X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu Moje dziecko. Zrobilam dzis Adasiowi rosol na obiad, makaronik ( sory Morek, ale to jest naprawde makaronik, taki cieniutki ;) ), a dla nas makaron z pesto z lososiem. Adas zobaczyl nasze zarcie i sie wypial na rosolek. ;) Dostal nasze, makaron spagetti wciagal zawodowo. ;) Po obiedzie drzemka, wstajemy i schodzimy do jadalni. A tam na stole... resztka obiadu corki. Adas kwiknal radosnie i wciagnal jeszcze jedna porcje wpychajac sobie makaron raczkami do paszczy ( sory, Paszcza! ;) )
    Rosnie nam smakosz! :)

Mega, macduska, iwcia77, malgos741, paszczakin, moremi, Sabina, SolarPolar, kapturnica, Reni, kkisia, gretka, Aasiula, Bozia3, Simba, ania.g lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda podobno zdrowa, taaaaa..... Plus taki ze mam skierowanie do dermatologa - już zaklepalam termin na 25.11, bo to w tej samej przychodni, no i skierowanie do okulisty, ale to musze dopiero umówić, bo to zupełnie inna przychodnia....mam jej robić inhalacje z sola kuchenna, a jak problem sie powtórzy to mi da skierowanie na wymaz z gardła dla niej...

Apetyt mam taki, ze konia z kopytami bym zjadła....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:12

iwcia77, moremi, Sabina, kapturnica, kkisia, Magdala lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł wieczornie ... coś się działo?

Mega, kapturnica, Aasiula, Magdala lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Dla chlopca o ciemnej karnacji. A jego brat blizniak to Bambo :-P

po co se życie utrudniać ?
    nie łatwiej bambosz prawy i bambosz lewy? ;)
    dwa bambosze :)

moremi, Mega, Mimbla, kapturnica, kkisia, Aasiula, Magdala, Simba, krycha.stara lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę płodzić...zupę brokułową na jutro

iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Z cyklu Moje dziecko. Zrobilam dzis Adasiowi rosol na obiad, makaronik ( sory Morek, ale to jest naprawde makaronik, taki cieniutki ;) ), a dla nas makaron z pesto z lososiem. Adas zobaczyl nasze zarcie i sie wypial na rosolek. ;) Dostal nasze, makaron spagetti wciagal zawodowo. ;) Po obiedzie drzemka, wstajemy i schodzimy do jadalni. A tam na stole... resztka obiadu corki. Adas kwiknal radosnie i wciagnal jeszcze jedna porcje wpychajac sobie makaron raczkami do paszczy ( sory, Paszcza! ;) )
    a ja ostatnio dostalam zjebki od pediatry , ze przekarmiam Ivo..:-O mowila zeby dawac mu pol banana- ja dawalam na deser calego..poza tym on na obiad i kolacje zjada po 200 gr jedzenia i 2 x mleko po 200 ml...czy to jest przekarmianie???

tlumaczyla mi , ze takiemu maluchowi bardzo latwo rozpulchnic zoladek i wtedy info do mozgu , ze jest najedzony dociera dopiero wtedy jak zoladek jest pelny a idealnie byloby nauczyc ddziecia , ze ta informacja dociera do mozgu jak zoladek jest do polowy napelniony...mowila, ze potem chlopcy ( w pozniesjszym wieku) maja problem z nadwaga , bo z reguly czuja sie najedzeni jak maja pelny beben :(...ja tam robie jak robie , nie bede glodzila dziecia...ja w wieku ivo bylam taki klops , ze az szok a teraz zarcie przecika przezemnie..

Dziobak, kapturnica, Aasiula, Alis, megan8, Bozia3, Simba, ania.g lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłoszenie:
    Wiem, że jest sezon na zastrzyki, peny itp., to nie będę się rozdrabniać. Jak mi jeszcze któraś napisze "kuć", to wyślę z tuzin ślicznie zaostrzonych ołówków, żeby porządnie zakłuło.
    Kuć może kowal żelazo. Igłą robi się wkłucie.
    Kłuć, wkłuwać. Przez ły.
    A kuć, wkuwać, to potocznie na intensywną naukę.
    Dziękuję za uwagę.

malgos741, Dziobak, Mimbla, Sabina, gretka, iwcia77, kapturnica, Aasiula, Alis, Mega, BISCA, Magdala, anna maria, anna maria, Natka_79, Simba, paszczakin, SolarPolar, ania.g lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ;)
    Moremi a mówiłam że cię uwielbiam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:38

moremi, Aasiula, Mega, Simba, ania.g lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ja ostatnio dostalam zjebki od pediatry , ze przekarmiam Ivo..:-O mowila zeby dawac mu pol banana- ja dawalam na deser calego..poza tym on na obiad i kolacje zjada po 200 gr jedzenia i 2 x mleko po 200 ml...czy to jest przekarmianie???

tlumaczyla mi , ze takiemu maluchowi bardzo latwo rozpulchnic zoladek i wtedy info do mozgu , ze jest najedzony dociera dopiero wtedy jak zoladek jest pelny a idealnie byloby nauczyc ddziecia , ze ta informacja dociera do mozgu jak zoladek jest do polowy napelniony...mowila, ze potem chlopcy ( w pozniesjszym wieku) maja problem z nadwaga , bo z reguly czuja sie najedzeni jak maja pelny beben :(...ja tam robie jak robie , nie bede glodzila dziecia...ja w wieku ivo bylam taki klops , ze az szok a teraz zarcie przecika przezemnie..
    Ivo wyglada na pulchniutkiego. Nie wiem czy to juz przekarmianie czy jeszcze nie, od tego sa tez siatki centylowe, zeby sprawdzic, jak dziecko przybiera na wadze. Ale jesli je sporo, wazy sporo, ale tez jest wysoki,to raczej nie ma powodu do zmartwien. Sprawdzasz go w siatce?
    Poza tym Ivo zaraz zacznie biegac, wiec raczej niewiele z tego tluszczyku zostanie. Moja corka wygladala w wieku Iva jak mlody budda ( byla tylko na moim mleku do prawie 10 miesiecy ), jak zaczela chodzic to byla jak patyczak.
    Adas szczuplak, fazy tluszczyku nie mial nigdy. Po mamusi, c´nie? ;)

Sabina, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście kiedyś żołnierza w kapslu na głowie?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab634721d63d.jpg

Sabina, iwcia77, kapturnica, moremi, kkisia, Mega, macduska, BISCA, Simba, ania.g lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ivo wyglada na pulchniutkiego. Nie wiem czy to juz przekarmianie czy jeszcze nie, od tego sa tez siatki centylowe, zeby sprawdzic, jak dziecko przybiera na wadze. Ale jesli je sporo, wazy sporo, ale tez jest wysoki,to raczej nie ma powodu do zmartwien. Sprawdzasz go w siatce?
    Poza tym Ivo zaraz zacznie biegac, wiec raczej niewiele z tego tluszczyku zostanie. Moja corka wygladala w wieku Iva jak mlody budda ( byla tylko na moim mleku do prawie 10 miesiecy ), jak zaczela chodzic to byla jak patyczak.
    Adas szczuplak, fazy tluszczyku nie mial nigdy. Po mamusi, c´nie? ;)
    ivo w siatkach centylowych sie miesci , tez tlumaczylam pediatrze to co mi napisalas ale caly czas mowila zeby dziecko czulo sie syte najlepiej w polowie napelnionego zoladka a nie napchane ...ze nie wazne , ze my szczupli, ze ja bylam klops, teraz nawyki ktore wdroze pozniej zaprocentuja albo go pograza :-O

Dziobak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

A widzisz ego po prawej? Taka ma czapę, że głowy prosto nie może utrzymać XD

iwcia77, kapturnica, moremi, Aasiula, kkisia, Mimbla, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/17007697c93c.jpg

iwcia77, Aasiula, Mega, kapturnica, macduska, Simba, ComeToMeBaby, SolarPolar lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A widzisz ego po prawej? Taka ma czapę, że głowy prosto nie może utrzymać XD

jak dla mnie to jest kopytko

Sabina, kapturnica, paszczakin lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

co może byc gorsze od kapsla na głowie?

kapturnica lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Kometa :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/17007697c93c.jpg
    Hahahaha wylaz Kometa :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ivo w siatkach centylowych sie miesci , tez tlumaczylam pediatrze to co mi napisalas ale caly czas mowila zeby dziecko czulo sie syte najlepiej w polowie napelnionego zoladka a nie napchane ...ze nie wazne , ze my szczupli, ze ja bylam klops, teraz nawyki ktore wdroze pozniej zaprocentuja albo go pograza :-O
    Kurcze, z 2 strony, to sporo on zjada, jesli jest to 200 g jedzenia i 200 ml mleka. Adas na kolacje zjada kaszke 200 ml z owocami ( ok. 90 g ). Przed spaniem cycek i na tym jedzie do 5 rano. A jest 5 miesiecy starszy od Iva.
    Caffe, Mysza, inne laski? Ile jedza wasze chlopaki?

iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    jak dla mnie to jest kopytko
    Taa, jakiegoś konia szablozębnego :D

Mimbla, Aasiula, Mega, macduska lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Taa, jakiegoś konia szablozębnego :D

Koń Dzong Ila :)

iwcia77, Sabina, Mega, moremi lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A jak robisz ten makaron? ;)
    Dawaj przepisa , jak taki dobry :)

iwcia77, moremi, Dziobak, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 11799 11800 11801 11802 11803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ