X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ogłoszenie:
    Wiem, że jest sezon na zastrzyki, peny itp., to nie będę się rozdrabniać. Jak mi jeszcze któraś napisze "kuć", to wyślę z tuzin ślicznie zaostrzonych ołówków, żeby porządnie zakłuło.
    Kuć może kowal żelazo. Igłą robi się wkłucie.
    Kłuć, wkłuwać. Przez ły.
    A kuć, wkuwać, to potocznie na intensywną naukę.
    Dziękuję za uwagę.

A ja nigdy nie napisalam kuc (nie kon tylko to, co kowal robi), bo tyle umiem I wiem, ze kluc jest przez ly. Wiec olowki mnie omijaja. :-P

moremi, kapturnica, Simba lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ju siur, że to była mamusia a nie kuguarzyca? ;-)
    Tak te same nochale :)

iwcia77, Mega, Sabina, moremi, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Caffe, Mysza, inne laski? Ile jedza wasze chlopaki?

Moj rano je miche platkow, wpracy cos przegryza n zimno I pije, potem w domu obiad na goraco, owoce I deser. To tak z potora kilo zje przez dzien abo I dwa. :-)

Mega, Sabina, Aasiula, moremi, kapturnica, macduska, Dziobak, kkisia, BISCA, Simba, paszczakin, SolarPolar lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Moj rano je miche platkow, wpracy cos przegryza n zimno I pije, potem w domu obiad na goraco, owoce I deser. To tak z potora kilo zje przez dzien abo I dwa. :-)
    :D

Magdala lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ivo w siatkach centylowych sie miesci , tez tlumaczylam pediatrze to co mi napisalas ale caly czas mowila zeby dziecko czulo sie syte najlepiej w polowie napelnionego zoladka a nie napchane ...ze nie wazne , ze my szczupli, ze ja bylam klops, teraz nawyki ktore wdroze pozniej zaprocentuja albo go pograza :-O

A ja jakoś wierzę, że jeżeli tylko będę dawać dziecku zdrowe jedzenie (w sensie bez cukru i fast foodów) to samo będzie wiedziało, ile chce zjeść. Jak była mniejsza, sadzałam ją na krzesełku i jadła rączkami, ile chciała. Nie chciała, nie jadła. Teraz też je, ile chce, a dodatkowo stawiam jej w zasięgu ręki talerzyk z owocami. Jeśli zgłodnieje może sobie wziąć. I jest w środku skali we wzroście i w dolnych centylach z wagą.
    Poza tym myślę, że jak dziecko samo je, wolniej to idzie i wtedy informacja o pełnym żołądku przyjdzie wcześniej. Niestety ostatnio Młoda chce, żeby ją karmić. Panie w żłobku ją zepsuły.

moremi, iwcia77, Sabina, Dziobak, kkisia, malgos741, Mega, Simba, efcia, SolarPolar, ania.g lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • sandra80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a mi by się cuś takiego przydało na zimę:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e290db5ec823.jpg

tylko na płodne bym wyłaziła :)

moremi, kapturnica, megan8, macduska, Magdala, kkisia, BISCA, Mimbla, Mega, paszczakin, efcia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis jestem tak wykonczona, ze wsadzilam Ivo do lozeczka i czekam az przestanie ryczec...japitole ale wyje :( zaraz mi serce pynknie :( nauczylam go zasypiac przytulonego do mnie ...godzina przytulania i penis, wiec zastosuje ta teorie kogos tam zeby najpier 5 minut potem 7 potem 10 minut i moze nauczy sie zasypiac sam ?

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dzis jestem tak wykonczona, ze wsadzilam Ivo do lozeczka i czekam az przestanie ryczec...japitole ale wyje :( zaraz mi serce pynknie :( nauczylam go zasypiac przytulonego do mnie ...godzina przytulania i penis, wiec zastosuje ta teorie kogos tam zeby najpier 5 minut potem 7 potem 10 minut i moze nauczy sie zasypiac sam ?

ja nie dałam rady, próbowałam, raz wytrzymałam minutę ;)

iwcia77, moremi, kapturnica, Dziobak, kkisia, Aasiula, SolarPolar lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A ja jakoś wierzę, że jeżeli tylko będę dawać dziecku zdrowe jedzenie (w sensie bez cukru i fast foodów) to samo będzie wiedziało, ile chce zjeść. Jak była mniejsza, sadzałam ją na krzesełku i jadła rączkami, ile chciała. Nie chciała, nie jadła. Teraz też je, ile chce, a dodatkowo stawiam jej w zasięgu ręki talerzyk z owocami. Jeśli zgłodnieje może sobie wziąć. I jest w środku skali we wzroście i w dolnych centylach z wagą.
    Poza tym myślę, że jak dziecko samo je, wolniej to idzie i wtedy informacja o pełnym żołądku przyjdzie wcześniej. Niestety ostatnio Młoda chce, żeby ją karmić. Panie w żłobku ją zepsuły.
    podziwiam za to jedzenie raczkami...ja nie potrafie , no nie moge zniesc tego syfu dookola..mnie to przerasta. widze to tutaj nagminnie , bo wloszki to w zycie wdrazaja... moj ivo je przy stole ale go karmie i wciaga szybko takze w pol godziny sie wyrabiamy

kapturnica, Alis, Mega, Simba, paszczakin, ania.g lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A ja nigdy nie napisalam kuc (nie kon tylko to, co kowal robi), bo tyle umiem I wiem, ze kluc jest przez ly. Wiec olowki mnie omijaja. :-P
    Palcami wytykać nie będę, dlatego ogólnie napisałam ;-)

Magdala, Mega, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    ja nie dałam rady, próbowałam, raz wytrzymałam minutę ;)
    ja juz mialam 2 wejscia i zaraz bedzie 3 ...tzn stane w drzwiach powiem , ze tu jestem i dobranoc i zamkne drzwi bez podchodzenia do lozeczka - 2 razy na wakacjach tak mi sie udalo...

kapturnica, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

Jaka byłam mądra, że od początku wiedziałam, że chcę, żeby dziecko zasypiało samo. I to w swoim pokoju. Oh, ta wolność wieczorem!

A co Iwo ma robić przez te 5 7 10 minut? Płakać? Nie da się zastąpić przytulania trzymaniem za rączkę albo głaskaniem po główce? U nas się sprawdza, gdy Weronika się buntuje.

iwcia77, moremi, kkisia, Mimbla, Mega, efcia, ania.g lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Jaka byłam mądra, że od początku wiedziałam, że chcę, żeby dziecko zasypiało samo. I to w swoim pokoju. Oh, ta wolność wieczorem!

A co Iwo ma robić przez te 5 7 10 minut? Płakać? Nie da się zastąpić przytulania trzymaniem za rączkę albo głaskaniem po główce? U nas się sprawdza, gdy Weronika się buntuje.
    nie sprawdza sie :(

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    A jak robisz ten makaron? ;)
    Dawaj przepisa , jak taki dobry :)
    Eee, ja to izi robie. Potrawa na 10 min roboty, idealna jak wracasz z pracy wsciekle glodna.
    Losos surowy na patelnie, smaze ( bez tluszczu ), dziabie na male kawaleczki. W tym czasie gotuje makaron. Odlewam, jeszcze na durszlaku mieszam z 3 - 4 lyzkami pesto. Na talerz, na to losos i szamiemy. ;) Orzeszki pini jak mam ( ale rzadko mam, bo zjadam je na sucho ;) ) na gore.

Alis, moremi, kkisia, malgos741, Aasiula, Mega, efcia, ania.g lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja juz mialam 2 wejscia i zaraz bedzie 3 ...tzn stane w drzwiach powiem , ze tu jestem i dobranoc i zamkne drzwi bez podchodzenia do lozeczka - 2 razy na wakacjach tak mi sie udalo...
    Mi serducho pekalo.Nie dalam rade.Mlody spal ze mna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 21:25

iwcia77, Dziobak lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    podziwiam za to jedzenie raczkami...ja nie potrafie , no nie moge zniesc tego syfu dookola..mnie to przerasta. widze to tutaj nagminnie , bo wloszki to w zycie wdrazaja... moj ivo je przy stole ale go karmie i wciaga szybko takze w pol godziny sie wyrabiamy

Krzesełko plastikowe na kafelkach w kuchni - dało się sprzątnąć. Ale, gdy karmienie wypadało u rodziców albo w restauracji to było święto :D Może na początek próbuj w restauracjach albo na dworze, u was chyba cieplej.
    Teraz próbuję ją naczucyć jeść łyżeczką, ale woli, żeby ją karmić. Naprawdę żłobek rozbestwił mi dziecko.

iwcia77, moremi, kkisia, Dziobak, Mega, efcia lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    U nas robote odwala chlop, on usypia Adasia. Ja daje cycka i spadam z sypialni. Jest troche rykow, ale daja rade.
    Ale jesli ja musze usypiac Adasia, to mam tak samo jak Ty, nie wyjde, jesli on nie zasnie. A zasypia przytulony. Ale wtedy wlasnie siedze na ovu ;)

Alis, Mega, efcia, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no ja go usypiam z kolusankami, przytulam go i wtedy on zasypia ale dzisiaj po godzinie czasu dalam se na luz , jestem padnieta. poza tym ivo spi w lozeczku do 3-4 a potem jak zaczyna szukac mnie to go biore do lozka i spimy wszyscy w trojke do rana :D

Alis, Dziobak, Bozia3, efcia, kapturnica lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

Gupia. Powiedz mu Ju ar fajn ze dwa razy co najmniej. XD

moremi, Dziobak, iwcia77, Mega, Simba, Reni, paszczakin, efcia, kapturnica lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

ja też z tych mientkich dla dziecka, zresztą ja wychowuję w nurcie RB, więc do tej pory jest tak, że zasypia ze mną albo z mężem (rozmawiamy przed snem, jakaś bajka, albo co się działo w przedszkolu 5 minut i śpi).

iwcia77, Sabina, efcia, SolarPolar, kapturnica lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
‹‹ 11800 11801 11802 11803 11804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ