X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Biedaku. Rozumiem Cie doskonale, nastolatki to fatalny wynalazek.... I jeszcze troche minie, zanim wyjda na prosta. A jak juz bedzie dobrze, to kolejny stanie sie nastolatkiem...
    U mnie podobnie. Komorka, komp. Za to ze szkola jest lepiej ( a moze i gorzej ), bo corka jest strasznie ambitna i nie daj panie dostanie 5 albo 4, to masakra. Chodzi zla caly dzien albo i kolejny tez. Ostatnio dostala 4+ z duzego testu z matmy, to byla nie do pogadania przez 2 dni.
    A nie sluchanie polecen to inna sprawa. Teraz sie juz wycwanila, ze wie, ze musi patrzec na mnie, kiedy do niej mowie, ale po oczach widze, ze slucha, co mateczka gledzi. I potem pyta: Ok, to co ja mialam zrobic?
    Rence opadajom.

Wiesz, mój Kuba starszy to co innego, on jest ambitny, no nie na tyle co Twoja Zocha, ale na tyle bym była zadowolona, wiem na czym mu zależy :-) Ostatnio to nawet przyszedl do mnie, bym mu chemię wyjaśniła i potem był zadowolony. Ale Hubi dopiero wkracza w nastoletność bo w styczniu 11 lat kończy, no ten to nas rozwala totalnie.
    owszem sporty, ruch, wszystko super, jest w tym rewelacyjny, gry zespołowe z dziećmi super. No, ale wieczna zabawa. "Ojej, zapomniałem" - to normalka

Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dwóch ślubów nie mogli, bo sakramenty są te same i uznawane przez obydwa kościoły.
    Kolega ochrzczony w cerkwii jest dominikaninem.
    Acha, dobrze wiedzieć i dobrze, że tak jest, w końcu to też religia chrześcijańska. Moja babcia chodzi do Kościoła polsko-katolickiego, gdzie ksiądz ma żonę i dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 09:40

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Biedaku. Rozumiem Cie doskonale, nastolatki to fatalny wynalazek.... I jeszcze troche minie, zanim wyjda na prosta. A jak juz bedzie dobrze, to kolejny stanie sie nastolatkiem...
    U mnie podobnie. Komorka, komp. Za to ze szkola jest lepiej ( a moze i gorzej ), bo corka jest strasznie ambitna i nie daj panie dostanie 5 albo 4, to masakra. Chodzi zla caly dzien albo i kolejny tez. Ostatnio dostala 4+ z duzego testu z matmy, to byla nie do pogadania przez 2 dni.
    A nie sluchanie polecen to inna sprawa. Teraz sie juz wycwanila, ze wie, ze musi patrzec na mnie, kiedy do niej mowie, ale po oczach widze, ze slucha, co mateczka gledzi. I potem pyta: Ok, to co ja mialam zrobic?
    Rence opadajom.
    To cos jak u mnie.W szkole ambitne podejscie , konkursy i inne.A w domu trzeba wszystko palcem wskazac co ma zrobic bo jak sie nie uczy, to treningi albo wlasnie rozpoczal mecz on line.Jedno dobre ,ze do ojca sie nie podał i porzadek w swoim pokoju trzyma. Za to generuje mi pelna pralke swoich ciuchow ciagle.Non stop sie przebiera twierdzac ,ze wszystko juz brudne i smierdzi.Moze mu kaze sama prac to mniej bedzie sie brudzil ? XD

dorbie, Dziobak, Elfik, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak, a mnie zastanawia coś jeszcze.
    Mieć stosunek taki a nie inny do instytucji jako takiej a kłamać księdzu żeby przyzwolił na coś? czy to nie zostanie w niebie zapisane jako grzech? Gdzie sumienie? Odpowiedzialność chrześcijanina wobec wiary właśnie, nie instytucji.

Pytam jako ateistka, się nie znam, ale tak rozkminiam. Czy nie liczy się to wewnętrzne poczucie dobra i zła? Czy oklamanie księdza, aby się z czegoś wykpić jest ok?

(prosze nie cytowac)

oooo, Kometa, nie zaczynaj, bo to moj temat wrazliwy.. Ja wlasnie m.in. z powodu wstretu do tego zaklamania nie chrzcze mlodego. A ilu przykladnych katolikow mi sugrerowalo sakrament w klamstwie w zwiazku z tym? Hoho..

Ale ja wyznaje zasade- zyj i daj zyc innym.. Jak ktos chce chrzcic nawet nie z powodu wiary, a dla swietego spokoju to tez jest dla mnie ok. Ja tego nie zrobilam i wiem na jakie szykany czlowiek jest narazony.. Nigdy, ale to nigdy nie bylo mi tak zle z wlasna rodzina, jak teraz, przez ta cala sytuacje. I z tego, co wiem, to jeszcze nie koniec.. :(

ComeToMeBaby, krycha.stara, ania.g, efcia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ale ze co? Albo wierzy i sie modli albo nie wierzy i sie nie modli. Do kosciola chodzi sie nie dla i przez Instytucje ale dla wiary i modlitwy bo to Dom Bozy - pamietam to z katechezy.

no wyobraz sobie Polar, ze mozna wierzyc w Boga bez chodzenia do jego "domu" z chuj***wymi gosposiami..

moremi, kapturnica, Simba, krycha.stara, ComeToMeBaby, ania.g, efcia, beates, Kisiel, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Tak. W cerkwi. Wygląda to zupełnie inaczej niz w kościele, nie trzeba właściwie zadnych formalności -bez zzaświadczeń i innych papierkow.
    Przy chłopcu ojciec chrzestny musi być wyznania prawosławnego, matka niekoniecznie. Przy dziewczynce odwrotnie.
    Sam chrzest jest bez pompy - w sali do tego przygotowanej, gdzies na zakrystii, ale w okresie jesienno-zimowym może byc też w domu (starszą chrześniaczkę tak chrzciłam). Nie ma widowni, są tylko rodzice chrzestni, ksiądz, dziecko i ewentualnie rodzice dziecka (najczęściej tylko ojciec).
    Za to później jest impreza :-) i gości zaprasza się na imprezę, nie na sakrament.

Ladnie. Podoba mi sie.. jakos wszystkie tradycje religii chrzescijanskich oprocz katolickiej pasuja mi bardziej, niz katolicka.. Jakbym byla osoba bardziej zaangazowana religijnie to przeszlabym do kosciola ewangelickiego (protestantow)..

moremi, Simba, efcia, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    kiedyś robiłam ten, mężowi smakował ;D http://whiteplate.com/2008/11/tort-orzechowy-z-czekolada/
    Boski!

• moremi Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ladnie. Podoba mi sie.. jakos wszystkie tradycje religii chrzescijanskich oprocz katolickiej pasuja mi bardziej, niz katolicka.. Jakbym byla osoba bardziej zaangazowana religijnie to przeszlabym do kosciola ewangelickiego (protestantow)..
    Moze dlatego, że kościół katalicki ma jednak ogromny wpływ na swieckie zycie?
    Mozliwe, że w Grecji tak samo postępuje cerkiew prawosławna. Bo w Rosji z tego co wiem nie ma takich wpływów.

krycha.stara lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no wyobraz sobie Polar, ze mozna wierzyc w Boga bez chodzenia do jego "domu" z chuj***wymi gosposiami..

ja tak mam

Simba, moremi, kapturnica, paszczakin, efcia, Kisiel, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Zjem knoppersa

moremi, krycha.stara, paszczakin, Dziobak, efcia, BISCA, Kisiel, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Acha, dobrze wiedzieć i dobrze, że tak jest, w końcu to też religia chrześcijańska. Moja babcia chodzi do Kościoła polsko-katolickiego, gdzie ksiądz ma żonę i dzieci
    Moja babcia też. I też ksiądz ma żonę i dzieci.

dorbie lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dzien dobry.
    Zjem knoppersa
    Dzien dobry. Przypominam, że Pani już nie ma Mireny.

kapturnica, Simba, Sabina, dorbie, efcia, BISCA, Kisiel, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No właśnie sakrament w kłamstwie to chyba średni pomysł, jeśli chodzi o sumienie? O to mi chodzi. Czysto teoretycznie. Ja tam nikomu nie mówię jak ma żyć i wolę, aby i nikt mi nie mówił. To nie przytyk do kogokolwiek jeno rozważania teoretyczne.

Ale chyba pójdę sobie kawy zrobić bo jeszcze od słowa do słowa zostanę źle zrozumiana.

krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, masz wątek do przeniesienia/skasowania. Kubecek założyła watek "wyniki". Dziewczyna jej odpowiedziała i to chyba tyle w temacie.

Bozia3, efcia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!! Jakie dziś humorki ? Ja staram się nie dawać , ale brzuch już zaczyna boleć jak na @

moremi, efcia, Kisiel lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Solarowi chyba bardziej chodziło o to, że jak kto ma ochotę iść do kościoła (budynku) to nie idzie tam do księdza tylko do Domu Bożego. Symbolicznie, aby wierni mieli miejsce do spotkania się wspólnoty, bo jak kto chce to Bóg jest ponoć wszędzie.

Bozia3, SolarPolar lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaG z tego co pamiętam - podobny problem miałaś przy chcrzcinach Marcela - gdzie chcieliście kłamać, że byliście do spowiedzi z jakimis karteczkami czy coś takiego - i potem Ci poradziłam, żeby nie ściemniac - bo ksiądz ma obowiązek ochrzcić dziecko niezależnie od postawy rodziców - i byłaś bardzo zadowolona z takiego rozwiązania...
    To może teraz podobnie zróbcie?? Skoro nie cierpisz tej instytucji (a ewidentnie według mnie sie ich boisz - bo wciąż coś chcesz kombinować) - to może po prostu uczciwie to załatw - ksiądz ma obowiązek udzielić komunii dziecku bez względu na postawę rodziców...Trzeba tylko powiedzieć - że nie jesteś praktykującym katolikiem - ale jesteś osobą wierzącą i Twoje dziecko chce przyjąć Komunię...na miły Bóg - po co od razu wyciągać historie o księżach, oczerniać ich i inne wynajdywać powody....

Reni, caffe, Sabina, dorbie, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dzien dobry.
    Zjem knoppersa
    A to się nie je tego o jedenastej?... :-P

krycha.stara, Simba, efcia, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Siemka. Ale wycilam numer roku! Zaspala zem normalnie do roboty. Budzik niby dzwonil, ale myslalam, ze to chlopa, wiec sie ino na drugi bok obrocilam. I jak sie ksiezna obudzila laskawie, to zegarek mowil, ze jest 10:00! Pierwsza mysl: "Zanim sie ogarne, bedzie 11:00, nie oplaca mi sie juz do roboty jechac". Na telefonie pierdyliard nieodebranych i tlusty SMS : "WO BIST DU?! WAS IST LOS?" (Ze sie niby robota zmartwila, czy mnie sie co nie stanelo). Takze ten, odczekam do tej 11:00 (ogarniac sie nie bde, bo i po co) i zbolalym glosem oddzwonie, ze dostalam @ i umieram w toalecie. Taki chytry plan! :-P
    Milgo dzienia! :-)
    A czy oni znajom twojego cykla?.. Zacznom ci liczyć dni, drugi taki numer może nie przejść

krycha.stara, moremi, Dziobak, efcia, BISCA, Kisiel lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Solarowi chyba bardziej chodziło o to, że jak kto ma ochotę iść do kościoła (budynku) to nie idzie tam do księdza tylko do Domu Bożego. Symbolicznie, aby wierni mieli miejsce do spotkania się wspólnoty, bo jak kto chce to Bóg jest ponoć wszędzie.
    też tak uważam - a wymówki o księżach pedofilach i innych okropnościach - to tylko wymówki według mnie...W szkole też są różni nauczyciele -ale jakoś nikomu nie przychodzi do głowy, żeby z tego powodu nie chodzić do szkoły....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 10:30

caffe, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 12001 12002 12003 12004 12005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ