X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    o jejuśku
    dobrze, że mam Was i Paszczaka (który miał poziom wiedzy dzieciowej na poim poziomie)
    zamęczę Was pytaniami :-)

spoko luz Reni- ja to wszysto spisuje, dostaniesz jakby co moj skrypt "karmienia dziecia dla ulomnych" ;)

Sabina, pierwiastka, Simba, ComeToMeBaby, moremi, Reni, efcia, BISCA, Kisiel, satori lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    spoko luz Reni- ja to wszysto spisuje, dostaniesz jakby co moj skrypt "karmienia dziecia dla ulomnych" ;)
    :D udlawilam się kanapka :D

Simba, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to może zamien posiłki? zdrowiej jest jeść owoce do południa - niech pod wieczór wsuwa warzywa i się tym napcha?

no na wieczor to on ma butle..

zamieniac nie bede, bo ja tez docelowo chce go przestawic na 4 posilki: mleko-sniadanie, lunch (taki nasz obiad), podwieczorek (deser, owoce) i kolacja mleko-kasza..

ale jeszcze za wczesnie, poodgryzalby nam palce..

Simba lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    :D udlawilam się kanapka :D
    ale palce nadal sprawne, przeżyjesz ;)

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    trudne to jest co piszecie

ja pierdziu moje dziecie będzie zawsze głodne albo przeżarte

przezarte nie bedzie- une majom kiepski zawor zwrotny- jak przekarmisz, to wyleje ;)

krycha.stara, Simba, Reni, BISCA, Kisiel lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja wstawie przykladowy dzien z zycia Twixow :)
    6.00 - pobudka i ladujemy w lozku mamy i taty - tata zapewnia przelot
    6.10 - tata przynosi dwie butelki po 210 mleka z dwiema lyzkami kaszki ryzowej waniliowej. Tata karmi nr 1, mama nr 2 (lub odwrotnie). Lezymy sobie wszyscy w lozku.
    6.20 - twixy przebierane sa w dres i skarpety i zasiadaja przy stole ze starymi. Mama robi kanapki na slono (serek kozi, serek Philadelphia, ser zolty etc.) Tata na slodko (dzem, konfitura...). Wcinamy, gadamy.
    7.00 - starzy szykuja plac zabaw dla twixow, mama szykuje sie do wyjscia do pracy
    8.30 - twixy uderzaja w kimono (Leon nie zawsze) do 9.15
    9.15 - 11.30 domowy plac zabaw z tata, tulenie, na przemian z ogladaniem bajek (Max lubi uderzyc w tym czasie na jeszcze jedna drzemke w okolicach 11ej)
    11.30 - kasza na gesto lub gotowane warzywa lub zupa, na deser owoce a jesli wiekszy glod to jeszcze 60 ml mleka
    12.30 - 14.30 spacer i drzemka spacerowa
    14.30 - 16.00 domowy plac zabaw
    16.00 - kanapki na slono + 90 ml mleko
    16.30 - wraca mama wiec dalsza zabawa na domowym placu zabaw, czytanie ogladanie bajek, tulenie (czasem drzemka miedzy 18ta i 19ta)
    19.30 - kapiel (co drugi dzien, chyba ze sa upaly to codziennie)
    20.00 - kolacja przy stole ze starymi, czasem to samo co starzy, czasem co innego + mleko ok. 90ml - czasem zamiennie z poludniowa kasza na gesto lub mleko z kasza w butelce.
    20.30 - tulimy, czytamy ksiazki (twixy w swoich lozkach), gasimy swiatlo, sluchamy Mozarta. Spimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:45

paszczakin, ComeToMeBaby, Bozia3, krycha.stara, ania.g, moremi, SolarPolar, efcia, Sabina, Mimbla, BISCA, Magdala, Mega, megan8, Kisiel, satori lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Marcel je ok 19:30 ostatni posiłek. A potem rano ok 7. A jak wstanie to potrzebuje ok 30 min zanim zainteresuje się jedzeniem.

o!
    i ja tam daze! ;)

Simba, ania.g, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    by mi się też przydał, zapewne...

krycha.stara lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    A ja swojego karmie w zasadzie na zadanie, ale w nocy to nie, wtedy ewentualnie cycek i dosypia do rana. :-P
    <3

krycha.stara, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    o!
    i ja tam daze! ;)
    Ja tez! :)

ania.g lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, to ja bym chyba twoxow nie ogarnela.... rispekt :D

Simba, BISCA lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Niemowlak to taki co nie mowi? No to tak - u niemowlakow.
    Co to znaczy takie same posilki w takich samych porach?
    Widze ze jak zjedli kasze na gesto w poludnie a o 16ej daje im kanapki i mleko, a chca jeszcze wiecej mleka to dostaja. Na tym maja dociagnac do 20ej i to sie udaje. O 20ej dostaja obiado-kolacje plus mleko. Tez widze ile chca zjesc - znam ich tez juz troche. Nie jedza w nocy. To jest podstawa. Obserwujemy ich i dostosowujemy porcje zywieniowe. Leon je zdecydowanie wiecej, bo wiecej sie rusza. Cos jest niejasne?
    Dosyć jasne. A co jedzą na obiady, zapytam z ciekawości? I jak długo trwa u was noc? Bo z tym to różnie bywa. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 12:48

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Jesli zas chodzi o meskosc, to wyglada u nas mniej-wiecej tak:
    Ja: "No wylaz spod tego stolu, raz Cie tylko uderzylam, dzis juz wiecej nie musze"
    On: "Nie wyjde, bo mezczyzna musi miec swoje zdanie!"
    :-P
    ;););)
    Jasnowidz mówi do mężczyzny:
    - Jest pan ojcem dwójki dzieci.
    - Tak pan myśli? - zaśmiał się mężczyzna i sprostował:
    - Ja jestem ojcem trójki dzieci.
    - To pan tak myśli? - zaśmiał się jasnowidz.

krycha.stara, Simba, moremi, efcia, Reni, BISCA, sandra80, Kisiel lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SImba bardzo ładny dzień...:)
    Czy naprawdę Wam wychodzi czytanie książeczek w tym wieku dla dzieci?? Bo mój za cholerę się nad tym nie skupia....lata jak opętany, chce się tą książeczką bawić...mam jakieś wrażenie, że świadomie, to on będzie słuchał bajki w okolicy 2go roku zycia....

Simba lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Dosyć jasne. A co jedzą na obiady, zapytam z ciekawości? I jak długo trwa u was noc? Bo z tym to różnie bywa. ;-)
    Obiado-kolacje?
    Z reguly to co my. Przedwczoraj makaron pelnoziarnisty z lososiem wedzonym i grilowana cukinia z czosnkiem i orzeszkami piniowymi (bez orzeszkow dla nich). Wczoraj dynie pizmowa upieczona i rozgnieciona widelcem (nasza wersja byla ze smazonym boczkiem). Jesli my jemy kurczaka z salata - salaty im nie daje jakos tego na razie nie widze...To robie im dodatkowo jakies warzywo zmiksowane, albo w malych kawalkach. Czasem jajecznica, czasem placuszki z sera bialego, placki z cukinii...Takie tam

Dziobak, paszczakin, krycha.stara, Bozia3, ania.g, moremi, efcia, Mimbla, BISCA, Kisiel lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    by mi się też przydał, zapewne...

tyz dostaniesz.. ;)

ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    o!
    i ja tam daze! ;)
    Bo u mnie jest podobnie. Ostatnia kaszka o 19, chycek przed 20. I śpimy. Nie ma bata, żeby na tym dojechać do rana, bo kaszka śniadaniowa dopiero o 9 - 10.

ania.g, Reni, BISCA lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Simba, to ja bym chyba twoxow nie ogarnela.... rispekt :D
    Ogarnelabys.
    Mysle ze najtrudniej w wychowywaniu dzieci jest ludziom chaotycznym z reguly. Bo dziecko wprowadza dodatkowy chaos. Jesli nie jestes, to ogarniesz i piatke.
    Ja jestem umiarkowanym faszysta

pierwiastka, krycha.stara, Bozia3, ania.g, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak was czytam z tym jedzeniem dla maluchów, i chyba to gotowanie dla nich przeraza mnie bardziej niż stulejki ;D

Simba, moremi, Dziobak, efcia, Reni, Mimbla, Mega, Kisiel lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    SImba bardzo ładny dzień...:)
    Czy naprawdę Wam wychodzi czytanie książeczek w tym wieku dla dzieci?? Bo mój za cholerę się nad tym nie skupia....lata jak opętany, chce się tą książeczką bawić...mam jakieś wrażenie, że świadomie, to on będzie słuchał bajki w okolicy 2go roku zycia....
    Kompletnie nie wychodzi. Ja im czytam krotki wierszyk przed snem "na chama" jak leza w lozku (Leon stoi zazwyczaj jak surykatka i tanczy - guzik go to interesuje). Chyba sama mam z tego wieksza przyjemnosc :)

krycha.stara, Storczyk31, Bozia3, paszczakin, moremi, efcia, Reni, Dziobak, kapturnica, BISCA, Kisiel lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 12019 12020 12021 12022 12023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ