35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Simba wrote:Ogarnelabys.
Mysle ze najtrudniej w wychowywaniu dzieci jest ludziom chaotycznym z reguly. Bo dziecko wprowadza dodatkowy chaos. Jesli nie jestes, to ogarniesz i piatke.
Ja jestem umiarkowanym faszystaSimba lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Dziobak wrote:Bo u mnie jest podobnie. Ostatnia kaszka o 19, chycek przed 20. I śpimy. Nie ma bata, żeby na tym dojechać do rana, bo kaszka śniadaniowa dopiero o 9 - 10.
no to jak podobnie, jak niepodobnieSimba, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:SImba bardzo ładny dzień...
Czy naprawdę Wam wychodzi czytanie książeczek w tym wieku dla dzieci?? Bo mój za cholerę się nad tym nie skupia....lata jak opętany, chce się tą książeczką bawić...mam jakieś wrażenie, że świadomie, to on będzie słuchał bajki w okolicy 2go roku zycia....U nas ranek/ wieczór bez książki nie istnieje. Adaś budzi się i leci po książki, siada w łóżku obok śpiącego ojca i ogląda. Może tak i 30 min. Na dobranoc bez Brzechwy, Tuwima czy Chotomskiej nie da rady. Przynosi i pokazuje palcem, co chce.
Wydawnictwo Wilga ma super 4 książki z serii Maluch odkrywa świat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:10
moremi, efcia, BISCA lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:A kiedy zaczeliscie czytać? Pamiętasz, jak się nabiału, że czytam Adasiowi jak miał 4 miesiące?
U nas ranek/ wieczór bez książki nie istnieje. Adaś budzi się i leci po książki, siada w łóżku obok śpiącego ojca i ogląda. Może tak i 30 min. Na dobranoc bez Brzechwy, Tuwima czy Chotomskiej nie da rady. Przynosi i pokazuje palcem, co chce.
Wydawnictwo Wilga ma super 4 książki z serii Maluch odkrywa świat.krycha.stara, moremi, Simba, Dziobak, efcia, BISCA, Mega, Kisiel lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:tak was czytam z tym jedzeniem dla maluchów, i chyba to gotowanie dla nich przeraza mnie bardziej niż stulejki
nienienie, to jest fajne.
wiesz jak super dawac dzieciu nowe rzeczy i paczec jak sie krzywi?krycha.stara, pierwiastka, Simba, efcia, Mimbla, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:nienienie, to jest fajne.
wiesz jak super dawac dzieciu nowe rzeczy i paczec jak sie krzywi?
tak, ma się dobrzekrycha.stara, Simba, efcia, BISCA, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:moja chrześnica też miała czytane bajki jeszcze zanim się urodziła, ja jej rodzice puścili pierwszą bajkę w TV w wieku ok 2 lat to po jakichś 5 minutach znudzona wyszła z pokoju i wróciła z książką
Idealnie tez chcialam dzieci bez tv chowac, ale realnie nie dalo sie. Mysle ze ogolnie maja tv godzine dziennie - zazwyczaj wtedy, kiedy szykuje sie im jedzenie. Ale jestem zachwycona programem BabyTv, czy Baby Einstein. Sama lepiej nie przekazalabym niektorych rzeczy maluchom. Oni po prostu powinni byc w zlobku, gdzie jest kadra ksztalcona pod tym katem, ale poniewaz ojciec jest w domu, a zlobek kosztuje majatek...pierwiastka, krycha.stara, ComeToMeBaby, efcia, BISCA, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Moj woli bajki w telewizji. Czasem cos mu czytam, ale z Internetu. Tylko wtedy wyrywa mi laptopa
niektóre dzieci tak mają
krycha.stara lubi tę wiadomość
krycha.stara wrote:Moj woli bajki w telewizji. Czasem cos mu czytam, ale z Internetu. Tylko wtedy wyrywa mi laptopa
nawet reaguje, ale po zerknięciu na telewizyjne cycuszki szybko się nudzi i wraca do laptopa.
Jeśli chcę zająć więcej jego uwagi muszę mu pokazać swoje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:09
krycha.stara, pierwiastka, Reni, Mimbla, BISCA, moremi, megan8, Kisiel, satori lubią tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:tak was czytam z tym jedzeniem dla maluchów, i chyba to gotowanie dla nich przeraza mnie bardziej niż stulejki
Mnie też dziecięce gotowanie przeraza. Wczoraj zrobiłam barszcz czerwony - młody nie tknal, chyba go kolor przerazil. To jak on w Halołin da radę??pierwiastka, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Ja tez twixom czytalam jak byli w brzuchu, ale oni teraz maja faze ze czytanie ksiazek jest czynnoscia zbyt statyczna
Idealnie tez chcialam dzieci bez tv chowac, ale realnie nie dalo sie. Mysle ze ogolnie maja tv godzine dziennie - zazwyczaj wtedy, kiedy szykuje sie im jedzenie. Ale jestem zachwycona programem BabyTv, czy Baby Einstein. Sama lepiej nie przekazalabym niektorych rzeczy maluchom. Oni po prostu powinni byc w zlobku, gdzie jest kadra ksztalcona pod tym katem, ale poniewaz ojciec jest w domu, a zlobek kosztuje majatek...ciekawe czy na taklich 18+ też zadziała, hmmmm, hmmmm, hmmmm
Simba, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
krycha.stara wrote:Se to zara wydrukuje. Mam sciage! Moge zachodzic!
Tak tylko ostrzegam
Bozia3, krycha.stara, BISCA, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:20.30 - tulimy, czytamy ksiazki (twixy w swoich lozkach), gasimy swiatlo, sluchamy Mozarta. Spimy.
czy jak brak Mozarta wystarczy Behemot?pierwiastka, Simba, Mimbla, BISCA, kapturnica, moremi, Mega, Kisiel, satori lubią tę wiadomość
-
krycha.stara, BISCA, kapturnica, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość