Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    Witam wszystkie,
    po urlopie powrót do pracy i mam nadzieje że uda mi sie częściej zaglądać tu do Was. Miło i przytulnie tu, ciekawie i zabawnie... to zadziwiające jak obce sobie osoby potrafią się "zaprzyjaźnić".
    Jak może niektóre pamiętają po przykrych doświadczeniach (w maju straciłam maleństwo 17tydz.) w sierpniu na urlopie pełnia szczęścia test pozytywny !!! Niestety w tydzień po teście plamienie i zaraz po tem krwawienie :-( trwało to tydzień następny test negatywny..... szczęście tym razem trwało krócej niż poprzednio.... zaczynam wątpić że się nam uda. W czwartek wizyta u gina by zobaczyć czy sie samo wszystko oczyściło ....
    Już sama nie wiem co robić, czemu to wszystko się dzieje. To takie trudne do zrozumienia i do zniesiena...
    Ewa, bardzo mi przykro <3

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam sobie ten pregnyl. Ma być jutro w aptece. Wolałam się zaopatrzyć wczesniej niż potem biegac. Jeszcze 6 dni luteina i czekam z utęsknieniem na @ :P

nick nieaktualny, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robie chlebek ,własnie rosnie ,wyrabiam sama ale piecze urzadzenie :P

caffe, Iwone lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja robie chlebek ,własnie rosnie ,wyrabiam sama ale piecze urzadzenie :P
    Taki chlebek jest super mniam mniam, wpadnę na kromeczkę ;) mam smalec z mięsem własnej roboty to przytaszczę ze sobą będzie w sam raz do chlebka, a kiszone ogóry załatwię po drodze :P

Ja robię sałatkę i tort z bitą śmietaną i wiśniami bo mi się zachciało. A niech mi dupa rośnie, a co :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 19:00

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Taki chlebek jest super mniam mniam, wpadnę na kromeczkę ;) mam smalec z mięsem własnej roboty to przytaszczę ze sobą będzie w sam raz do chlebka, a kiszone ogóry załatwię po drodze :P

Ja robię sałatkę i tort z bitą śmietaną i wiśniami bo mi się zachciało. A niech mi dupa rośnie, a co :P
    no ale mi smaka na tego torta zrobiłaś mam w piatek imieniny ,przywoź ,bedzie jak znalazł hehe

caffe, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo smalcu mam jeszcze troszke bo tez robię ze słoninki ,dodaje przysmazony boczek,kiełbaske i cebulke cud ,miód malina mniam ,najbardziej lubi to mój G ale ja tez chociaz nie powinnam tego jeść ;)

caffe, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewo pozdrawiam Cie goraca i trzymj sie dzielnie.

W ogole witam Was wszystkie. Musialam uzupelnic lekture, duzo tego. Do dyskusji szkolnej wklece kilka slow. Moj syn w wieku 6 lat poszedl od razu do II klasy ale w systemie brytyjskim. Angielski znal ale nie umial pisac i czytac. Dzieci w II klasie juz to potrafily ale nadrobil zaleglosci. Teraz poszedl do drugiej klasy szkoly polskiej zgodnie ze swoim rocznikiem bo zdawal egzaminy i z matemTyki kwalifikowal sie do 3 lub 4 klasy ale z polskim juz nie. Szkola w Polsce jest skostniala ale prownam dopiero za jakis czas. Na razie dziecko szczesliwe a to najwazniejsze. Wydaje mi sie ze ogolnie jako spoleczenstwo boimy sie " nowosci" a nie ma czego. Choc przyznam ze poszedl do szkoly prywatnej nie panstwowej bo w panstwowej klas drugich bylo od a do g i w systemi 3 -zmianowym - a to juz przesada.

Dorka. Nie przejmuj sie fsh bo ono jest skaczace ( w kazdym miesiacu mozesz miec inny wynik). Moja gin mowila ze do 12 nie ma sie co przejmowac choc lepiej jak jest do 9 . Ale przy twoim wyniku da sie troche podstymulowac i bedzie ok.

Ja w ferworze walki remontowo- organizacyjni-szkolno- biurokratycznej. Urzadzamy zycie na nowo. Hormonami na razie sie nie zajmuje, temperatury nie mierze bo sie odzwyczailam i nie mam sily siegac o szostej rano po termometr. Biore ten femostan ( jeszcze ten cykl i kolejny) i jak nic nie wyjdzie to udam sie na " polskie badania" .

nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, grosza, Iwone, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    no ale mi smaka na tego torta zrobiłaś mam w piatek imieniny ,przywoź ,bedzie jak znalazł hehe
    Bardzo prosty tort. A wiśni używam swoich, ze słoików. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej bo byśmy sobie ucztę zrobił :) Na pierwsze danie chleb ze smalcem, a na drugie tort hahaha :P

nick nieaktualny, grosza, Lucky, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    apropo smalcu mam jeszcze troszke bo tez robię ze słoninki ,dodaje przysmazony boczek,kiełbaske i cebulke cud ,miód malina mniam ,najbardziej lubi to mój G ale ja tez chociaz nie powinnam tego jeść ;)
    Ja też topię słoninę, ale dodaję wołowinę i wieprzowinę. Na koniec trochę cebulki i przyprawiam.

To faktycznie jest pychotka :P

nick nieaktualny, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy smaki jak ciężarne hehe :D

nick nieaktualny, caffe, grosza, Lucky, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ewo pozdrawiam Cie goraca i trzymj sie dzielnie.

W ogole witam Was wszystkie. Musialam uzupelnic lekture, duzo tego. Do dyskusji szkolnej wklece kilka slow. Moj syn w wieku 6 lat poszedl od razu do II klasy ale w systemie brytyjskim. Angielski znal ale nie umial pisac i czytac. Dzieci w II klasie juz to potrafily ale nadrobil zaleglosci. Teraz poszedl do drugiej klasy szkoly polskiej zgodnie ze swoim rocznikiem bo zdawal egzaminy i z matemTyki kwalifikowal sie do 3 lub 4 klasy ale z polskim juz nie. Szkola w Polsce jest skostniala ale prownam dopiero za jakis czas. Na razie dziecko szczesliwe a to najwazniejsze. Wydaje mi sie ze ogolnie jako spoleczenstwo boimy sie " nowosci" a nie ma czego. Choc przyznam ze poszedl do szkoly prywatnej nie panstwowej bo w panstwowej klas drugich bylo od a do g i w systemi 3 -zmianowym - a to juz przesada.

Dorka. Nie przejmuj sie fsh bo ono jest skaczace ( w kazdym miesiacu mozesz miec inny wynik). Moja gin mowila ze do 12 nie ma sie co przejmowac choc lepiej jak jest do 9 . Ale przy twoim wyniku da sie troche podstymulowac i bedzie ok.

Ja w ferworze walki remontowo- organizacyjni-szkolno- biurokratycznej. Urzadzamy zycie na nowo. Hormonami na razie sie nie zajmuje, temperatury nie mierze bo sie odzwyczailam i nie mam sily siegac o szostej rano po termometr. Biore ten femostan ( jeszcze ten cykl i kolejny) i jak nic nie wyjdzie to udam sie na " polskie badania" .
    no właśnie niech zaczną od podstaw, niech wszystko zorganizują odpowiednio, to są właśnie nasze szkoły państwowe, tzw. masówki...., (no i ine mogę zdzierżyć tego podziału na półrocza, cały rocznik to tak ale po pół?? akurat bezpośrednio mnie to dotyczy :-), powodzenia w urządzaniu życia ;-)

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    mamy smaki jak ciężarne hehe :D
    Ja przed @ tak mam, chociaż "zepsułam" się przez urlop, nie ukrywam :P

nick nieaktualny, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no właśnie niech zaczną od podstaw, niech wszystko zorganizują odpowiednio, to są właśnie nasze szkoły państwowe, tzw. masówki...., (no i ine mogę zdzierżyć tego podziału na półrocza, cały rocznik to tak ale po pół?? akurat bezpośrednio mnie to dotyczy :-), powodzenia w urządzaniu życia ;-)
    W brytyjskim sytemie tez funkcjonuje podzial nie na roczniki tylko polroczniki. Do jednej klasy chodza dzieci z np rocznika od wrzesnia do grudnia 2004 i od stycznia do czerwca z 2005 roku. Dlaczego tak nie wiem. Moje dziecko bylo najmniejsze w klasie i prawie najmlodsze. Dalo sobie rade choc nie jest jakos specjalnie zdolny .teraz jest prawie najwyzszynw klasie - co go niezmiernie cieszy i rece pelne roboty by nadrobic czytanie. Fajnie jak sie zdziwil ze musi pisac w zeszycie w trzy linie kaligrafujac bo w szkole bryt pisza jakos tak juz po doroslemu i mi sie to podobalo.

nick nieaktualny, caffe, grosza, Lucky, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmiś pocieszyłaś mnie chociaż już też troche wyczytałam na ten temat...ogolnie jest tak jak przewidywałam, że badania spędzą mi sen z powiek
    a ta stymulacja wg Ciebie to?

Lucky, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśku, powoli sie przyzwyczaisz do naszej rzeczywistości :)

nick nieaktualny, Iwone lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa bardzo mi przykro <3

Andzia33 lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko nie wyrabiam
    czuję że w roku szkolnym trudno będzie śledzić wątek
    oby było dużo zielonych krop a tych to na pewno nie przegapię
    szkoda mi bo dużo ciekawych rzeczy piszecie, ale biegam jak kot z pęcherzem
    wpadam więc, ściskam Was i do następnego

nick nieaktualny, Mango, nick nieaktualny, Iwone, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc babeczki ,do jutra :* ,leci Na Wspólnej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 20:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    W brytyjskim sytemie tez funkcjonuje podzial nie na roczniki tylko polroczniki. Do jednej klasy chodza dzieci z np rocznika od wrzesnia do grudnia 2004 i od stycznia do czerwca z 2005 roku. Dlaczego tak nie wiem. Moje dziecko bylo najmniejsze w klasie i prawie najmlodsze. Dalo sobie rade choc nie jest jakos specjalnie zdolny .teraz jest prawie najwyzszynw klasie - co go niezmiernie cieszy i rece pelne roboty by nadrobic czytanie. Fajnie jak sie zdziwil ze musi pisac w zeszycie w trzy linie kaligrafujac bo w szkole bryt pisza jakos tak juz po doroslemu i mi sie to podobalo.
    no wiem że tam tak jest ale ten podział obowiązuje "od początku" a nie rozdzielą dzieci które spędziły ze sobą ponad 3 lata czyli większość swojego życia

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:32

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ