X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A ja jakoś wierzę, że jeżeli tylko będę dawać dziecku zdrowe jedzenie (w sensie bez cukru i fast foodów) to samo będzie wiedziało, ile chce zjeść. Jak była mniejsza, sadzałam ją na krzesełku i jadła rączkami, ile chciała. Nie chciała, nie jadła. Teraz też je, ile chce, a dodatkowo stawiam jej w zasięgu ręki talerzyk z owocami. Jeśli zgłodnieje może sobie wziąć. I jest w środku skali we wzroście i w dolnych centylach z wagą.
    Poza tym myślę, że jak dziecko samo je, wolniej to idzie i wtedy informacja o pełnym żołądku przyjdzie wcześniej. Niestety ostatnio Młoda chce, żeby ją karmić. Panie w żłobku ją zepsuły.
    No ok, ale ile miala mala jak sama zaczela jesc?

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    podziwiam za to jedzenie raczkami...ja nie potrafie , no nie moge zniesc tego syfu dookola..mnie to przerasta. widze to tutaj nagminnie , bo wloszki to w zycie wdrazaja... moj ivo je przy stole ale go karmie i wciaga szybko takze w pol godziny sie wyrabiamy
    Nie martw sie - na wszystko przyjdzie czas ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Iwcia77 , ale rozpuscilas syna ;) :) :) widze , ze sa Dziewczyny, ktore robia tak samo .... Ehhhhh Ja jestem zimna , I ja juz dawno postanowilam, ze synek nigdy nie bedzie z nami w lozku spal , tylko w swoim lozeczku , nawet jak bedzie malenki to nie bedzie mial malej kolyski obok naszego lozka , ja chce tylko kamere w jego pokoju .... Teraz mysle , ze Wy tak przezywacie ..., to moze ja juz potem bede tez , tak jak teraz bylo z tym wozkiem hm ....... Ale chyba nieeeeee .....
    biedny ten synek...a Ty nigdy nie wskakiwałaś rodzicom do łóżka jako dziewczynka? nie masz takich fajnych wspomnień?

Simba, Dziobak, efcia, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja juz mialam 2 wejscia i zaraz bedzie 3 ...tzn stane w drzwiach powiem , ze tu jestem i dobranoc i zamkne drzwi bez podchodzenia do lozeczka - 2 razy na wakacjach tak mi sie udalo...
    Bo pewnie mu nie powiedzialas: YOU ARE FINE

Magdala, paszczakin, iwcia77, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Palcami wytykać nie będę, dlatego ogólnie napisałam ;-)
    Serce mnie ukulo od tych wytykuf ;)

paszczakin, efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wez jej jebnij
    <3
    ivo ma apetyt i wszystko je..jak leci...kuskus, kasze, ryz, makarony, zupy, ryby, mieso warzywa, owoce, jajka..brakuje mleka krowiego do kompletu...sama mu gotuje wiec nie dodaje soli ani cukru, zaopatruje sie w sklepie bio...no kurde co jeszcze mozna robic zeby dziec mial zdrowe nawyki zywieniowe ...nie bedzie w domu nigdy narazony na chipsy, cole, czekolada itp , bo ja tego nigdy sobie nie kupuje wiec w domu nie znajdzie..o sorki mam w domu ciastka do kawy :)

Simba, Magdala, Dziobak, efcia, Mega, Aasiula, kapturnica, ania.g lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia mój na śniadanie zjada miskę kaszki (ja nie mam pojęcia ile gr - robię na oko) lub kanapkę z szynką, albo z żółtym serem. Potem około 11.00 jakiś owoc, potem obiad - zupa i drugie, potem około 16.00 jakiś serek, danio itp i zwykle nie chce jeść kolacji, albo coś od nas podziobie i na noc butla mleka...ja nie wiem, czy to dużo czy mało...ale jest szczupły na razie...

iwcia77, Simba, Magdala, Dziobak, efcia, Mega, kapturnica, ania.g lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Evans Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    pogadamy jak urodzisz ;)
    Moze mi sie zmieni :)

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    <3
    ivo ma apetyt i wszystko je..jak leci...kuskus, kasze, ryz, makarony, zupy, ryby, mieso warzywa, owoce, jajka..brakuje mleka krowiego do kompletu...sama mu gotuje wiec nie dodaje soli ani cukru, zaopatruje sie w sklepie bio...no kurde co jeszcze mozna robic zeby dziec mial zdrowe nawyki zywieniowe ...nie bedzie w domu nigdy narazony na chipsy, cole, czekolada itp , bo ja tego nigdy sobie nie kupuje wiec w domu nie znajdzie..o sorki mam w domu ciastka do kawy :)
    daj spokój - robisz i tak bardzo dużo i dobrze....nie przejmuj się tą lekarką...

mój czasami dostanie chipsa od brata, frytkę czy czekoladę albo cukierka - no i co z tego?

Simba, anna maria, iwcia77, Mega, kapturnica, gosia7122 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Evans Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    <3

Jak sama gotujesz , no to czym sie martwisz , skladniki organic , no to co tu zle ?

Alis, iwcia77 lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    <3

Ile ja bym dała, żeby A. tak jadł jak był mały. On niedawno zaczął jakoś normalne porcje jeść, ale ogólnie jest niejadek. To dopiero jest kosmos, bo się cały dzień w kuchni spędza, żeby dzieć chciał cos na dziąsło przyjąć a tu ble na wszystko. Módl się Iwcia, żeby Mu nie przeszło.

anna maria, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    <3
    Czyli idealnie.
    Moj pediatra powiedzial ze jak Maxowi cos nie smakuje, to nalezy mu to troche przyprawic. Okazuje sie ze dzeci ktore jedza wszystko (Leon) maja slabo rozwiniete kubki smakowe.
    Ja im daje sprobowac wszystko co my jemy.
    Tylko alko to dopiero za rok ;)

Alis, Sabina, anna maria, Bozia3, Dziobak, iwcia77, efcia, SolarPolar, Mega, Aasiula, kapturnica, Reni, ania.g, gosia7122 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Iwcia mój na śniadanie zjada miskę kaszki (ja nie mam pojęcia ile gr - robię na oko) lub kanapkę z szynką, albo z żółtym serem. Potem około 11.00 jakiś owoc, potem obiad - zupa i drugie, potem około 16.00 jakiś serek, danio itp i zwykle nie chce jeść kolacji, albo coś od nas podziobie i na noc butla mleka...ja nie wiem, czy to dużo czy mało...ale jest szczupły na razie...

Też myślę, że dobrze robisz. Może jedynie karm go wolniej, jeśli dasz radę. A jak pójdziesz do innej lekarki to powie ci co innego :)

aY05p2.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Moze mi sie zmieni :)

Ja miałam wszystkie poradniki obcykane. Mały miał chodzić jak w zegarku, tymczasem nic się nie sprawdziło, bo każde dziecko inne jest i każda relacja matko-dziecko inna. Trza się po prostu siebie nauczyć, to co działa na jedno dziecko na inne ni hu hu i to nawet w tej samej rodzinie.

Sabina, iwcia77, efcia, kapturnica, macduska lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi że mną. Dosłownie. Ale ja mogę sobie na to pozwolić, bo prawie cały tydzień mąż jest daleko. Ma to swój urok, że chce się do mnie przytulić jak zasypia <3 za 2, 3 lata nie bedzie chciała iść ze mną za rękę, za 10 nie bedzie chciała w ogóle iść ze starą ;-) to korzystam puki moja :-)

Takie spanie ma dla mnie również aspekt praktyczny. Przy chorobach Młodej, gdzie ja teraz często zarywam nocki, a tylko podnoszę się na łóżku, jakbym latala w nocy do jej pokoju, to dawno bym padła albo wylądowała w wariatkowie z niewyspania. ;-)

sandra80, Simba, anna maria, Bozia3, Heretyczka, Magdala, Dziobak, iwcia77, efcia, moremi, kkisia, SolarPolar, Mega, Aasiula, kapturnica, ania.g, macduska, caffe, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    daj spokój - robisz i tak bardzo dużo i dobrze....nie przejmuj się tą lekarką...

mój czasami dostanie chipsa od brata, frytkę czy czekoladę albo cukierka - no i co z tego?
    Ja ostatnio jadlam czipsy i oni sie tak na mnie smutno patrzyli, to tez im dalam. A M mowi: Czipsy dzieciom dajesz? Ja: Tak, a co? M: Dla nas malo zostanie
    :)

Sabina, anna maria, Bozia3, Magdala, Dziobak, paszczakin, iwcia77, efcia, moremi, kkisia, SolarPolar, Mega, Aasiula, kapturnica, Reni, macduska, caffe, gosia7122 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co prawda dzieci nie mam ale rozmawiałam z dietetykiem-psychologiem o jedzeniu, odżywianiu, karmieniu i związkach z wagą a raczej nadwagą i ona radziła żeby dawać dziecku ile chce i nie zmuszać żeby zjadło wszystko z talerza, radziła tylko pilnować żeby posiłki były zbilansowane i urozmaicone i żeby kategorycznie unikać dawania jedzenia w nagrodę albo na pocieszenie czy uspokojenie bo wg niej "comfort food" jest wrogiem szczupłych

dziękuję za uwagę

Simba, Bozia3, Alis, Magdala, Dziobak, iwcia77, moremi, kkisia, SolarPolar, Aasiula, kapturnica, ania.g, macduska, caffe lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Moja śpi że mną. Dosłownie. Ale ja mogę sobie na to pozwolić, bo prawie cały tydzień mąż jest daleko. Ma to swój urok, że chce się do mnie przytulić jak zasypia <3 za 2, 3 lata nie bedzie chciała iść ze mną za rękę, za 10 nie bedzie chciała w ogóle iść ze starą ;-) to korzystam puki moja :-)

Takie spanie ma dla mnie również aspekt praktyczny. Przy chorobach Młodej, gdzie ja teraz często zarywam nocki, a tylko podnoszę się na łóżku, jakbym latala w nocy do jej pokoju, to dawno bym padła albo wylądowała w wariatkowie z niewyspania. ;-)

takie same mam zdanie :)

kapturnica lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    biedny ten synek...a Ty nigdy nie wskakiwałaś rodzicom do łóżka jako dziewczynka? nie masz takich fajnych wspomnień?
    Bardzo to smutne.
    U nas spanie razem od poczatku odpadalo - troche nas za duzo. Ale przez pierwsze trzy miesiace mielismy ich non stop obok siebie w kolyskach dostawianych, duzo tulenia w ciagu dnia, wylegiwania w lozku jak to bylo mozliwe. Od 4ego miesiaca spia w swoim pokoju w swoich lozkach, ale i tak jestesmy na kazde zawolanie. Wieczorem ich kladziemy - Leona okolo 25 razy bo upodobal sobie stanie w lozku - glaszczemy, czytamy, calujemy, wychodzimy. W nocy jak nas potrzebuja wstajemy.
    Ale ja bede szczesliwa jak beda sie do nas gramolic do lozka :)

Sabina, anna maria, Bozia3, Magdala, Dziobak, iwcia77, efcia, moremi, kkisia, Mega, Aasiula, kapturnica, macduska, caffe lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    takie same mam zdanie :)
    A wiesz, że mamy rownolatkow?
    I Ida Elfa też jest z października 2011 ?
    Moja jest z maja :-)

sandra80, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

‹‹ 11802 11803 11804 11805 11806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ