X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    1000, albo lepiej 2000. Cały czas mozesz brać.
    Morka, ale Bisca mieszka tam gdzie jest słońce, nie tak jak my w ponurym kraju
    ja bym zbadała

BISCA, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Biore 200. Moge zbadac, co to mi da ?

Doładuj może więcej PRG, moim zdaniem to jest przyczyna plamienia (ale, rzecz jasna ginem nie jestem). Odpowiedź dałoby badanie z krwi. Jaki lek bierzesz?

W PL w niektórych klinikach dają po 600 mg/ doba. Wiele dziewczyn na wątku in-v o tym pisze. Nawet teraz- vide wynik Beta-HCG kuciak i PRG na poziomie 10. Doładuje PRG wiecej bo ideał to PRG powyżej 20.

Jeśli mieszkasz w słonecznym kraju to wit. D badać raczej nie musisz. My w Polszcze to co innego ;-)

dorbie, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Doładuj może więcej PRG, moim zdaniem to jest przyczyna plamienia (ale, rzecz jasna ginem nie jestem). Odpowiedź dałoby badanie z krwi. Jaki lek bierzesz?

W PL w niektórych klinikach dają po 600 mg/ doba. Wiele dziewczyn na wątku in-v o tym pisze. Nawet teraz- vide wynik Beta-HCG kuciak i PRG na poziomie 10. Doładuje PRG wiecej bo ideał to PRG powyżej 20.

Jeśli mieszkasz w słonecznym kraju to wit. D badać raczej nie musisz. My w Polszcze to co innego ;-)
    To fakt, że w ivf u nas najczesciej daja lutki 600mg, ale chyba Reni miała 300mg
    Nie wiem od czego to zalezy
    Bo chyba nie każdej badaja PRG zaraz po podaniu zarodka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:42

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhm. PRG to jest taki podskórny temat, krążący często na wątku in-v.
    Wiele dziewczyn mając świadomość jak jest w innych klinikach - dokłada PRG na własną rękę.
    Przedawkować nie można, z tego co rozeznałam.

dorbie lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Uhm. PRG to jest taki podskórny temat, krążący często na wątku in-v.
    Wiele dziewczyn mając świadomość jak jest w innych klinikach - dokłada PRG na własną rękę.
    Przedawkować nie można, z tego co rozeznałam.
    jasne, im więcej w ciązy tym lepiej

BISCA lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

Dzieki Mimbla, poszlam za Twoja rada i spuscilam krew. Wyniki po poludniu. Dam Wam znac.

edit : Biore progesteron ...
    O ta witamine, poprosze o skierowanie jak sie zobacze z moja ginka przed IVF.
    Dzieki dziewczyny. Jestescie zlote <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 13:06

Mimbla, malgos741, moremi, iwcia77, Mega, efcia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dzieki Mimbla, poszlam za Twoja rada i spuscilam krew. Wyniki po poludniu. Dam Wam znac.

edit : Biore progesteron ...
    O ta witamine, poprosze o skierowanie jak sie zobacze z moja ginka przed IVF.
    Dzieki dziewczyny. Jestescie zlote <3
    Mi ginka teraz tez kazala i wit D i lutke 200 :)

malgos741, Mimbla, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, jak po wizycie ?

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam lutki az 600 i to bez ivf ale moj gin wiedział ,ze musi doładowac dla spokojnosci mojej głowy 8)

Co do sudocremu u nas sie nie sprawdza , linomag rzadzi bo naprawde fajnie na pupie siedzi, ale staram sie uzywac tylko olejku kokosowego i nim rowniez malego na ciele smaruje bo sie mu skora lekko łuszczy.Dziwne bo mówia ,ze dziecior sie łuszczy jak jest z ciąży przenoszonej a u nas o przenoszeniu nie ma mowy.....Co do mycia dupska ja uzywam sporadycznie chusteczek , najczesciej waciki i woda z dodatkiem emolium lub innego delikatnego srodka.Dosc ,ze latwiej wszystko zmyc to i dla malego lepsze niz te nafaszerowane srodkami chusteczki.Tyle ,ze latam po ciepla wode bo nie mam sumienia przecierac mu pupy taka zimna.Jednak dupina bywa zaczerwieniona bo on mi waliw pieluche non stop .Ehh mam nadzieje ,ze za te 3tyg zmniejsyz ilosc zrzutow 8)

My po 1szym spacerze kolo domu.Cale 20minut .Mały chyba na poczatku nie byl zadowolony z jazdy w wozku bo troche telepalo na kamieniach ale potem juz bylo dobrze.Jutro powtorka 8)

Bisca kciui nadal zacisniete by jednak nie bylo to to co przeczuwasz.....

Gdzie pani i Kometa???

Natka_79, dorbie, ania.g, ComeToMeBaby, Mimbla, malgos741, moremi, Mala79, iwcia77, Mega, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam już.
    Następne podejście w styczniu. Chyba,że PiS zablokuje kasę

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Mi ginka teraz tez kazala i wit D i lutke 200 :)
    Patrz, a mi powiedziała, że nie ma suplementacji vit D3 w ciązy. to słyszałam rózne zdania od ginów jesli chodzi o ciążę
    A może Ci Aasiula kazała, bo jesien się robi

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Wracam już.
    Następne podejście w styczniu. Chyba,że PiS zablokuje kasę
    Weżmiesz mój cykl ;-)

Reni, Simba, ania.g, Magdala, Dziobak, moremi, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Patrz, a mi powiedziała, że nie ma suplementacji vit D3 w ciązy. to słyszałam rózne zdania od ginów jesli chodzi o ciążę
    No w ciazy pewnie nie, ale ja nie jestem w ciazy przynajmniej nie byłam jak mi kazala brac :)
    :)

dorbie, Simba, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, mam wyniki
    Glc na czczo 79
    1 godz 75 g glc 156
    2 godz 113

I o dziwo mam ujemne IgG i IgM Toxo, a 10 lat temu miałam IgG dodatnie, ale lekko ponad norme
    Obcowanie z kotami przez lata nie daje pewności. Słyszałam że wcale nie kocie gówno przenosi Toxo najbardziej, tylko niemyte owoce i warzywa. A ja czesto jadłam niemyte. A koty u nas sa od 6 lat i kuwetę czyszczę głownie ja, ale myje ręce po i nie odtykam rękami odchodów a potem do ust ;-)

moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, dobry, ale leje....rano buty mi przemokly to jak szlam do szpitala wlozylam na nogi worki foliowe. :-). Nogi suche.

To tak. Dziekuje za kciuki. Przydaly sie. Oto co nam Nhs funduje:
    Dla niej: pelna morfologie, grupe krwi (do operacji), lh, fsh, tsh, progesteron i prolaktyne, estradiol. Plus rubella immunity i mic-mrsa screen (musze doczytac co to jest).
    Histeroskopie i laparoskopie w jednym podejsciu.
    Amh.
    Dla niego: badanie nasienia. Z czego sie bardzo ciesze, poniewaz nigdy nie robil.

Operacja pod narkoza. Jestem w kolejce (do 6 tyg) z adnotacja, ze jestem w stanie stawic sie w ciagu 48h w razie jakiegos zwolnionego miejsca. O.o

Simba, dorbie, ania.g, Sabina, Dziobak, ComeToMeBaby, beates, Mimbla, malgos741, Bozia3, moremi, kapturnica, SolarPolar, BISCA, gosia7122, macduska, Mala79, iwcia77, Mega, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dobry, dobry, ale leje....rano buty mi przemokly to jak szlam do szpitala wlozylam na nogi worki foliowe. :-). Nogi suche.

Dla niej: pelna morfologie, grupe krwi (do operacji), lh, fsh, tsh, progesteron i prolaktyne, estradiol. Plus rubella immunity i mic-mrsa screen (musze doczytac co to jest).
    Amh.
    Dla niego: badanie nasienia. Z czego sie bardzo ciesze, poniewaz nigdy nie robil.

Operacja pod narkoza. Jestem w kolejce (do 6 tyg) z adnotacja, ze jestem w stanie stawic sie w ciagu 48h w razie jakiegos zwolnionego miejsca. O.o
    Magdala super !!!!!
    To bedzie sie działo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 14:20

Magdala lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Amh.

No to gicior, nie?
    M&M'sy Ci beda badac? Dziwne

moremi, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze to juz pewne ze PISdziory wygraja?

a8vSp1.png
  • Magdala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz to mowilam, ze vit d jest obecnie uwazana za 'hormon plciowy' niezmiernie wazny w procesie rozrodu.
    Ja mialam ogromny niedobor i zlecona suplementacje vigantolem 8 kropli/ dobe. Druga butelke zasysam i potem zmierze poziom.

To tylko moze pomoc.

Aasiula, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A mi gin przypisuje i zaleca brać do końca ciąży. Brałam na początku a teraz nie.

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 11390 11391 11392 11393 11394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ