X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pytanie do matek
    czy Wy też robicie zdjęcia wnętrza otworu paszczowego swojego dziecka? w sensie jak rosną zęby?? O.o
    a Ty będziesz robić takie zdjęcia? :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pytanie do matek
    czy Wy też robicie zdjęcia wnętrza otworu paszczowego swojego dziecka? w sensie jak rosną zęby?? O.o

kurcze człowiek uczy się całe życie
    muszę więcej albumów kupić
    Ojej, nie!!!
    bez przesady, to by i przyrodzenia trzeba było

iwcia77, Sabina, megan8, malgos741, moremi, efcia, BISCA, Mega, Magda* lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kapta upewniałam się kilka razy o meningokoki u lekarzy.
    Warto zaszczepić do 1 roku życia, jeśli dziecko będzie chodzić do żłobka - wiadomo większe ryzyko - i jeśli udokumentujesz, że jest zapisany do żłobka i nie skończył roku - dostajesz szczepienie za darmo (Małopolskie). Jeśli dziecko zostaje w domu - szczepi się go zwykle po ukończeniu 1 roku życia i już płatnie.

I warto to zrobić - bo ekologiczne nawiedzone antyszczepieniowe - to tylko niestety będą żerować na zaszczepionych dzieciach - bo trudno sie będzie zarazić w otoczeniu dzieci szczepionych...Ja bym bez wahania wprowadziła zakaz korzystania z przedszkoli dla dzieci nieszczepionych....niech chodzą w jakichś zielonych opaskach na rękawach albo w innych gadżetach - żeby się od nich z daleka jakby co trzymać...:)
    też jestem tego zdania
    dlaczego u nas nie ma odry tak jak w Niemczech jest...

Reni, kapturnica, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ojej, nie!!!
    no...do pełnoletności...;)

dorbie, iwcia77, ComeToMeBaby, Magda* lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie cytować

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47462673cdb6.jpg

Simba lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, trzymam kciuki za tesciową
    A u Ciebie bdzie ok, dobrze, że te badania masz w planie.
    I chciałam zaznaczyć, ze we Wloszech też się czeka na MRI i TK, nie tylko w Polsce, ale cóż...;-)

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ojej, nie!!!

aaa hahaah i tak do 18
    a potem na imprezie urodzinowej wyświetlone slajdy (jak na weselach)
    i album z kokardą na pamiątkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:28

iwcia77, dorbie, moremi, efcia, ComeToMeBaby, Mega, satori lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, moja kolezanka zamieściła na fb zdjęcia jak jej dzieci w wielku 7 i 4 lat siedza na fotelach dentystycznych w całym oprzetowaniu z otwartymi otworami gębowymi z sączkami w buźkach itd. Ciekawe jak będą zadowoleni jak będą mieć po 15 lat i więcej i któs im znajdzie te zdjecia

Sabina, iwcia77, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co Ty?
    ale masakra

dorbie lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    I chciałam zaznaczyć, ze we Wloszech też się czeka na MRI i TK, nie tylko w Polsce, ale cóż...;-)
    tak ,tak - czuje sie normalnie jak w domu z tymi terminami ;D

ps. sprostowanie- jezeli na skierowaniu jest U - tzn ze musza ci zrobic badanie w ciagu 30 dni
    b- 60 dni

reszty skrotow nie pamietam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:35

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystkie mamy podobne zdanie w tym temacie =D.
    Szczepic jak najbardziej zamierzam i zrobie to po 12miesiacu.Na razie trzeba przezyc kolejne szczepienia.Odpukac maly na razie oki.Mam nadzieje ,ze nie bedzie goraczki poszczepiennej i maly jakos to zniesie.Spacer i kapiel dzis sobie odpuscimy ibedziemy uprawiac relaksing w domu.

Iwcia mam nadzieje ,ze Twoje badania beda ok i tesciowa wyjdzie z tego obronna reka

dorbie, iwcia77, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tak ,tak - czuje sie normalnie jak w domu z tymi terminami ;D

ps. sprostowanie- jezeli na skierowaniu jest U - tzn ze musza ci zrobic badanie w ciagu 30 dni
    b- 60 dni

reszty skrotow nie pamietam :)
    Ale ja wierzę,że jest lepsza organizacja, od Polski jest chyba gorzej na wschodzie, z opowieści znajomych lekarzy, którzy pochodza z dawnych Państw ZSRR, to tam jest tragedia, same łapówki rządzą

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha ale prywatnie za 200 euronow to nawet jutro zrobia :D

dorbie lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni melduję się że ostatnio dostałam prezent od koleżanki zaobrączkowanej w Kanadzie:

- magnes z liściem klonowym (całkowite zaskoczenie, jeszcze nas nikt czymś takim nie obdarował)
    - tshirt z łosiem
    - przywieszka do kluczy z łosiem na tle leśnej gęstwiny
    - pocztówka z łosiem, z przyklejonym znaczkiem pocztowym z łosiem

wieczorem zdjęcie mogę wstawić :), magnes już wisi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:43

Reni, Sabina, dorbie, Dziobak, malgos741, moremi, efcia, ComeToMeBaby, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Siostra w UK na wizyte kontrolna do okulisty (ma podwyzszone cisnienie w oku i cienka rogowke) ma termin raptem na marzec 2016r Ale prywatnie za 250funtow wizyta w ciagu 3dni.Takze nie tylko w Pl sie czeka miesiacami na wizyte u specjalisty.

Sabina, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla kiedy teraz startujesz?
    wiesz coś więcej?

Mimbla lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wizyta u gina wieczorową porą

Plan jest generalnie taki:

14-11 kupuję rurę weitzena w CK browarze w Kraku, na uspokojenie kłębuszków nerwowych

w II połowie listopada mam obiecane obiecane drapanko endometrium...

a w grudniu criotransfer ostatniego blastusia w tej procedurze inv

ComeToMeBaby, malgos741, moremi, efcia, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie się dłuży co?

BISCA lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcieliśmy upiec dwie pieczenie za jednym razem i pojechaliśmy najpierw na górę do Panoramy. Piękny podjazd - jak na Wzgórze Kahlenberg we Wiedniu. Zastalismy kartkę na drzwiach: nie dowiezli wody, dziś otwieramy o 16stej... Fakt - wozy z wodociągów stały. Paszczu... :-P
    Zjechalismy do morkowej tawerny. Siedzimy i podziwiamy.
    Jest ciepło,jest WiFi, jest blisko do kliniki, jest dobrze. I kawa pyszna. Będziemy testować ciasto czekoladowe :-)

Mimbla, megan8, Sabina, dorbie, malgos741, moremi, paszczakin, efcia, BISCA, macduska, Simba, iwcia77, Mega, Magda*, satori lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    strasznie się dłuży co?

szczerze mówiąc, zupełnie nie :).. już się przyzwyczaiłam do tych przerw miedzy transferami, staram się wypełnić sobie czas w miarę pożytecznie. Tak naprawdę to mam kłopot z wyobrażeniem sobie że kiedyś faktycznie, po transferze będę w ciąży i czeka mnie 9 miesięcy czekania... 9 m-cy bez alkoholu i w prawdziwym lęku czy wszystko będzie ok. W tej chwili to wcale nie napawa mnie dumą, że się relaksuję przy pomocy cydru czy piwa pszenicznego. Nie powinnam tego robić..

ComeToMeBaby, dorbie, malgos741, moremi, Bozia3, efcia, macduska, Simba, iwcia77, Mega, satori lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
‹‹ 12062 12063 12064 12065 12066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ