X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/03526221d4ed.png

yyyy..... nie mówiłam wam, że na urlop do Sri Lanki się wybieram?
    No ale żeby tak zaraz afera na onecie... Paparazzi, relacje... naprawdę- nic prywatności...

krycha.stara, dorbie, caffe, BISCA, ania.g, Aasiula, megan8, moremi, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dziewczyny, ma któraś z Was dostęp do jakiejś biblioteki, z której można ściągać publikacje? 07icon_smile4.gif

Nie wiem czy tak w ogóle można robić, bo z czegoś takiego nigdy nie korzystałam, ale wpadł mi do głowy taki pomysł 07icon_smile4.gif
    napisz mi na priv o jakie chodzi publikacje?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale na urodzone świeżutko? drugie i następne, tak? przez rok?
    Ale chyb na każde drugie i następne i to nie przez rok, tylko na stałe. Przez rok dawała Kopacz od urodzenia po 1 tys zł przez rok. He,he, nie wierzę, że będą mieli na to kasę. Zaraz coś nam dołożą, np VAT podwyższą na ubranka dziecięce, mogą bo ludzie będą mieć więcej kasy na dzieci :-)Chociaż VAT podwyszyło PO. Ale wyrównają jakiś inny podatek i wyjdziemy jak Zabłocki na mydle

caffe, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    napisz mi na priv o jakie chodzi publikacje?
    napisałem :) nawet dwa privy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 15:53

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale chyb na każde drugie i następne i to nie przez rok, tylko na stałe. Przez rok dawała Kopacz od urodzenia po 1 tys zł przez rok. He,he, nie wierzę, że będą mieli na to kasę. Zaraz coś nam dołożą, np VAT podwyższą na ubranka dziecięce, mogą bo ludzie będą mieć więcej kasy na dzieci :-)Chociaż VAT podwyszyło PO. Ale wyrównają jakiś inny podatek i wyjdziemy jak Zabłocki na mydle
    Na takiej samej zasadzie odbije się na nas nałożenie podatku na duże dyskonty. Zwykły Kowalski zapłaci za towar więcej :)

Chociaż mnie się nie do końca podoba to, że nasze pieniądze sa wywożone za granicę.

Mega, moremi lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ola, a może zaczniesz wchodzić. No brakuje Cię tu, bo jesteś fajne i jest dziura grudniowa. Ja w grudniu nie rodzę, o, nie!
    Pisz i nie uciekaj
    :-)

Dorbie będę wchodziła, ja w grudniu też nie rodzę. Mam zamiar w styczniu !:-)
    Ale po tych ostatnich moich stresach to różnie może być.

Kochane ostatnio z takich stresujących przygód to...kupiłam wózek używany. pytam sie przez telefon jaki stan itd... bardzo dobry usłyszałam, to fajnie kupiłam go-kurier pzywiózł. Okazało się że brakuje częśći od spacerówki, kosza na zakupy i pękniete jest oparcie od spacerówki. Dzwonie do kobiety która mi to sprzedała-wyłaczyła telefon. Tak się zdenerwowałam że nie spałam całą noc, a na drugi dzień trafiłam do lekarza z bólem brzucha, ale wszystko juz ok jest.

dorbie, moremi, Magda* lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale na urodzone świeżutko? drugie i następne, tak? przez rok?
    eee? nie świeżo urodzone i nie przez rok..tylko na każde drugie i następne po 500 zł do 18 roku zycia...:) no ja już siedzę i czekam...hehehe

dorbie, Mega, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie jakie polecasz szczepionki na rota i pneumokoki ??? Bo niedlugo szczepienia i chce zeby mi recepte wypisala.
    Caffe , Bozia czym szczepilyscie dzieciaki?Pamietacie nazwy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 16:13

dorbie lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dorbie jakie polecasz szczepionki na rota i pneumokoki ??? Bo niedlugo szczepienia i chce zeby mi recepte wypisala.
    Caffe , Bozia czym szczepilyscie dzieciaki?Pamietacie nazwy ?
    Jak będę w domu to Ci napiszę, bo nie pamiętam.

kapturnica lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylazlam z Invicty :)
    Juz sram żarem :/
    Dojade do domu i napisze co i jak :)
    Pozdro :)

kapturnica, caffe, macduska, dorbie, Reni, Mega, moremi, beates, efcia, iwcia77, Luna76, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Wylazlam z Invicty :)
    Juz sram żarem :/
    Dojade do domu i napisze co i jak :)
    Pozdro :)

Czekamy niecierpliwie. :-)

efcia lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 08:06

BISCA, dorbie, Mega, efcia, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 08:06

krycha.stara, Bozia3, dorbie, caffe, Mega, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 26 października 2015, 18:59

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    dzięki Magda, czyli myślisz, że jak w czwartek było 20 mm to mogę dać Grażynie kilka dni urlopu?

Ja mialam we wtorek 20. Peklo na przelomie sroda/czwartek. Ostatni seks byl w piatek.
    Mysle, ze mozesz daj jej wolne. :-)

Mega, moremi, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Dorbie będę wchodziła, ja w grudniu też nie rodzę. Mam zamiar w styczniu !:-)
    Ale po tych ostatnich moich stresach to różnie może być.

Kochane ostatnio z takich stresujących przygód to...kupiłam wózek używany. pytam sie przez telefon jaki stan itd... bardzo dobry usłyszałam, to fajnie kupiłam go-kurier pzywiózł. Okazało się że brakuje częśći od spacerówki, kosza na zakupy i pękniete jest oparcie od spacerówki. Dzwonie do kobiety która mi to sprzedała-wyłaczyła telefon. Tak się zdenerwowałam że nie spałam całą noc, a na drugi dzień trafiłam do lekarza z bólem brzucha, ale wszystko juz ok jest.
    O,kurcze, no to jest ryzyko zawsze. Na allegro mniejsze niby, ale też, bo co? sądzić się będziesz?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczepiłam rotarixem i prevenarem

dorbie, kapturnica lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jedyna niesponsorowana strona
    http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=137&to=szczepionka

Rotarix bo są tylko 2 dawki, a nie 3
    A zawsze jest ryzyko że dziecko wypluje, zwymiotuje i trzeba powtórzyć
    Rotateq ma 3 dawki

Prevenar, bo jest 13walentna czyli uodparnia na 13 serotypów penumokoków 73-100% wszystkich bakterii Pneumococcus pneumoniae
    Synflorix jest 10walentna, pojawiła się później, jest trochę tańsza
    Ja bym wybrała pierwszą

I ta na pneumokoki 13walentna trzeba 3dawki i jedna przypominajaca tez ??czy tylko te 3 ?

264zl kosztuje na doz.pljedna dawa a o rotarixie tez myslalam wlasnie bo tylko 2dawki i cena jest 300zl tam tez.Czyli wyszloby za rota 600zl plus 800.Nie malo ale coz...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jedyna niesponsorowana strona
    http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=137&to=szczepionka

Rotarix bo są tylko 2 dawki, a nie 3
    A zawsze jest ryzyko że dziecko wypluje, zwymiotuje i trzeba powtórzyć
    Rotateq ma 3 dawki

Prevenar, bo jest 13walentna czyli uodparnia na 13 serotypów penumokoków 73-100% wszystkich bakterii Pneumococcus pneumoniae
    Synflorix jest 10walentna, pojawiła się później, jest trochę tańsza
    Ja bym wybrała pierwszą
    Dodam jeszcze,że na rota cenowo wychodzi podobnie za 2 razem co za 3 razem, także tu się nie oszczędzi
    A u mnie w przychodni szczepimy tylko szczepionkami zamawianymi przez nas i przechowywanymi u nas. Oczywiscie jak ktoś chce koniecznie swoje kupić to ok, ale musi oświadczenie napisać,że były przechowywane zgodnie z ulotką itd. Ryzyko powikłań jest jak się źle przechowuje. Także Kapta, najlepiej kup w aptece tuz przez wizytą u pediatry

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    I ta na pneumokoki 13walentna trzeba 3dawki i jedna przypominajaca tez ??czy tylko te 3 ?

264zl kosztuje na doz.pljedna dawa a o rotarixie tez myslalam wlasnie bo tylko 2dawki i cena jest 300zl tam tez.Czyli wyszloby za rota 600zl plus 800.Nie malo ale coz...
    ja nie pamiętam juz konretnie cen, ale mam coś wrażenie, że płaciłam dużo mniej....kupowałam w aptece słonecznej....

kapturnica lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 11966 11967 11968 11969 11970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ