X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • efcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry

Bisca <3 trzymam

Mama78 w moje strony nie ma co sie pchać bo po nowym roku chca nam tu uchodźców wpier..c

U nas gowniana pogoda, 5 stopni i deszcz - nie lubie :/
    Mega zazdroszcze, tez bym w lozku zostala

Milego

kkisia, Mega, Aasiula, Sabina, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dobry, ja w poczekalni. Prosze o kciuki, zeby wszystko poszlo gladko i zebym wyszla z rozpiska n'a drugie podejscie
    Trzymam kciuki cały czas

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bryyyyy!!!
    100latdla WOjtusia <3
    Boźka zajebioza ,że serducho u malego zdrowe.WIem jak człowiek się cieszy jak słyszy takie słowa.
    Dorbie chyba cos w tym jest bo u mnie Dawid własnie pierwsze powiedział tata więc wywołał brata =D
    Sabb kciukasy ,żeby przylazła w terminie.
    I za wszyskie trzymam mocno kegle <3
    Dzis idziemy z młodym do poradni noworodka.
    Ciekawe ile wazy juz 8) Pierwszy raz przespał mi w noc tak długo na cycku .Zasnął wpól do 10 i obudził sie o 2giejw nocy , a potem o wpół do 6tej =D
    Bajka jakby tak zaczął spać . 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:42

moremi, kkisia, Mega, Aasiula, Sabina, ania.g, efcia, Dziobak, dorbie, malgos741, iwcia77, Mimbla, macduska, Bozia3, satori, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)

Mama78 nie dajcie się tym chorobskom. Podlasia również nie polecam, bo tu ogólnie kiepsko z pracą. Jak na razie to najlepiej znajomi mówią o Śląsku i Krakowie.

Biszkopt, trzymam kciuki!

Dorbie, wystarczy Wam 4,2. Przy 4,6 zostaną długie ogony.

Mega, Sabina, kkisia, ania.g, efcia, BISCA, dorbie, Mimbla, macduska lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan zajęć OF
    Moremi 15.10
    Bisca 15.10
    Pierwiastka 16.10
    Wacia 16.10
    Magdala 16.10
    małgoś741 19.10
    Luna76 21.10 egzamin http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Mega 22.10 egzamin
    Asiula 23.10 egzamin
    KKisia 23.10 egzamin http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Gretka 02.11
    Kometa 03.11
    Yesenia 03.11 egzamin
    Ania.G 06.11
    Bisca listopad http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Gretka 32 dni do zakończenia Visanne (stan na 15.10)
    Magdala czeka na termin (do 6 tyg. licząc od 22.09-03.11)
    Reni 16.12
    krycha.stara styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Reni styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif

bry

Mega, kkisia, ania.g, kapturnica, efcia, BISCA, malgos741, iwcia77, Mimbla, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,lecę do denty ;)

Aasiula lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Mega Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje dodzwonić sie do przychodni....taa...jak zwykle serial ma tytuł: dokonać niemożliwego ;)

Sabina, Aasiula, efcia, malgos741, Mimbla, Simba lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi nie znam się to się pytam
    temat już chyba kiedyś omawiany i ostatnio znowu, ale

chodzi o te chusty
    Babki noszą je na wzór murzynek, które noszą dzieciaki w szmatach, bo muszą mieć wolne ręce do pracy w polu, wybudowania chaty z gliny i gnoju czy chociażby, żeby się podeprzeć gdy pan mąż będzie ją brał od tyłu
    jak wiadomo w Afryce cierpią na wady postawy, co jeszcze pogłębia się u kobiet przez noszenie baniaków z wodą na głowie, ale ja nie o tym chciałam
    wracając do chust.. mam wątpliwości czy to jest bezpieczne dla dziecka a także dla kręgosłupa matki?
    zastanowiło mnie to zdjęcie ze strony, którą podawałyście
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd058290b5c5.jpg
    czy to nie przeszkadza, że maluch nie ma podpórki pod głowę? widzę, że matka podtrzymuje
    więc jaki sens ta chusta?

Mega, Mimbla, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo matko dodzwoniłam sie, jestem w szoku, ze tak szybko :)

Aasiula, efcia, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Moremi nie znam się to się pytam
    temat już chyba kiedyś omawiany i ostatnio znowu, ale

chodzi o te chusty
    Babki noszą je na wzór murzynek, które noszą dzieciaki w szmatach, bo muszą mieć wolne ręce do pracy w polu, wybudowania chaty z gliny i gnoju czy chociażby, żeby się podeprzeć gdy pan mąż będzie ją brał od tyłu
    jak wiadomo w Afryce cierpią na wady postawy, co jeszcze pogłębia się u kobiet przez noszenie baniaków z wodą na głowie, ale ja nie o tym chciałam
    wracając do chust.. mam wątpliwości czy to jest bezpieczne dla dziecka a także dla kręgosłupa matki?
    zastanowiło mnie to zdjęcie ze strony, którą podawałyście
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd058290b5c5.jpg
    czy to nie przeszkadza, że maluch nie ma podpórki pod głowę? widzę, że matka podtrzymuje
    więc jaki sens ta chusta?
    Na zdjęciu jest dziecko, które samodzielnie trzyma głowę. Przy mniejszych dzieciach chusta jest wyżej. Widać też, że zdjęcie jest pozowane.
    Poza tym w Afryce zawiązują byle jak te dzieciaki i nie ma co porównywać tego z technikami stosowanymi przez chustujących rodziców. Jak pisałam - dla noworodków są tylko dwa, trzy sposoby zalecane.
    Inna sprawa - czy naprawdę żadna z Was nie zastanawiała się jak nasze prababki nosiły dzieci? A znane jest Wam słowo "zapaska"? Więc dlaczego tylko w Afryce? Trochę to obraźliwe. To ze ktoś nie chce nosić w chuście i uwaza to za szkodliwe nie stanowi dla mnie problemu, więc dlaczego w drugą stronę to nie działa?
    Ja chcę móc wyskoczyć do sklepu, który jest pod blokiem bez koniecznosci wyciągania wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:58

ania.g, efcia, Reni, Dziobak, dorbie, Mimbla lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze wam powiedziec ze doszlam do wniosku ze jestem zdrowo szurnieta ;)

Wstaje o 6 na leki i zamiast isc dalej spac to ja
    - obgotowalam kapuste na golabki
    - zrobilam farsz
    - konczy sie gotowac zupa ogorkowa
    - poszatkowalam kapuste na bigos o.O

Normalnie mi wali
    A to dopiero 2 dzien
    Jeszcze 8 i chlop pewnie bedzie musial kupic zamrazarke
    Jak tak dalej bede szalec :)

Sabina, efcia, Mega, Aasiula, Dziobak, BISCA, malgos741, iwcia77, Simba, paszczakin, satori, gretka lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Na zdjęciu jest dziecko, które samodzielnie trzyma głowę. Przy mniejszych dzieciach chusta jest wyżej. Widać też, że zdjęcie jest pozowane.
    Poza tym w Afryce zawiązują byle jak te dzieciaki i nie ma co porównywać tego z technikami stosowanymi przez chustujących rodziców. Jak pisałam - dla noworodków są tylko dwa, trzy sposoby zalecane.
    Inna sprawa - czy naprawdę żadna z Was nie zastanawiała się jak nasze prababki nosiły dzieci? A znane jest Wam słowo "zapaska"? Więc dlaczego tylko w Afryce? Trochę to obraźliwe. To ze ktoś nie chce nosić w chuście i uwaza to za szkodliwe nie stanowi dla mnie problemu, więc dlaczego w drugą stronę to nie działa?
    Ja chcę móc wyskoczyć do sklepu, który jest pod blokiem bez koniecznosci wyciągania wózka.
    Ja przymierzam się do kółkowej na razie. Bo z tego co zrozumiałam mogę tam Julię nosić od początku. Dobrze gadam Moremi?

moremi lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Bisca <3 trzymam mocno.

kkisia, efcia, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam. To jest ta Afryka
    http://dziecisawazne.pl/zanim-pojawil-sie-wozek-historia-chust-do-noszenia-dzieci-w-polsce/

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

nie nie nie
    nie obrażaj się
    źle mnie zrozumiałaś
    po prostu chusty kojarzą się z biedotą afrykańską lub hinduską
    widzę, że od jakiegoś czasu i u nas jest to praktykowane dlatego pyatm
    zbieram informacje, bo kto wie może i mi się kiedyś to przyda

Mega, kapturnica, Sabina, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

ten art nie odpowiada na moje pytanie czy to jest zdrowe

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie nie nie
    nie obrażaj się
    źle mnie zrozumiałaś
    po prostu chusty kojarzą się z biedotą afrykańską lub hinduską
    widzę, że od jakiegoś czasu i u nas jest to praktykowane dlatego pyatm
    zbieram informacje, bo kto wie może i mi się kiedyś to przyda
    U nas są warsztaty z chustonoszenia, gdzie doradcy i ortopedzi mówią jak mozna, a jak nie można.
    Co do biedoty afrykańskiej i hinduskiej, to masz wyżej link. Dziewczyny w grupie na fejsie pisały, że babki niektórych jeszcze po wojnie nosiły w chustach. Moja babka też tak nosiła, a ojciec nie ma wad postawy.

Magdala, dorbie, ania.g lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To ze ktoś nie chce nosić w chuście i uwaza to za szkodliwe nie stanowi dla mnie problemu, więc dlaczego w drugą stronę to nie działa?
    dlaczego uważasz, że ktoś Ci broni???
    nic takiego nikt tu nie napisał, więc ochłoń
    toczymy dyskusję czy jest to bezpieczne i czy są jakieś badania, które to potwierdzają
    widzimisię matki nie ma tu znaczenia, liczy się zdrowie dziecka
    i jeśli jest ok, to ja też chętnie oplączę się chustą przynajmniej pies szybciej wyjdzie na dwór a i do lasu można iść, bo wygodniej niż z wózkiem

Mega, iwcia77, efcia, Bozia3, kapturnica lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    ja nosilam w chuscie Adasia, kiedy byl niemowlakiem, na lezaco. Fajne, choc nieco meczace, tu Reni ma racje, jesli chodzi o postawe matki, bo z reguly nosi na jedna, "lepsza" strone. Nosilam og tez po domu, podczas prac np. kuchennych. Czasem wlasnie do wyskoczenia do sklepu bez wozka. Ale kiedy zaczal ogarniac porzadnie swiat (5 - 6 miesiac ), to przestalo mu sie podobac, ze nic nie widzi. Pozegnalismy zatem chuste. Mysle, ze dla zywych i ciekawskich chusta przestaje byc fajna, bo wola lezec na podlodze i miec lepsze wju. ;)

Mega, Reni, Sabina, iwcia77, efcia, Bozia3, ania.g, Luna76 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ten art nie odpowiada na moje pytanie czy to jest zdrowe
    Artykułów jest mnóstwo. Ten był akurat o chustonoszeniu w Polsce.
    Masz pierwszy z brzegu http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/zdrowie-dziecka/1104-chustonoszenie-a-zdrowie-dziecka.html

ania.g lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 11785 11786 11787 11788 11789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ