X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dlatego ja nie oglądam....swoje wspomnienia mi wystarczą :)
    Ale moje z ostatniego porodu sa piekne 8) łzy wyciska....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 10:32

sandra80, Bozia3, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Byłam dziś po bułki rano przed pracą i się właśnie zastanawiałam, czy walczysz dzielnie :) U nas babki walczyły na całego - i kosze były puste po minucie..:) Zastanawia mnie to, bo przecież to nie sa tanie torebki - nie można w tej cenie kupic normalnie w sklepie???

Znieczulenia się nie bój - to super sprawa, a jeszcze będziesz się prosić o nie...:)
    U nas kosze puste były od razu. Nie było duzo osób na otwarciu a nie starczyło dla wszystkich. Torebka czarna, klasyczna i nie za wielka takze zadowolona jestem :)
    Za pierwszym razem poradziłam sobie bez zzo, jak bedzie teraz to nie wiem, ale nastawiam sie optymistycznie. Wierze ze bedzie jak z J, dość szybko, bolało ale dało sie wytrzymać. Poród wspominam bardzo dobrze, teraz jedynie sie boje ze akcja mogłaby potoczyć sie jeszcze szybciej ;) Z nowości to dają możliwość własnych ciuszków dla maluszka no i aromaterapia i muzyka relaksacyjna w trakcie rodzenia ;)

kapturnica, Bozia3, efcia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witojcie z rańca :)

Efcia no kiedy szczasz?
    Natka gratuluję :)
    Ja się wczoraj naprasowałam sama jak mały zasnął (tzn. jak Go śpiącego przytachałam z samochodu), a mąż na imprezie firmowej, ale rano już odkurzył i zmył podłogę, także nie jest źle :)Teraz pojechał coś na działce robić. A my dziś idziemy na urodziny kolegi synka :)
    Napawa mnie jakimś nadspodziewanym optymizmem ta wczorajsza wizyta:) Zdziwiłam się bardzo, że w naszej mieście można w szpitalu sono hsg zrobić :)Rozmawiałam z ginem też o tym moim stopniu czystości. On mi powiedział, że u nich się nie praktykuje tego badania bo w pochwie są zawsze jakieś bakterie. U nich robią tak, że sprawdza czy nie ma poważnego stanu zapalnego ale i tak profilaktycznie podają antybiotyk. No i powiedział, że skoro mam regularnie @ to raczej i owulację są więc on stawia na to, że w jajowodach coś jest nie halo. Mam tylko nadzieję, że są drożne. Po moim opisie laparoskopii stwierdził, że może coś być nie tak z lewym, ale wcale nie musi. Powiedział też, że więcej kontrastu wpuści żeby tam ładnie posprzątać :)

Bozia3, Natka_79, pierwiastka, efcia, ComeToMeBaby, paszczakin, satori, malgos741, kkisia, Magdala, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zaraz 12tysiecy stuknie =D

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Laski zaraz 12tysiecy stuknie =D

no sporo natrzaskane od początku wątku:)

Sabcia a co u Ciebie?
    Paszczak, a Ty?

Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • satori Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sobotnio!

Bozia3 wrote:
    W niedzielę wybieram się na rydze.....popadało, ociepla się - powinno cosik być...:)

Też jutro jedziemy na grzyby. Jak ja to lubię!!! Nawet jak grzybów nie ma, las to las.

Mimbla, Bozia3, efcia, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Witojcie z rańca :)

Efcia no kiedy szczasz?
    Natka gratuluję :)
    Ja się wczoraj naprasowałam sama jak mały zasnął (tzn. jak Go śpiącego przytachałam z samochodu), a mąż na imprezie firmowej, ale rano już odkurzył i zmył podłogę, także nie jest źle :)Teraz pojechał coś na działce robić. A my dziś idziemy na urodziny kolegi synka :)
    Napawa mnie jakimś nadspodziewanym optymizmem ta wczorajsza wizyta:) Zdziwiłam się bardzo, że w naszej mieście można w szpitalu sono hsg zrobić :)Rozmawiałam z ginem też o tym moim stopniu czystości. On mi powiedział, że u nich się nie praktykuje tego badania bo w pochwie są zawsze jakieś bakterie. U nich robią tak, że sprawdza czy nie ma poważnego stanu zapalnego ale i tak profilaktycznie podają antybiotyk. No i powiedział, że skoro mam regularnie @ to raczej i owulację są więc on stawia na to, że w jajowodach coś jest nie halo. Mam tylko nadzieję, że są drożne. Po moim opisie laparoskopii stwierdził, że może coś być nie tak z lewym, ale wcale nie musi. Powiedział też, że więcej kontrastu wpuści żeby tam ładnie posprzątać :)
    Ja mam lewy zatkany jak rura w sraczu na dworcu .Prawy tez da rade 8)

sandra80, Mimbla, Bozia3, efcia, Bursztyn, paszczakin, satori, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja mam lewy zatkany jak rura w sraczu na dworcu .Prawy tez da rade 8)

mam taką nadzieję, lewy jest podobno z jajowodem zrośnięty :(

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta a jaki u Ciebie powód zrośnięcia tego lewego, wiadomo?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • satori Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, byłaś na tym Klimakterium? Czy to nie ten piątek?

Idę Was porządnie poczytać

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwijam peleryne moje drogie,ruszam niedlugo i będę tęsknić za Wami:). cydry limonkowe nawet spakowalam oraz 12 recznie ukulanych pralin;), serum retinoidowe i maska " do sauny na jutro".walizeczka bardzo dobrze daje radę.upakowalam 2 pary butów ekhem...
    A w trzeciej jadę:).

Co do torebek powiem że ostatnio nabyłam w Londku przez kume,zgnilozielonego Patricka Cox'a.torebka używana teoretycznie tzn z drugiej ręki.Ale jest jak nowa i.. wyjątkowa.pięknie wyszyta w środku podwójnie,odręcznie.Satynowe kieszonki..
    wiem że zawsze to miło kupić pachnąca nowa skórzana torebkę...Ale ja czasem kupię taki używany skarb i obdarzam prawdziwym uczuciem:).uwielbiam torebki.jak są bdb jakości to warto " polowac" na używane.

kapturnica, sandra80, macduska, Bozia3, Natka_79, pierwiastka, efcia, gretka, ComeToMeBaby, paszczakin, satori, malgos741, Magdala, gosia7122, SolarPolar, Luna76, Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Kapta a jaki u Ciebie powód zrośnięcia tego lewego, wiadomo?
    U mnie tez zrosniety jajnik z jajowodem.A powodem jest pamiatka sprzed lat.Mialam w 2000rlaparotomie , usuniecie olbrzymiej torbieli na prawym jajniku i resekcje klinowa obu ze wzgl na pcos.A zrosty to skutek grzebania przez lekarza w brzuchu.Gin jak mi robil laparo diagnostyczne to nie mogl sie przebic przez zrosty w otrzewnej.Lewy tworzy konglomeracje z jajowodem i nic sie nie dalo zrobic, szczerze mowiac lekarz nie ruszal go wogole bo stwierdzil ,ze na pozamaciczna ciaze nie bedzie mnie narazal zwł przy sytuacji,ze prawy jajnik ijajowod byl ołrajt 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 10:53

Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    Bozia, byłaś na tym Klimakterium? Czy to nie ten piątek?

Idę Was porządnie poczytać
    dopiero idę w kolejny piątek - napiszę potem jakie wrażenia...:)

satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie tez zrosniety jajnik z jajowodem.A powodem jest pamiatka sprzed lat.Mialam w 2000rlaparotomie , usuniecie olbrzymiej torbieli na prawym jajniku i resekcje klinowa obu ze wzgl na pcos.A zrosty to skutek grzebania przez lekarza w brzuchu.Gin jak mi robil laparo diagnostyczne to nie mogl sie przebic przez zrosty w otrzewnej.Lewy tworzy konglomeracje z jajowodem i nic sie nie dalo zrobic, szczerze mowiac lekarz nie ruszal go wogole bo stwierdzil ,ze na pozamaciczna ciaze nie bedzie mnie narazal zwł przy sytuacji,ze prawy jajnik ijajowod byl ołrajt 8)
    Kapta jak tak czytam....to miałaś ogromne szczęscie, że Ci się udało z maluchem....po takich przejściach w TYM wieku.....:)

kapturnica, efcia, paszczakin, Sabina, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• sandra80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

był jak najbardziej ołrajt :)

kapturnica lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Zwijam peleryne moje drogie,ruszam niedlugo i będę tęsknić za Wami:). cydry limonkowe nawet spakowalam oraz 12 recznie ukulanych pralin;), serum retinoidowe i maska " do sauny na jutro".walizeczka bardzo dobrze daje radę.upakowalam 2 pary butów ekhem...
    A w trzeciej jadę:).

Co do torebek powiem że ostatnio nabyłam w Londku przez kume,zgnilozielonego Patricka Cox'a.torebka używana teoretycznie tzn z drugiej ręki.Ale jest jak nowa i.. wyjątkowa.pięknie wyszyta w środku podwójnie,odręcznie.Satynowe kieszonki..
    wiem że zawsze to miło kupić pachnąca nowa skórzana torebkę...Ale ja czasem kupię taki używany skarb i obdarzam prawdziwym uczuciem:).uwielbiam torebki.jak są bdb jakości to warto " polowac" na używane.
    też lubię takie upolowane....:)

Mimbla lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kapta jak tak czytam....to miałaś ogromne szczęscie, że Ci się udało z maluchem....po takich przejściach w TYM wieku.....:)
    No nie ??
    I to przy permanentnym braku chUopa , ustawianiu cykli pod starania antykami , jednostronnej drożnosci , torbielach.I to tak szbko bo w 6tym cyklu staran =D
    Eyy jak w tym wieku ??Ja mam jeszcze 35 lat kurde!!

efcia, Bozia3, Bursztyn, satori, kkisia, gosia7122, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wszelki wypadek post rezerwujacy szczęście dla starających ;)

Ja te lubię upolować skarby, kiedyś miałam fajny szmateks ze skarbami :) super kurtkę se wtedy wyłapałam :)

Kapta, jak ubierałas Maxa na oddziale?

krycha.stara, Luna76 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Na wszelki wypadek post rezerwujacy szczęście dla starających ;)

Ja te lubię upolować skarby, kiedyś miałam fajny szmateks ze skarbami :) super kurtkę se wtedy wyłapałam :)

Kapta, jak ubierałas Maxa na oddziale?
    U mnie one ubieraly bo dzieci mialy szpitalne ciuchy.Ale mialy cieniutkie koszulki i spiszki , albo tylko kosuzlka i pampers plus rozek.Bylo strasznie goraco wtedy na oddziale plus to ,ze wysoka temp tez na zewnatrz

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna co żeś za bambosze założyła?

krycha.stara, Luna76 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
‹‹ 11836 11837 11838 11839 11840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ