X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i jak to zrobiłas? moze ja też swojego młodego wkleje..:)
    przez http://imageshack.us/ zarejestrowałam się i jak juz zalogowałam ,to wstawiłam przez taki napis tam jest malutki browse i jeszcze w tym Zmiana rozmiaru obrazu zaznaczyłam optymalizacja bez zmiany rozmiaru obrazu ,potem robisz prześlij teraz i sa tam dodane ,kolejno klikasz na moje obrazy tam masz miniaturki -obok klikasz na pobierz kod na forum ,tam kopiujesz z pierwszej ramki i wklejasz n do posta a jeszcze w ramce rozmiar możesz zaznaczyc w ramce najl. sredni

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    ja nie widzę żadnych miniaturek
    Ale Samira chciałam Ci napisac po swoim własnym przykładzie i proszę nie gniewaj się ,ale mam siostrę o 14 lat młodszą i do 9 roku życia[jej] łaziła za mną non stop,byłyśmy nierozłączne i bardzo dużo się nią zajmowałam[dlatego,że mama zmarła jak ona miała 6 lat]póżniej nie miałyśmy ze sobą kontaktu[ojciec i jego nowa konkubina zabraniali jej kontaktu ze mną ]a gdy skończyła 18 lat próbowałyśmy to naprawic,ale teraz gdy ma 21 stwierdzam,że na to jest już zapóżno,ja dażę ją siostrzanym uczuciem,ale ona top wykorzystuje,a tak naprawdę traktuje mnie jak obcą osobę [sąsiadkę].Zrozumiałam to dopiero teraz i jest to przykre ,ale niestety może jak będzie miała swoją rodzinę ,ale wątpię...

ale nie wiem o co kaman ;) nie gnie wam się ale nie rozumiem o co chodzi

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    chyba się pogubiłam....bo nie mam pojęcia o co chodzi Andzi :)
    no własnie ja tez ;)

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może chodziło o to, że masz dorosłego syna i że nie będzie między nimi więzi
    chiba ;-)
    no nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:01

samira, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski zobaczcie ten dom w stylu Gaudiego ,jest na sprzedaz w Zakopanym ,http://imageshack.us/scaled/medium/5/imf8.jpg kliknijcie wminiaturke tam sa dwa zdjęcia prawie 3,5 banki kosztuje stac mnie a co 2smiech.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:05

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    q85f.th.jpg

3wal.th.jpg

samira, Andzia33, caffe, Iwone, grosza lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mnie się też udało wysłać...:)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że strona szybko się przewinie i nas nie namierzą jacyś znajomi..:)

Reni, caffe, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe napisałaś u siebie Był widoczny tylko jeden z poprzedniego cyklu, który się wchłaniał

a z tego co wiem to pęcherzyk się wchłania razem z @ później są nowe sztuki więc jak to możliwe, że był tam w drugim cyklu?

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu opis mojego cyklu (niby bez owu) innego lekarza, który jest magikiem od wykresów
    Prawidłowy cykl : prawidłowa faza folikularna, rozwój objawu śluzu, prawidłowa faza lutealną, wskazują na przebytą owulację. W 13dc u tej pacjentki dopiero zaczynał wyodrębniać się pęcherzyk dominujący ( można to stwierdzić w USG), przebytą owulację oceniamy w USG po obecności ciałka żółtego w jajniku gdzie wcześniej obserwowano rozwój pęcherzyka dominującego, i obecność płynu w zat. Douglasa. W 13dc nie da się ocenić czy jest to cykl bezowulacyjny, myślę że lekarz miał na myśli że nie wystąpiła owulacja w 13dc. Co do interpretacji samej temperatury (Tzn gdybyśmy nie mieli jasnego obrazu śluzu lub brak obserwacji) można liczyć fazę lutealną w tym przypadku od 22 dnia cyklu- ale to i tak jest prawidłowa. Warto prześledzić u tej pacjentki czy obraz śluzu i szczytu objawu śluzu jest skorelowany z oceną owulacji w USG.( W szczególności gdy podobne rozbieżności interpretacji w każdym cyklu powtarzały by się).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:08

caffe, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    może chodziło o to, że masz dorosłego syna i że nie będzie między nimi więzi
    chiba ;-)
    no nie wiem
    jeśli o to chociło to napewno nie bedzie takiej więzi mocne ,daj boze zebym się myliła :)

Andzia33, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    q85f.th.jpg

3wal.th.jpg
    łał jaka laska a jakiego masz kowboja u boku :P
    synek fajny chłopak :)

Andzia33, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Ja właśnie drukowałam i było ok. Ale jak nie dasz rady to zrób zdjęcia obrazu tzw. Print screen, wklej np. do Painta i potem drukuj. Pytaj - chętnie pomogę ;), bo z tego jestem lepsza niż z zapylania ;)
    Dzięki :P

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ivon powiedz mi bo maz sporą róznicę między synami(mój kończy 18 lat 6.10)jak się dogaduja ze sobą ??

O to mi chodziło!

bliska77 lubi tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Caffe napisałaś u siebie Był widoczny tylko jeden z poprzedniego cyklu, który się wchłaniał

a z tego co wiem to pęcherzyk się wchłania razem z @ później są nowe sztuki więc jak to możliwe, że był tam w drugim cyklu?
    No qrwa nie wiem o.O też myślalam, że pęcherzyk stary z @ znika. W opisie usg napisal mi, ze to torbiel krwotoczna o wymiarach 21x12mm i sprawdzał z poprzednim usg, że to niby ten sam pęcherzyk bo jest w tym samym miejscu i jest podobnego kształtu i się wchłania o.O

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozi zdjęcia widzę ,ale samiry nie

samira lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No qrwa nie wiem o.O też myślalam, że pęcherzyk stary z @ znika. W opisie usg napisal mi, ze to torbiel krwotoczna o wymiarach 21x12mm i sprawdzał z poprzednim usg, że to niby ten sam pęcherzyk bo jest w tym samym miejscu i jest podobnego kształtu i się wchłania o.O

Ale może jak sam się nie wchłonął to trzeba brac dupchaston?

caffe lubi tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a tu opis mojego cyklu (niby bez owu) innego lekarza, który jest magikiem od wykresów
    Prawidłowy cykl : prawidłowa faza folikularna, rozwój objawu śluzu, prawidłowa faza lutealną, wskazują na przebytą owulację. W 13dc u tej pacjentki dopiero zaczynał wyodrębniać się pęcherzyk dominujący ( można to stwierdzić w USG), przebytą owulację oceniamy w USG po obecności ciałka żółtego w jajniku gdzie wcześniej obserwowano rozwój pęcherzyka dominującego, i obecność płynu w zat. Douglasa. W 13dc nie da się ocenić czy jest to cykl bezowulacyjny, myślę że lekarz miał na myśli że nie wystąpiła owulacja w 13dc. Co do interpretacji samej temperatury (Tzn gdybyśmy nie mieli jasnego obrazu śluzu lub brak obserwacji) można liczyć fazę lutealną w tym przypadku od 22 dnia cyklu- ale to i tak jest prawidłowa. Warto prześledzić u tej pacjentki czy obraz śluzu i szczytu objawu śluzu jest skorelowany z oceną owulacji w USG.( W szczególności gdy podobne rozbieżności interpretacji w każdym cyklu powtarzały by się).
    U mnie nie bylo płynu w zatoce i cialka żółtego nie widział, bo nic nie mówił o nim ani nie napisał. Mógł nie zauważyć? o.O

Toś mi klina wbiła w głowę o.O

bliska77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    łał jaka laska a jakiego masz kowboja u boku :P
    synek fajny chłopak :)
    Zgadzam się z samirką :P

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Ale może jak sam się nie wchłonął to trzeba brac dupchaston?
    Biorę luteinę teraz. Ja zrozumiałam, że on się wchłania, tzn. jest w trakcie wchłaniania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:30

Andzia33 lubi tę wiadomość

‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ