X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A jaką miałaś chustę? Kółkową, czy zwykłą? Przy zwykłej jest więcej możliwości ułożenia dziecka, a tym samym odciążenia kręgosłupa matki.
    I ja też raczej do 5-6 miesiąca tylko zamierzam motać.
    Chusta Mam Ecom elsatyczna z dodatkiem konopii. Super sie wiazala i ukladala. Ciepla tez dosc, co bylo minusem.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujem sie

spac mi sie kce..ide po kawe...

Aasiula, Mimbla, kkisia, efcia, ania.g lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, pobrala wymaz na cytologie i macala cycki (mimo, ze to nie "jej broszka")

I dowiedzialam sie czego ciekawego. Otoz, tutaj, jak wiecie, sa refundowane 4 pelne podejscia IVF. À le "licznik" sie zeruje po ciazy. I okazuje sie, ze wg przepisow, moje puste jajo z maja to byla ciaza (bo beta powyzej 100) i mam dalej prawo do 4 podejsc.

Mam jednak nadzieje, ze wszystkich nie wykorzystam ;)

Aasiula, Mega, Sabina, iwcia77, malgos741, Magdala, Mimbla, kkisia, Dziobak, Reni, macduska, efcia, Bozia3, Simba, ania.g, paszczakin, Luna76, satori, gretka lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca super :-*

BISCA, Aasiula, efcia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Super na razie nic nie odczuwam bo wczoraj pierwszy zastrzyk był...

A jakie dawki ?

Ja mam 150 (tak jak ostatnio) i bardzo dobrze sie czulam az do dnia punkcji)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:14

malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca- super! no to jadymy dalej z tym koksem ;D

Asiula - jak sushi, wieczor? no opowiadaj :)

Aasiula, Mega, BISCA, kkisia, efcia, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

I dowiedzialam sie czego ciekawego. Otoz, tutaj, jak wiecie, sa refundowane 4 pelne podejscia IVF. À le "licznik" sie zeruje po ciazy. I okazuje sie, ze wg przepisow, moje puste jajo z maja to byla ciaza (bo beta powyzej 100) i mam dalej prawo do 4 podejsc.

w tym podejściu na bank nie będą ci potrzebne, ale przecież nie zamykasz kramiku :-) Madeleine musi mieć przeca rodzeństwo :-)

BISCA, Mega, Aasiula, malgos741, kkisia, efcia, Simba lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Eee czuje ciaze jak moj ser na toscie, co mi sie wlasnie przypieka. :-)

BISCA, Mega, Aasiula, malgos741, kkisia, Sabina, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Bisca super :-*

No, ciesze sie bardzo bo to czekanie zabija
    Reni <3

Mimbla, Mega, malgos741, kkisia, Reni, efcia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

A nie chcesz 4 dzieciaków? ;)

Sabina, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Na zdjęciu jest dziecko, które samodzielnie trzyma głowę. Przy mniejszych dzieciach chusta jest wyżej. Widać też, że zdjęcie jest pozowane.
    Poza tym w Afryce zawiązują byle jak te dzieciaki i nie ma co porównywać tego z technikami stosowanymi przez chustujących rodziców. Jak pisałam - dla noworodków są tylko dwa, trzy sposoby zalecane.
    Inna sprawa - czy naprawdę żadna z Was nie zastanawiała się jak nasze prababki nosiły dzieci? A znane jest Wam słowo "zapaska"? Więc dlaczego tylko w Afryce? Trochę to obraźliwe. To ze ktoś nie chce nosić w chuście i uwaza to za szkodliwe nie stanowi dla mnie problemu, więc dlaczego w drugą stronę to nie działa?
    Ja chcę móc wyskoczyć do sklepu, który jest pod blokiem bez koniecznosci wyciągania wózka.

Moremi,
    Proste jak słońce. Ale co do kręgosłupa to celna uwaga Reni, moim zdaniem przecież możnaby tą chustę nosić na wzór kobiet zbierających herbatę zieloną na Sri Lance :).Tych co noszą kosze wiklinowe na szelkach.
    Czyli że chusta z dziecięciem byłaby na plecach właśnie, a nie z przodu? Odcinek lędźwiowy w takim wypadku, automatycznie wygina się do przodu, w odwrócone "c". I to mi się wydaje bardziej anatomiczne. Rzecz jasna nie rodziłam, nie nosiłam, nie znam się.. tylko tak się dzielę.

Reni, Dziobak, efcia, Bozia3, ania.g lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Bisca- super! no to jadymy dalej z tym koksem ;D

Asiula - jak sushi, wieczor? no opowiadaj :)
    Bylo super !!!!
    Napchalam się tak że ruszyc się nie moglam :)
    Uwielbiam sushi :)
    Wracajac wjechalismy jeszcze na deser :)
    Pozniej w domu winko I dziki sex :) hehe
    Bardzo fajnie bylo :)

Mega, Magdala, malgos741, kkisia, Sabina, Reni, Dziobak, efcia, Bozia3, Simba, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    w tym podejściu na bank nie będą ci potrzebne, ale przecież nie zamykasz kramiku :-) Madeleine musi mieć przeca rodzeństwo :-)

Jasne, chcemy dwojeczke (ja tak srycie trojeczke) ale licze, ze przyszle rodzenstwo uda sie uzyskac z mrozakow.....
    Eh, rozmarzylam sie

Mimbla, Aasiula, Mega, malgos741, iwcia77, kkisia, Sabina, dorbie, Dziobak, efcia, Simba, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA bardzo się cieszę razem z Tobą...Wiele bym dała żeby ktoś mi wyzerował licznik :).
    Super zasady panują w tym Twoim kraju.

Mega, iwcia77, kkisia, Sabina, BISCA, dorbie, macduska, Reni, Dziobak, efcia, Simba lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca bardzo dobra wiadomisc <3

Mega, kkisia, BISCA, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Super na razie nic nie odczuwam bo wczoraj pierwszy zastrzyk był...

A jaka masz dawke? Podpinam sie do pyt. Bisci.
    Ja mam 75. I juz od wczoraj mnie boli, ale tylko jeden. Dzis bedzie trzeci.

Aaa i chlopina moja wyczytala wczoraj, ze to siki sa menopauzalne. Pol nocy rozkminial zwiazek pomiedzy owymi a ciaza. XD Bo na chlopski rozum to nielogiczne. ;-)

malgos741, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    BISCA bardzo się cieszę razem z Tobą...Wiele bym dała żeby ktoś mi wyzerował licznik :).
    Super zasady panują w tym Twoim kraju.

Nie, w "moim" kraju zasady sa do dupy i czesto mnie szlag trafia, jak czytam jak to w Polsce wyglada.
    We Francji jest OK. Tak powinno byc wszedzie

<3

Aasiula, iwcia77, kkisia, Sabina, Mimbla, Dziobak, efcia, ania.g lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    A jakie dawki ?

Ja mam 150 (tak jak ostatnio) i bardzo dobrze sie czulam az do dnia punkcji)
    Ja mam małe dawki 50j. bo mogę mieć iui - cykl do obserwacji, wszystko będę wiedzieć w poniedziałek ;)
    ale świetnie się go wstrzykuje ;)
    (mam porównanie z menopurem)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:26

Mega, Aasiula, Magdala, kkisia, Sabina, efcia, ania.g lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    W skrocie, po wizycie :

Powiedziala tez : Pani musi byc w ciazy (mial na mysli, ze badanie OK, pierwsza IVF raczej fajne wyniki i poczatek ciazy (mimo pustego jaja, mamy dowod, ze moja macica "umie zachodzic w ciaze" )

Mam recepte na wszystkie leki. Zaczynam jak przyjedzie @ (za jakies 5-6 dni :) :) :) )
    Ooo, to mi się podoba :) I tak musi być :)

Wy o chustach... ja jestem zielona w temacie, troche wystraszona czy to się jakos nie odwiąże ;) nosidełko wydaje mi się stabilniejsze bo ma zapięcie ;)
    Kapta, ja myśle że leżaczek w kuchni byłby ok. Ja z J nie miałam leżaczka to wkładalam go do fotelika. Teraz chce coś kupic tylko nie wiem co :) Jak ktoś ma sprawdzony leżaczek i może polecić to ja porpszę o info :)

malgos741, BISCA, Mimbla, dorbie, Bozia3, kapturnica lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A jaka masz dawke? Podpinam sie do pyt. Bisci.
    Ja mam 75. I juz od wczoraj mnie boli, ale tylko jeden. Dzis bedzie trzeci.

Aaa i chlopina moja wyczytala wczoraj, ze to siki sa menopauzalne. Pol nocy rozkminial zwiazek pomiedzy owymi a ciaza. XD Bo na chlopski rozum to nielogiczne. ;-)
    o to dużą masz, ja wcześniej to miałam pół menopuru..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 11787 11788 11789 11790 11791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ