SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry wieczór.
    coś się działo? ciąże jakieś są? jakieś nowe? albo jakieś nowe ciąże?

iwcia77, Magdala, Simba, Mimbla, Aasiula lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    więc dobrze się zapowiadasz ;)
    Hyhy nie wiem , nie wiem , sie okaze :) poki co rowniez zarzekam sie , ze do pracy wroce, chociaz moj mi mowi by zostac w domu z dzieckiem .... Jesli by mi sie udalo szybko zajsc w ciaze po porodzie moze po pol roku , to wtedy ja taka mozliwosc biore pod uwage , czyli moze z pracy zrezygnuje , ale no nic wiecej tu dadac nie moge , bo ja musze sama zobaczyc jak ja sie odnajde w roli matki ...
    Odnosnie przytulania do dziecka , to ja nie mowie , ze nie , mam na mysli tylko , ze nasz syn bedzie spal w nocy u siebie ...

iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    wrzucaj :)
    już jest :)

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Evans Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tez mialam takie zalozenia przed porodem ;D
    Eeeee nie sprawdzilo sie , ja bede twarda :D

iwcia77 lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Alis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No ok, ale ile miala mala jak sama zaczela jesc?

Nie mam pojęcia. Ale karmiłam ją praktycznie tylko papkami i to bardzo mało, bo była na piersi, a jakiś chleb czy banany dostawała od poczatku do samodzielnej zabawy. Nie zależało mi, żeby zjadła, ale żeby miała zajęcie w czasie, gdy ja jem... Sadzałam ją tak odkąd nauczyła się siedzieć (zgodnie z zaleceniami BLB :P). No i jak szła do żłobka w czerwcu, w wieku 10 miesięcy jadła samodzielnie.

iwcia77, Simba, moremi lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieczęć gminy Limanowa jest okrągła, o średnicy 36 mm, przedstawia bezpośrednio w polu pieczęci godło herbu gminy.
    W otoku znajduje się napis: GMINA LIMANOWA a wyrazy rozdzielone są dywizorami
    w postaci gwiazd.

• pierwiastka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    bry wieczór.
    coś się działo? ciąże jakieś są? jakieś nowe? albo jakieś nowe ciąże?
    obecna ;D

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Moze mi sie zmieni :)
    ja mysle ze NA PEWNO ! ;D- obiecaj, ze po 10 miesiacach napiszesz jak to u was jest :D?

Evans lubi tę wiadomość

• Evans Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja mysle ze NA PEWNO ! ;D- obiecaj, ze po 10 miesiacach napiszesz jak to u was jest :D?
    Ok , zrobie streszczenie...

iwcia77 lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tam na temat żarcia dzieci nie wypowiadam, bo mój nie waży tyle, bo je dużo, on je tyle, bo jest duży ;)
    A ważę mu żarcie normalne, bo pediatra powiedziała, że jak zassie 150g warzyw, to nie musze juz mu mleka dawać.
    I jeszcze mam pytanie do mam dzieci około 10kg posiadających krzesełko budżet z Ikea: czy Wasze dzieci w nie wchodzą? n
    Dziobak?
    Bo będę mieć spadkowe inne, ale potrzebuje tez jakieś na podróż, a chłop dziś był w Ikea i mowi, że uno jakieś malawe

iwcia77, Magdala, Dziobak, promoszka, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    U Dziobakow mlody Dziobul spi caly czas w jednym lozku. Bez kota. ;) Caaala noc.
    Bozia pomylila sie , bo to u alojzow jest spanie od 3 w trojke ;D

Dziobak, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

też czekam z niecierpliwością ;)
    a tymczasem idę w kimono z przepisem na jutrzejszy obiad pod powiekami, dobrej nocy dziouchy :)

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    obecna ;D
    ty to już taka... średnio- nowa.
    ;)

Aasiula lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ja się tam na temat żarcia dzieci nie wypowiadam, bo mój nie waży tyle, bo je dużo, on je tyle, bo jest duży ;)
    A ważę mu żarcie normalne, bo pediatra powiedziała, że jak zassie 150g warzyw, to nie musze juz mu mleka dawać.
    I jeszcze mam pytanie do mam dzieci około 10kg posiadających krzesełko budżet z Ikea: czy Wasze dzieci w nie wchodzą? n
    Dziobak?
    Bo będę mieć spadkowe inne, ale potrzebuje tez jakieś na podróż, a chłop dziś był w Ikea i mowi, że uno jakieś malawe
    paszczak na podroz to se kup podrozne - zaczepiane o stol - np chicco

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ty to już taka... średnio- nowa.
    ;)
    ale potencjalnie w cionży ;)

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    ale potencjalnie w cionży ;)
    ooookej...
    chyba mnie coś ominęło :)

c5e015d88e.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale na podróż dokąd? U nas teściowa ma jedno krzesełko, moi rodzice drugie, a my trzecie, a w restauracjach też są krzesełka... A w pozostałych styuacjach karmiliśmy dziecko w wózku. Nie odczułam braku krzesełka podróżnego.

aY05p2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Hyhy nie wiem , nie wiem , sie okaze :) poki co rowniez zarzekam sie , ze do pracy wroce, chociaz moj mi mowi by zostac w domu z dzieckiem .... Jesli by mi sie udalo szybko zajsc w ciaze po porodzie moze po pol roku , to wtedy ja taka mozliwosc biore pod uwage , czyli moze z pracy zrezygnuje , ale no nic wiecej tu dadac nie moge , bo ja musze sama zobaczyc jak ja sie odnajde w roli matki ...
    Odnosnie przytulania do dziecka , to ja nie mowie , ze nie , mam na mysli tylko , ze nasz syn bedzie spal w nocy u siebie ...
    a jak widzisz karmienie w nocy? co 2 h wstawac , leciec, karmic 15 min i wracac do sypialni i po 2 h apjac abarotno ?- dasz se na luz, bedziesz chciala pospac, bedziesz zmeczona gonieniem z jednego pokoju do drugiego...padniesz po prostu i ktorejs nocy wezmiesz syna do waszego lozka na karmienie i prawdopodobniej zasniesz pierwsza :D

Dziobak, paszczakin, Sabina, kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania, to ja się trzymam założeń z czasu bezdzietnosci-Adas śpi w łóżeczku na wyciągnięcie ręki.. Zasypia sobie w nim, ja siedzę obok w razie potrzeby. Znaczy siedzę prze kompie, ale on mnie widzi ;)
    Z reguły nie potrzebuje mojej interwencji, zasypia w 5-10 minut, ale to tylko dlatego, że po butli spędzamy jeszcze pół godziny tulac i kulajac się na naszym łóżku. W pewnym momencie widzę, że ma dość, odkładam go i śpi. Z reguły ma dość wcześniej niż ja :(

iwcia77, Magdala, Simba, SolarPolar, kapturnica, Reni, ania.g, moremi, BISCA, caffe, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dziobak?
    Wchodzo. Krzeselko jest obszerne. Mozna je przyblokowac tacka z przodu, ale jak mlode jest kombinujace, to wylezie samo. Adas jest w stanie wyjsc, wiec jest tam raczej sporo miejsca na wykonanie obrotu. Ale mowie o Antilop, a ty chyba o jakims innym.

iwcia77, paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 11804 11805 11806 11807 11808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ