35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziobak wrote:A kiedy zaczeliscie czytać? Pamiętasz, jak się nabijalas , że czytam Adasiowi jak miał 4 miesiące?
U nas ranek/ wieczór bez książki nie istnieje. Adaś budzi się i leci po książki, siada w łóżku obok śpiącego ojca i ogląda. Może tak i 30 min. Na dobranoc bez Brzechwy, Tuwima czy Chotomskiej nie da rady. Przynosi i pokazuje palcem, co chce.
Wydawnictwo Wilga ma super 4 książki z serii Maluch odkrywa świat.może mu przejdzie...
starszemu czytałam co wieczór przez pół godziny do 4 roku zycia...uwielbiał to - ale teraz książka dla niego to kara...taki charakter..i możesz se czytać do usranej śmierci....Simba, Dziobak, dorbie lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Obiado-kolacje?
Z reguly to co my. Przedwczoraj makaron pelnoziarnisty z lososiem wedzonym i grilowana cukinia z czosnkiem i orzeszkami piniowymi (bez orzeszkow dla nich). Wczoraj dynie pizmowa upieczona i rozgnieciona widelcem (nasza wersja byla ze smazonym boczkiem). Jesli my jemy kurczaka z salata - salaty im nie daje jakos tego na razie nie widze...To robie im dodatkowo jakies warzywo zmiksowane, albo w malych kawalkach. Czasem jajecznica, czasem placuszki z sera bialego, placki z cukinii...Takie tam
jak Ty smacznie karmisz..głodna jestem
a u mnie sucha karma, pierogi i makowieckrycha.stara, Bozia3, Simba, Dziobak, Mimbla, BISCA, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:jak Ty smacznie karmisz..głodna jestem
a u mnie sucha karma, pierogi i makowiec
A zaraaaaaz, przeciez ja mam tutaj toffi z solonym karmelem. Noooooo....krycha.stara, Reni, BISCA, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Znaczy sie po lapach lac? Czy szlaban na cyca?
Kulturze, muszę iść, dziecko mi się obudzilo i już książkę niesie...krycha.stara, pierwiastka, BISCA, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Moj tez nie umial sie skupic jak mu czytalam ale jak opowiadalam swoje bajki do obrazkow z ksiazki to pelen zachwyt - nie zebym miala jakies zdolnosci oratorskie ale dziecko lubilo moje wlasne historyjki.
Chowam sie za barek biore jakies ich miśki i czytam Na straganie, albo ptasie radio
Musi byc obraz w 3D - sam dzwiek nie wystarcza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:21
krycha.stara, Bozia3, BISCA, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:on ma mnóstwo książek - nie lubi jak mu sie czyta, nie skupia sie i zaczyna wariować....lubi sobie sam je przeglądać, podgryzać i szarpać...
może mu przejdzie...
starszemu czytałam co wieczór przez pół godziny do 4 roku zycia...uwielbiał to - ale teraz książka dla niego to kara...taki charakter..i możesz se czytać do usranej śmierci....
o widzisz też pomysł
coś przeskrobie
to za karę matka będzie mu czytała Dziadypierwiastka, krycha.stara, Simba, Bozia3, paszczakin, Mimbla, moremi, Kisiel, satori lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Moi uwielbiaja teatrzyk w ciagu dnia
Chowam sie za barek biore jakies ich miśki i czytam Na straganie, albo ptasie radio
Musi byc obraz w 3D - sam dzwiek nie wystarcza
Człowiek tyle lat w niewiedzy żył...krycha.stara, BISCA, iwcia77, moremi, Kisiel, satori lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Na pewno. Statyczny przekaz nawet mnie nudzi choc potrafie skupic sie na ksiazkach:-) . Kup takie pacynki na palce - jako dodatkowy rekwizyt czytajac ksiazeczki ktorych nie chca sluchac. Ja tak w pewnym momencie sie wspomagalam.
.
Najwieksza furore robi rekin.BISCA, moremi, Kisiel lubią tę wiadomość