35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kometa tu sie nie zgodze zToba .Jaki luksus???
Stediril 30 ktore ja bralam latami kosztuje grosze.Jak dobrze pamietam za opakowanie na miesiac placilam PIĄTAKA.Wiec to jest nic innego jak <nieodpowiedzialnosc> i bimbanie. Bo ze znizka kosztuja grosze.Ae po chu,.... sie zabezpieczac i byc madrym przed szkoda.Wiedziala jak sie gzić wiec powinna byla myslec o tym zwl jak z kolejnymi zachodzila w ciaze.
Sama pochodze z rodziny gdzie przemoc i patologia z ojca strony byla na porzadku dziennym.Matka tez zamiast czasem myslec glowa myslala dupa..
Niestety nic jej i jej podobnym kobietom nie tlumaczy.Mamy w życiu to co sami sobie wypracujemy..
EDIT.Własnie sprawdzilam cene . 8.30zł kosztuje na 100% a ze zniżka w tym momencie to doslownie 2.49zł!!! Kurde nikt mi nie powie ,ze kogos nie stac na 2.50 miesiecznie by nie plodzic dzieci jesli nie ma sie mozliwosci je wychowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 17:05
Heretyczka, ComeToMeBaby, Aasiula, iwcia77, dorbie, efcia, ania.g, Dziobak, Mega, Luna76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Kometa tu sie nie zgodze zToba .Jaki luksus???
Stediril 30 ktore ja bralam latami kosztuje grosze.Jak dobrze pamietam za opakowanie na miesiac placilam PIĄTAKA.Wiec to jest nic innego jak <nieodpowiedzialnosc> i bimbanie. Bo ze znizka kosztuja grosze.Ae po chu,.... sie zabezpieczac i byc madrym przed szkoda.Wiedziala jak sie gzić wiec powinna byla myslec o tym zwl jak z kolejnymi zachodzila w ciaze.
Sama pochodze z rodziny gdzie przemoc i patologia z ojca strony byla na porzadku dziennym.Matka tez zamiast czasem myslec glowa myslala dupa..
Niestety nic jej i jej podobnym kobietom nie tlumaczy.Mamy w życiu to co sami sobie wypracujemy..efcia lubi tę wiadomość
-
KOMETA prawda jest taka ,ze jak sie chce to sie czlowiek wyrwie.
Gdyby bylo inaczej to teraz ja powinnam dawac sie lac jakiemus najebanemu w 3dupy chlopowi i sluzyc mu za sciere.Moj stary po podstawowce kazal mi zapierdalac na wlasne utrzymanie i zeby skonczyc szkole srednia imałam sie roznych prac dorywczych.Kazde wakacje zapierdzielalam na zbiorach.Od ukonczenia szkoly sredniej bylam na wlasnym utrzymaniu. Gdyby chciala zylaby inaczej.Nikt mi nie wmowi ,ze nie mogla bo tamto , siamto.
Czlowiek jest kowalem wlasnego losu.Heretyczka, iwcia77, ComeToMeBaby, efcia, Magdala, Dziobak, Alis, Mega, Luna76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Kapta- no jasne. Pewnie można było i takie kupić. Moje były droższe
A to jaką metodę antykoncepcji wybrała lub nie no to nic mi do tego. Może i stosowali gumki, może nie. Nie wiem. W każdym razie dzieci są. Pisałam, ze uważam ją za osobę naiwną i nieodpowiedzialną. I często jedno wynika z drugiego, obserwowałam to już w kilku sytuacjach, niezwiązanych z ciążami akurat. Cieszy mnie jednak że w końcu chyba dojrzała, często rozmawiamy. Ja to taka jestem dobra dusza, że czuję że jak mogę pomóc to chętnie pomogę.
iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
No lepiej pozno niz wcale.
To jak z moja matka.Po 22latach dawania soba pomiatac jak workiem nawozu wreszcie dala sobie pomoc i ujebac ojca. Rozwiodla sie i wreszcie zyje jak czlowiek ale ile kosztowalo nas wysilku by do ch..ja nie wrocila??kosmos .
Prawda jest taka ,ze niekiedy lepiej takim osobom zyc tak jak zyja bo sa uzaleznione od oprawcy i paradoksalnie ujmujac jest im tak dobrze jak jest.Heretyczka, ComeToMeBaby, efcia, Mega, Luna76 lubią tę wiadomość
-
Kometa- nie chcialam cytowac posta ale " slaby charakter " to chyba jest zle okreslenie..ja mysle raczej o braku wiary w siebie, akceptacji siebie ktorej z domu nie wyniosla , bo w domu tego nie bylo...smutne...potem byle jaki fagas okaze troche pozornego ciepla, seks sie myli z miloscia i gotowe nieszczescie...
kapturnica, ComeToMeBaby, efcia, Mega, Luna76 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Oczywiście nie lubię, bo bym chciała się z Toba zobaczyc
Ale dzięki, tylko powiedz mamie o kasie, żeby wiedziaładorbie, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Czyli reasumując- Anna i Caffe polecacie szczepienie??
Natka nie, nie bede szczepic skojarzonymi..Nie jestem do nich przekonana.Wiec maly bedzie szczepiony tradycyjnymi.
Dorbie, a jak ty będziesz szczepić? -
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:No lepiej pozno niz wcale.
To jak z moja matka.Po 22latach dawania soba pomiatac jak workiem nawozu wreszcie dala sobie pomoc i ujebac ojca. Rozwiodla sie i wreszcie zyje jak czlowiek ale ile kosztowalo nas wysilku by do ch..ja nie wrocila??kosmos .
Prawda jest taka ,ze niekiedy lepiej takim osobom zyc tak jak zyja bo sa uzaleznione od oprawcy i paradoksalnie ujmujac jest im tak dobrze jak jest.i nie potrafi w innym siebie zobaczyc
moja mama- ofiara przemocy wlasnego zapijaczonego ojca, w 13 roku zycia sierota , trafila do domu dziecka ( przypomnienie , kto nie czytal wczesniej), poznala mojego ojca - nalogowego alkoholika lecz sympatycznego , rozrywkowego, przystojnegoi milego po trzezwemu...po pijaku- chamidlo do potegi ntej agresor do kwadratu ...
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:ja tez chcialam ci osobiscie wytlumaczyc zlozenie tego ustrojstwa ale jak widac bedziesz musiala dac rade bez instrukcji obslugi
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:moja matka tak zyje do dzisiaj.
Moja by pewnie tez tak wegetowała ale po przystawieniu jej do muru przez cala nasza czworke dostala ultimatum.Albo konczy ten chory zwiazek i my jej zawsze pomozemy we wszystkim.Albo odcinamy sie od niej totalnie i nawet wlasnych wnukow na ocz nie zobaczy bo nie pozwolimy na to by widzialy przemoc i hamstwo. Nie ukrywam ,ze i troche kasy tez to kosztowalo bo niestety prawnicy sa drodzy.Ale nie żaluje ani grosza wydanego i wielu nieprzespanych nocy.A moja mama z zabiedzonej , zahukanej baby zrobila sie zadbana kobitka , ktora uzywa zycia a nawet od dluzszego czasu spotyka sie z facetem.W koncu od zycia sie jej tez cos jeszcze nalezy w wieku 56lat.Ale z tego co wiem ojczym nam nie grozi bo matka stwierdzila ,ze ona juz prac gaci zadnemu nie bedzie.Zobaczymyiwcia77, Heretyczka, BISCA, SolarPolar, Magdala, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, satori, malgos741, gosia7122, Mega, efcia lubią tę wiadomość