X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    trochę niestosownie jest nabijać się z ofiary przemocy, jaką ta osoba najpewniej była.. niełatwo wyrwać się z matni, jeśli tkwi się w niej latami.

lekcja empatii się kłania
    nie udzielaj mi lekcji ok?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa tu sie nie zgodze zToba .Jaki luksus???
    Stediril 30 ktore ja bralam latami kosztuje grosze.Jak dobrze pamietam za opakowanie na miesiac placilam PIĄTAKA.Wiec to jest nic innego jak <nieodpowiedzialnosc> i bimbanie. Bo ze znizka kosztuja grosze.Ae po chu,.... sie zabezpieczac i byc madrym przed szkoda.Wiedziala jak sie gzić wiec powinna byla myslec o tym zwl jak z kolejnymi zachodzila w ciaze.
    Sama pochodze z rodziny gdzie przemoc i patologia z ojca strony byla na porzadku dziennym.Matka tez zamiast czasem myslec glowa myslala dupa..
    Niestety nic jej i jej podobnym kobietom nie tlumaczy.Mamy w życiu to co sami sobie wypracujemy..

EDIT.Własnie sprawdzilam cene . 8.30zł kosztuje na 100% a ze zniżka w tym momencie to doslownie 2.49zł!!! Kurde nikt mi nie powie ,ze kogos nie stac na 2.50 miesiecznie by nie plodzic dzieci jesli nie ma sie mozliwosci je wychowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 17:05

Heretyczka, ComeToMeBaby, Aasiula, iwcia77, dorbie, efcia, ania.g, Dziobak, Mega, Luna76 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę robiła co chcę, bo ja jestem sobą do znudzenia.

iwcia77, Mega, Simba lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Będę robiła co chcę, bo ja jestem sobą do znudzenia.
    sobie rób co chcesz, nie interesuje mnie to, po prostu nie potrzebuje twoich lekcji, dotarło do gila?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kometa tu sie nie zgodze zToba .Jaki luksus???
    Stediril 30 ktore ja bralam latami kosztuje grosze.Jak dobrze pamietam za opakowanie na miesiac placilam PIĄTAKA.Wiec to jest nic innego jak <nieodpowiedzialnosc> i bimbanie. Bo ze znizka kosztuja grosze.Ae po chu,.... sie zabezpieczac i byc madrym przed szkoda.Wiedziala jak sie gzić wiec powinna byla myslec o tym zwl jak z kolejnymi zachodzila w ciaze.
    Sama pochodze z rodziny gdzie przemoc i patologia z ojca strony byla na porzadku dziennym.Matka tez zamiast czasem myslec glowa myslala dupa..
    Niestety nic jej i jej podobnym kobietom nie tlumaczy.Mamy w życiu to co sami sobie wypracujemy..
    Amen

efcia lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę stąd, tak w ogóle. Mam nadzieję że teraz Ci lepiej.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOMETA prawda jest taka ,ze jak sie chce to sie czlowiek wyrwie.
    Gdyby bylo inaczej to teraz ja powinnam dawac sie lac jakiemus najebanemu w 3dupy chlopowi i sluzyc mu za sciere.Moj stary po podstawowce kazal mi zapierdalac na wlasne utrzymanie i zeby skonczyc szkole srednia imałam sie roznych prac dorywczych.Kazde wakacje zapierdzielalam na zbiorach.Od ukonczenia szkoly sredniej bylam na wlasnym utrzymaniu. Gdyby chciala zylaby inaczej.Nikt mi nie wmowi ,ze nie mogla bo tamto , siamto.
    Czlowiek jest kowalem wlasnego losu.

Heretyczka, iwcia77, ComeToMeBaby, efcia, Magdala, Dziobak, Alis, Mega, Luna76 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    idę stąd, tak w ogóle. Mam nadzieję że teraz Ci lepiej.
    tylko nie wklejaj wyników bety jak zaciązysz, glucie jeden ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Kapta- no jasne. Pewnie można było i takie kupić. Moje były droższe :) A to jaką metodę antykoncepcji wybrała lub nie no to nic mi do tego. Może i stosowali gumki, może nie. Nie wiem. W każdym razie dzieci są. Pisałam, ze uważam ją za osobę naiwną i nieodpowiedzialną. I często jedno wynika z drugiego, obserwowałam to już w kilku sytuacjach, niezwiązanych z ciążami akurat. Cieszy mnie jednak że w końcu chyba dojrzała, często rozmawiamy. Ja to taka jestem dobra dusza, że czuję że jak mogę pomóc to chętnie pomogę.
    a jakby cie ktos tak bardzo poprosił o darmowy seks? ;)tak z dobrego serca

iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lepiej pozno niz wcale.
    To jak z moja matka.Po 22latach dawania soba pomiatac jak workiem nawozu wreszcie dala sobie pomoc i ujebac ojca. Rozwiodla sie i wreszcie zyje jak czlowiek ale ile kosztowalo nas wysilku by do ch..ja nie wrocila??kosmos .
    Prawda jest taka ,ze niekiedy lepiej takim osobom zyc tak jak zyja bo sa uzaleznione od oprawcy i paradoksalnie ujmujac jest im tak dobrze jak jest.

Heretyczka, ComeToMeBaby, efcia, Mega, Luna76 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa- nie chcialam cytowac posta ale " slaby charakter " to chyba jest zle okreslenie..ja mysle raczej o braku wiary w siebie, akceptacji siebie ktorej z domu nie wyniosla , bo w domu tego nie bylo...smutne...potem byle jaki fagas okaze troche pozornego ciepla, seks sie myli z miloscia i gotowe nieszczescie...

kapturnica, ComeToMeBaby, efcia, Mega, Luna76 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Oczywiście nie lubię, bo bym chciała się z Toba zobaczyc :-)
    Ale dzięki, tylko powiedz mamie o kasie, żeby wiedziała
    ja tez chcialam ci osobiscie wytlumaczyc zlozenie tego ustrojstwa ale jak widac bedziesz musiala dac rade bez instrukcji obslugi :(

dorbie, Mega lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Czyli reasumując- Anna i Caffe polecacie szczepienie??
    Natka nie, nie bede szczepic skojarzonymi..Nie jestem do nich przekonana.Wiec maly bedzie szczepiony tradycyjnymi.
    Ja tez nie wiem czy podejść pod skojarzone czy nie. Takimi szczepiłam J i dobrze je zniósł. Mówią ze to nowocześniejsze szczepionki, konserwowane inaczej itd.
    Dorbie, a jak ty będziesz szczepić?

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    a jakby cie ktos tak bardzo poprosił o darmowy seks? ;)tak z dobrego serca
    hmmm... darmowy? wskazałabym mu najbliższą dyskotekę

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hmmm... darmowy? wskazałabym mu najbliższą dyskotekę
    wiedziałam ze groszem nie pogardzisz :)

efcia lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No lepiej pozno niz wcale.
    To jak z moja matka.Po 22latach dawania soba pomiatac jak workiem nawozu wreszcie dala sobie pomoc i ujebac ojca. Rozwiodla sie i wreszcie zyje jak czlowiek ale ile kosztowalo nas wysilku by do ch..ja nie wrocila??kosmos .
    Prawda jest taka ,ze niekiedy lepiej takim osobom zyc tak jak zyja bo sa uzaleznione od oprawcy i paradoksalnie ujmujac jest im tak dobrze jak jest.
    moja matka tak zyje do dzisiaj- ofiara...ale to juz przerabialysmy tutaj...ona innego zycia nie zna :( i nie potrafi w innym siebie zobaczyc :(

moja mama- ofiara przemocy wlasnego zapijaczonego ojca, w 13 roku zycia sierota , trafila do domu dziecka ( przypomnienie , kto nie czytal wczesniej), poznala mojego ojca - nalogowego alkoholika lecz sympatycznego , rozrywkowego, przystojnego :P i milego po trzezwemu...po pijaku- chamidlo do potegi ntej agresor do kwadratu ...

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra- kończę temat, chyba został wyczerpany.
    idę sobie odgrzać jakiegoś obiada bo mnie już ssie.

iwcia77 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    wiedziałam ze groszem nie pogardzisz :)
    :P hehehee

efcia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja tez chcialam ci osobiscie wytlumaczyc zlozenie tego ustrojstwa ale jak widac bedziesz musiala dac rade bez instrukcji obslugi :(
    może w styczniu przyjedziesz, to mi złożysz, albo wyjasnimy przez messengera :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    moja matka tak zyje do dzisiaj.

Moja by pewnie tez tak wegetowała ale po przystawieniu jej do muru przez cala nasza czworke dostala ultimatum.Albo konczy ten chory zwiazek i my jej zawsze pomozemy we wszystkim.Albo odcinamy sie od niej totalnie i nawet wlasnych wnukow na ocz nie zobaczy bo nie pozwolimy na to by widzialy przemoc i hamstwo. Nie ukrywam ,ze i troche kasy tez to kosztowalo bo niestety prawnicy sa drodzy.Ale nie żaluje ani grosza wydanego i wielu nieprzespanych nocy.A moja mama z zabiedzonej , zahukanej baby zrobila sie zadbana kobitka , ktora uzywa zycia a nawet od dluzszego czasu spotyka sie z facetem.W koncu od zycia sie jej tez cos jeszcze nalezy w wieku 56lat.Ale z tego co wiem ojczym nam nie grozi bo matka stwierdzila ,ze ona juz prac gaci zadnemu nie bedzie.Zobaczymy 8)

iwcia77, Heretyczka, BISCA, SolarPolar, Magdala, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, satori, malgos741, gosia7122, Mega, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 11693 11694 11695 11696 11697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ