy i jedna wielka DUPA gdy przyszło co do czego ;). Gwałcić męża, a nawet założyć mu tego gumowego kombinezonu, także nie dałam rady... Po prostu cały był na NIE Myślałam że zaraz mnie szlag na miejscu trafi - wyjdę z siebie i stanę obok, a potem się zabiorę do jego jąder, obcęgami czy jakoś..
    Tydzień później, na własne żądanie miał przed in-vitro robioną biopsję TESE, otwartą na jądrach. Koszt 2500 PLN. Teraz jest zamrożone nasienie i tylko z tego korzystamy.

SolarPolar, Dziobak, ania.g, Aasiula, caffe, Sabina, ComeToMeBaby, moremi, BISCA, Reni, macduska, iwcia77, Mega, efcia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A chlopu powiedzieli, ze musi przyniesc wlasna lekture do rozrywki podczas oddawania materialu, poniewaz klinika nie dysponuje. :-D
    I co weźmie? Mój by zabrał najnowszy katalog Audi. :-D

Heretyczka, caffe, Aasiula, moremi, Magdala, SolarPolar, BISCA, iwcia77, paszczakin, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Aaa, mam wyniki
    Glc na czczo 79
    1 godz 75 g glc 156
    2 godz 113

I o dziwo mam ujemne IgG i IgM Toxo, a 10 lat temu miałam IgG dodatnie, ale lekko ponad norme
    Obcowanie z kotami przez lata nie daje pewności. Słyszałam że wcale nie kocie gówno przenosi Toxo najbardziej, tylko niemyte owoce i warzywa. A ja czesto jadłam niemyte. A koty u nas sa od 6 lat i kuwetę czyszczę głownie ja, ale myje ręce po i nie odtykam rękami odchodów a potem do ust ;-)
    Niedokladnie myte warzywa i surowe mięso. Nosicielami toxo jest drób, świnie itp., a kot głównym żywicielem. I tylko 10% populacji kotów ma toxo (chociaż ostatnio jest mowa, że nawet mniej).

Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Se czekamy... :-)

Sabina lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonalyscie mnie, kupiłam sobie wit. D ;-)

moremi, Magdala, SolarPolar, BISCA, kapturnica, macduska, iwcia77, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    I co weźmie? Mój by zabrał najnowszy katalog Audi. :-D

Pewnikiem cos z rowerami bedzie w jego zestawie. Lub Woloszanski. ;-)

moremi, Sabina, SolarPolar, macduska, Dziobak, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Se czekamy... :-)
    My z Wami....

ComeToMeBaby, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Pewnikiem cos z rowerami bedzie w jego zestawie. Lub Woloszanski. ;-)
    Woloszanski? O to jak i mój :-)

Magdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Zrobilam kilka dni temu badania. Czekam na inhibine b (2 tygodnie), wizyte mam na 5 paz. Mowie wiec mojemu M ze teraz jego kolej na wizyte w klinice i oddanie nasienia. Mina od rana skwaszona. Ja wiedzialam, ze tak bedzie. Nie dyskutuje ale rowniez nie podejmuje tematu. Jeszcze raz go zapytam bo nie mam ochoty na zabawe w kotka i myszke no chyba, ze zdecyduje sie na adopcje zarodka. Z tymi facetami...
    chyba ze podczas stymulacji wycisna z Ciebie pare jajek, chlop sie bedzie dalej migal- to mu zaproponuj ze skorzystasz z dawcy nasienia

SolarPolar, ania.g, Bozia3, Sabina, Mimbla, macduska, Mala79, Simba, Mega, efcia lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Reni, to czekamy na styczeń.
    Magdala, ależ będzie się działo, fajnie, że to masz w ramach ubezpieczenia.

A ja w drodze. Śmigamy autostradą. Spokojnie, my dopiero na 16:40 mamy. W drodze przejrzalam sobie swoją kartę zdrowia z dzieciństwa bo chciałam zobaczyć czy byłam szczepiona na rozyczkę. No i byłam. I znalazłam wiek, w którym była pierwsza @. I zrobiłam m wykład o jajeczkach. I poczytalam mu cennik z kliniki. No tak mu umilam drogę :-P
    Kometa, zapomnialam zeTy tez dzis na wizyte, powodzenia! Trzymam mocno co moge <3

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry .padalo teraz sie wypogodzilo ,nawet slonce wyszlo.Jade zaraz z Hela na szczepiania :-),trzymam kciuki za wszystkie potrzebujace :-) .Milego dnia

Bursztyn, Magdala, Sabina, ComeToMeBaby, iwcia77, malgos741, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Wracam już.
    Następne podejście w styczniu. Chyba,że PiS zablokuje kasę
    nie zablokuje
    do zimy niedaleko, potowarzysze Ci

anna maria, Reni, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dobry, dobry, ale leje....rano buty mi przemokly to jak szlam do szpitala wlozylam na nogi worki foliowe. :-). Nogi suche.

To tak. Dziekuje za kciuki. Przydaly sie. Oto co nam Nhs funduje:
    Dla niej: pelna morfologie, grupe krwi (do operacji), lh, fsh, tsh, progesteron i prolaktyne, estradiol. Plus rubella immunity i mic-mrsa screen (musze doczytac co to jest).
    Histeroskopie i laparoskopie w jednym podejsciu.
    Amh.
    Dla niego: badanie nasienia. Z czego sie bardzo ciesze, poniewaz nigdy nie robil.

Operacja pod narkoza. Jestem w kolejce (do 6 tyg) z adnotacja, ze jestem w stanie stawic sie w ciagu 48h w razie jakiegos zwolnionego miejsca. O.o
    mrsa screen- wykrywa obecnosc gronkowca zlocistego

duzo u Was Nhs funduje, u nas za badania ktore wymienilas tez na nhs + hsg rowniez na fundusz, ale za Amh trzeba sobie samemu placic, natomast histero i laparo- jesli hasg jest dobre nie proponuja.
    Jaku was z refundacja ivf? tez tak jak B'ham do 40 roku zycia?

anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mrsa screen- wykrywa obecnosc gronkowca zlocistego

duzo u Was Nhs funduje, u nas za badania ktore wymienilas tez na nhs + hsg rowniez na fundusz, ale za Amh trzeba sobie samemu placic, natomast histero i laparo- jesli hasg jest dobre nie proponuja.
    Jaku was z refundacja ivf? tez tak jak B'ham do 40 roku zycia?

Dzieki za objasnienie. :-)
    Z tym Amh to jest tak, ze generalnie sie placi 100, ale poradzila mi doktor zeby zglosic sie do gp. Moze, ale nie musi skierowac. Pojde zatem zebrac.
    Jak Ty mi powiedzialas o wieku ivf to nawet juz sie nie zaglebialam w temat.

moremi lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z trasy powrotnej. Klinika zaliczona, spotkanie z podgrupą trójmiejską zaliczone. :-D gdybyśmy mieli więcej czasu to... to i tak byśmy się nie nagadali ;-)

beates, BISCA, Bozia3, dorbie, moremi, Mala79, iwcia77, malgos741, Mega, efcia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz Kometa
    nie ma co czekać z badaniami
    dobrze, że Cię zmusiłyśmy ;-) inaczej mogliście się bzykać do zajechania

BISCA, Mimbla, kapturnica, dorbie, macduska, moremi, ComeToMeBaby, Mala79, iwcia77, Magdala, malgos741, Mega, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i tak
    siedzę już przy kompie, więc mogę napisać więcej

W związku z nadchodzącymi wyborami i groźbą, że pislam dojdzie do władzy, klinika przeszła najazd chętnych do skorzystania z IVF. Od dwóch tyg robi już listy na następny rok!
    Pacjentki boją się, że wszystko się skończy i słusznie. Tak może być. Lekarze tez się tego boją i maja nadzieję, że pacjenci podejmą słuszną decyzję przy wyborach.

następną wizytę mam 16.12
    wtedy też ustalimy konkretnie kiedy zaczynamy
    od listopada mam dalej brać wit. D, DHA i kwas foliowy - czyli dalej będę przyjmować simbowe czopki O.o
    cały czas euthyrox
    w grudniu będziemy powtarzać wszystkie badania, bo te co mam są już przestarzałe

najważniejsze - w papierach jest info od embriologa, że poprzednio było źle komórkowo, nie dość, że mało, to jeszcze słabe
    zarodek podano 4A
    więc tym razem będziemy starali się wyhodować więcej i lepsze jaja
    chyba mnie czeka więcej kłucia i większy wydatek na leki, ale mam nadzieję, że tym razem wycelujemy twixy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 20:26

BISCA, Bozia3, Sabina, Mimbla, ania.g, kapturnica, gosia7122, beates, macduska, dorbie, moremi, ComeToMeBaby, Mala79, anna maria, Magdala, iwcia77, Bursztyn, paszczakin, Niuta, malgos741, Simba, Mega, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale sie dzieje !
    A ja mialam big bossa n'a karku bo zwalniamy jednego pracownika. Ciezka decyzja i nie bylo latwo, ale zalatwione.
    Pozatym. Nie mialam dostepu do ovu do teraz....
    Wyniki progesteronu 6,24. Wg norm laba miesci sie w niskich normach fazy lutealnej. Co Wy n'a to ? Za niski ? W normie ?
    Aha, nie pomyslalam zeby zbadac bete przy okazji O.o. !!!! Trudno, czekam n'a rozkrecenie @

Mega lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • beates Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa-najważniejsze to dobry plan !
    potem już z górki :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

‹‹ 11392 11393 11394 11395 11396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ