35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciezki temat przerabiacie.
Kazdy jest kowalem swojego losu, ok, ale tylko w miare swoich mozliwosci. Duzo zalezy od tego, jaki sie ma "bagaz" zyciowy, co sie odziedziczylo po rodzicach, jakie dzicinnstwo. Dodatkowo, czynniki "pech" albo "fart" na pewno czesciowo kieruja naszym losem. Jak ktos jest wychowany w trudnym srodowisku, bez edukacji i jest ponizany przez cale dziecinstwo i wszesna mlodosc, to trudno, zeby mail w sobie tyle perwnosci siebie i zasobow, zeby stawic czola wyjsc z tego lekka reka.
Kapta, masz latwa krytyke wobec tej dziewczyny. To, ze jej sie powiodlo gorzej niz Tobie, nie oznacza, ze ona jest gorsza a Ty lepsza.iwcia77, ComeToMeBaby, Mimbla, satori, Dziobak, megan8, Simba lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Ciezki temat przerabiacie.
Kazdy jest kowalem swojego losu, ok, ale tylko w miare swoich mozliwosci. Duzo zalezy od tego, jaki sie ma "bagaz" zyciowy, co sie odziedziczylo po rodzicach, jakie dzicinnstwo. Dodatkowo, czynniki "pech" albo "fart" na pewno czesciowo kieruja naszym losem. Jak ktos jest wychowany w trudnym srodowisku, bez edukacji i jest ponizany przez cale dziecinstwo i wszesna mlodosc, to trudno, zeby mail w sobie tyle perwnosci siebie i zasobow, zeby stawic czola wyjsc z tego lekka reka.
..mysle dokladnie tak samo...
.BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Ciezko dzis w szkole.
Ja nigdy nie moglam tego uzaleznienia od oprawcy zrozumiec.
Wspolczuje, dziewczyny.
Moj tatko tez lubil sobie drinknac, ale tak normalnie, jak wszyscy ojcowie. Swoja droga w tamtych czasach wszyscy ojcowie moich kolezanek chlali po pracy. Pamietam jak raz z przyjaciolka musialysmy wynosic jej ojca z jej sypialni, bo przyszedl I padl. Boze, my 12latki, a on kawal chlopa. Nameczylysmy sie ciagnac go za nogi..
Znalazlam gina. Jakis niby spec od nieplodnosci I in-vitro. Jutro sie zobaczy. O 20 wieczor mam randke. Mam tylko nadzieje, ze mnie nie zaleje do tego czasu, bo musze zobaczyc co w jajnikach.iwcia77, macduska, BISCA, ComeToMeBaby, ania.g, Heretyczka, kkisia, satori, kapturnica, paszczakin, gosia7122, Mega, efcia, Luna76 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
BISCA wrote:Ciezki temat przerabiacie.
..i chocbym nie wiem iloma wspanialymi ludzmi byla otoczona , ile sesji u psychologa przeplakala to nic nie jest w stanie zmienic faktu , ze pewnosc siebie nie jest moja mocna strona...musze nad tym stale pracowac ... -
nick nieaktualnyBry kurwidołku!
Ciężkie tematy dzisiaj przerabiamy.
Temat przemocy w rodzinie na szczęście nie jest mi znany z autopsji, ojciec pił umiarkowanie. Większość ojców tak wtedy miała, potem szedł grzecznie spać - to raczej moja babcia robiła mu awantury.
Z reguły to chował się w stodole i tam trzeźwiał.
Z tematem patologii rodzinnej spotykam się w pracy. Smutne to bo często naprawdę ciężko pomóc tym kobietom tkwiacym w chorych, przemocowych zwiazkach. Nie potrafią nawet mysleć, że mozna inaczej. Tylko dzieci cierpią i bardzo często powielają takie postawy w dorosłym życiu.
Z perspektywy czasu widać jednak, że coś się zmienia. Na szczęście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 19:09
iwcia77, Magdala, Heretyczka, kkisia, ComeToMeBaby, kapturnica, Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymacduska wrote:I zagadnienie z przedmiotu - GOSPODARSTWO DOMOWE:
Zepsuła mi się płyta gazowa.
Zastanawiam się nad kupnem indukcyjnej.
Będę wdzięczna za wszystkie za i przeciw.ania.g lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:I zagadnienie z przedmiotu - GOSPODARSTWO DOMOWE:
Zepsuła mi się płyta gazowa.
Zastanawiam się nad kupnem indukcyjnej.
Będę wdzięczna za wszystkie za i przeciw.iwcia77, macduska, BISCA lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Własnie tego się obawiam.
Z tym, że mama na dole ma gazową. No i piec węglowy.
Zastanawiam się jak to się przedstawia ekonomicznie.
macduska, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4