X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    <3 Biszkopcie.. fakt, 10 dpt juz by cos chyba wyszlo.. jak teraz nie pojdzie to za miesiac jeszczce masz mrozaka, czy nowe IVF?
    Bierzesz moze Bisca wit D? Bo jak nie, to moze sprobuj, zaszkodzic nie zaszkodzi, a ja gleboko wierze, ze pomaga..

Nie mam juz mrozakow. Nowa IVF. Wg moch obliczen, koniec pazdziernika, poczatek listopada. Mamy skierowanie na kariotypy.
    Obowiazkowo badanie zolnierzykow, hormony, morfologia. Zobaczymy co tam piszczy. Mam nadziej,ze wszystko OK.

Mega, efcia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mlodego niczym teraz nie nacieram, chyba ze widocznie zaczyna przesychac, to tez te cale emolienty. Pediatra mlodego jest zdania, ze cialo dzieciaka musi sie nauczyc funkcjonowac, a nie ze robi sie to za niego. Tak samo z ropiejacym okiem- ropieje mu jedno od poczatku. Pediatra mowi, ze do 9-go miesiaca przejdzie ;) I tylko czyszcze i juz jest coraz mniej..

Ale chusteczek do tyłka uzywam.. na mleku dla wrazliwcow toksycznosc kup rozpuscialby cokolwiek innego. Teraz, jak mlody je normalne rzeczy to inna sprawa, da sie zyc ;)

iwcia77, moremi, Aasiula, Simba, dorbie, Mimbla lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Sudocrem pakuje na dluzsze trasy autem. Pieluchy, kupy to jedno- Maxi Cosi najbardziej dziecku tylek odparzyc moze, gowno jedno poliestrowe. Adam sie na szczescie nigdy mi nie odparzyl, ale widzialam, ze na dluzszych trasach gdyby nie krem to tyłek ledwo by zipal ;)

dorbie lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Ale sudocrem daje się na istniejące odparzenia, a nie zapobiegawczo.

Reni już w drodze na wizytę (a może w trakcie?), Magdala? Kometa jakoś później. Kciuki i kegle zaciśnięte.

Małgoś, to już niedługo :-)

U nas słońce i ciepło. Znowu lato?

ComeToMeBaby, Aasiula, malgos741, Magdala, Mega, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Nie mam juz mrozakow. Nowa IVF. Wg moch obliczen, koniec pazdziernika, poczatek listopada. Mamy skierowanie na kariotypy.
    Obowiazkowo badanie zolnierzykow, hormony, morfologia. Zobaczymy co tam piszczy. Mam nadziej,ze wszystko OK.

To dobrze, ze dzialanie profesjonalne. A wit D wez, co? Albo chociaz sprawdz poziom..

Aasiula, Bozia3 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, uciekam.
    do usłyszenia później. będę zaglądać w międzyczasie.

moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się nigdy nie odparzył. Ale jesli zdarzało się zaczerwienienie to najlepsza jest woda :) W dzień, po przemyciu cienka warstwa kremu), ale jak wieczorem bylo zaczerwienienie, to zwykła kąpiel wystarczyła i na drugi dzień nie ma śladu.

Ważne jest żeby grubo kremu nie smarować, bo to pogarsza, a nie pomaga.

Ale najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby pozwolić skórze dziecka nauczyć się funkcjonować, a nie "zalewać" ją toną sztucznych (bo zawsze sztuczne będą) preparatów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:20

moremi, Aasiula, Simba, paszczakin, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    ja tez jestem za tym , że NIC, ale wg mnie na poczatku trzeba cos na skóre dać i w sumie ten olej kokosowy czy oliwa jest super, natłuszcza i tworzy barierę. Nie podoba mi się walenie tony Sudocremu, a niejedni tak robią.
    A kąpiel to z dodatkiem Oilatum lub oliwy i wyciąga się dziecko z wody i wtedy tak fajnie ta rozpuszczona oliwka ciałko natłuszcza. Ja nie kupuję zadnych szamponów, mydeł czy mydeł w płynie. Tylko Oilatum. To pupy biorę na wszelki wypadek Sudocrem i Linomag ale z nastawieniem ze mało
    Nie kupuj Sudocremu. Kupialm 2 i nie otworzylam, dostaniesz moje sloiczki. Adas ani razu nie mial odparzonej pupy, my non stop na Oilatum i Lipikarze.

Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.
    Melduję się z poczekalni okulistyki. Siedzimy z Młodym w dzikim tłumie, lekarza konsultanta nie ma. Miał być tylko do 11 a jeszcze nie przyszedł. :O

Małgoś- działaj!
    Kometa i Reni - powodzenia na wizytach!

Bisca <3 bo cóż tu mozna powiedzieć...

Reni, Aasiula, Sabina, BISCA, ComeToMeBaby, moremi, malgos741, ania.g, Mala79, iwcia77, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i Bozia -balloons.gif dla Waszych dzieci. Spóźnione ale w oktawie się zmiesciłam.

moremi, kapturnica, ania.g, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Bisca, ze mnie żaden ekspert ale powiedz, ile PRG na dobę bierzesz i czy nie masz w pobliżu labu żeby go teraz-już zbadać?

BISCA lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Nie kupuj Sudocremu. Kupialm 2 i nie otworzylam, dostaniesz moje sloiczki. Adas ani razu nie mial odparzonej pupy, my non stop na Oilatum i Lipikarze.
    No jeszcze nie kupiłam :-)
    Dzięki :-)

Dziobak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Super !!!
    Ja tam zawsze jestem chętna na spotkania :)
    ja tez :-)

Aasiula lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien jak dzien

WPadaam na chwile
    Bisca, mimo wszystko trzymam kciuki i wspieram <3
    Reniek, jak po wizycie???

BISCA, efcia lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Ale sudocrem daje się na istniejące odparzenia, a nie zapobiegawczo.

Morka, nie bierz tak na serio wykładów położnych ze szkoły rodzenia ;-)
    To trzeba dopasowac do siebie i dziecka. Teoria teorią, a doświadczenie da co innego. Zobaczysz.
    Tak jak Paszcza pisała, że przed długa podróżą to trzeba dac większą bariere na dłużej.

To tak jak trąbili, że Laktacyd to jest tylko jak juz jest stan zapalny, a ten sam jest teraz w drogeriach do codziennej pielegnacji i jeszcze niby inna fromuła na zakażenia itp ale to pic na wodę.

Sabina, macduska, moremi, Aasiula, Dziobak, kapturnica, Natka_79, gosia7122, iwcia77, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    To dobrze, ze dzialanie profesjonalne. A wit D wez, co? Albo chociaz sprawdz poziom..

Ok, dzieki. W jakich ilosciach to brac ? Juz od teraz ?

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Bisca, ze mnie żaden ekspert ale powiedz, ile PRG na dobę bierzesz i czy nie masz w pobliżu labu żeby go teraz-już zbadać?

Biore 200. Moge zbadac, co to mi da ?

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Biore 200. Moge zbadac, co to mi da ?
    Nie da ci nic, bo pomimo dobrego poziomu i tak się bierze w ivf
    Zbadać jesli juz to betę, ale masz zalecenia od gina i postepuj jak każe

moremi, Aasiula, efcia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    1000, albo lepiej 2000. Cały czas mozesz brać.

BISCA, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Co do wit D3 to sa rózne sprzeczne zalecenia. Zalezy od tego czy przebywamy na słoncu i ile. Ja jestem za tym by zbadac poziom vit D3 i wtedy suplementowac
    Wg zalecen w naszym wieku jest wskazana suplementacja u nas w Polsce od pażdziernika do marca, powyżej 65rż cały rok

BISCA, Magdala, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 11389 11390 11391 11392 11393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ