35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Wiecie co? Przemyślałam to. Idę zrobić sobie jakie spa, bo już czuję, że @ za rogiem... Trzeba ukoić macicę.
Jutro jadę odebrać gąskę
A w niedzielę mój m ma urodziny. Może jutro wieczorem wyskoczymy na miasto.
Miłego weekendu
Kupiłam z Lidla pierś z gęsi. Ale jak to upiec, z czym to się jeiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Tak tylko u mnie nie ma wyboru moj maz nie mowi op polsku :-)oglnie moze 10 slow zna.,np.slyszal czesto jak mowie do Labraorki -idz spac na sofe -po jakims czasie slysze jak do niej mowi -idz siku na sofe - :-)biedny pies pomyslal ze moj zglupialDziobak wrote:Moj po norwesku nic nie kuma, oprocz Do widzenia. Wtedy macha. Najpierw ma rozumiec i mowic po polsku, na norweski przyjdzie jeszcze czas.
Dziobak, iwcia77, malgos741, dorbie, macduska, Elfik, Reni, moremi, efcia, pierwiastka, Mega, gosia7122, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:I napisz jak ją pieczesz
Kupiłam z Lidla pierś z gęsi. Ale jak to upiec, z czym to się jeja szukam zawsze w necie.
W każdym razie skórą do dołu, ma się ładnie wytopić tłuszczyk. Obsmażam, żeby ją zamknąc i do piekarnika. A po pieczeniu musi chwilę odpocząć przed pokrojeniem, wtedy soki nie uciekają i pozostaje soczysta.
Podaję na przykład z czerwoną kapustą i kopytkami.Ale pieklam też całą, naszpikowaną przyprawami (głównie tymianek) i jabłkami. Do tego czerwone winko. Mmm....
Ale teraz będę szukać nowej inspiracji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 21:56
iwcia77, dorbie, kapturnica, Elfik, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:no masz super rodzine
fajnie
A teksty chłopaków niezapomniane.
Kuba sobie za dużo w szkole pozwala. Wczoraj miałam rozmowę z wychowawczynią, na szczęscie ona nie ma problemu z nim, bo jego komentarze puszcza mimo uszu, też ma w domu dwóch komentujacych synów. Ale pani z hiszpanskiego gorzej. I Kuba to wykorzystuje. Wiadomo jak to gimnazjaliści, burza hormonów, czują się już dorosli.
Nauczycielka na lekcji miała zrobić zdjęcie ocen z dziennika i wysłać drugiej nauczycielce. A oni, że dlaczego używa komórki, przecież nikt nie moze. Kuba wyciaga swoją komórkę, pani się pyta, a co Ty robisz? A on an to, ze też wysyła smsa do tej nauczycielki. No i uwagaw III klasie gim. Zeszyt pełen uwag, wszyscy w klasie mają.
Sabina, Dziobak, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:to jest dzikie mieso, trzeba najpierw to moczyc dobe ..chyba w siadlym mleku ...
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja mama jest niemoźliwa.
Wiedzac, że piekę drozdżówki rozczyniła jakieś ciasto drożdżowe na paszteciki z mięsem. Miało być zdrowe to jeszxze ode mnie wzięła otręby, ze doda. Ciasta jakieś przemysłowe ilosci, farsz nie zrobiony a tu piec już trzeba.
To trzeba Wacię na pomoc zawołać!
Przygotuj blachy, farsz, ulrp z farszu kulki, lep paszteciki, piecz, sprzataj.
W połowie produkcji mama juz wymiękła i poszła na łatwiznę.
Oto efekt:
Lepione przeze mnie:
http://iv.pl/images/59688314799572487170_thumb.jpg
Produkcja mojej mamy:
http://iv.pl/images/97531109605794578495_thumb.jpg
I się okazało, że wcale nie dodała tych otrąb dla zdrowotnośći. Zapomniała.anna maria, malgos741, Sabina, dorbie, Dziobak, kapturnica, Elfik, iwcia77, moremi, efcia, Magdala, Mimbla, pierwiastka, Mega, Mega, gosia7122, BISCA lubią tę wiadomość
-
Żelazko odpalone
dziś skromnie bo jutro robota i idziemy w goście a później inni goście do nas...
anna maria, Sabina, Elfik, iwcia77, efcia, Mimbla, pierwiastka lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Moja mama jest niemoźliwa.
Wiedzac, że piekę drozdżówki rozczyniła jakieś ciasto drożdżowe na paszteciki z mięsem. Miało być zdrowe to jeszxze ode mnie wzięła otręby, ze doda. Ciasta jakieś przemysłowe ilosci, farsz nie zrobiony a tu piec już trzeba.
To trzeba Wacię na pomoc zawołać!
Przygotuj blachy, farsz, ulrp z farszu kulki, lep paszteciki, piecz, sprzataj.
W połowie produkcji mama juz wymiękła i poszła na łatwiznę.
Oto efekt:
Lepione przeze mnie:
http://iv.pl/images/59688314799572487170_thumb.jpg
Produkcja mojej mamy:
http://iv.pl/images/97531109605794578495_thumb.jpg
I się okazało, że wcale nie dodała tych otrąb dla zdrowotnośći. Zapomniała.anna maria, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Wacia, jak ja sie ciesze, ze juz od lipca bedziecie z nami.
Tylko wiesz co? Nie bierzcie mamy z soba, co?
Przyjeżdżam razem z Wacią
To juz wieszDziobak, kapturnica, anna maria, macduska, Elfik, malgos741, iwcia77, moremi, efcia, pierwiastka, ComeToMeBaby, Mega, gosia7122, BISCA lubią tę wiadomość