35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:A jaką miałaś chustę? Kółkową, czy zwykłą? Przy zwykłej jest więcej możliwości ułożenia dziecka, a tym samym odciążenia kręgosłupa matki.
I ja też raczej do 5-6 miesiąca tylko zamierzam motać. -
Aha, pobrala wymaz na cytologie i macala cycki (mimo, ze to nie "jej broszka")
I dowiedzialam sie czego ciekawego. Otoz, tutaj, jak wiecie, sa refundowane 4 pelne podejscia IVF. À le "licznik" sie zeruje po ciazy. I okazuje sie, ze wg przepisow, moje puste jajo z maja to byla ciaza (bo beta powyzej 100) i mam dalej prawo do 4 podejsc.
Mam jednak nadzieje, ze wszystkich nie wykorzystamAasiula, Mega, Sabina, iwcia77, malgos741, Magdala, Mimbla, kkisia, Dziobak, Reni, macduska, efcia, Bozia3, Simba, ania.g, paszczakin, Luna76, satori, gretka lubią tę wiadomość
-
malgos741 wrote:Super na razie nic nie odczuwam bo wczoraj pierwszy zastrzyk był...
A jakie dawki ?
Ja mam 150 (tak jak ostatnio) i bardzo dobrze sie czulam az do dnia punkcji)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:14
malgos741, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBISCA wrote:Aha, pobrala wymaz na cytologie i macala cycki (mimo, ze to nie "jej broszka")
I dowiedzialam sie czego ciekawego. Otoz, tutaj, jak wiecie, sa refundowane 4 pelne podejscia IVF. À le "licznik" sie zeruje po ciazy. I okazuje sie, ze wg przepisow, moje puste jajo z maja to byla ciaza (bo beta powyzej 100) i mam dalej prawo do 4 podejsc.
Mam jednak nadzieje, ze wszystkich nie wykorzystamMadeleine musi mieć przeca rodzeństwo
BISCA, Mega, Aasiula, malgos741, kkisia, efcia, Simba lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Aha, pobrala wymaz na cytologie i macala cycki (mimo, ze to nie "jej broszka")
Mam jednak nadzieje, ze wszystkich nie wykorzystam
Eee czuje ciaze jak moj ser na toscie, co mi sie wlasnie przypieka.BISCA, Mega, Aasiula, malgos741, kkisia, Sabina, efcia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
BISCA wrote:Aha, pobrala wymaz na cytologie i macala cycki (mimo, ze to nie "jej broszka")
Mam jednak nadzieje, ze wszystkich nie wykorzystamSabina, BISCA, efcia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Na zdjęciu jest dziecko, które samodzielnie trzyma głowę. Przy mniejszych dzieciach chusta jest wyżej. Widać też, że zdjęcie jest pozowane.
Poza tym w Afryce zawiązują byle jak te dzieciaki i nie ma co porównywać tego z technikami stosowanymi przez chustujących rodziców. Jak pisałam - dla noworodków są tylko dwa, trzy sposoby zalecane.
Inna sprawa - czy naprawdę żadna z Was nie zastanawiała się jak nasze prababki nosiły dzieci? A znane jest Wam słowo "zapaska"? Więc dlaczego tylko w Afryce? Trochę to obraźliwe. To ze ktoś nie chce nosić w chuście i uwaza to za szkodliwe nie stanowi dla mnie problemu, więc dlaczego w drugą stronę to nie działa?
Ja chcę móc wyskoczyć do sklepu, który jest pod blokiem bez koniecznosci wyciągania wózka.
Moremi,
Proste jak słońce. Ale co do kręgosłupa to celna uwaga Reni, moim zdaniem przecież możnaby tą chustę nosić na wzór kobiet zbierających herbatę zieloną na Sri Lance.Tych co noszą kosze wiklinowe na szelkach.
Czyli że chusta z dziecięciem byłaby na plecach właśnie, a nie z przodu? Odcinek lędźwiowy w takim wypadku, automatycznie wygina się do przodu, w odwrócone "c". I to mi się wydaje bardziej anatomiczne. Rzecz jasna nie rodziłam, nie nosiłam, nie znam się.. tylko tak się dzielę.
Reni, Dziobak, efcia, Bozia3, ania.g lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Bisca- super! no to jadymy dalej z tym koksem
Asiula - jak sushi, wieczor? no opowiadaj
Napchalam się tak że ruszyc się nie moglam
Uwielbiam sushi
Wracajac wjechalismy jeszcze na deser
Pozniej w domu winko I dziki sexhehe
Bardzo fajnie byloMega, Magdala, malgos741, kkisia, Sabina, Reni, Dziobak, efcia, Bozia3, Simba, Mimbla, satori lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:w tym podejściu na bank nie będą ci potrzebne, ale przecież nie zamykasz kramiku
Madeleine musi mieć przeca rodzeństwo
Jasne, chcemy dwojeczke (ja tak srycie trojeczke) ale licze, ze przyszle rodzenstwo uda sie uzyskac z mrozakow.....
Eh, rozmarzylam sieMimbla, Aasiula, Mega, malgos741, iwcia77, kkisia, Sabina, dorbie, Dziobak, efcia, Simba, satori lubią tę wiadomość
-
BISCA bardzo się cieszę razem z Tobą...Wiele bym dała żeby ktoś mi wyzerował licznik
.
Super zasady panują w tym Twoim kraju.Mega, iwcia77, kkisia, Sabina, BISCA, dorbie, macduska, Reni, Dziobak, efcia, Simba lubią tę wiadomość
-
malgos741 wrote:Super na razie nic nie odczuwam bo wczoraj pierwszy zastrzyk był...
A jaka masz dawke? Podpinam sie do pyt. Bisci.
Ja mam 75. I juz od wczoraj mnie boli, ale tylko jeden. Dzis bedzie trzeci.
Aaa i chlopina moja wyczytala wczoraj, ze to siki sa menopauzalne. Pol nocy rozkminial zwiazek pomiedzy owymi a ciaza.Bo na chlopski rozum to nielogiczne.
malgos741, BISCA, efcia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Mimbla wrote:BISCA bardzo się cieszę razem z Tobą...Wiele bym dała żeby ktoś mi wyzerował licznik
.
Super zasady panują w tym Twoim kraju.
Nie, w "moim" kraju zasady sa do dupy i czesto mnie szlag trafia, jak czytam jak to w Polsce wyglada.
We Francji jest OK. Tak powinno byc wszedzie
Aasiula, iwcia77, kkisia, Sabina, Mimbla, Dziobak, efcia, ania.g lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:A jakie dawki ?
Ja mam 150 (tak jak ostatnio) i bardzo dobrze sie czulam az do dnia punkcji)
ale świetnie się go wstrzykuje
(mam porównanie z menopurem)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:26
Mega, Aasiula, Magdala, kkisia, Sabina, efcia, ania.g lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
BISCA wrote:W skrocie, po wizycie :
Powiedziala tez : Pani musi byc w ciazy (mial na mysli, ze badanie OK, pierwsza IVF raczej fajne wyniki i poczatek ciazy (mimo pustego jaja, mamy dowod, ze moja macica "umie zachodzic w ciaze" )
Mam recepte na wszystkie leki. Zaczynam jak przyjedzie @ (za jakies 5-6 dni)
I tak musi być
Wy o chustach... ja jestem zielona w temacie, troche wystraszona czy to się jakos nie odwiążenosidełko wydaje mi się stabilniejsze bo ma zapięcie
Kapta, ja myśle że leżaczek w kuchni byłby ok. Ja z J nie miałam leżaczka to wkładalam go do fotelika. Teraz chce coś kupic tylko nie wiem coJak ktoś ma sprawdzony leżaczek i może polecić to ja porpszę o info
malgos741, BISCA, Mimbla, dorbie, Bozia3, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:A jaka masz dawke? Podpinam sie do pyt. Bisci.
Ja mam 75. I juz od wczoraj mnie boli, ale tylko jeden. Dzis bedzie trzeci.
Aaa i chlopina moja wyczytala wczoraj, ze to siki sa menopauzalne. Pol nocy rozkminial zwiazek pomiedzy owymi a ciaza.Bo na chlopski rozum to nielogiczne.
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017