X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Gdzies czytalam, ze ta cala ustawa o IVF przepchnieta przez PO, to nie byl jakis wielki prezent od nich tylko po prostu Polska miala te kwestie nieuregulowana i UE nam karami grozila. Takze PIS moze sobie zakazywac i nakazywac, ale na szczescie (czasem na szczescie) jest jeszcze UE i ciekawa jestem jak sie ten zakaz w Brukseli spodoba.
    To ze nie beda chcieli finansowac z pieniedzy publicznych, to jedno, ale zakazac?

Nie chodzi o zakazywanie, a likwidację refundacji, a EU sama sie "popsuje" jak nam Angela zaprosi wiecej gości z Syrii i innych okolic. Pozdrawiam

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bo tak było
    musieli szybko to uregulować
    no ale wiesz wyjdziemy z unii i wtedy nam skoczą
    A faktycznie.
    No to cale szczescie.
    Wojna, wojenka, wojunia.

Renek, jestes spakowany?
    Bo wiesz, w razie W, to ja zrezygnuje z tej ogromnej kuchni i Wam jaki pokoj wykroje na zapiecku

Dziobak, BISCA, efcia, Reni, paszczakin, nick nieaktualny, Mega, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Nie chodzi o zakazywanie, a likwidację refundacji, a EU sama sie "popsuje" jak nam Angela zaprosi wiecej gości z Syrii i innych okolic. Pozdrawiam
    O refundacji wiem, ale zakaz tez "obiecali" o ile sie nie myle.

moremi, nick nieaktualny, Kisiel lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Ja tylko na chwile (nie nadrobie za cholere z braku czasu) zapytac czy sa nowe ciaze?
    Zaczelam tez nowy cykl, jedyne pocieszenie to takie, ze przynajmniej bede sie mogla bezkarnie napic, bowiem zaczynam dzis wieczorem 3-dniowy hinduski maraton, nie wiem jak przezyje :)
    Niniejszym otwieram weekend ;)

nick nieaktualny, Simba, Aasiula, BISCA, SolarPolar, pierwiastka, beates, efcia, malgos741, nick nieaktualny, Reni, ComeToMeBaby, Bozia3, nick nieaktualny, megan8, Mega, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    już sie psuje w szybkim tempie, kolejne płoty stawiajo a Seehofer dał Angeli ultimatum do niedzieli
    widze ciemność widze ciemność

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Ja tylko na chwile (nie nadrobie za cholere z braku czasu) zapytac czy sa nowe ciaze?
    Zaczelam tez nowy cykl, jedyne pocieszenie to takie, ze przynajmniej bede sie mogla bezkarnie napic, bowiem zaczynam dzis wieczorem 3-dniowy hinduski maraton, nie wiem jak przezyje :)
    CHCE ZDJECIA! PRRROSZE!
    BAW SIE DOBRZE i zaopatrz w espumisan ;)

BISCA, Bursztyn, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

pamientaj curko o ostatnim bulu głowy i co nalerzy spożywać rzeby sie czuc dobrze jak tfuj pasteż
    A.

BISCA, Bursztyn, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    już sie psuje w szybkim tempie, kolejne płoty stawiajo a Seehofer dał Angeli ultimatum do niedzieli
    widze ciemność widze ciemność

I tu masz plus wyników wyborow bo Kaczor w przeciwieństwie do Kopacz na żadne "kwoty" sie nie zgodzi. Przepraszam, że do Was tak wpadłam, ale temt jest mi bliski i troche się martwię.

nick nieaktualny, kapturnica, BISCA, efcia, ania.g, nick nieaktualny, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    I tu masz plus wyników wyborow bo Kaczor w przeciwieństwie do Kopacz na żadne "kwoty" sie nie zgodzi. Przepraszam, że do Was tak wpadłam, ale temt jest mi bliski i troche się martwię.
    wiem :)
    i bardzo dobrze

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE ROZUMIEM.
    Jak mozesz sie Andzej cieszyc z wygranej PIS w PL a jednoczesnie liczyc na refundowane IVF u Niemiaszkow?
    O.o
    Nie ogarniam no!
    Jak mi uda za granica to zajebiscie, a dziewczyny w PL - no coz trudno!
    Ide do domu bo mam bardzo duzo prasowania!

BISCA, Natka_79, efcia, malgos741, moremi, paszczakin, nick nieaktualny, Bozia3, Mega, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyglada nietolerancja glutenu w kupie? Sorki, interesuje mnie to ostatnio, a o kupie dawno nie bylo. ;) A zespol jelita wrazliwego? Czy kupa jest jakas specjalna? Wie ktos cos?

efcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Gdzies czytalam, ze ta cala ustawa o IVF przepchnieta przez PO, to nie byl jakis wielki prezent od nich tylko po prostu Polska miala te kwestie nieuregulowana i UE nam karami grozila. Takze PIS moze sobie zakazywac i nakazywac, ale na szczescie (czasem na szczescie) jest jeszcze UE i ciekawa jestem jak sie ten zakaz w Brukseli spodoba.
    To ze nie beda chcieli finansowac z pieniedzy publicznych, to jedno, ale zakazac?
    Cofamy się do Króla świeczka :-(

iwcia77 lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomoge w gownianym temacie.

Natomiast, tak jak Simba, mam duzo prasowania. Jednak w odroznieniu od niej, zaczelam prasowac w pracy. Skoncze w domu :P

Juz za niedlugo weekend :) !

efcia, moremi, nick nieaktualny, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Jak wyglada nietolerancja glutenu w kupie? Sorki, interesuje mnie to ostatnio, a o kupie dawno nie bylo. ;) A zespol jelita wrazliwego? Czy kupa jest jakas specjalna? Wie ktos cos?
    Kupa jest po pachy :-) i po każdym posiłku z glutenem
    Zespół jelita wrazliwego to jest rózna kupa twarda do wodnistej, często od razu po posiłku, kila razy na dzień, porcjami i nie ma w nocy.

Dziobak, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://foch.pl/foch/1,132040,17983548,Jak_byc_matka_idealna__To_bardzo_proste_.html?fb_ref=Default
    Trza przeczytac, coby wiedziec, ze inne matki tez majom wontpliwosci. Szczegolnie, czy czapeczka dobrze na uszach siedzi. NO i to karmienie na zadanie. ;)

kapturnica, efcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o IVF w Polsce, juz sie wypowiadalam.
    Przed PIS bylo ujowo. Nie myslalam, ze moze byc gorzej. Pomylilam sie.
    Porazka na calej lini.

efcia, paszczakin, nick nieaktualny, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Kupa jest po pachy :-) i po każdym posiłku z glutenem
    Zespół jelita wrazliwego to jest rózna kupa twarda do wodnistej, często od razu po posiłku, kila razy na dzień, porcjami i nie ma w nocy.
    U nas kupa po pachy caly czas. Rzadka mimo wycofania czesci owocow. Zawsze po porannej i wieczprnej kaszce, prawie natychmiast. W kupie czarne malutkie kropeczki ( wygladaja jak przecinki ) i duzo niestrawionych rzeczy. Glutenu nie podajemy od jakiegos czasu, wiec co to moze byc?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    CHCE ZDJECIA! PRRROSZE!
    BAW SIE DOBRZE i zaopatrz w espumisan ;)
    Beda foty :)
    Obejdzie sie bez espumisanu, ichnie zarcie w kazdych ilosciach bez skutkow ubocznych ;)

BISCA, efcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    pamientaj curko o ostatnim bulu głowy i co nalerzy spożywać rzeby sie czuc dobrze jak tfuj pasteż
    A.
    Pamietam :) zadnego wina, od dzis jade na wysokoprocentowych :)

s. Czeslawa

nick nieaktualny, BISCA, efcia, Reni, Bozia3, Aasiula lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 20:31

Dziobak, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 12025 12026 12027 12028 12029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ