X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka oj tam oj tam my tu się przejmujemy...

iwcia77, Mimbla, Sabina, pierwiastka, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzac , ze nie ma nikogo na forum - zajrzalam czy moze juz sa gotowe wyniki dzisiejszych badan i sa !!!

no niestety bilirubina do bani :(- zolc mnie zalewa :-O
    antygen rakowy ca19-9 wykluczyl jakakolwiek chorobe o podlozu nowotworowym ! :D

no to ide na te rezonansik juz na luzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 23:39

malgos741, efcia, Magdala, Mimbla, Sabina, pierwiastka, ComeToMeBaby, Mega, gosia7122, BISCA, mama78, Elfik, satori lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze - szczerze współczuję przygody z gęsiną....dla mnie to dramat..ohydne mięso - zajeżdża sama nie wiem czym....
    No i mam osobiste doświadczenie...Mój A. pracuje z ludźmi...czasem mu chcą się odwdzięczyć.... a to sernik, a to chleb wiejski a to....ja patrzę - a ten wchodzi do domu z czarnym workiem na śmieci, a w nim..zwłoki...wzięłam do ręki - jeszcze ciepłe i miękkie....pytam....co to???!!!!
    A on dostał...gęś - cudowną - świeżą...jeszcze ciepłą - przed chwilą bitą....
    O ja pierdziu...to za dużo było, jak na moje nerwy.....wpierdzielam ten wór do lodówki, ale się nie mieści franca....
    Więc wziął chłop tę gęś.....do wanny i dawaj ją obrabiać- trzeba było wyrwać całe pierze...więc jeszcze ją zlał wrzątkiem.....bosss znajdę kiedyś fotę - to Wam wrzucę....
    w każdym razie capiło tak..., że robił to w masce....pół łazienki uciorane....potem ją marynował, przyrządzał...i podał...błeeeee okropne....nigdy więcej...
    podobny stosunek mam do baraniny....nie tknę...
    no i jeszcze nie zjem królika...bo on ma futro...a ja futrzastych nie jem....

iwcia77, efcia, Mimbla, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wynalazków nie jem nawet indyk mi nie smakuje...

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra spadam do spania bom zmęczona ;) dobranoc wszystkim..

iwcia77 lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kurcze - szczerze współczuję przygody z gęsiną....dla mnie to dramat..ohydne mięso - zajeżdża sama nie wiem czym....
    No i mam osobiste doświadczenie...Mój A. pracuje z ludźmi...czasem mu chcą się odwdzięczyć.... a to sernik, a to chleb wiejski a to....ja patrzę - a ten wchodzi do domu z czarnym workiem na śmieci, a w nim..zwłoki...wzięłam do ręki - jeszcze ciepłe i miękkie....pytam....co to???!!!!
    A on dostał...gęś - cudowną - świeżą...jeszcze ciepłą - przed chwilą bitą....
    O ja pierdziu...to za dużo było, jak na moje nerwy.....wpierdzielam ten wór do lodówki, ale się nie mieści franca....
    Więc wziął chłop tę gęś.....do wanny i dawaj ją obrabiać- trzeba było wyrwać całe pierze...więc jeszcze ją zlał wrzątkiem.....bosss znajdę kiedyś fotę - to Wam wrzucę....
    w każdym razie capiło tak..., że robił to w masce....pół łazienki uciorane....potem ją marynował, przyrządzał...i podał...błeeeee okropne....nigdy więcej...
    podobny stosunek mam do baraniny....nie tknę...
    no i jeszcze nie zjem królika...bo on ma futro...a ja futrzastych nie jem....
    mi tez ges pieczona nie smakuje jakotako choc pasztet jest okej ..wole kaczke. Krolika kiedys jadlam w restauracji ale jak zobaczylam jego zwloki w lodowce w jakims sklepie to mi sie plakac chcialo :( to byl szkielecik z glowa i oczami :-O) - powiedzialam , ze nigdy wiecej !no way !

Bozia3 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próba

i

dowód, że matka z dzieckiem sOM na bieżąco z OF

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 23:36

iwcia77, moremi, Sabina, gretka, anna maria, pierwiastka, Mega, satori lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    widzac , ze nie ma nikogo na forum - zajrzalam czy moze juz sa gotowe wyniki dzisiejszych badan i sa !!!

no niestety bilirubina do bani :(- zolc mnie zalewa :-O
    a cod ca19-9 wykluczyl jakakolwiek chorobe o podlozu nowotworowym ! :D

no to ide na te rezonansik juz na luzie :)

Iwcia bardzo dobre wiesci, najgorsze dziadostwo wykluczone :D

A u mnie bilirubina byla przekroczona 10 krotnie, mialam bialka w oczach zażółcone, wróć mialam żółtka w oczach ;-)
    a to wszystko za sprawa kamieni w pecherzyku żółciowym

iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    próba
    widac ! ale on wielki! kawal chlopa ! szok! :-O jaki blondasek! Ladny ten twoj Szymek :D

Bozia3, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:

A u mnie bilirubina byla przekroczona 10 krotnie, mialam bialka w oczach zażółcone, wróć mialam żółtka w oczach ;-)
    O! to co teraz mam robic ? to wina diety? z czego to sie bierze? to sie leczy? potem walory moga byc inne?

efcia lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe , ale ci ten Szymek rosnie, jeszcze troche i z domu wyfrunie ;-)
    Cudny jest :-)

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe....no aż mnie zatkało....:) Szymek tak się zmienił - kawał chłopa..na dodatek ładne firanki w tle....( co u Ciebie jest nie lada osiągnięciem!!!!) i obrus jak u mnie w domu....no nie wiem...co mam jeszcze powiedzieć.....:)aaa że dałaś radę wstawić tą fotę o tej...późnej....porze...:)

iwcia77, caffe, gretka, anna maria, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe....no aż mnie zatkało....:) Szymek tak się zmienił - kawał chłopa..na dodatek ładne firanki w tle....( co u Ciebie jest nie lada osiągnięciem!!!!) i obrus jak u mnie w domu....no nie wiem...co mam jeszcze powiedzieć.....:)aaa że dałaś radę wstawić tą fotę o tej...późnej....porze...:)
    ..i po tych wszystkich drinkach :D

Bozia3, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    O! to co teraz mam robic ? to wina diety? z czego to sie bierze? to sie leczy? potem walory moga byc inne?

Iwcia u mnie kamienie przytykaly odplyw żółci z pecherzyka i dlatego bilirubina byla taka wysoka
    Mi go usuneli, a co u ciebie moze byc to nie wiem, idz z wynikami do dokora

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:

ja miałam to samo....Iwcia sprawdź kamienie w woreczku...co ciekawe - choroba bardzo często rozwija się po ciąży...ja wylądowałam w szpitalu, kiedy Michaś miał 10 miesięcy...miałam bilirubinę przekroczoną wielokrotnie, żółte oczy, stan zapalny trzustki.....zbadaj to, bo możesz mieć szansę na laparoskopię...u mnie było za późno - miałam regularną operację przy stanie zapalnym trzustki...ledwo to przeżyłam.....

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Iwcia u mnie kamienie przytykaly odplyw żółci z pecherzyka i dlatego bilirubina byla taka wysoka
    Mi go usuneli, a co u ciebie moze byc to nie wiem, idz z wynikami do dokora
    znów podobnie...;)

efcia lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    chłop mi telefon zablokował i nic mi nie działa :P

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    chłop mi telefon zablokował i nic mi nie działa :P
    masz dobrego chłopa....panuje nad sytuacją....:)

iwcia77, efcia, caffe, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja miałam to samo....Iwcia sprawdź kamienie w woreczku...co ciekawe - choroba bardzo często rozwija się po ciąży...ja wylądowałam w szpitalu, kiedy Michaś miał 10 miesięcy...miałam bilirubinę przekroczoną wielokrotnie, żółte oczy, stan zapalny trzustki.....zbadaj to, bo możesz mieć szansę na laparoskopię...u mnie było za późno - miałam regularną operację przy stanie zapalnym trzustki...ledwo to przeżyłam.....
    o faken!

no ide na ten rezonans - bede miala jakby 2 rezonansy , bo jeden to ta trzuska a drugi cala jama brzuszna ..moze cos zobacza ?

Bozia3, efcia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    jesli sie okaże, że masz kamienie...to będzie dieta...ale po zabiegu, jakieś 3 miesiące...wrócisz do żywych....i będziesz mogła jeść wszystko...:)

iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 12122 12123 12124 12125 12126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ