X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dzieciate jak to jest
    czy macie jakąś rozpiskę na lodówce kiedy czym karmicie malucha? czy to na pamięć macie wyryte?
    co oznaczają stałe pory? To jak śpi, to budzicie na paszę?
    ja mam to dostosowane mniej więcej do naszego rytmu zycia i jego rytmu spania...
    budzi się około - 7-8 i do 9 zjada sniadanie. Potem zwykle pada i idzie spać około 10.30 - przed spaniem dostaje jakiś owoc. Spi do 12.30 - wstaje i je obiad - idzie znów spać około 15.00 do 16.30 - jak się obudzi dostaje podwieczorek - kaszka, serek, ewentualnie gotowany szpinak, marchewka itp....i potem przed 21.00 cos jeszcze zje - jakąś kromkę i po kąpieli 21.15 butla i spać...

efcia lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• anna maria Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby tak zrobila byloby to najlepsze ,bo maly sie dobrze czuje bez niej i z nami .Ona caly czas drze morde na Michala a on glupi ze jej pozala soba tak pomiatac .:-(
    Bozia3 wrote:
    co to za babsztyl, że chwili się nie da z nią wytrzymać - naprawdę musisz być skazana na jej towarzystwo? Kurcze mogłaby Wam tylko dziecko podrzucać - a sama niech spada na drzewo.....

Bozia3 lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Gdyby tak zrobila byloby to najlepsze ,bo maly sie dobrze czuje bez niej i z nami .Ona caly czas drze morde na Michala a on glupi ze jej pozala soba tak pomiatac .:-(
    i przy Tobie takie rzeczy robi? Czemu jej na to sie pozwala?

ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja nie daje.
    Godziny posilkow to swientosc :)
    Ale chyba nie u niemowlaków?
    Przecież to różnie bywa, co zjedzą w dzień. Dołożenie kaszki na pewno pomoże, bo długo trzyma, jabłka już nie, bo strawi się szybko. Zależy też ile dziecię spali zarcia w ciągu dnia, jak zaczyna się więcej ruszać czy chodzić to potrzebuje więcej na przemial.
    Dajecie takie same posiłki w tych samych porach czy jak?
    U nas też się poprzesuwalo w nocy, Adaś czasem jest głodny o 6 czasem o 4. Mogłabym go przetrzymac, ale po cholerne ma płakać z głodu?

Bozia3, ania.g, caffe, kapturnica, sandra80 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam to dostosowane mniej więcej do naszego rytmu zycia i jego rytmu spania...
    butla i spać...

hm.. można to rozrysować O.o
    a co w sytuacji kiedy jesteś w pracy

krycha.stara lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w ciągu dnia mój też ma stałe pory - to jakoś organizuje dzień...ale w nocy ja nie dałam rady oszukać wodą - rzucał butelka w kąt i chciał jeść...ale to nie zawsze jest - zdarza się raz na 3-4 tygodnie...więc da sie żyć...
    Eee jak sie zdarza raz na 3-4 tygodnie to normalka.

Bozia3 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy probuje sie wtracic to Michal mi nie pozwala mowi ze to jest jego sprawa i on to wyjasni,ale ja jzu jetem u kresu wytrzymalosci i bardzo mocno sie powstrzymuje zeby z nia nie pojechac .A on chce z nia rodziny ,kur... nie wiem oco biega ?wydaje mi sie ze Michal nie chce byc sam ,ale on nie rozumie ze lepiej byc samemu szczesliwym niz we dwoje nieszczesliwym ,i mam to w dupie czy ona to czyta ,niech wie ,no co za s...,k....
    Bozia3 wrote:
    i przy Tobie takie rzeczy robi? Czemu jej na to sie pozwala?

efcia, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    te Magdala! nic takiego nie mowilam- mowilam, ze gluten szkodzi tylko celiakowcom, a na normalnych nie ma znaczenia!

ty teraz bulszit! ;)
    No właśnie unikanie glutenu to jedno a unikanie białego pieczywa drugie.
    I obalono definitywnie dobry wpływ diety bezglutenowej u pacjentów bez celiakii

Dziobak, pierwiastka, paszczakin, moremi, efcia, Kisiel lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hm.. można to rozrysować O.o
    a co w sytuacji kiedy jesteś w pracy
    Ja jestem codziennie w pracy. Zawozimy go do mojej mamy, a w następnym tygodniu zmiana i do rodziców A. Z Babciami mamy uzgodnione co i jak i każdy się tego w miarę trzyma - ale nie jakoś restrykcyjnie co do minuty - bo przecież go nie będą budzić, jeśli śpi...czasami śpi godzinę,a czasami 3. Ja sprawę opieki nad nim podczas naszej pracy mam rozwiązaną najlepiej, jak można według mnie...dzięki chętnym babciom.

anna maria, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jejuśku
    dobrze, że mam Was i Paszczaka (który miał poziom wiedzy dzieciowej na moim poziomie)
    zamęczę Was pytaniami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:05

Bozia3, ComeToMeBaby, Simba, paszczakin, moremi, efcia, Mimbla, BISCA, Mega, Kisiel lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Kiedy probuje sie wtracic to Michal mi nie pozwala mowi ze to jest jego sprawa i on to wyjasni,ale ja jzu jetem u kresu wytrzymalosci i bardzo mocno sie powstrzymuje zeby z nia nie pojechac .A on chce z nia rodziny ,kur... nie wiem oco biega ?wydaje mi sie ze Michal nie chce byc sam ,ale on nie rozumie ze lepiej byc samemu szczesliwym niz we dwoje nieszczesliwym ,i mam to w dupie czy ona to czyta ,niech wie ,no co za s...,k....
    no jest samotny - szkoda, że nie próbuje sobie ułożyć zycia z inną....Mój kuzyn tak ma...zostawiła go żona wiele lat temu - a on po 15 latach sam przy matce..i płacze, że kocha tamtą i może jeszcze wróci....szkoda takich facetów - są za miękcy ...no ale co zrobisz - taki charakter...
    Ale ona się tak zachowuje w Twoim domu - ja bym reagowała....

ComeToMeBaby, anna maria, efcia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ale chyba nie u niemowlaków?
    Przecież to różnie bywa, co zjedzą w dzień. Dołożenie kaszki na pewno pomoże, bo długo trzyma, jabłka już nie, bo strawi się szybko. Zależy też ile dziecię spali zarcia w ciągu dnia, jak zaczyna się więcej ruszać czy chodzić to potrzebuje więcej na przemial.
    Dajecie takie same posiłki w tych samych porach czy jak?
    U nas też się poprzesuwalo w nocy, Adaś czasem jest głodny o 6 czasem o 4. Mogłabym go przetrzymac, ale po cholerne ma płakać z głodu?
    Niemowlak to taki co nie mowi? No to tak - u niemowlakow.
    Co to znaczy takie same posilki w takich samych porach?
    Widze ze jak zjedli kasze na gesto w poludnie a o 16ej daje im kanapki i mleko, a chca jeszcze wiecej mleka to dostaja. Na tym maja dociagnac do 20ej i to sie udaje. O 20ej dostaja obiado-kolacje plus mleko. Tez widze ile chca zjesc - znam ich tez juz troche. Nie jedza w nocy. To jest podstawa. Obserwujemy ich i dostosowujemy porcje zywieniowe. Leon je zdecydowanie wiecej, bo wiecej sie rusza. Cos jest niejasne?

paszczakin, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    szkoda takich facetów - są za miękcy ...no ale co zrobisz - taki charakter...
    Ale ona się tak zachowuje w Twoim domu - ja bym reagowała....
    igzakli
    tyle że mi nie szkoda. facet to ma być facet a nie ci%&*#$a w korach.

krycha.stara, pierwiastka, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja jestem codziennie w pracy. Zawozimy go do mojej mamy, a w następnym tygodniu zmiana i do rodziców A. Z Babciami mamy uzgodnione co i jak i każdy się tego w miarę trzyma - ale nie jakoś restrykcyjnie co do minuty - bo przecież go nie będą budzić, jeśli śpi...czasami śpi godzinę,a czasami 3. Ja sprawę opieki nad nim podczas naszej pracy mam rozwiązaną najlepiej, jak można według mnie...dzięki chętnym babciom.
    To on nie spi o stalych porach? O.o

Zartowalam

Chociaz....

moremi lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryyyycha, widać, że masz weekend :)

krycha.stara, efcia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszesz o ogole czy o moim Michale ?
    ComeToMeBaby wrote:
    igzakli
    tyle że mi nie szkoda. facet to ma być facet a nie ci%&*#$a w korach.

201407014965.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No ja tak liczę,że obie się rozpakujemy ok Sylwestra/ Nowego Roku
    Bardzo możliwe. Oby tylko gin nie chciał mnie przetrzymywać na patologii.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja nie daje.
    Jak mi tak zaczeli robic, to im po prostu w dzien wiecej dawalam.
    Znam 3-latki ktore jedza w nocy O.o . No fuckin way. Godziny posilkow to swientosc :)
    Marcel je ok 19:30 ostatni posiłek. A potem rano ok 7. A jak wstanie to potrzebuje ok 30 min zanim zainteresuje się jedzeniem.

efcia, Reni, BISCA lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To on nie spi o stalych porach? O.o

Zartowalam

Chociaz....
    kładziemy go o stałych porach - o 10.30, potem o 15.00 wieczorem o 21.00 - ale śpi różną ilość godzin - czasami jedną czasami trzy i nie mam pojęcia od czego to zależy....

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    piszesz o ogole czy o moim Michale ?
    miałam na myśli ogół

ale z tym twoim Michałem też bym jakiś porządek zrobiła, miękka faja (sorry).
    pozwala sobie na takie akcje teraz to co będzie jak dziecko będzie większe- będzie się temu przyglądać? a gdzie szacunek do własnej osoby? najgorsze jest to, że to wszystko takie delikatne sprawy, rozumiem, że jesteś w trudnej sytuacji, skoro on nie przyjmuje twoich argumentów, nie myśli logicznie, jest zaangażowany w to emocjonalnie i trudno będzie mu spojrzeć na tą sytuację "rzeczowo". no nic- trzymam kciuki za jego "oświecenie". to by wyszło wszystkim na dobre.

c5e015d88e.png
‹‹ 12018 12019 12020 12021 12022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ