35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
BISCA wrote:Biore 200. Moge zbadac, co to mi da ?
Doładuj może więcej PRG, moim zdaniem to jest przyczyna plamienia (ale, rzecz jasna ginem nie jestem). Odpowiedź dałoby badanie z krwi. Jaki lek bierzesz?
W PL w niektórych klinikach dają po 600 mg/ doba. Wiele dziewczyn na wątku in-v o tym pisze. Nawet teraz- vide wynik Beta-HCG kuciak i PRG na poziomie 10. Doładuje PRG wiecej bo ideał to PRG powyżej 20.
Jeśli mieszkasz w słonecznym kraju to wit. D badać raczej nie musisz. My w Polszcze to co innego
dorbie, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:Doładuj może więcej PRG, moim zdaniem to jest przyczyna plamienia (ale, rzecz jasna ginem nie jestem). Odpowiedź dałoby badanie z krwi. Jaki lek bierzesz?
W PL w niektórych klinikach dają po 600 mg/ doba. Wiele dziewczyn na wątku in-v o tym pisze. Nawet teraz- vide wynik Beta-HCG kuciak i PRG na poziomie 10. Doładuje PRG wiecej bo ideał to PRG powyżej 20.
Jeśli mieszkasz w słonecznym kraju to wit. D badać raczej nie musisz. My w Polszcze to co innego
Nie wiem od czego to zalezy
Bo chyba nie każdej badaja PRG zaraz po podaniu zarodkaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:42
-
Uhm. PRG to jest taki podskórny temat, krążący często na wątku in-v.
Wiele dziewczyn mając świadomość jak jest w innych klinikach - dokłada PRG na własną rękę.
Przedawkować nie można, z tego co rozeznałam.
dorbie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:Uhm. PRG to jest taki podskórny temat, krążący często na wątku in-v.
Wiele dziewczyn mając świadomość jak jest w innych klinikach - dokłada PRG na własną rękę.
Przedawkować nie można, z tego co rozeznałam.BISCA lubi tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Doładuj może więcej PRG, moim zdaniem to jest przyczyna plamienia (ale, rzecz jasna ginem nie jestem). Odpowiedź dałoby badanie z krwi. Jaki lek bierzesz?
Dzieki Mimbla, poszlam za Twoja rada i spuscilam krew. Wyniki po poludniu. Dam Wam znac.
edit : Biore progesteron ...
O ta witamine, poprosze o skierowanie jak sie zobacze z moja ginka przed IVF.
Dzieki dziewczyny. Jestescie zloteWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 13:06
Mimbla, malgos741, moremi, iwcia77, Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Dzieki Mimbla, poszlam za Twoja rada i spuscilam krew. Wyniki po poludniu. Dam Wam znac.
edit : Biore progesteron ...
O ta witamine, poprosze o skierowanie jak sie zobacze z moja ginka przed IVF.
Dzieki dziewczyny. Jestescie zlotemalgos741, Mimbla, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
Ja mialam lutki az 600 i to bez ivf ale moj gin wiedział ,ze musi doładowac dla spokojnosci mojej głowy
Co do sudocremu u nas sie nie sprawdza , linomag rzadzi bo naprawde fajnie na pupie siedzi, ale staram sie uzywac tylko olejku kokosowego i nim rowniez malego na ciele smaruje bo sie mu skora lekko łuszczy.Dziwne bo mówia ,ze dziecior sie łuszczy jak jest z ciąży przenoszonej a u nas o przenoszeniu nie ma mowy.....Co do mycia dupska ja uzywam sporadycznie chusteczek , najczesciej waciki i woda z dodatkiem emolium lub innego delikatnego srodka.Dosc ,ze latwiej wszystko zmyc to i dla malego lepsze niz te nafaszerowane srodkami chusteczki.Tyle ,ze latam po ciepla wode bo nie mam sumienia przecierac mu pupy taka zimna.Jednak dupina bywa zaczerwieniona bo on mi waliw pieluche non stop .Ehh mam nadzieje ,ze za te 3tyg zmniejsyz ilosc zrzutow
My po 1szym spacerze kolo domu.Cale 20minut .Mały chyba na poczatku nie byl zadowolony z jazdy w wozku bo troche telepalo na kamieniach ale potem juz bylo dobrze.Jutro powtorka
Bisca kciui nadal zacisniete by jednak nie bylo to to co przeczuwasz.....
Gdzie pani i Kometa???Natka_79, dorbie, ania.g, ComeToMeBaby, Mimbla, malgos741, moremi, Mala79, iwcia77, Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:Mi ginka teraz tez kazala i wit D i lutke 200
A może Ci Aasiula kazała, bo jesien się robiAasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:Patrz, a mi powiedziała, że nie ma suplementacji vit D3 w ciązy. to słyszałam rózne zdania od ginów jesli chodzi o ciążę
A może Ci Aasiula kazała, bo jesien się robi
dorbie, Simba, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaa, mam wyniki
Glc na czczo 79
1 godz 75 g glc 156
2 godz 113
I o dziwo mam ujemne IgG i IgM Toxo, a 10 lat temu miałam IgG dodatnie, ale lekko ponad norme
Obcowanie z kotami przez lata nie daje pewności. Słyszałam że wcale nie kocie gówno przenosi Toxo najbardziej, tylko niemyte owoce i warzywa. A ja czesto jadłam niemyte. A koty u nas sa od 6 lat i kuwetę czyszczę głownie ja, ale myje ręce po i nie odtykam rękami odchodów a potem do ustmoremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
Dobry, dobry, ale leje....rano buty mi przemokly to jak szlam do szpitala wlozylam na nogi worki foliowe.
. Nogi suche.
To tak. Dziekuje za kciuki. Przydaly sie. Oto co nam Nhs funduje:
Dla niej: pelna morfologie, grupe krwi (do operacji), lh, fsh, tsh, progesteron i prolaktyne, estradiol. Plus rubella immunity i mic-mrsa screen (musze doczytac co to jest).
Histeroskopie i laparoskopie w jednym podejsciu.
Amh.
Dla niego: badanie nasienia. Z czego sie bardzo ciesze, poniewaz nigdy nie robil.
Operacja pod narkoza. Jestem w kolejce (do 6 tyg) z adnotacja, ze jestem w stanie stawic sie w ciagu 48h w razie jakiegos zwolnionego miejsca.Simba, dorbie, ania.g, Sabina, Dziobak, ComeToMeBaby, beates, Mimbla, malgos741, Bozia3, moremi, kapturnica, SolarPolar, BISCA, gosia7122, macduska, Mala79, iwcia77, Mega, efcia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magdala wrote:Dobry, dobry, ale leje....rano buty mi przemokly to jak szlam do szpitala wlozylam na nogi worki foliowe.
. Nogi suche.
Dla niej: pelna morfologie, grupe krwi (do operacji), lh, fsh, tsh, progesteron i prolaktyne, estradiol. Plus rubella immunity i mic-mrsa screen (musze doczytac co to jest).
Amh.
Dla niego: badanie nasienia. Z czego sie bardzo ciesze, poniewaz nigdy nie robil.
Operacja pod narkoza. Jestem w kolejce (do 6 tyg) z adnotacja, ze jestem w stanie stawic sie w ciagu 48h w razie jakiegos zwolnionego miejsca.
To bedzie sie działoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 14:20
Magdala lubi tę wiadomość
-
Magdala wrote:Dobry, dobry, ale leje....rano buty mi przemokly to jak szlam do szpitala wlozylam na nogi worki foliowe.
. Nogi suche.
Amh.
Operacja pod narkoza. Jestem w kolejce (do 6 tyg) z adnotacja, ze jestem w stanie stawic sie w ciagu 48h w razie jakiegos zwolnionego miejsca.
M&M'sy Ci beda badac? Dziwnemoremi, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Ja juz to mowilam, ze vit d jest obecnie uwazana za 'hormon plciowy' niezmiernie wazny w procesie rozrodu.
Ja mialam ogromny niedobor i zlecona suplementacje vigantolem 8 kropli/ dobe. Druga butelke zasysam i potem zmierze poziom.
To tylko moze pomoc.Aasiula, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
dorbie wrote:Patrz, a mi powiedziała, że nie ma suplementacji vit D3 w ciązy. to słyszałam rózne zdania od ginów jesli chodzi o ciążę
A może Ci Aasiula kazała, bo jesien się robiAasiula, moremi lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4