35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/03526221d4ed.png
yyyy..... nie mówiłam wam, że na urlop do Sri Lanki się wybieram?
No ale żeby tak zaraz afera na onecie... Paparazzi, relacje... naprawdę- nic prywatności...krycha.stara, dorbie, caffe, BISCA, ania.g, Aasiula, megan8, moremi, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
napisz mi na priv o jakie chodzi publikacje?
-
nick nieaktualnydorbie wrote:Ale na urodzone świeżutko? drugie i następne, tak? przez rok?
caffe, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Ale chyb na każde drugie i następne i to nie przez rok, tylko na stałe. Przez rok dawała Kopacz od urodzenia po 1 tys zł przez rok. He,he, nie wierzę, że będą mieli na to kasę. Zaraz coś nam dołożą, np VAT podwyższą na ubranka dziecięce, mogą bo ludzie będą mieć więcej kasy na dzieci :-)Chociaż VAT podwyszyło PO. Ale wyrównają jakiś inny podatek i wyjdziemy jak Zabłocki na mydle
Chociaż mnie się nie do końca podoba to, że nasze pieniądze sa wywożone za granicę.Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Ola, a może zaczniesz wchodzić. No brakuje Cię tu, bo jesteś fajne i jest dziura grudniowa. Ja w grudniu nie rodzę, o, nie!
Pisz i nie uciekaj
Dorbie będę wchodziła, ja w grudniu też nie rodzę. Mam zamiar w styczniu !
Ale po tych ostatnich moich stresach to różnie może być.
Kochane ostatnio z takich stresujących przygód to...kupiłam wózek używany. pytam sie przez telefon jaki stan itd... bardzo dobry usłyszałam, to fajnie kupiłam go-kurier pzywiózł. Okazało się że brakuje częśći od spacerówki, kosza na zakupy i pękniete jest oparcie od spacerówki. Dzwonie do kobiety która mi to sprzedała-wyłaczyła telefon. Tak się zdenerwowałam że nie spałam całą noc, a na drugi dzień trafiłam do lekarza z bólem brzucha, ale wszystko juz ok jest.
dorbie, moremi, Magda* lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Ale na urodzone świeżutko? drugie i następne, tak? przez rok?
no ja już siedzę i czekam...hehehe
dorbie, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
Dorbie jakie polecasz szczepionki na rota i pneumokoki ??? Bo niedlugo szczepienia i chce zeby mi recepte wypisala.
Caffe , Bozia czym szczepilyscie dzieciaki?Pamietacie nazwy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 16:13
dorbie lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Dorbie jakie polecasz szczepionki na rota i pneumokoki ??? Bo niedlugo szczepienia i chce zeby mi recepte wypisala.
Caffe , Bozia czym szczepilyscie dzieciaki?Pamietacie nazwy ?kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sandra80 wrote:dzięki Magda, czyli myślisz, że jak w czwartek było 20 mm to mogę dać Grażynie kilka dni urlopu?
Ja mialam we wtorek 20. Peklo na przelomie sroda/czwartek. Ostatni seks byl w piatek.
Mysle, ze mozesz daj jej wolne.Mega, moremi, efcia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyola_35 wrote:Dorbie będę wchodziła, ja w grudniu też nie rodzę. Mam zamiar w styczniu !
Ale po tych ostatnich moich stresach to różnie może być.
Kochane ostatnio z takich stresujących przygód to...kupiłam wózek używany. pytam sie przez telefon jaki stan itd... bardzo dobry usłyszałam, to fajnie kupiłam go-kurier pzywiózł. Okazało się że brakuje częśći od spacerówki, kosza na zakupy i pękniete jest oparcie od spacerówki. Dzwonie do kobiety która mi to sprzedała-wyłaczyła telefon. Tak się zdenerwowałam że nie spałam całą noc, a na drugi dzień trafiłam do lekarza z bólem brzucha, ale wszystko juz ok jest. -
dorbie wrote:Jedyna niesponsorowana strona
http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=137&to=szczepionka
Rotarix bo są tylko 2 dawki, a nie 3
A zawsze jest ryzyko że dziecko wypluje, zwymiotuje i trzeba powtórzyć
Rotateq ma 3 dawki
Prevenar, bo jest 13walentna czyli uodparnia na 13 serotypów penumokoków 73-100% wszystkich bakterii Pneumococcus pneumoniae
Synflorix jest 10walentna, pojawiła się później, jest trochę tańsza
Ja bym wybrała pierwszą
I ta na pneumokoki 13walentna trzeba 3dawki i jedna przypominajaca tez ??czy tylko te 3 ?
264zl kosztuje na doz.pljedna dawa a o rotarixie tez myslalam wlasnie bo tylko 2dawki i cena jest 300zl tam tez.Czyli wyszloby za rota 600zl plus 800.Nie malo ale coz... -
nick nieaktualnydorbie wrote:Jedyna niesponsorowana strona
http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=137&to=szczepionka
Rotarix bo są tylko 2 dawki, a nie 3
A zawsze jest ryzyko że dziecko wypluje, zwymiotuje i trzeba powtórzyć
Rotateq ma 3 dawki
Prevenar, bo jest 13walentna czyli uodparnia na 13 serotypów penumokoków 73-100% wszystkich bakterii Pneumococcus pneumoniae
Synflorix jest 10walentna, pojawiła się później, jest trochę tańsza
Ja bym wybrała pierwszą
A u mnie w przychodni szczepimy tylko szczepionkami zamawianymi przez nas i przechowywanymi u nas. Oczywiscie jak ktoś chce koniecznie swoje kupić to ok, ale musi oświadczenie napisać,że były przechowywane zgodnie z ulotką itd. Ryzyko powikłań jest jak się źle przechowuje. Także Kapta, najlepiej kup w aptece tuz przez wizytą u pediatrykapturnica, moremi lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:I ta na pneumokoki 13walentna trzeba 3dawki i jedna przypominajaca tez ??czy tylko te 3 ?
264zl kosztuje na doz.pljedna dawa a o rotarixie tez myslalam wlasnie bo tylko 2dawki i cena jest 300zl tam tez.Czyli wyszloby za rota 600zl plus 800.Nie malo ale coz...kapturnica lubi tę wiadomość