X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Gdzies czytalam, ze ta cala ustawa o IVF przepchnieta przez PO, to nie byl jakis wielki prezent od nich tylko po prostu Polska miala te kwestie nieuregulowana i UE nam karami grozila. Takze PIS moze sobie zakazywac i nakazywac, ale na szczescie (czasem na szczescie) jest jeszcze UE i ciekawa jestem jak sie ten zakaz w Brukseli spodoba.
    To ze nie beda chcieli finansowac z pieniedzy publicznych, to jedno, ale zakazac?

Nie chodzi o zakazywanie, a likwidację refundacji, a EU sama sie "popsuje" jak nam Angela zaprosi wiecej gości z Syrii i innych okolic. Pozdrawiam

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bo tak było
    musieli szybko to uregulować
    no ale wiesz wyjdziemy z unii i wtedy nam skoczą
    A faktycznie.
    No to cale szczescie.
    Wojna, wojenka, wojunia.

Renek, jestes spakowany?
    Bo wiesz, w razie W, to ja zrezygnuje z tej ogromnej kuchni i Wam jaki pokoj wykroje na zapiecku

Dziobak, BISCA, efcia, Reni, paszczakin, krycha.stara, Mega, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Nie chodzi o zakazywanie, a likwidację refundacji, a EU sama sie "popsuje" jak nam Angela zaprosi wiecej gości z Syrii i innych okolic. Pozdrawiam
    O refundacji wiem, ale zakaz tez "obiecali" o ile sie nie myle.

moremi, krycha.stara, Kisiel lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Ja tylko na chwile (nie nadrobie za cholere z braku czasu) zapytac czy sa nowe ciaze?
    Zaczelam tez nowy cykl, jedyne pocieszenie to takie, ze przynajmniej bede sie mogla bezkarnie napic, bowiem zaczynam dzis wieczorem 3-dniowy hinduski maraton, nie wiem jak przezyje :)
    Niniejszym otwieram weekend ;)

Heretyczka, Simba, Aasiula, BISCA, SolarPolar, pierwiastka, beates, efcia, malgos741, Magda*, Reni, ComeToMeBaby, Bozia3, krycha.stara, megan8, Mega, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    już sie psuje w szybkim tempie, kolejne płoty stawiajo a Seehofer dał Angeli ultimatum do niedzieli
    widze ciemność widze ciemność

Magda*, krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Ja tylko na chwile (nie nadrobie za cholere z braku czasu) zapytac czy sa nowe ciaze?
    Zaczelam tez nowy cykl, jedyne pocieszenie to takie, ze przynajmniej bede sie mogla bezkarnie napic, bowiem zaczynam dzis wieczorem 3-dniowy hinduski maraton, nie wiem jak przezyje :)
    CHCE ZDJECIA! PRRROSZE!
    BAW SIE DOBRZE i zaopatrz w espumisan ;)

BISCA, Bursztyn, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

pamientaj curko o ostatnim bulu głowy i co nalerzy spożywać rzeby sie czuc dobrze jak tfuj pasteż
    A.

BISCA, Bursztyn, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    już sie psuje w szybkim tempie, kolejne płoty stawiajo a Seehofer dał Angeli ultimatum do niedzieli
    widze ciemność widze ciemność

I tu masz plus wyników wyborow bo Kaczor w przeciwieństwie do Kopacz na żadne "kwoty" sie nie zgodzi. Przepraszam, że do Was tak wpadłam, ale temt jest mi bliski i troche się martwię.

Heretyczka, kapturnica, BISCA, efcia, ania.g, Magda*, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    I tu masz plus wyników wyborow bo Kaczor w przeciwieństwie do Kopacz na żadne "kwoty" sie nie zgodzi. Przepraszam, że do Was tak wpadłam, ale temt jest mi bliski i troche się martwię.
    wiem :)
    i bardzo dobrze

Magda* lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE ROZUMIEM.
    Jak mozesz sie Andzej cieszyc z wygranej PIS w PL a jednoczesnie liczyc na refundowane IVF u Niemiaszkow?
    O.o
    Nie ogarniam no!
    Jak mi uda za granica to zajebiscie, a dziewczyny w PL - no coz trudno!
    Ide do domu bo mam bardzo duzo prasowania!

BISCA, Natka_79, efcia, malgos741, moremi, paszczakin, krycha.stara, Bozia3, Mega, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyglada nietolerancja glutenu w kupie? Sorki, interesuje mnie to ostatnio, a o kupie dawno nie bylo. ;) A zespol jelita wrazliwego? Czy kupa jest jakas specjalna? Wie ktos cos?

efcia, krycha.stara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Gdzies czytalam, ze ta cala ustawa o IVF przepchnieta przez PO, to nie byl jakis wielki prezent od nich tylko po prostu Polska miala te kwestie nieuregulowana i UE nam karami grozila. Takze PIS moze sobie zakazywac i nakazywac, ale na szczescie (czasem na szczescie) jest jeszcze UE i ciekawa jestem jak sie ten zakaz w Brukseli spodoba.
    To ze nie beda chcieli finansowac z pieniedzy publicznych, to jedno, ale zakazac?
    Cofamy się do Króla świeczka :-(

iwcia77 lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomoge w gownianym temacie.

Natomiast, tak jak Simba, mam duzo prasowania. Jednak w odroznieniu od niej, zaczelam prasowac w pracy. Skoncze w domu :P

Juz za niedlugo weekend :) !

efcia, moremi, krycha.stara, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Jak wyglada nietolerancja glutenu w kupie? Sorki, interesuje mnie to ostatnio, a o kupie dawno nie bylo. ;) A zespol jelita wrazliwego? Czy kupa jest jakas specjalna? Wie ktos cos?
    Kupa jest po pachy :-) i po każdym posiłku z glutenem
    Zespół jelita wrazliwego to jest rózna kupa twarda do wodnistej, często od razu po posiłku, kila razy na dzień, porcjami i nie ma w nocy.

Dziobak, Magda* lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://foch.pl/foch/1,132040,17983548,Jak_byc_matka_idealna__To_bardzo_proste_.html?fb_ref=Default
    Trza przeczytac, coby wiedziec, ze inne matki tez majom wontpliwosci. Szczegolnie, czy czapeczka dobrze na uszach siedzi. NO i to karmienie na zadanie. ;)

kapturnica, efcia, krycha.stara lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o IVF w Polsce, juz sie wypowiadalam.
    Przed PIS bylo ujowo. Nie myslalam, ze moze byc gorzej. Pomylilam sie.
    Porazka na calej lini.

efcia, paszczakin, krycha.stara, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Kupa jest po pachy :-) i po każdym posiłku z glutenem
    Zespół jelita wrazliwego to jest rózna kupa twarda do wodnistej, często od razu po posiłku, kila razy na dzień, porcjami i nie ma w nocy.
    U nas kupa po pachy caly czas. Rzadka mimo wycofania czesci owocow. Zawsze po porannej i wieczprnej kaszce, prawie natychmiast. W kupie czarne malutkie kropeczki ( wygladaja jak przecinki ) i duzo niestrawionych rzeczy. Glutenu nie podajemy od jakiegos czasu, wiec co to moze byc?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    CHCE ZDJECIA! PRRROSZE!
    BAW SIE DOBRZE i zaopatrz w espumisan ;)
    Beda foty :)
    Obejdzie sie bez espumisanu, ichnie zarcie w kazdych ilosciach bez skutkow ubocznych ;)

BISCA, efcia, Magda*, krycha.stara, Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    pamientaj curko o ostatnim bulu głowy i co nalerzy spożywać rzeby sie czuc dobrze jak tfuj pasteż
    A.
    Pamietam :) zadnego wina, od dzis jade na wysokoprocentowych :)

s. Czeslawa

Heretyczka, BISCA, efcia, Reni, Bozia3, Aasiula lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 20:31

Dziobak, krycha.stara lubią tę wiadomość

‹‹ 12025 12026 12027 12028 12029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ