X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dzien dobry. Przypominam, że Pani już nie ma Mireny.
    Jem z nerwow przed Twoim porodem.
    Zawsze sie znajdzie powod. :)

Bozia3, moremi, krycha.stara, Reni, Sabina, paszczakin, dorbie, efcia, SolarPolar, BISCA, Kisiel, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    No właśnie sakrament w kłamstwie to chyba średni pomysł, jeśli chodzi o sumienie? O to mi chodzi. Czysto teoretycznie. Ja tam nikomu nie mówię jak ma żyć i wolę, aby i nikt mi nie mówił. To nie przytyk do kogokolwiek jeno rozważania teoretyczne.

Ale chyba pójdę sobie kawy zrobić bo jeszcze od słowa do słowa zostanę źle zrozumiana.

ee, spoko.. se rozmawiamy tylko, nie? ja po prostu chcialam wytlumaczyc, ze w Polsce presja srodowiska jest nieziemska i nie dziwie sie, ze ludzie chrzcza dzieci dla spokoju (swietego, hehe)..

krycha.stara, ComeToMeBaby, kapturnica, dorbie, efcia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    W szkole też są różni nauczyciele -ale jakoś nikomu nie przychodzi do głowy, żeby z tego powodu nie chodzić do szkoły....
    A bo za niechodzenie do szkoły grozi odpowiedzialność karna, a do kościoła tylko (?) duchowa ;-)

krycha.stara, moremi, dorbie, efcia, BISCA, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bozia, masz wątek do przeniesienia/skasowania. Kubecek założyła watek "wyniki". Dziewczyna jej odpowiedziała i to chyba tyle w temacie.
    ju zgłosiłam

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

szczeńść Boże
    czy ktoś mnie wzywał?
    A.

krycha.stara, Reni, Dziobak, efcia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    też tak uważam - a wymówki o księżach pedofilach i innych okropnościach - to tylko wymówki według mnie...W szkole też są różni nauczyciele -ale jakoś nikomu nie przychodzi do głowy, żeby z tego powodu nie chodzić do szkoły....

no bo jest obowiązek chodzenia do szkoły chyba do 15 czy 16 roku :-)
    do kościoła póki co jeszcze nie ma ;-)

krycha.stara, moremi, Dziobak, kapturnica, dorbie, ania.g, efcia, BISCA, Kisiel, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jem z nerwow przed Twoim porodem.
    Zawsze sie znajdzie powod. :)
    Aaaaa... To ok :-)
    Ja z nerwów zjadlam wlasnie śniadanie z chlebem pelnoziarnistym i zaraz zjem do tego gruszkę.
    Ale przez kilka dni jedliśmy ciasto salceson i na dzisiaj nie mamy nic do kawy. Chyba kupię coś słodkiego.

krycha.stara, Dziobak, Simba, dorbie, efcia, BISCA, pierwiastka, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dzien dobry.
    Zjem knoppersa
    Simba, a czy masz ostatnio tak, ze ciuchy Ci sie kurcza w praniu? Spodnie szczegolnie.
    Ja normalnie musze przestac prac na 60 stopni. 30 w zupelnosci wystarczy... ;)

krycha.stara, moremi, Bozia3, Simba, dorbie, efcia, BISCA, pierwiastka, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ee, spoko.. se rozmawiamy tylko, nie? ja po prostu chcialam wytlumaczyc, ze w Polsce presja srodowiska jest nieziemska i nie dziwie sie, ze ludzie chrzcza dzieci dla spokoju (swietego, hehe)..
    Zgadzam się co do presji, a co do chrzczenia "dla świętego spokoju " to już kwestia charakteru danego rodzica i środowiska w jakim się rodzina obraca. Nie chrzczenie jest coraz częściej obserwowanym zjawiskiem, choć chyba jeszcze marginalnym. Nie znam dokładnych wyników, ale jest to pewnie proporcjonalne do niepraktykowania religii przez rodziców oraz ich wieku. Ci młodsi coraz częściej kościół mają gdzieś.

krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A to się nie je tego o jedenastej?... :-P
    Ja wg starego czasu

Reni, moremi, Dziobak, ComeToMeBaby, efcia, BISCA, Kisiel, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Póki co hyhyhy dobre dobre.
    Ale jednak, chyba jednak "dzień święty święcić" wizytą w kościele to niby trzeba, no nie? Jest to jakiś tam nakaz.

krycha.stara lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja wg starego czasu
    Dopsz... :-D

c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    No ale już do liceum nie ma obowiązku - a jednak dużo ludzi chodzi...:) i nie trafiłaś tam na psycholi? Bo ja tak...:)

Ja nie chodzę do Kościoła - bo sie nie czuję jakoś juz tam pełnowartościowa po rozwodzie...gdybym była niewierząca z przekonania - nie chrzciłabym dzieci...:) Ale, że nie jestem - więc chrzczę dzieci, posyłam do komunii itp...nie uważam, że to im jakoś złamie życie...jeśli nie będą chcieli - nie będą potem z tego korzystać...ale wolę im oszczędzić działań ewentualnych chrzcielnych cy komunijnych w dorosłym życiu....Byłam kiedyś na takim chrzcie dziewczyny - było jej wstyd, że musi to załatwiać jako dorosła dziewczyna i miała żal do rodziców za zaniedbania....w sumie według mnie słuszne,,,
    W każdym razie ja od razu na wstępie mówię do księdza, że przychodzę w sprawie dziecka, a nie mojej - bo ja mam sytuację kościelną nieuregulowaną i jeszcze nie spotkałam się z jakimś ostracyzmem z ich strony....

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Póki co hyhyhy dobre dobre.
    Ale jednak, chyba jednak "dzień święty święcić" wizytą w kościele to niby trzeba, no nie? Jest to jakiś tam nakaz.

dzień święty święcić - można w domu z kieliszkiem wina mszalnego, nie pracować tylko odpoczywać

krycha.stara, kapturnica, moremi, paszczakin, efcia, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dzień święty święcić - można w domu z kieliszkiem wina mszalnego, nie pracować tylko odpoczywać
    a ja cholera..zwykle w niedzielę robię najwięcej w domu....szczególnie prasowania...(klasycznego z żelazkiem...:)

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No ale już do liceum nie ma obowiązku - a jednak dużo ludzi chodzi...:) i nie trafiłaś tam na psycholi? Bo ja tak...:)

Ja nie chodzę do Kościoła - bo sie nie czuję jakoś juz tam pełnowartościowa po rozwodzie...gdybym była niewierząca z przekonania - nie chrzciłabym dzieci...:) Ale, że nie jestem - więc chrzczę dzieci, posyłam do komunii itp...nie uważam, że to im jakoś złamie życie...jeśli nie będą chcieli - nie będą potem z tego korzystać...ale wolę im oszczędzić działań ewentualnych chrzcielnych cy komunijnych w dorosłym życiu....Byłam kiedyś na takim chrzcie dziewczyny - było jej wstyd, że musi to załatwiać jako dorosła dziewczyna i miała żal do rodziców za zaniedbania....w sumie według mnie słuszne,,,
    W każdym razie ja od razu na wstępie mówię do księdza, że przychodzę w sprawie dziecka, a nie mojej - bo ja mam sytuację kościelną nieuregulowaną i jeszcze nie spotkałam się z jakimś ostracyzmem z ich strony....
    ale czytałas że był synod w sprawie rozwodników i cos niecoś sie zmieniło?

krycha.stara, ania.g lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja cholera..zwykle w niedzielę robię najwięcej w domu....szczególnie prasowania...(klasycznego z żelazkiem...:)
    haha wiesz, że ja też
    wtedy najlepiej mi się sprząta, odkurza hahaha
    nie robię tego w tygodniu, więc u mnie to forma świętowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 10:50

Bozia3, moremi, efcia, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to każdy dzień jest święty?

krycha.stara, Reni, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki
    :)
    uprzejmie donoszę, że uspokaja mi się pomału w robocie. jeden przetarg wygrałam, drugi się rozstrzygnie zaraz, trzeci będzie chyba ogłoszony w listopadzie... Uff. Mięśnie karku, szyja i kręgosłup bolą od siedzenia. O dziwo, dupsko jeszcze nie jest płaskie, choć tak mało się ruszam..na opuszkach palców mam trochę zacięć od papieru....Ale poza tym, wszystko oki.

Dzieje się u nas masa teraz jesienią, co jest pozytywne. Będzie za co budować dom w przyszłym roku. Jak ktoś tu przerabiał projekty, mapy geodezyjne do celów projektowych.. etc. to proszę uprzejmie o korepetycje na priv. Ja nie wiem jak ludzie to robią, że w PL udaje im się w 3 m-ce wybudować dom...ja tyle załatwiałam zjazd do drogi gminnej..:(

No, to będę mogła nadgonić Was na spokojnie. Wreszcie.

Dziś do końca dnia zamierzam głównie się wyciszać - pijąc kawę i uśmiechając do Waszych wpisów przed ekranem :).

Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 10:54

krycha.stara, ComeToMeBaby, Bozia3, Sabina, moremi, paszczakin, ania.g, efcia, BISCA, malgos741, pierwiastka, satori, beates, Kisiel, Mega, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    ale czytałas że był synod w sprawie rozwodników i cos niecoś sie zmieniło?
    do końca szczegółów nie znam....szczerze mówiąc nigdy specjalnie się tym nie interesowałam - a oto dlaczego:
    biorąc ślub kościelny - podeszłam do tego z szacunkiem - wiedziałam, jakie są warunki i chciałam je spełnić...:)
    życie potoczyło się inaczej - rozwiodłam się, a przyczyną tego rozwodu - nie było nic - co na czas zawierania związku małżeńskiego upoważniałoby mnie to uznania tego małżeństwa za nieważne...czyli nie miałam ukrytego psychola w domu, ani byłego ukrytego księdza..;)rozwiodłam się z powodu niewierności męża...
    W związku z tym nie mam podstaw do uznania za nieważne mojego małżeństwa i pogodziłam się z tym, że zyję w związku niesakramentalnym...:) A wszystkie przekręty, jakie ludzie robią by to unieważnienie dostać - łącznie z płaceniem wielkiej kasy - uważam za żenujące...:) Tyle..

Heretyczka, efcia, caffe, pierwiastka, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 12002 12003 12004 12005 12006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ