X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jeeeeny, Ty TEZ zbierasz magnesy?? ;)

nie zbieram :). padło to pytanie jak tu się wpraszałam na wątek ;-)... magnes z klonem to występek od reguły

a co do picia

no ja staram się ograniczać. Bozia, ja whisky nie cierpię. Trzepie mnie na wspomnienie.
    Z mocniejszych - tequila. Ale to od wielkiego dzwonu..

Paszczaku, no owszem miło jest się relaksować przy pomocy % niemniej mam tego bolesną świadomość, że to nie jest odpowiednia forma poprawiania sobie humoru. Ja nie mam za sobą żadnej ciąży. Żadnego dzieciaka się nie dorobiłam. Co innego jakbym już miała choć jedno i relaksowała się z lampeczką wina. Teraz jest tak, że pewne napoje sprawiają mi wielką przyjemność - ale jak pomyślę że po transferze będzie szlaban to chyba tylko sobie funduję większy stres przez to wszystko... trzeba będzie totalnie odstawić. A ja w tej chwili polubiłam smak czy to cydru, czy weitzena właśnie, chyba aż za bardzo.
    Nie, nigdy nie zalewam się w trupa, absolutnie... zawsze piję tyle, żeby nie mieć gigantycznego kaca..

Bozia3, ComeToMeBaby, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    (...)

ale co to jest? laleczka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:18

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Wpadam na chwile, oczywiście kciuki trzymam.
    Kometa, czekam na same dobre wiadomosci :)
    Kapta, współczuje stresu szczepionego. Tez juz powoli o tym myśle... Plan mam ze wezmę jednak skojarzoną i rotę na początek a pneumokoki zobaczę jak poleci moja pediatra. J nie szczepiłam.
    Wczoraj mój strzelił bombę: "a moze Franek?" Szok, skąd mu sie to imie wzięło. Widac do Szymona nie przekonany :) za to bedzie mu mega trudno mnie przekonać ;) jeszcze skończy sie tak ze bedzie Adaś :D

kapturnica, malgos741, dorbie, paszczakin, ComeToMeBaby, efcia, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    nie zbieram :). padło to pytanie jak tu się wpraszałam na wątek ;-)... magnes z klonem to występek od reguły

a co do picia

no ja staram się ograniczać. Bozia, ja whisky nie cierpię. Trzepie mnie na wspomnienie.
    Z mocniejszych - tequila. Ale to od wielkiego dzwonu..

Paszczaku, no owszem miło jest się relaksować przy pomocy % niemniej mam tego bolesną świadomość, że to nie jest odpowiednia forma poprawiania sobie humoru. Ja nie mam za sobą żadnej ciąży. Żadnego dzieciaka się nie dorobiłam. Co innego jakbym już miała choć jedno i relaksowała się z lampeczką wina. Teraz jest tak, że pewne napoje sprawiają mi wielką przyjemność - ale jak pomyślę że po transferze będzie szlaban to chyba tylko sobie funduję większy stres przez to wszystko... trzeba będzie totalnie odstawić. A ja w tej chwili polubiłam smak czy to cydru, czy weitzena właśnie, chyba aż za bardzo.
    Nie, nigdy nie zalewam się w trupa, absolutnie... zawsze piję tyle, żeby nie mieć gigantycznego kaca..

nie wiedze zaleznosci dozwolenstwa relaksowania sie z kielichem od posiadania dziecia.. ilez ja sie wyrelaksowalam przed posiadaniem! ohoho!

co wiecej- relaksuj sie ile wlezie teraz, bo ja wychodze z zalozenia (moje zdanie, wiem, ze mozna miec inne podejscie), ze jesli ma sie dziecia pod opieka w domu, to mozna sobie pozwolic jedynie na mini relaks.. zeby w razie co nie bylo problemu..

edit:
    nie pisz im, ze dostalas magnesa! to tak jakby przed lwami kotletem machac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 14:26

kapturnica, Mimbla, Reni, Bozia3, ComeToMeBaby, efcia, BISCA, moremi, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    tak mi sie przypomnialo, ze niedawno pytalam Was o to, czy moge na spacer po szczepieniach.. Faken, to niedawno bylo 5 miesiecy temu!
    Kapta, a szczepienia byly w kulasy? Bo za naszych czasow wszystko w ramie bylo, nie?
    W kulasy, ale tego nie mozesz pamietac. Mlodym pacholeciem bylas wtedy. Pamierasz te traumatyczne i bolesne - gruzlice i rozyczke :P

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, mi tu te linki nie pasuja.. usun je, co?
    I Mimbla z cytatu rowniez.

Wiem, ze mozecie wklejac co sie chce, ale ja ladnie prosze.. Przez wzglad na ciezarne i przyszle ciezarne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 14:32

Dziobak, malgos741, dorbie, efcia, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze. Nie jestem w cionzy. Jednak jedzenie sledzi z rana, to nie zaden dowod, ze sie zajszlo...

dorbie, efcia, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Aaaa i jeszcze. Nie jestem w cionzy. Jednak jedzenie sledzi z rana, to nie zaden dowod, ze sie zajszlo...

nieeeee!

http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/wait-onion-head-emoticon.gif

Dziobak, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o śledzie to u mnie występuje wzmożone zapotrzebowanie wiosną i jesienią ;) juz za mną chodzą, jutro ide nabyć :)

hGXkp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Reni, mi tu te linki nie pasuja.. usun je, co?
    I Mimbla z cytatu rowniez.

Wiem, ze mozecie wklejac co sie chce, ale ja ladnie prosze.. Przez wzglad na ciezarne i przyszle ciezarne..

przecież to zdjęcia noworodka
    specjalnie nie wkleiłam zdjęć, tylko linki, żeby w oczy nie dziobało
    jestem przyszłą ciężarną i jakiej spiny nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 14:52

iwcia77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    przecież to zdjęcia noworodka
    specjalnie nie wkleiłam zdjęć, tylko linki, żeby w oczy nie dziobało
    jestem przyszłą ciężarną i jakiej spiny nie ma

niezywego noworodka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 14:50

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    niezywego noworodka :(
    raczej noworodka przedwczesnie poronionego

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Okropne, że ludzie pokazują swoje nieszczęscie w taki sposób. I co im to daje?Lepiej im?

Reni, Mimbla, kapturnica lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Okropne, że ludzie pokazują swoje nieszczęscie w taki sposób. I co im to daje?Lepiej im?

no właśnie
    mnie zaskoczyło, że ktoś wstawia zdjęcia ust, dziąseł dziecka
    ale już takie zdjęcia, tak bardzo delikatne i intymne, to dla mnie zbyt wiele
    pewnie Bursztyn będzie miał jakąś teorię na to, że może to pomaga czy oczyszcza
    internety zmierzają ku zagładzie O.o

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a z takich przyjemniejszych rzeczy
    Co jemy? Gdzie Simba?

BISCA, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Nudzę się w pracy... Ble...
    Ktoś mi wystawia małe nóżki nad biurko ;-) Jeszcze brakowało żeby pacjenci widzieli jak mój mały kopie.
    Może poleżę od ok 17.00, jak nakarmię głodomorów, znowu będzie zamówienie na pół kilo makaronu z sosem najlepszy typu Napoli na oliwie, passacie pomidorowej kilku ząbkach czosnku i bazylii i parmezan.
    A mój mężuś w pracy do 22.00 i znowy samotny wieczór.
    ALe może w końcu poczytam sobie, bo ciągle mi ktos przerywa
    Jak polezysz od 17stej??? Dzisiaj mityng mamy!!! Hellou!

Aasiula, malgos741, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    W imieniu trojmiasta przepraszam, ze nie dowiezli wody do widoku ;)
    Hehehe

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa jak tam?

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kometa jak tam?
    Siedzimy w poczekalni. Liczba plemniorów spadła, ruch się zwiększył. Idę się odświeżyć.

malgos741, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    O matko, dobrze ze w to nie kliknęłam...

hGXkp1.png
‹‹ 12064 12065 12066 12067 12068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ