X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Anna39 ty masz dzidziulki,w zasięgu,przynieś mi jednego i kończę starania.Już nie będę wybredna,sama zdecyduj.
    Jest jeden chłopaczek pozostawiony do adopcji,ładniusi,ale niedobrzyca z niego,ze ho ho:)
    A tak poważnie to z ta adopcja u nas w Polsce to jakos tez do bani jest.Jedna dziewczyna od nas z pracy juz od lat stara się o adopcje i ostatnio przyszła się poradzić,bo chcą jej dać dziecko matki alkoholiczki z chorobą poalkoholową z uszkodzonym mózgiem.Ja się pytam,gdzie idą zdrowe dzieci.Jak można małżeństwu pracującemu na państwowych etatach,groszowych proponować chore dziecko ,któremu nie bedą mogli zapewnić drogiej rehabilitacji,a państwo przecież nie pomoże.Biedna dziewczyna,chyba zostanie bez dziecka,bo już 2 raz proponują jej dziecko skrajnie obciążone,a jeśli odmówi 3 raz to chyba?spada z listy rodzica adopcyjnego.

inessa, Andzia33, caffe, polarmiś, Iwone, samira lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    no właśnie ,gubię się już w tej pisaninie,poruszacie tyle tematów.Dziewczyny macie taką wiedzę że ja całkiem do tyłu jestem.Ja mam jakiś kryzys ,ostatnio stale myślę o moim stracony dzieciątku,musiałam zamknąć się w łazience bo dosłownie wyłam, nie wiem co się ze mną dzieje. Myślałam że czas leczy rany ale to jakoś ostatnio do mnie wraca stale analizuję co zrobiłam żle a w nocy stale wraca do mnie sen o tym jak poroniłam i widzę to moje maleństwo .Przepraszam dziewczyny że wam tu tak smęcę ale muszę się wygadać...

Chciałam Cię tylko przytulic,trzymaj się !
    Tego co się wydarzyło nie da się zapomniec,ale z czasem da się z tym życ.

inessa, caffe, gosia7122 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk, wiem, miska z prawie wrzątkiem, mydło i dawaj palucha do tego, poważnie, miałam kiedyś bardzo podobnie, woda musi być tak gorąca jak tylko dasz radę i zobaczysz, po zanurzeniu od razu poczujesz jak w miejscu zapalnym wszystko zacznie Ci pulsować

inessa, caffe, samira, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wiesz gdzie ida dzieci zdrowe za granice :(
    Ja sie staram o adopcje i coś nieco wiem jak to wyglada :( niestety

Andzia33, caffe, bliska77, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness. Ta pani jest bardzo mila i mloda kobieta. Ja mysle ze ona realizuje program, i tak jak pisalas, narzucone wytyczne. I nie mam tyle do niej pretensji co do systemu, . Mojej kolezanki corka chodzila do rosyjskiej szkoly tam dawali popalic i pismo, jego charakter bylo najwazniejsze. Fakt nie spotkalam Rosjanina brzydko piszacego ale wiekszosc ludzi pisze teraz na komputerach a nie recznie.

inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a najlepiej do tej wody saare mydło!!!

caffe, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmiś właśnie chyba ostatnio nasza edukacja tak to przynajmniej wyglada na papierze, chce żeby dzieci nie zapomniały pisać bo coraz mnieje dzieci poptrafi prawidłowo pisać. a brzydko tak,zę masakra moje kuzynki nauczycielki czy koleżanki nauczycielki ze starszych klas mówia,ze mają straszne problemy aby rozcyztać to co dziecko napisało a nie mówie już o ortografii. No ale cóż czasy wspólczesne.( tylko nasze ministerstwo dziwne zasady wprowadza) Ja osobiscie nie ejstem przeciwna pisaniu w komputerze ale też uważam,ze nie powinno zapominać sie oz wykłym pisaniu. Nie mówie już o czytaniu bo z tym to jest masakra ( chodiz mi o czytanie ze zrozumieniem)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 12:55

bliska77 lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 39 biorę ,kiedy przywozisz?

Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia oj bedzie chyba bitwa :P :P :P o to dziecko :)

caffe, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Anna 39 biorę ,kiedy przywozisz?
    Wpadaj dzisiaj po niego,mam noc jak go zabierzesz będzie spokojniejszy dyżur bo mały gadek tylko rączki uznaje,a w szpitalu wiadomo raczek brak do noszenia :),pozatym każą nam nie nosić i nie przyzwyczajać,bo w ośrodkach adopcyjnych też tego nie robią :(

inessa, Andzia33, bliska77, Iwone, samira, megan8 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spóźnione dzień dobry
    jestem uganiana, wstyd się tłumaczyć, ale niedoczas to ostatnio moje drugie imię
    brak mi żartów z Wami z wykresów i objawów :( pozostaje niemyślenie, żeby się nie wpędzić w ciążę z urojenia

nie mam szansy nadganiać, nie pracuję przy komputerze, więc w ciągu dnia rzadko mam okazję zerknąć co u Was
    trzymam mocno kciuki za wszystkie zielone kropki, na które czekamy

może w weekend uda mi się poczytać coś więcej, chociaż pewnie będziemy zbierać kasztany i łapać ostatnie promienie słońca na spacerach, czego i Wam życzę

polarmiś, inessa, Andzia33, grosza, bliska77, Iwone, samira, Mango, anek42, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje wiele razy pisałyście i swoich dzieciach i róznych małych i dużych problemach z nimi chcialabym Wam polecić ksiażki dwoch pań ( pewnie niektóre z Was je znają) Faber Adele i Mazlish Elaine. wystarczy że wejdziecie na google i wpiszecie ich nazwiska a powinny wyskoczyć tytułay ich ksiazek - są tam tytułay dotyczące małych dzieci, starszych i ogólne. Sa to naprawde dobre ksiażki ja osobiście wykorzystywałam je w pracy w przedszkolu oraz jako opiekunka do dzieci. Teraz też mam taka nadzieje,zę dalej bede z nich korzystać. I powiem Wam,ze przynoszą efekty :)

bliska77, Iwone, caffe, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa ,ja byłam pierwsza!
    To która startuje.0am.gif

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • grosza Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jest jawna niesprawiedliwość ! co z tego jak się zgodzi jak nie będzie w stanie podołać kosztom opieki medycznej jakiej maluch wymaga :(

Anna39 wrote:
    Jest jeden chłopaczek pozostawiony do adopcji,ładniusi,ale niedobrzyca z niego,ze ho ho:)
    A tak poważnie to z ta adopcja u nas w Polsce to jakos tez do bani jest.Jedna dziewczyna od nas z pracy juz od lat stara się o adopcje i ostatnio przyszła się poradzić,bo chcą jej dać dziecko matki alkoholiczki z chorobą poalkoholową z uszkodzonym mózgiem.Ja się pytam,gdzie idą zdrowe dzieci.Jak można małżeństwu pracującemu na państwowych etatach,groszowych proponować chore dziecko ,któremu nie bedą mogli zapewnić drogiej rehabilitacji,a państwo przecież nie pomoże.Biedna dziewczyna,chyba zostanie bez dziecka,bo już 2 raz proponują jej dziecko skrajnie obciążone,a jeśli odmówi 3 raz to chyba?spada z listy rodzica adopcyjnego.

inessa, Andzia33, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0dance3.gif będę miała dziecko!!!!
    037.gif

inessa, grosza, caffe lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia :P
    Grosza ale niestety takie jest nasze prawo dlatego ja mam tyle obaw czy kiedykolwiek bede mieć dziecko, bo teraz nie mam pracy i nie wiem czy bede mieć nie ma renty a żebyśmy dostali dziecko wg. prawa na każda osobe w rodzinie musi być tzw, minimum pieniedzy a to w tym roku było 1000 zł a u nas tak jak na ten czas nie ma :(

grosza, polarmiś, Andzia33, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ci współczuję ja zawsze się boję takiego typu rzeczy i wpadam w małą panikę :P
    promyk wrote:
    Czesc. Wrocilam z opatrunku- ropa dalej jest wiec chirurg bez znieczulenia wepchnal mi ponownie dren. Boli jak cholera....i na dodatek mam jutro zrobic sobie sama zmiane opatrunku a w niedziele wyjac sobie dren - on chyba ocipial. To tyle jesli chodzi o slozbe zdrowia

inessa, Andzia33, caffe, promyk lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesa nie trać wiary !Na pewno w momencie jak już będą chcieli dawać ci dzidzię wasza sytuacja materialna będzie na dobrym poziomie :)

inessa wrote:
    Andzia :P
    Grosza ale niestety takie jest nasze prawo dlatego ja mam tyle obaw czy kiedykolwiek bede mieć dziecko, bo teraz nie mam pracy i nie wiem czy bede mieć nie ma renty a żebyśmy dostali dziecko wg. prawa na każda osobe w rodzinie musi być tzw, minimum pieniedzy a to w tym roku było 1000 zł a u nas tak jak na ten czas nie ma :(

inessa, Andzia33, bliska77, caffe, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Aga a najlepiej do tej wody saare mydło!!!
    ja po prostu wrzucam kawałek mydła, tak jak napisałam

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temacik
    U mnie pogrom sprzętowy w domu najpierw laptop padł teraz drukarka masakra nie będę mogła pracować :(
    Młody mnie osłabia w tym tyg i już prolaktyna wysoka! chyba przechodzi jakiś stress rozpoczęcieniowo-szkolny

bliska77, Andzia33, inessa, caffe, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ