35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ewajoanna wrote:Witam wszystkie,
po urlopie powrót do pracy i mam nadzieje że uda mi sie częściej zaglądać tu do Was. Miło i przytulnie tu, ciekawie i zabawnie... to zadziwiające jak obce sobie osoby potrafią się "zaprzyjaźnić".
Jak może niektóre pamiętają po przykrych doświadczeniach (w maju straciłam maleństwo 17tydz.) w sierpniu na urlopie pełnia szczęścia test pozytywny !!! Niestety w tydzień po teście plamienie i zaraz po tem krwawienietrwało to tydzień następny test negatywny..... szczęście tym razem trwało krócej niż poprzednio.... zaczynam wątpić że się nam uda. W czwartek wizyta u gina by zobaczyć czy sie samo wszystko oczyściło ....
Już sama nie wiem co robić, czemu to wszystko się dzieje. To takie trudne do zrozumienia i do zniesiena... -
nick nieaktualny
-
samira wrote:a ja robie chlebek ,własnie rosnie ,wyrabiam sama ale piecze urzadzenie
mam smalec z mięsem własnej roboty to przytaszczę ze sobą będzie w sam raz do chlebka, a kiszone ogóry załatwię po drodze
Ja robię sałatkę i tort z bitą śmietaną i wiśniami bo mi się zachciało. A niech mi dupa rośnie, a coWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 19:00
samira, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Taki chlebek jest super mniam mniam, wpadnę na kromeczkę
mam smalec z mięsem własnej roboty to przytaszczę ze sobą będzie w sam raz do chlebka, a kiszone ogóry załatwię po drodze
Ja robię sałatkę i tort z bitą śmietaną i wiśniami bo mi się zachciało. A niech mi dupa rośnie, a cocaffe, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwo pozdrawiam Cie goraca i trzymj sie dzielnie.
W ogole witam Was wszystkie. Musialam uzupelnic lekture, duzo tego. Do dyskusji szkolnej wklece kilka slow. Moj syn w wieku 6 lat poszedl od razu do II klasy ale w systemie brytyjskim. Angielski znal ale nie umial pisac i czytac. Dzieci w II klasie juz to potrafily ale nadrobil zaleglosci. Teraz poszedl do drugiej klasy szkoly polskiej zgodnie ze swoim rocznikiem bo zdawal egzaminy i z matemTyki kwalifikowal sie do 3 lub 4 klasy ale z polskim juz nie. Szkola w Polsce jest skostniala ale prownam dopiero za jakis czas. Na razie dziecko szczesliwe a to najwazniejsze. Wydaje mi sie ze ogolnie jako spoleczenstwo boimy sie " nowosci" a nie ma czego. Choc przyznam ze poszedl do szkoly prywatnej nie panstwowej bo w panstwowej klas drugich bylo od a do g i w systemi 3 -zmianowym - a to juz przesada.
Dorka. Nie przejmuj sie fsh bo ono jest skaczace ( w kazdym miesiacu mozesz miec inny wynik). Moja gin mowila ze do 12 nie ma sie co przejmowac choc lepiej jak jest do 9 . Ale przy twoim wyniku da sie troche podstymulowac i bedzie ok.
Ja w ferworze walki remontowo- organizacyjni-szkolno- biurokratycznej. Urzadzamy zycie na nowo. Hormonami na razie sie nie zajmuje, temperatury nie mierze bo sie odzwyczailam i nie mam sily siegac o szostej rano po termometr. Biore ten femostan ( jeszcze ten cykl i kolejny) i jak nic nie wyjdzie to udam sie na " polskie badania" .samira, caffe, bliska77, Dorka71, grosza, Iwone, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:no ale mi smaka na tego torta zrobiłaś mam w piatek imieniny ,przywoź ,bedzie jak znalazł hehe
Na pierwsze danie chleb ze smalcem, a na drugie tort hahaha
samira, grosza, Lucky, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:apropo smalcu mam jeszcze troszke bo tez robię ze słoninki ,dodaje przysmazony boczek,kiełbaske i cebulke cud ,miód malina mniam ,najbardziej lubi to mój G ale ja tez chociaz nie powinnam tego jeść
To faktycznie jest pychotkabliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:Ewo pozdrawiam Cie goraca i trzymj sie dzielnie.
W ogole witam Was wszystkie. Musialam uzupelnic lekture, duzo tego. Do dyskusji szkolnej wklece kilka slow. Moj syn w wieku 6 lat poszedl od razu do II klasy ale w systemie brytyjskim. Angielski znal ale nie umial pisac i czytac. Dzieci w II klasie juz to potrafily ale nadrobil zaleglosci. Teraz poszedl do drugiej klasy szkoly polskiej zgodnie ze swoim rocznikiem bo zdawal egzaminy i z matemTyki kwalifikowal sie do 3 lub 4 klasy ale z polskim juz nie. Szkola w Polsce jest skostniala ale prownam dopiero za jakis czas. Na razie dziecko szczesliwe a to najwazniejsze. Wydaje mi sie ze ogolnie jako spoleczenstwo boimy sie " nowosci" a nie ma czego. Choc przyznam ze poszedl do szkoly prywatnej nie panstwowej bo w panstwowej klas drugich bylo od a do g i w systemi 3 -zmianowym - a to juz przesada.
Dorka. Nie przejmuj sie fsh bo ono jest skaczace ( w kazdym miesiacu mozesz miec inny wynik). Moja gin mowila ze do 12 nie ma sie co przejmowac choc lepiej jak jest do 9 . Ale przy twoim wyniku da sie troche podstymulowac i bedzie ok.
Ja w ferworze walki remontowo- organizacyjni-szkolno- biurokratycznej. Urzadzamy zycie na nowo. Hormonami na razie sie nie zajmuje, temperatury nie mierze bo sie odzwyczailam i nie mam sily siegac o szostej rano po termometr. Biore ten femostan ( jeszcze ten cykl i kolejny) i jak nic nie wyjdzie to udam sie na " polskie badania" ., powodzenia w urządzaniu życia
caffe, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:no właśnie niech zaczną od podstaw, niech wszystko zorganizują odpowiednio, to są właśnie nasze szkoły państwowe, tzw. masówki...., (no i ine mogę zdzierżyć tego podziału na półrocza, cały rocznik to tak ale po pół?? akurat bezpośrednio mnie to dotyczy
, powodzenia w urządzaniu życia
samira, caffe, grosza, Lucky, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
matko nie wyrabiam
czuję że w roku szkolnym trudno będzie śledzić wątek
oby było dużo zielonych krop a tych to na pewno nie przegapię
szkoda mi bo dużo ciekawych rzeczy piszecie, ale biegam jak kot z pęcherzem
wpadam więc, ściskam Was i do następnegosamira, Mango, bliska77, Iwone, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:W brytyjskim sytemie tez funkcjonuje podzial nie na roczniki tylko polroczniki. Do jednej klasy chodza dzieci z np rocznika od wrzesnia do grudnia 2004 i od stycznia do czerwca z 2005 roku. Dlaczego tak nie wiem. Moje dziecko bylo najmniejsze w klasie i prawie najmlodsze. Dalo sobie rade choc nie jest jakos specjalnie zdolny .teraz jest prawie najwyzszynw klasie - co go niezmiernie cieszy i rece pelne roboty by nadrobic czytanie. Fajnie jak sie zdziwil ze musi pisac w zeszycie w trzy linie kaligrafujac bo w szkole bryt pisza jakos tak juz po doroslemu i mi sie to podobalo.
caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość