X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    U nas są warsztaty z chustonoszenia, gdzie doradcy i ortopedzi mówią jak mozna, a jak nie można.
    Co do biedoty afrykańskiej i hinduskiej, to masz wyżej link. Dziewczyny w grupie na fejsie pisały, że babki niektórych jeszcze po wojnie nosiły w chustach. Moja babka też tak nosiła, a ojciec nie ma wad postawy.

o no i widzisz i to jest dobra odpowiedź
    w dzisiejszych czasach jest tyle fanatyczek róznych gadżetów itp, że ja im po prostu nie wierzę
    kiedyś babki tak robiły, bo innego wyjścia nie miały, a zapieprzać trzeba było, bo głód, bo wojna itd
    historia powstania chust nie jest dla mnie zbyt interesująca, więc nie zagłębiałam się w temat. W PL chusty dłuugo nie były modne. Teraz wracają do łask. Stąd moje pytanie

Sabina, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bry,
    ja nosilam w chuscie Adasia, kiedy byl niemowlakiem, na lezaco. Fajne, choc nieco meczace, tu Reni ma racje, jesli chodzi o postawe matki, bo z reguly nosi na jedna, "lepsza" strone. Nosilam og tez po domu, podczas prac np. kuchennych. Czasem wlasnie do wyskoczenia do sklepu bez wozka. Ale kiedy zaczal ogarniac porzadnie swiat (5 - 6 miesiac ), to przestalo mu sie podobac, ze nic nie widzi. Pozegnalismy zatem chuste. Mysle, ze dla zywych i ciekawskich chusta przestaje byc fajna, bo wola lezec na podlodze i miec lepsze wju. ;)

no własnie
    mi lekarz zabronił torbę nosić. Takie małe popierdółki ok typu listonoszka
    ale już większe, gdzie wrzucam parasolkę, żarcie, tysiąć jeden drobiazgów i milion jeszcze rzeczy to nie
    zalecił mi plecak
    no ale z tego co widzę chusty wiąże się też na dwa ramiona więc chyba nie jest źle

Mega, efcia, ania.g, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    o no i widzisz i to jest dobra odpowiedź
    w dzisiejszych czasach jest tyle fanatyczek róznych gadżetów itp, że ja im po prostu nie wierzę
    kiedyś babki tak robiły, bo innego wyjścia nie miały, a zapieprzać trzeba było, bo głód, bo wojna itd
    historia powstania chust nie jest dla mnie zbyt interesująca, więc nie zagłębiałam się w temat. W PL chusty dłuugo nie były modne. Teraz wracają do łask. Stąd moje pytanie
    Tu masz też o kręgosłupie osoby noszącej
    http://pediatria.mp.pl/pielegnacja/show.html?id=76377

To ja szykuje się na gimnastykę.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bry,
    ja nosilam w chuscie Adasia, kiedy byl niemowlakiem, na lezaco. Fajne, choc nieco meczace, tu Reni ma racje, jesli chodzi o postawe matki, bo z reguly nosi na jedna, "lepsza" strone. Nosilam og tez po domu, podczas prac np. kuchennych. Czasem wlasnie do wyskoczenia do sklepu bez wozka. Ale kiedy zaczal ogarniac porzadnie swiat (5 - 6 miesiac ), to przestalo mu sie podobac, ze nic nie widzi. Pozegnalismy zatem chuste. Mysle, ze dla zywych i ciekawskich chusta przestaje byc fajna, bo wola lezec na podlodze i miec lepsze wju. ;)
    A jaką miałaś chustę? Kółkową, czy zwykłą? Przy zwykłej jest więcej możliwości ułożenia dziecka, a tym samym odciążenia kręgosłupa matki.
    I ja też raczej do 5-6 miesiąca tylko zamierzam motać.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dlaczego uważasz, że ktoś Ci broni???
    nic takiego nikt tu nie napisał, więc ochłoń
    toczymy dyskusję czy jest to bezpieczne i czy są jakieś badania, które to potwierdzają
    widzimisię matki nie ma tu znaczenia, liczy się zdrowie dziecka
    i jeśli jest ok, to ja też chętnie oplączę się chustą przynajmniej pies szybciej wyjdzie na dwór a i do lasu można iść, bo wygodniej niż z wózkiem
    Wiesz... Dosć pogardliwie napisałaś o Afrykankach noszących w chustach i poczułam się jak ta biedota, co musi pracować w polu z dzieckiem w chuscie i jeszcze pan i władca zapina ją od tyłu. To nie był element dyskusji.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wiesz... Dosć pogardliwie napisałaś o Afrykankach noszących w chustach i poczułam się jak ta biedota, co musi pracować w polu z dzieckiem w chuscie i jeszcze pan i władca zapina ją od tyłu. To nie był element dyskusji.

no cóż może i nie był element dyskusji, ale tak to tam wygląda i z tym mi się to kojarzyło

od jakiegoś czasu chusty znowu pojawiły się w Polsce, na ulicach widać co raz więcej chustujących matek stąd moje zainteresowanie
    nie bierz wszystkiego do siebie, bo to w stylu Samueli, a do Ciebie nie pasuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 09:50

Sabina, kapturnica, paszczakin lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzieki za kciuki wiedzmole (bardzo skuteczne)
    Pani, mozna mnie zdjac z tablicy.

Temat chust dyskretnie omijam ;)

Reni, Sabina, kkisia, malgos741, efcia, beates lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczemu?
    coś więcej? ruszasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 09:56

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani wpisz mnie proszę na 16.10 wizyta u gin

Mega, Reni, ania.g lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Mimbla wrote:
    a ja mam wuja chrzestnego w gminie Gogolin. Przejeżdżamy przez Krapkowice do niego i zawsze mój mąż się z tego cieszy.

Pewnie mnie Bozia wymoderuje, ale Crap to po angielsku gówno. Wiesz zapewne :)
    Nas takie rzeczy bawią. Albo zamek Moszna.
    heheh :) nigdy na Krapkowice nie spojrzałam z takiej strony :D My mamy ubaw z wiochy po drodze do Strzelec ;) Zimna Wódka :) się nazywa. A w zamku w MOsznej kiedys byłam 1 listopada, było tam ponuro i zero turystów, dziwne wrażenie robił :)

Co ja to chciałam...a oczywiście zapewniam o trzymaniu kciuków.
    Nie wiem co się ze mną wczoraj działo. Od rana wszystko mnie bolało, każda kosteczka, każdy mięsień. Czasem tak mam od pogody więc zwaliłam na to ale pod wieczór cos mi się z nastrojem zrobiło :/ jakas panika normalnie, lęk, strach że coś się stanie i na koniec dnia rozbeczałam się na całego czym wystraszyłam nieźle chłopa. Ciągle sie boje że nie zdąrzę i chyba zła jestem że nie mam ostatnio sił i wszystko boli a robota zwolniła :/
    Moremi, coś czuje że do terminu nie dotrwam, choć wcale nie chce się wciskać przed Ciebie ;) Za tydz gin, to zobaczymy co powie.

Dziś belly pokazało mi 9...aaa za miesiac i 4 dni mój termin...kiedy to zleciało, dopiero co widziałam kropeczkę na usg...i wiecie co, troche zazdroszczę tym co są na początku. Ta ciąża była trudna ale gdzieś tam będę tęsknić...

Co do Żon Hollywood, matko...ona chciała zrobić se dzieciaka na podstawie apki w telefonie, wątpie żeby chociaż mierzyła temp. Pewnie apka w stylu: wpisz ile wynosi twoj cykl i liczenie kiedy owu, no i pan mąż wyśmiewający sugestie że armię trzeba zbadać ;) Gdzieś w tvn widziałam że ta laska zagra w ktorymś tam odcinku "Szpitala" (paradokument przed faktami) i za chiny ciąży nie widać...
    Miłego dnia!!

Sabina, Mega, malgos741, efcia, Simba, ania.g, Luna76, gretka lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca gadaj bo paluchy mnie już bola od trzymani kciukow :)

Mega, malgos741, iwcia77, Sabina, efcia lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Rozwiń temat, prosze

malgos741, Aasiula, Sabina, efcia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja chcę móc wyskoczyć do sklepu, który jest pod blokiem bez koniecznosci wyciągania wózka.
    A ja nie będę po lesie i miedzy na polach chodziła z psem i wózkiem.
    Zawsze marzyłam o takim chustowaniu, ale dowiedziałam się jak Hubi był już duży, jakoś wtedy jeszcze nie było to popularne, w tej chwili jest tego więcej w necie
    Ja kupię bez kółek, wiem, że muszę kupić ze splotu tego skośnokrzyżowego,one się wtedy lepiej układają, logiczne

Reni, ania.g lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no ale z tego co widzę chusty wiąże się też na dwa ramiona więc chyba nie jest źle
    Tak, ale jesli noworodek lezy bokiem, to jest to lekko asymetryczne. Jesli jest brzuchem do brzucha, to ciezar rozklada sie rowno. Chociaz przyznam, ze dluzsze wycieczki z chusta sa uciazliwe z ciezszym dzieciem.

dorbie, Aasiula, efcia lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :-)

Tez w chustach sie nie obracam, ale idea do mnie przemawia.

Kto tam dzis potrzebuje? Potrzymam.

Malgos, jak sie czujesz po gonalu?

Moj jajnik jest czujny. W poniedzialek ide podgladac.

malgos741, Aasiula, iwcia77, Sabina, Mimbla, macduska, efcia, ania.g, satori lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bry,
    Ja nosiłam Huberta na biodrze, a postawna nie jestem. A on nadal lubi jak małpka się przykleić na bioderko lub na brzuch, teraz to mnie nie może, ale przed ciążą tak :-)jak zaspany w nocy jak zasnie na kanapie

iwcia77, Aasiula, Sabina, efcia, ania.g, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Ej no a cos wiecej ?
    Ja tu pazury obgryzam ;)

malgos741, Aasiula, Mega, Sabina, Mimbla lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skrocie, po wizycie :

Pytalam o to krwawienie kilke dni temu. Sprawdzila wszystko dokladnie na USG, obejrzla jajniki, macice, szyjke. Wszystko OK. Dla niej nie ma nic niepokojacego, mam o tym zapomniec.
    Jezeli chodzi o emrbioglue, moja klinika nie praktykuje. Kilka lat temu, pobierali "material" z macicy, zeby chodowac w tym zarodki ale okazalo sie, ze nie zmienilo to statystyk udanych IVF.
    Assisted hatching : moja klinika tez nie robi. Z tego samego powodu, nie poprawilo to statystyk w ich klinice. Sa jednak kliniki, ktore to praktykuja i ona mnie tam wysle, po trzeciej nieudanej probie.
    Powiedziala tez : Pani musi byc w ciazy (mial na mysli, ze badanie OK, pierwsza IVF raczej fajne wyniki i poczatek ciazy (mimo pustego jaja, mamy dowod, ze moja macica "umie zachodzic w ciaze" )
    Jesli druga IVF nie da ciazy, zrobimy histeroskopie.
    Moj kariotyp OK, meza jeszcze nie ma wyniko (oddal krew dlugo po mnie)

Mam recepte na wszystkie leki. Zaczynam jak przyjedzie @ (za jakies 5-6 dni :) :) :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:05

malgos741, Aasiula, Mega, Reni, kkisia, Sabina, Magdala, Dziobak, Mimbla, dorbie, macduska, efcia, Bozia3, Simba, ania.g, kapturnica, paszczakin, satori, gretka, beates lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dobry :-)

Tez w chustach sie nie obracam, ale idea do mnie przemawia.

Kto tam dzis potrzebuje? Potrzymam.

Malgos, jak sie czujesz po gonalu?

Moj jajnik jest czujny. W poniedzialek ide podgladac.
    Super na razie nic nie odczuwam bo wczoraj pierwszy zastrzyk był...

Aasiula, Magdala, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    W skrocie, po wizycie :

Pytalam o to krwawienie kilke dni temu. Sprawdzila wszystko dokladnie na USG, obejrzla jajniki, macice, szyjke. Wszystko OK. Dla niej nie ma nic niepokojacego, mam o tym zapomniec.
    Jezeli chodzi o emrbioglue, moja klinika nie praktykuje. Kilka lat temu, pobierali "material" z macicy, zeby chodowac w tym zarodki ale okazalo sie, ze nie zmienilo to statystyk udanych IVF.
    Assisted hatching : moja klinika tez nie robi. Z tego samego powodu, nie poprawilo to statystyk w ich klinice. Sa jednak kliniki, ktore to praktykuja i ona mnie tam wysle, po trzeciej nieudanej probie.
    Powiedziala tez : Pani musi byc w ciazy (mial na mysli, ze badanie OK, pierwsza IVF raczej fajne wyniki i poczatek ciazy (mimo pustego jaja, mamy dowod, ze moja macica "umie zachodzic w ciaze" )
    Jesli druga IVF nie da ciazy, zrobimy histeroskopie.
    Moj kariotyp OK, meza jeszcze nie ma wyniko (oddal krew dlugo po mnie)

Mam recepte na wszystkie leki. Zaczynam jak przyjedzie @ (za jakies 5-6 dni :) :) :) )
    Super...wiadomość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 10:08

Aasiula, BISCA, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 11786 11787 11788 11789 11790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ