35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Z cyklu Moje dziecko. Zrobilam dzis Adasiowi rosol na obiad, makaronik ( sory Morek, ale to jest naprawde makaronik, taki cieniutki
), a dla nas makaron z pesto z lososiem. Adas zobaczyl nasze zarcie i sie wypial na rosolek.
Dostal nasze, makaron spagetti wciagal zawodowo.
Po obiedzie drzemka, wstajemy i schodzimy do jadalni. A tam na stole... resztka obiadu corki. Adas kwiknal radosnie i wciagnal jeszcze jedna porcje wpychajac sobie makaron raczkami do paszczy ( sory, Paszcza!
)
Rosnie nam smakosz!Mega, macduska, iwcia77, malgos741, paszczakin, moremi, Sabina, SolarPolar, kapturnica, Reni, kkisia, gretka, Aasiula, Bozia3, Simba, ania.g lubią tę wiadomość
-
Młoda podobno zdrowa, taaaaa..... Plus taki ze mam skierowanie do dermatologa - już zaklepalam termin na 25.11, bo to w tej samej przychodni, no i skierowanie do okulisty, ale to musze dopiero umówić, bo to zupełnie inna przychodnia....mam jej robić inhalacje z sola kuchenna, a jak problem sie powtórzy to mi da skierowanie na wymaz z gardła dla niej...
Apetyt mam taki, ze konia z kopytami bym zjadła....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:12
iwcia77, moremi, Sabina, kapturnica, kkisia, Magdala lubią tę wiadomość
-
Helloł wieczornie ... coś się działo?
Mega, kapturnica, Aasiula, Magdala lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
krycha.stara wrote:Dla chlopca o ciemnej karnacji. A jego brat blizniak to Bambo
po co se życie utrudniać ?
nie łatwiej bambosz prawy i bambosz lewy?
dwa bamboszemoremi, Mega, Mimbla, kapturnica, kkisia, Aasiula, Magdala, Simba, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Z cyklu Moje dziecko. Zrobilam dzis Adasiowi rosol na obiad, makaronik ( sory Morek, ale to jest naprawde makaronik, taki cieniutki
), a dla nas makaron z pesto z lososiem. Adas zobaczyl nasze zarcie i sie wypial na rosolek.
Po obiedzie drzemka, wstajemy i schodzimy do jadalni. A tam na stole... resztka obiadu corki. Adas kwiknal radosnie i wciagnal jeszcze jedna porcje wpychajac sobie makaron raczkami do paszczy ( sory, Paszcza!
)
Rosnie nam smakosz!mowila zeby dawac mu pol banana- ja dawalam na deser calego..poza tym on na obiad i kolacje zjada po 200 gr jedzenia i 2 x mleko po 200 ml...czy to jest przekarmianie???
tlumaczyla mi , ze takiemu maluchowi bardzo latwo rozpulchnic zoladek i wtedy info do mozgu , ze jest najedzony dociera dopiero wtedy jak zoladek jest pelny a idealnie byloby nauczyc ddziecia , ze ta informacja dociera do mozgu jak zoladek jest do polowy napelniony...mowila, ze potem chlopcy ( w pozniesjszym wieku) maja problem z nadwaga , bo z reguly czuja sie najedzeni jak maja pelny beben...ja tam robie jak robie , nie bede glodzila dziecia...ja w wieku ivo bylam taki klops , ze az szok a teraz zarcie przecika przezemnie..
Dziobak, kapturnica, Aasiula, Alis, megan8, Bozia3, Simba, ania.g lubią tę wiadomość
-
Ogłoszenie:
Wiem, że jest sezon na zastrzyki, peny itp., to nie będę się rozdrabniać. Jak mi jeszcze któraś napisze "kuć", to wyślę z tuzin ślicznie zaostrzonych ołówków, żeby porządnie zakłuło.
Kuć może kowal żelazo. Igłą robi się wkłucie.
Kłuć, wkłuwać. Przez ły.
A kuć, wkuwać, to potocznie na intensywną naukę.
Dziękuję za uwagę.
malgos741, Dziobak, Mimbla, Sabina, gretka, iwcia77, kapturnica, Aasiula, Alis, Mega, BISCA, Magdala, anna maria, anna maria, Natka_79, Simba, paszczakin, SolarPolar, ania.g lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
ha ha
Moremi a mówiłam że cię uwielbiamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:38
moremi, Aasiula, Mega, Simba, ania.g lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
iwcia77 wrote:a ja ostatnio dostalam zjebki od pediatry , ze przekarmiam Ivo..
mowila zeby dawac mu pol banana- ja dawalam na deser calego..poza tym on na obiad i kolacje zjada po 200 gr jedzenia i 2 x mleko po 200 ml...czy to jest przekarmianie???
tlumaczyla mi , ze takiemu maluchowi bardzo latwo rozpulchnic zoladek i wtedy info do mozgu , ze jest najedzony dociera dopiero wtedy jak zoladek jest pelny a idealnie byloby nauczyc ddziecia , ze ta informacja dociera do mozgu jak zoladek jest do polowy napelniony...mowila, ze potem chlopcy ( w pozniesjszym wieku) maja problem z nadwaga , bo z reguly czuja sie najedzeni jak maja pelny beben...ja tam robie jak robie , nie bede glodzila dziecia...ja w wieku ivo bylam taki klops , ze az szok a teraz zarcie przecika przezemnie..
Poza tym Ivo zaraz zacznie biegac, wiec raczej niewiele z tego tluszczyku zostanie. Moja corka wygladala w wieku Iva jak mlody budda ( byla tylko na moim mleku do prawie 10 miesiecy ), jak zaczela chodzic to byla jak patyczak.
Adas szczuplak, fazy tluszczyku nie mial nigdy. Po mamusi, c´nie?Sabina, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
A widziałyście kiedyś żołnierza w kapslu na głowie?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab634721d63d.jpgSabina, iwcia77, kapturnica, moremi, kkisia, Mega, macduska, BISCA, Simba, ania.g lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Ivo wyglada na pulchniutkiego. Nie wiem czy to juz przekarmianie czy jeszcze nie, od tego sa tez siatki centylowe, zeby sprawdzic, jak dziecko przybiera na wadze. Ale jesli je sporo, wazy sporo, ale tez jest wysoki,to raczej nie ma powodu do zmartwien. Sprawdzasz go w siatce?
Poza tym Ivo zaraz zacznie biegac, wiec raczej niewiele z tego tluszczyku zostanie. Moja corka wygladala w wieku Iva jak mlody budda ( byla tylko na moim mleku do prawie 10 miesiecy ), jak zaczela chodzic to byla jak patyczak.
Adas szczuplak, fazy tluszczyku nie mial nigdy. Po mamusi, c´nie?Dziobak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:A widziałyście kiedyś żołnierza w kapslu na głowie?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab634721d63d.jpgiwcia77, kapturnica, moremi, Aasiula, kkisia, Mimbla, Mega, BISCA lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:A widzisz ego po prawej? Taka ma czapę, że głowy prosto nie może utrzymać
jak dla mnie to jest kopytkoSabina, kapturnica, paszczakin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iwcia77 wrote:ivo w siatkach centylowych sie miesci , tez tlumaczylam pediatrze to co mi napisalas ale caly czas mowila zeby dziecko czulo sie syte najlepiej w polowie napelnionego zoladka a nie napchane ...ze nie wazne , ze my szczupli, ze ja bylam klops, teraz nawyki ktore wdroze pozniej zaprocentuja albo go pograza
Caffe, Mysza, inne laski? Ile jedza wasze chlopaki?iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Z cyklu Moje dziecko. Zrobilam dzis Adasiowi rosol na obiad, makaronik ( sory Morek, ale to jest naprawde makaronik, taki cieniutki
)
Rosnie nam smakosz!
Dawaj przepisa , jak taki dobryiwcia77, moremi, Dziobak, kkisia lubią tę wiadomość