35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:No ma urwanie. Dupska, cycków i czego tam jeszcze chcesz. Gadałam z nią.
Raz nam się tak udało zgrać, że i ona miała czas i ja. A na smsy mi też nie odpisuje. Ona ma jakis porabany telefon. Mój sms o planowanym hsg doszedł do niej tydzień po badaniu. Także się nie przejmuj. Pamięta o nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 08:40
Sabina, dorbie, Aasiula, malgos741, kkisia, macduska, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Sabb u mnie z Dawidem nie było kolorowo, naprawdę dał nam zdrowo popalić , wył wiecznie i mało co spał.Ale sądze,że popełnialismy przy nim mase błędów.
Ale jak człowiek starszy to chyba sobie z kolejnym dzieckiem lepiej radzi.Także nie ma to tamto zobaczysz ,że będzie znacznie łatwiej
Kapta mi bardziej chodzi o choroby Małej i wieczne szpitale. Jak patrzę, na rodzicielstwo mojego brata, to jestem w szoku, że tak spokojnie może to przebiegać.
kapturnica, dorbie, Aasiula, ComeToMeBaby, macduska, Mega lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Hej!
U mnie dziś po staremu
Praca, dyżur
Z miła chęcią stanęłam na wagę, bo w 4 tyg tylko +1,2kg, a nie jak poprzednio +2,8kg
Może jakoś nie będzie źle i w max 15kg się zamknę, na razie +8,5kgSabina, dorbie, Aasiula, malgos741, kkisia, ComeToMeBaby, Magdala, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Sabb u mnie z Dawidem nie było kolorowo, naprawdę dał nam zdrowo popalić , wył wiecznie i mało co spał.Ale sądze,że popełnialismy przy nim mase błędów.
Ale jak człowiek starszy to chyba sobie z kolejnym dzieckiem lepiej radzi.Także nie ma to tamto zobaczysz ,że będzie znacznie łatwiej
Ja popełniłam przy Kubie masę błedów przy karmieniu, poza tym byłam studentką i musiałam się uczyć. Dlatego karmienie skończyło się po 5 mcach.
Z Hubertem już bylam mądrzejsza co do karmienia, umiałam ustawić się do jego potrzeb. Dziecko ssało 7 minut i spało 2 godziny, bo dostawało smoczek po karmieniu i było super. Miałam labę.
U starszego mieliśmy ideę wychowania bez smoczka, hi, hi, dziecko ssało palec do 3 rżi pierś ssał godzinę, jak go odstawiałam to płakał
Myślałam, że jest głodny. Potem spał przejedzony 4 godziny, budzil się z rykiem, nie mógł znależć piersi i cała kołomyja.
I obaj mi przybierali tak samo, chociaż Hubi urodził sie 600g mniejszy szybko nadrobił i w 6 tyg obaj mieli po 4600gram
Jak jest się starszym, to podchodzi się do dziecka przede wszystkim rozsądniej, cierpliwiej, wiedza, doświadczenie dyktują, nie ma takiego stresu, że dziecku się coś stanie jak popłacze chwilkę, nie ma paraliżuje to jak u młodych niedoświadczonych matekkapturnica, Aasiula, Sabina, moremi, malgos741, kkisia, Simba, ComeToMeBaby, macduska, Magdala, Natka_79, Magda*, efcia, gosia7122, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:U mnie wczoraj wyszło plus 13. I tak zrzuce, więc czy będzie 15, czy 18 to mi wsio rawno
Wiesz, rozmawiałysmy przecież, zalezy z iloma się startowałomoremi lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Dzisiaj Twixy skonczyly 9 miesiecy, a ja odpalilam komp z ktorego korzystalam bedac w ciazy i trafilam na taka perelke z 13 grudnia
działał mi na wyobraźnię.
dorbie, Sabina, malgos741, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Tak jest, przede wszystkim jak człowiek starszy.
Jak jest się starszym, to podchodzi się do dziecka przede wszystkim rozsądniej, cierpliwiej, wiedza, doświadczenie dyktują, nie ma takiego stresu, że dziecku się coś stanie jak popłacze chwilkę, nie ma paraliżuje to jak u młodych niedoświadczonych matekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 09:05
Sabina, malgos741, dorbie, Magda*, peppapig, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Optymistka
Kapta mi bardziej chodzi o choroby Małej i wieczne szpitale. Jak patrzę, na rodzicielstwo mojego brata, to jestem w szoku, że tak spokojnie może to przebiegać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 09:04
Sabina, malgos741, dorbie, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
To ja się tylko szybciutko przywitam
miłego dnia wszystkim pożycze i lecę pomęczyć studenciaków, a co! ktoś musi mieć gorszy dzień żeby ktoś miał lepszy
kapturnica, Aasiula, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Sabb limit wyczerpałaś chorób przy córci, z synem będzie u Was jak u brata.Sielankowo
Edith Syna bym wzięła, bez marudzenia, ile ubranek będę mieć w spadkui mężowi Ignacy się podoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 09:12
moremi, malgos741, kapturnica, kkisia, Aasiula, macduska, Magdala, Magda*, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Plan zajęć OF
Mimbla 05.10 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
SolarPolar 05.10
KKisia 06.10
ania.g 16.10
małgoś741 po 15.10 IUI
KKisia październik http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Bisca listopad http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Gretka 46 dni do zakończenia Visanne
Magdala czeka na termin (do 6 tyg. licząc od 22.09-03.11)
Reni 16.12
Reni styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gifmalgos741, kapturnica, kkisia, ania.g, Simba, Aasiula, BISCA, efcia, Mega, Mimbla lubią tę wiadomość
-
dzieńdoberek moje panie
Pierwiastka a kto Ty? wpadasz jak do siebie, a my chyba Ciebie nie znamy
nie przedstawiałaś nam się chyba
powiesz coś o sobie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 09:25
Sabina, malgos741, kapturnica, kkisia, Simba, moremi, macduska, Magdala, BISCA, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:o no to grubo.... jak to chłop wytrzyma? - chyba , ze zajmiecie się metodami "alternatywnymi"...
malgos741, moremi, Aasiula, Bozia3, Magdala, kkisia, Magda*, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Hello dziewczynki
słońca ciąg dalszy...
kawa zaparzona ... ale katar nadal mam..
Kapta po prostu zakochałam się... obcałuj go z wszystkich stron od ciocikapturnica, dorbie, Simba, Aasiula, macduska, Magdala, moremi, kkisia, efcia, Mega lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Sabina wrote:Jak bym była Elfem, to już bym Ci wypomniala tego syna, myślisz że nie zauważyłem? Zolzo jedna
Edith Syna bym wzięła, bez marudzenia, ile ubranek będę mieć w spadkui mężowi Ignacy się podoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 09:25
malgos741, moremi, Sabina, Aasiula, macduska, kkisia, peppapig, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:kometa - dzwoniłam tam i chyba weźmiemy domek w ośrodku "Zacisze" w Okoninach Nadjeziornych- byłaś tam może kiedyś?
ale poszukaj ich sobie, mieli dobrą infrastrukturę i otoczenie. Skoro przyczepy odpadły. Może Ci się spodoba? Ja tam byłam z 15 lat temu. Ale to duży ośrodek był dosyć. Ja w Bory mam dość blisko jak się człowiek zawziął to i na grzyby pojechał. Ale mamy też lasy bliżej to się nie chce. Od nas tam na wypoczynek dzieci jeżdżą, na zielone szkoły albo na kolonie.
Bozia3, Magda*, megan8 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:My mielismy zakaz do 6 miesiąca, bo krwawienia. Później pozwolenie, ale na "spokojny seks". Teraz przystopowaliśmy (oprócz metod alternatywnych), ale mi się znowu coraz bardziej chce
Za dwa tygodnie ruszamy
Ja to sobie tak wyobrażam, że, pomijając zakazy lekarskie, w ciąży te nasze hormony aż kipią, więc z tymi nastrojami i libidem jest różnie. Raz sie chce, raz nie. Tylko o ile w cyklu miesiaczkowym te odstępy pomiędzy jedną falą a drugą nie są za duże to w przypadku ciąży, która jest jednym wielkim cyklem na moment kiedy się kobiecie zachce facet może długo czekać, czekać i czasem nie doczekaćczy tak?
Magda* lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ale jak człowiek starszy to chyba sobie z kolejnym dzieckiem lepiej radzi.Także nie ma to tamto zobaczysz ,że będzie znacznie łatwiej
dorbie, malgos741, kapturnica, Aasiula, macduska, Magdala lubią tę wiadomość