35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReni wrote:pytanie do matek
czy Wy też robicie zdjęcia wnętrza otworu paszczowego swojego dziecka? w sensie jak rosną zęby??
kurcze człowiek uczy się całe życie
muszę więcej albumów kupić
bez przesady, to by i przyrodzenia trzeba byłoiwcia77, Sabina, megan8, malgos741, moremi, efcia, BISCA, Mega, Magda* lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Kapta upewniałam się kilka razy o meningokoki u lekarzy.
Warto zaszczepić do 1 roku życia, jeśli dziecko będzie chodzić do żłobka - wiadomo większe ryzyko - i jeśli udokumentujesz, że jest zapisany do żłobka i nie skończył roku - dostajesz szczepienie za darmo (Małopolskie). Jeśli dziecko zostaje w domu - szczepi się go zwykle po ukończeniu 1 roku życia i już płatnie.
I warto to zrobić - bo ekologiczne nawiedzone antyszczepieniowe - to tylko niestety będą żerować na zaszczepionych dzieciach - bo trudno sie będzie zarazić w otoczeniu dzieci szczepionych...Ja bym bez wahania wprowadziła zakaz korzystania z przedszkoli dla dzieci nieszczepionych....niech chodzą w jakichś zielonych opaskach na rękawach albo w innych gadżetach - żeby się od nich z daleka jakby co trzymać...
dlaczego u nas nie ma odry tak jak w Niemczech jest...Reni, kapturnica, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:Ojej, nie!!!
bez przesady, to by i przyrodzenia trzeba było
aaa hahaah i tak do 18
a potem na imprezie urodzinowej wyświetlone slajdy (jak na weselach)
i album z kokardą na pamiątkęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:28
iwcia77, dorbie, moremi, efcia, ComeToMeBaby, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni, moja kolezanka zamieściła na fb zdjęcia jak jej dzieci w wielku 7 i 4 lat siedza na fotelach dentystycznych w całym oprzetowaniu z otwartymi otworami gębowymi z sączkami w buźkach itd. Ciekawe jak będą zadowoleni jak będą mieć po 15 lat i więcej i któs im znajdzie te zdjecia
Sabina, iwcia77, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Iwcia, trzymam kciuki za tesciową
A u Ciebie bdzie ok, dobrze, że te badania masz w planie.
I chciałam zaznaczyć, ze we Wloszech też się czeka na MRI i TK, nie tylko w Polsce, ale cóż...
ps. sprostowanie- jezeli na skierowaniu jest U - tzn ze musza ci zrobic badanie w ciagu 30 dni
b- 60 dni
reszty skrotow nie pamietamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:35
-
Czyli wszystkie mamy podobne zdanie w tym temacie
.
Szczepic jak najbardziej zamierzam i zrobie to po 12miesiacu.Na razie trzeba przezyc kolejne szczepienia.Odpukac maly na razie oki.Mam nadzieje ,ze nie bedzie goraczki poszczepiennej i maly jakos to zniesie.Spacer i kapiel dzis sobie odpuscimy ibedziemy uprawiac relaksing w domu.
Iwcia mam nadzieje ,ze Twoje badania beda ok i tesciowa wyjdzie z tego obronna rekadorbie, iwcia77, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:tak ,tak - czuje sie normalnie jak w domu z tymi terminami
ps. sprostowanie- jezeli na skierowaniu jest U - tzn ze musza ci zrobic badanie w ciagu 30 dni
b- 60 dni
reszty skrotow nie pamietamiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Reni melduję się że ostatnio dostałam prezent od koleżanki zaobrączkowanej w Kanadzie:
- magnes z liściem klonowym (całkowite zaskoczenie, jeszcze nas nikt czymś takim nie obdarował)
- tshirt z łosiem
- przywieszka do kluczy z łosiem na tle leśnej gęstwiny
- pocztówka z łosiem, z przyklejonym znaczkiem pocztowym z łosiem
wieczorem zdjęcie mogę wstawić, magnes już wisi....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:43
Reni, Sabina, dorbie, Dziobak, malgos741, moremi, efcia, ComeToMeBaby, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Iwcia, trzymam kciuki za tesciową
A u Ciebie bdzie ok, dobrze, że te badania masz w planie.
I chciałam zaznaczyć, ze we Wloszech też się czeka na MRI i TK, nie tylko w Polsce, ale cóż...Sabina, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
jutro wizyta u gina wieczorową porą
Plan jest generalnie taki:
14-11 kupuję rurę weitzena w CK browarze w Kraku, na uspokojenie kłębuszków nerwowych
w II połowie listopada mam obiecane obiecane drapanko endometrium...
a w grudniu criotransfer ostatniego blastusia w tej procedurze invComeToMeBaby, malgos741, moremi, efcia, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Chcieliśmy upiec dwie pieczenie za jednym razem i pojechaliśmy najpierw na górę do Panoramy. Piękny podjazd - jak na Wzgórze Kahlenberg we Wiedniu. Zastalismy kartkę na drzwiach: nie dowiezli wody, dziś otwieramy o 16stej... Fakt - wozy z wodociągów stały. Paszczu...
Zjechalismy do morkowej tawerny. Siedzimy i podziwiamy.
Jest ciepło,jest WiFi, jest blisko do kliniki, jest dobrze. I kawa pyszna. Będziemy testować ciasto czekoladoweMimbla, megan8, Sabina, dorbie, malgos741, moremi, paszczakin, efcia, BISCA, macduska, Simba, iwcia77, Mega, Magda*, satori lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:strasznie się dłuży co?
szczerze mówiąc, zupełnie nie.. już się przyzwyczaiłam do tych przerw miedzy transferami, staram się wypełnić sobie czas w miarę pożytecznie. Tak naprawdę to mam kłopot z wyobrażeniem sobie że kiedyś faktycznie, po transferze będę w ciąży i czeka mnie 9 miesięcy czekania... 9 m-cy bez alkoholu i w prawdziwym lęku czy wszystko będzie ok. W tej chwili to wcale nie napawa mnie dumą, że się relaksuję przy pomocy cydru czy piwa pszenicznego. Nie powinnam tego robić..
ComeToMeBaby, dorbie, malgos741, moremi, Bozia3, efcia, macduska, Simba, iwcia77, Mega, satori lubią tę wiadomość