Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do hsg,ponoc boli jak są drożne,lub jakoś zlepione,ja myślę ,że miałam cos takiego,bo na wypisie,mam napisane,że zwężony w jakiejś tam części a potem grubieje.To która następna na hsg?

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki :)

Caffe szkoda, że nie widział ciałka...bo wtedy byłaby może jakaś szansa....to ciekawe - bo wykres masz super...może to było jeszcze niepęknięte jajo po prostu nowe...a on pomylił z torbielem czy z czymś tam...

caffe lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Wracając do hsg,ponoc boli jak są drożne,lub jakoś zlepione,ja myślę ,że miałam cos takiego,bo na wypisie,mam napisane,że zwężony w jakiejś tam części a potem grubieje.To która następna na hsg?
    ja mam nadzieję, że nie będe musiała. Ale jak przez 2-3 cykle będzie dupa to mam miec sprawdzaną macicę jakimś badaniem żeby sprawdzić czy się zrosty nie zrobiły po łyżeczkowaniu.

Andzia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    pewnie ja...idę się zarejestrować pojutrze - bo tam trzeba być o 7 rano....masakra no i zobaczę jaki dostanę termin...bo to szpital na kopernika państwowy - może być różnie....prywatnie odpuściłam - 8 stów w kieszeni...

Andzia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dzięki dziewczynki :)

Caffe szkoda, że nie widział ciałka...bo wtedy byłaby może jakaś szansa....to ciekawe - bo wykres masz super...może to było jeszcze niepęknięte jajo po prostu nowe...a on pomylił z torbielem czy z czymś tam...
    Wuj go wie o.O zobaczymy niebawem :)

Dość dlugo mi robił to usg, może ślepy był, albo taki zmęczony po dyżurze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:35

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FSH 11,23
    Lh 7,34
    Estradiol 122,2

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale zdjęcia fajne wrzuciłyście, fajne z Was lasencje ;-)

nick nieaktualny, Mango, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Bozi zdjęcia widzę ,ale samiry nie
    a teraz imf8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:45

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dziewczyny ale zdjęcia fajne wrzuciłyście, fajne z Was lasencje ;-)
    dzieki :)

jak by syn widział ze dodaje jego zdjecia to by mnie ochrzanił hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:44

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszcie coś bo sama widzę że dupa blada!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, im wyższe FSH tym mniejsza rezerwa jajnikowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LH i estradiol ok, wyniki na moje oko świadczą o wyczerpującej się rezerwie (tak jak napisałam wyżej)
    LH wyższe od FSH w stosunku 2:1 świadczy natomiast o PCO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 17:07

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o teraz widzę,że samirka rozjaśniła włosy !
    na tych wynikach ja się nie znam

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    o teraz widzę,że samirka rozjaśniła włosy !
    na tych wynikach ja się nie znam
    tak i jeszcze bardziej mam zamiar rozjasnić ;) i jeszcze macniej zciac kłaki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 17:26

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Reni, ale nie zawsze pecherzyki wchlaniaja sie razem z @. W takim razie skad by sie braly roznego rodzaju torbiele na jajnikach? Ja mialam wlasnie wychodowana torbiel z takiego niepeknietego pecherzyka, ktora sobie rosla i rosla, nie pomagaly hormony, nie chciala peknac ani sie wchlonac az urosla do 9 cm! i musialam ja usunac laparoskopowo.
    Reni wrote:
    Caffe napisałaś u siebie Był widoczny tylko jeden z poprzedniego cyklu, który się wchłaniał

a z tego co wiem to pęcherzyk się wchłania razem z @ później są nowe sztuki więc jak to możliwe, że był tam w drugim cyklu?

nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie,
    po urlopie powrót do pracy i mam nadzieje że uda mi sie częściej zaglądać tu do Was. Miło i przytulnie tu, ciekawie i zabawnie... to zadziwiające jak obce sobie osoby potrafią się "zaprzyjaźnić".
    Jak może niektóre pamiętają po przykrych doświadczeniach (w maju straciłam maleństwo 17tydz.) w sierpniu na urlopie pełnia szczęścia test pozytywny !!! Niestety w tydzień po teście plamienie i zaraz po tem krwawienie :-( trwało to tydzień następny test negatywny..... szczęście tym razem trwało krócej niż poprzednio.... zaczynam wątpić że się nam uda. W czwartek wizyta u gina by zobaczyć czy sie samo wszystko oczyściło ....
    Już sama nie wiem co robić, czemu to wszystko się dzieje. To takie trudne do zrozumienia i do zniesiena...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 17:47

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, grosza, Iwone, Olena, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    Witam wszystkie,
    po urlopie powrót do pracy i mam nadzieje że uda mi sie częściej zaglądać tu do Was. Miło i przytulnie tu, ciekawie i zabawnie... to zadziwiające jak obce sobie osoby potrafią się "zaprzyjaźnić".
    Jak może niektóre pamiętają po przykrych doświadczeniach (w maju straciłam maleństwo 17tydz.) w sierpniu na urlopie pełnia szczęścia test pozytywny !!! Niestety w tydzień po teście plamienie i zaraz po tem krwawienie :-( trwało to tydzień następny test negatywny..... szczęście tym tazem trwało krócej niż poprzednio.... zaczynam wątpić że się nam uda. W czwartek wizyta u gina by zobaczyć czy sie samo wszystko oczyściło ....
    Już sama nie wiem co robić, czemu to wszystko się dzieje. To takie trudne do zrozumieni i do zniesiena...
    kurcze, przykro mi, może hormonami da się jakoś ustawić........

ewajoanna, nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

• ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam duphaston ale jak widać nie wiele pomógł....

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    FSH 11,23
    Lh 7,34
    Estradiol 122,2
    Widzę, że ostro wzięłaś się za badania. Na wynikach niestety się nie znam, ale w następnym cyklu też się wezmę z bykiem za rogi :(

nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Niestety Reni, ale nie zawsze pecherzyki wchlaniaja sie razem z @. W takim razie skad by sie braly roznego rodzaju torbiele na jajnikach? Ja mialam wlasnie wychodowana torbiel z takiego niepeknietego pecherzyka, ktora sobie rosla i rosla, nie pomagaly hormony, nie chciala peknac ani sie wchlonac az urosla do 9 cm! i musialam ja usunac laparoskopowo.
    To prawda.
    Ja już jestem nastawiona, że ten cykl nie jest tym właściwym. Czekam aż się skończy i od następnego zaczynamy wprowadzać nowe leki. Jaki będzie efekt, to się okaże.

‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ