35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:i jak to zrobiłas? moze ja też swojego młodego wkleje..
-
nick nieaktualnyAndzia33 wrote:ja nie widzę żadnych miniaturek
Ale Samira chciałam Ci napisac po swoim własnym przykładzie i proszę nie gniewaj się ,ale mam siostrę o 14 lat młodszą i do 9 roku życia[jej] łaziła za mną non stop,byłyśmy nierozłączne i bardzo dużo się nią zajmowałam[dlatego,że mama zmarła jak ona miała 6 lat]póżniej nie miałyśmy ze sobą kontaktu[ojciec i jego nowa konkubina zabraniali jej kontaktu ze mną ]a gdy skończyła 18 lat próbowałyśmy to naprawic,ale teraz gdy ma 21 stwierdzam,że na to jest już zapóżno,ja dażę ją siostrzanym uczuciem,ale ona top wykorzystuje,a tak naprawdę traktuje mnie jak obcą osobę [sąsiadkę].Zrozumiałam to dopiero teraz i jest to przykre ,ale niestety może jak będzie miała swoją rodzinę ,ale wątpię...
ale nie wiem o co kamannie gnie wam się ale nie rozumiem o co chodzi
Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
może chodziło o to, że masz dorosłego syna i że nie będzie między nimi więzi
chiba
no nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:01
samira, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Caffe napisałaś u siebie Był widoczny tylko jeden z poprzedniego cyklu, który się wchłaniał
a z tego co wiem to pęcherzyk się wchłania razem z @ później są nowe sztuki więc jak to możliwe, że był tam w drugim cyklu?
caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
a tu opis mojego cyklu (niby bez owu) innego lekarza, który jest magikiem od wykresów
Prawidłowy cykl : prawidłowa faza folikularna, rozwój objawu śluzu, prawidłowa faza lutealną, wskazują na przebytą owulację. W 13dc u tej pacjentki dopiero zaczynał wyodrębniać się pęcherzyk dominujący ( można to stwierdzić w USG), przebytą owulację oceniamy w USG po obecności ciałka żółtego w jajniku gdzie wcześniej obserwowano rozwój pęcherzyka dominującego, i obecność płynu w zat. Douglasa. W 13dc nie da się ocenić czy jest to cykl bezowulacyjny, myślę że lekarz miał na myśli że nie wystąpiła owulacja w 13dc. Co do interpretacji samej temperatury (Tzn gdybyśmy nie mieli jasnego obrazu śluzu lub brak obserwacji) można liczyć fazę lutealną w tym przypadku od 22 dnia cyklu- ale to i tak jest prawidłowa. Warto prześledzić u tej pacjentki czy obraz śluzu i szczytu objawu śluzu jest skorelowany z oceną owulacji w USG.( W szczególności gdy podobne rozbieżności interpretacji w każdym cyklu powtarzały by się).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:08
caffe, bliska77, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Caffe napisałaś u siebie Był widoczny tylko jeden z poprzedniego cyklu, który się wchłaniał
a z tego co wiem to pęcherzyk się wchłania razem z @ później są nowe sztuki więc jak to możliwe, że był tam w drugim cyklu?też myślalam, że pęcherzyk stary z @ znika. W opisie usg napisal mi, ze to torbiel krwotoczna o wymiarach 21x12mm i sprawdzał z poprzednim usg, że to niby ten sam pęcherzyk bo jest w tym samym miejscu i jest podobnego kształtu i się wchłania
Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:No qrwa nie wiem
też myślalam, że pęcherzyk stary z @ znika. W opisie usg napisal mi, ze to torbiel krwotoczna o wymiarach 21x12mm i sprawdzał z poprzednim usg, że to niby ten sam pęcherzyk bo jest w tym samym miejscu i jest podobnego kształtu i się wchłania
Ale może jak sam się nie wchłonął to trzeba brac dupchaston?caffe lubi tę wiadomość
Andzia33 -
Reni wrote:a tu opis mojego cyklu (niby bez owu) innego lekarza, który jest magikiem od wykresów
Prawidłowy cykl : prawidłowa faza folikularna, rozwój objawu śluzu, prawidłowa faza lutealną, wskazują na przebytą owulację. W 13dc u tej pacjentki dopiero zaczynał wyodrębniać się pęcherzyk dominujący ( można to stwierdzić w USG), przebytą owulację oceniamy w USG po obecności ciałka żółtego w jajniku gdzie wcześniej obserwowano rozwój pęcherzyka dominującego, i obecność płynu w zat. Douglasa. W 13dc nie da się ocenić czy jest to cykl bezowulacyjny, myślę że lekarz miał na myśli że nie wystąpiła owulacja w 13dc. Co do interpretacji samej temperatury (Tzn gdybyśmy nie mieli jasnego obrazu śluzu lub brak obserwacji) można liczyć fazę lutealną w tym przypadku od 22 dnia cyklu- ale to i tak jest prawidłowa. Warto prześledzić u tej pacjentki czy obraz śluzu i szczytu objawu śluzu jest skorelowany z oceną owulacji w USG.( W szczególności gdy podobne rozbieżności interpretacji w każdym cyklu powtarzały by się).
Toś mi klina wbiła w głowębliska77 lubi tę wiadomość
-
Andzia33 wrote:Ale może jak sam się nie wchłonął to trzeba brac dupchaston?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:30
Andzia33 lubi tę wiadomość