X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    Witam wszystkie,
    po urlopie powrót do pracy i mam nadzieje że uda mi sie częściej zaglądać tu do Was. Miło i przytulnie tu, ciekawie i zabawnie... to zadziwiające jak obce sobie osoby potrafią się "zaprzyjaźnić".
    Jak może niektóre pamiętają po przykrych doświadczeniach (w maju straciłam maleństwo 17tydz.) w sierpniu na urlopie pełnia szczęścia test pozytywny !!! Niestety w tydzień po teście plamienie i zaraz po tem krwawienie :-( trwało to tydzień następny test negatywny..... szczęście tym razem trwało krócej niż poprzednio.... zaczynam wątpić że się nam uda. W czwartek wizyta u gina by zobaczyć czy sie samo wszystko oczyściło ....
    Już sama nie wiem co robić, czemu to wszystko się dzieje. To takie trudne do zrozumienia i do zniesiena...
    Ewa, bardzo mi przykro <3

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam sobie ten pregnyl. Ma być jutro w aptece. Wolałam się zaopatrzyć wczesniej niż potem biegac. Jeszcze 6 dni luteina i czekam z utęsknieniem na @ :P

samira, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robie chlebek ,własnie rosnie ,wyrabiam sama ale piecze urzadzenie :P

caffe, Iwone lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja robie chlebek ,własnie rosnie ,wyrabiam sama ale piecze urzadzenie :P
    Taki chlebek jest super mniam mniam, wpadnę na kromeczkę ;) mam smalec z mięsem własnej roboty to przytaszczę ze sobą będzie w sam raz do chlebka, a kiszone ogóry załatwię po drodze :P

Ja robię sałatkę i tort z bitą śmietaną i wiśniami bo mi się zachciało. A niech mi dupa rośnie, a co :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 19:00

samira, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Taki chlebek jest super mniam mniam, wpadnę na kromeczkę ;) mam smalec z mięsem własnej roboty to przytaszczę ze sobą będzie w sam raz do chlebka, a kiszone ogóry załatwię po drodze :P

Ja robię sałatkę i tort z bitą śmietaną i wiśniami bo mi się zachciało. A niech mi dupa rośnie, a co :P
    no ale mi smaka na tego torta zrobiłaś mam w piatek imieniny ,przywoź ,bedzie jak znalazł hehe

caffe, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo smalcu mam jeszcze troszke bo tez robię ze słoninki ,dodaje przysmazony boczek,kiełbaske i cebulke cud ,miód malina mniam ,najbardziej lubi to mój G ale ja tez chociaz nie powinnam tego jeść ;)

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewo pozdrawiam Cie goraca i trzymj sie dzielnie.

W ogole witam Was wszystkie. Musialam uzupelnic lekture, duzo tego. Do dyskusji szkolnej wklece kilka slow. Moj syn w wieku 6 lat poszedl od razu do II klasy ale w systemie brytyjskim. Angielski znal ale nie umial pisac i czytac. Dzieci w II klasie juz to potrafily ale nadrobil zaleglosci. Teraz poszedl do drugiej klasy szkoly polskiej zgodnie ze swoim rocznikiem bo zdawal egzaminy i z matemTyki kwalifikowal sie do 3 lub 4 klasy ale z polskim juz nie. Szkola w Polsce jest skostniala ale prownam dopiero za jakis czas. Na razie dziecko szczesliwe a to najwazniejsze. Wydaje mi sie ze ogolnie jako spoleczenstwo boimy sie " nowosci" a nie ma czego. Choc przyznam ze poszedl do szkoly prywatnej nie panstwowej bo w panstwowej klas drugich bylo od a do g i w systemi 3 -zmianowym - a to juz przesada.

Dorka. Nie przejmuj sie fsh bo ono jest skaczace ( w kazdym miesiacu mozesz miec inny wynik). Moja gin mowila ze do 12 nie ma sie co przejmowac choc lepiej jak jest do 9 . Ale przy twoim wyniku da sie troche podstymulowac i bedzie ok.

Ja w ferworze walki remontowo- organizacyjni-szkolno- biurokratycznej. Urzadzamy zycie na nowo. Hormonami na razie sie nie zajmuje, temperatury nie mierze bo sie odzwyczailam i nie mam sily siegac o szostej rano po termometr. Biore ten femostan ( jeszcze ten cykl i kolejny) i jak nic nie wyjdzie to udam sie na " polskie badania" .

samira, caffe, bliska77, Dorka71, grosza, Iwone, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    no ale mi smaka na tego torta zrobiłaś mam w piatek imieniny ,przywoź ,bedzie jak znalazł hehe
    Bardzo prosty tort. A wiśni używam swoich, ze słoików. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej bo byśmy sobie ucztę zrobił :) Na pierwsze danie chleb ze smalcem, a na drugie tort hahaha :P

samira, grosza, Lucky, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    apropo smalcu mam jeszcze troszke bo tez robię ze słoninki ,dodaje przysmazony boczek,kiełbaske i cebulke cud ,miód malina mniam ,najbardziej lubi to mój G ale ja tez chociaz nie powinnam tego jeść ;)
    Ja też topię słoninę, ale dodaję wołowinę i wieprzowinę. Na koniec trochę cebulki i przyprawiam.

To faktycznie jest pychotka :P

bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy smaki jak ciężarne hehe :D

bliska77, caffe, grosza, Lucky, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ewo pozdrawiam Cie goraca i trzymj sie dzielnie.

W ogole witam Was wszystkie. Musialam uzupelnic lekture, duzo tego. Do dyskusji szkolnej wklece kilka slow. Moj syn w wieku 6 lat poszedl od razu do II klasy ale w systemie brytyjskim. Angielski znal ale nie umial pisac i czytac. Dzieci w II klasie juz to potrafily ale nadrobil zaleglosci. Teraz poszedl do drugiej klasy szkoly polskiej zgodnie ze swoim rocznikiem bo zdawal egzaminy i z matemTyki kwalifikowal sie do 3 lub 4 klasy ale z polskim juz nie. Szkola w Polsce jest skostniala ale prownam dopiero za jakis czas. Na razie dziecko szczesliwe a to najwazniejsze. Wydaje mi sie ze ogolnie jako spoleczenstwo boimy sie " nowosci" a nie ma czego. Choc przyznam ze poszedl do szkoly prywatnej nie panstwowej bo w panstwowej klas drugich bylo od a do g i w systemi 3 -zmianowym - a to juz przesada.

Dorka. Nie przejmuj sie fsh bo ono jest skaczace ( w kazdym miesiacu mozesz miec inny wynik). Moja gin mowila ze do 12 nie ma sie co przejmowac choc lepiej jak jest do 9 . Ale przy twoim wyniku da sie troche podstymulowac i bedzie ok.

Ja w ferworze walki remontowo- organizacyjni-szkolno- biurokratycznej. Urzadzamy zycie na nowo. Hormonami na razie sie nie zajmuje, temperatury nie mierze bo sie odzwyczailam i nie mam sily siegac o szostej rano po termometr. Biore ten femostan ( jeszcze ten cykl i kolejny) i jak nic nie wyjdzie to udam sie na " polskie badania" .
    no właśnie niech zaczną od podstaw, niech wszystko zorganizują odpowiednio, to są właśnie nasze szkoły państwowe, tzw. masówki...., (no i ine mogę zdzierżyć tego podziału na półrocza, cały rocznik to tak ale po pół?? akurat bezpośrednio mnie to dotyczy :-), powodzenia w urządzaniu życia ;-)

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    mamy smaki jak ciężarne hehe :D
    Ja przed @ tak mam, chociaż "zepsułam" się przez urlop, nie ukrywam :P

samira, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no właśnie niech zaczną od podstaw, niech wszystko zorganizują odpowiednio, to są właśnie nasze szkoły państwowe, tzw. masówki...., (no i ine mogę zdzierżyć tego podziału na półrocza, cały rocznik to tak ale po pół?? akurat bezpośrednio mnie to dotyczy :-), powodzenia w urządzaniu życia ;-)
    W brytyjskim sytemie tez funkcjonuje podzial nie na roczniki tylko polroczniki. Do jednej klasy chodza dzieci z np rocznika od wrzesnia do grudnia 2004 i od stycznia do czerwca z 2005 roku. Dlaczego tak nie wiem. Moje dziecko bylo najmniejsze w klasie i prawie najmlodsze. Dalo sobie rade choc nie jest jakos specjalnie zdolny .teraz jest prawie najwyzszynw klasie - co go niezmiernie cieszy i rece pelne roboty by nadrobic czytanie. Fajnie jak sie zdziwil ze musi pisac w zeszycie w trzy linie kaligrafujac bo w szkole bryt pisza jakos tak juz po doroslemu i mi sie to podobalo.

samira, caffe, grosza, Lucky, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmiś pocieszyłaś mnie chociaż już też troche wyczytałam na ten temat...ogolnie jest tak jak przewidywałam, że badania spędzą mi sen z powiek
    a ta stymulacja wg Ciebie to?

Lucky, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśku, powoli sie przyzwyczaisz do naszej rzeczywistości :)

bliska77, Iwone lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa bardzo mi przykro <3

Andzia33 lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko nie wyrabiam
    czuję że w roku szkolnym trudno będzie śledzić wątek
    oby było dużo zielonych krop a tych to na pewno nie przegapię
    szkoda mi bo dużo ciekawych rzeczy piszecie, ale biegam jak kot z pęcherzem
    wpadam więc, ściskam Was i do następnego

samira, Mango, bliska77, Iwone, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc babeczki ,do jutra :* ,leci Na Wspólnej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 20:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    W brytyjskim sytemie tez funkcjonuje podzial nie na roczniki tylko polroczniki. Do jednej klasy chodza dzieci z np rocznika od wrzesnia do grudnia 2004 i od stycznia do czerwca z 2005 roku. Dlaczego tak nie wiem. Moje dziecko bylo najmniejsze w klasie i prawie najmlodsze. Dalo sobie rade choc nie jest jakos specjalnie zdolny .teraz jest prawie najwyzszynw klasie - co go niezmiernie cieszy i rece pelne roboty by nadrobic czytanie. Fajnie jak sie zdziwil ze musi pisac w zeszycie w trzy linie kaligrafujac bo w szkole bryt pisza jakos tak juz po doroslemu i mi sie to podobalo.
    no wiem że tam tak jest ale ten podział obowiązuje "od początku" a nie rozdzielą dzieci które spędziły ze sobą ponad 3 lata czyli większość swojego życia

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:32

bliska77, samira, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ