35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No to Dorka czekamy na wyniki razem z Toba:-)
Dorka71 wrote:Witam!!!
odbieram dzisiaj wyniki badań...no nie było wyjścia trzeba coś w końcu sprawdzić przynajmniej...ciekawe co tam jest, trochę dygamDorka71, Andzia33, Mango, anek42 lubią tę wiadomość
-
większość dzieci i tak nie ma dzieciństwa bo są kompy, plejstejszony itp
dajcie spokój kiedyś dzieci biegały i toczyły fajerki patykiem .. postęp cywilizacja coś za cośAndzia33, Iwone, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja uważam tak ,nasze szkoły nie sa przystosowane do takiego systemu nauki i powinno być tak jak kiedyś przedszkole od 3 lat do szesciu,potem 8klas podstawówkli,i szkoła srednia czy zawodowa ...
powiem tak mój syn nie chodził do przdszkola bo ja nie pracowałam ,w zerówce chodził na pare godzin ale też niedługo bo ze wzgledu na pewne dziecko które było w grupie nieprzystosowane biło ,kopało itp. (patologia w rodzinie)syna zabrałam ,jak poszedł do szkoły był lepiej do niej gotowy niż niejedno dziecko chodzace do przedszkola (chociaz teraz bym z koleji kolejne dziecko posłała)- niestety teraz zaniedbał syn nauke i są tego skutki ale oczywiscie mamusi się naie słuchało ... chociaż do konca gimnazjum uczył się super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 14:44
caffe, Andzia33, Iwone, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość
-
Ja już na ten temat więcej się nie odezwę - ostatnie zdanie....caffe nie wiem jak TY - bo też masz syna, ale dla mnie zerówka to było marnowanie potencjału mojego syna....a nie jestem jakąś nawiedzoną edukacyjnie mamusią...oni się po prostu w zerówce nudzili jak mopsy...bo to już nie dzieciaczki..i wtedy naprawdę żałowałam, że nie jest już w szkole....
Ale oczywiście szanuję inne zdania....
Caffe wejdź na "moje ovu" potem wykres i tam masz pod wykresek link "wydruk" - też latałam z nimi po lekarzach....caffe lubi tę wiadomość
-
samirka - skoro mu dobrze szło w gimnazjum - to może się opamięta i jeszcze nadrobi..w tym wieku często są kryzysy "naukowe" - pamiętam też siebie z tego okresu..
ale jak dorośnie troszkę - to może się jeszcze wyuczy....bo potencjał ma - skoro tak było w gimnazjum
samira, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:samirka - skoro mu dobrze szło w gimnazjum - to może się opamięta i jeszcze nadrobi..w tym wieku często są kryzysy "naukowe" - pamiętam też siebie z tego okresu..
ale jak dorośnie troszkę - to może się jeszcze wyuczy....bo potencjał ma - skoro tak było w gimnazjum
caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Ja już na ten temat więcej się nie odezwę - ostatnie zdanie....caffe nie wiem jak TY - bo też masz syna, ale dla mnie zerówka to było marnowanie potencjału mojego syna....a nie jestem jakąś nawiedzoną edukacyjnie mamusią...oni się po prostu w zerówce nudzili jak mopsy...bo to już nie dzieciaczki..i wtedy naprawdę żałowałam, że nie jest już w szkole....
Ale oczywiście szanuję inne zdania....
Caffe wejdź na "moje ovu" potem wykres i tam masz pod wykresek link "wydruk" - też latałam z nimi po lekarzach....
Bozia, ja własnie w taki sposób próbowałam wydrukowac i program nie reaguje. Napisałam do ovu niech mi sprawdzą.bliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto coś o b,hormonów w cyklach nieregularnych
Thea_Shilah: Jak wykonać badania na stężenie hormonów skoro cykle miesiączkowe są nieregularne?
dr Jacek Tomaszewski: Bardzo prosto. Jeżeli cykl w ogóle występuje, to nie stanowi to żadnego problemu, ponieważ pierwszy dzień krwawienia miesiączkowego traktowany jest jako odnośnik - okres czasu, w którym należy wykonać oznaczenie. Pierwsze hormony oznacza się pomiędzy 3 a 7 dniem cyklu. Drugi zestaw najczęściej pomiędzy 20 a 22 dniem, niekiedy ocenia się je również w środku cyklu. I jeżeli pacjentka nie miesiączkuje, krwawienie wywołuje się za pomocą testów farmakologicznych (progesteronowego, lub stergonowo-progestrogonowego). W zależności od tego, czy krwawienie wystąpi czy tez nie, lekarz zleci odpowiedni schemat diagnostyczny. Korzystając ze schematu zdiagnozuje przyczynę problemu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 14:58
caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny**Małgosia.....: Czy w wyniku silnego, długotrwałego stresu poziom prolaktyny może podwyższyć się o znaczną wartość?
dr Jacek Tomaszewski:
Tak. Ogólnie rzec mówiąc prolaktyna jest hormonem stresu. U pacjentek żyjących w atmosferze stresu obserwuje się często stany hiperprolaktymenii. Ma ona zazwyczaj charakter utajniony a podwyższone stężenie tego hormonu związane jest właśnie ze stresem. Żeby zdiagnozować tego typu zaburzenie wykonuje się test z metoklopramidem, który imituje sytuacje stresową. Może mieć to pewien wpływ na regularność cykli i jejeczkowanie, jednak tylko w pojedynczych przypadkach prowadzi do znacznych zaburzeń. Dziękuję za wszystkie pytania.caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:to coś o b,hormonów w cyklach nieregularnych
Thea_Shilah: Jak wykonać badania na stężenie hormonów skoro cykle miesiączkowe są nieregularne?
dr Jacek Tomaszewski: Bardzo prosto. Jeżeli cykl w ogóle występuje, to nie stanowi to żadnego problemu, ponieważ pierwszy dzień krwawienia miesiączkowego traktowany jest jako odnośnik - okres czasu, w którym należy wykonać oznaczenie. Pierwsze hormony oznacza się pomiędzy 3 a 7 dniem cyklu. Drugi zestaw najczęściej pomiędzy 20 a 22 dniem, niekiedy ocenia się je również w środku cyklu. I jeżeli pacjentka nie miesiączkuje, krwawienie wywołuje się za pomocą testów farmakologicznych (progesteronowego, lub stergonowo-progestrogonowego). W zależności od tego, czy krwawienie wystąpi czy tez nie, lekarz zleci odpowiedni schemat diagnostyczny. Korzystając ze schematu zdiagnozuje przyczynę problemu.bliska77 lubi tę wiadomość
-
samira wrote:**Małgosia.....: Czy w wyniku silnego, długotrwałego stresu poziom prolaktyny może podwyższyć się o znaczną wartość?
dr Jacek Tomaszewski:
Tak. Ogólnie rzec mówiąc prolaktyna jest hormonem stresu. U pacjentek żyjących w atmosferze stresu obserwuje się często stany hiperprolaktymenii. Ma ona zazwyczaj charakter utajniony a podwyższone stężenie tego hormonu związane jest właśnie ze stresem. Żeby zdiagnozować tego typu zaburzenie wykonuje się test z metoklopramidem, który imituje sytuacje stresową. Może mieć to pewien wpływ na regularność cykli i jejeczkowanie, jednak tylko w pojedynczych przypadkach prowadzi do znacznych zaburzeń. Dziękuję za wszystkie pytania.samira lubi tę wiadomość
-
ha! toć przecież żem mówiła
dlatego syna nazwę Wkurwekod Wkurwisława
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 15:08
samira, caffe, Andzia33, Iwone, anek42, megan8 lubią tę wiadomość