X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, jak ja Ciebie rozumiem. Przechodzilam przez to. Oczywiscie mialam sto razy latwiej, bo bez dzieci...a moze wlasnie trudniej?
    Tule I wspieram. <3 Dasz rade. Poplacz sobie jak musisz. Jutro juz bedzie lepiej. A kiedy teraz on wraca?

BISCA, kapturnica, Magda* lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dzbry
    Nie mam czasu, party dzisiaj robię.
    Muszę umyć kibel i koryto przygotować. Mój mąż robi tort dla mnie, a ja sikam ze śmiechu,bo mu galaretka za szybko się ścina

Daj jutro znac czy zyjesz!
    Jak za szybko sie scina to mozna ja podgrzac I masz apiac plynna.

Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Ty wiesz, to moze podchodzic pod jakis paragraph. XD
    Lizanie murzynka? Magdala co Ty masz za myśli ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 12:03

Aasiula, ComeToMeBaby, moremi, Magdala, macduska, BISCA, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    widzac , ze nie ma nikogo na forum - zajrzalam czy moze juz sa gotowe wyniki dzisiejszych badan i sa !!!

no niestety bilirubina do bani :(- zolc mnie zalewa :-O
    antygen rakowy ca19-9 wykluczyl jakakolwiek chorobe o podlozu nowotworowym ! :D

no to ide na te rezonansik juz na luzie :)
    Suuuuuper! :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kurcze - szczerze współczuję przygody z gęsiną....dla mnie to dramat..ohydne mięso - zajeżdża sama nie wiem czym....
    No i mam osobiste doświadczenie...Mój A. pracuje z ludźmi...czasem mu chcą się odwdzięczyć.... a to sernik, a to chleb wiejski a to....ja patrzę - a ten wchodzi do domu z czarnym workiem na śmieci, a w nim..zwłoki...wzięłam do ręki - jeszcze ciepłe i miękkie....pytam....co to???!!!!
    A on dostał...gęś - cudowną - świeżą...jeszcze ciepłą - przed chwilą bitą....
    O ja pierdziu...to za dużo było, jak na moje nerwy.....wpierdzielam ten wór do lodówki, ale się nie mieści franca....
    Więc wziął chłop tę gęś.....do wanny i dawaj ją obrabiać- trzeba było wyrwać całe pierze...więc jeszcze ją zlał wrzątkiem.....bosss znajdę kiedyś fotę - to Wam wrzucę....
    w każdym razie capiło tak..., że robił to w masce....pół łazienki uciorane....potem ją marynował, przyrządzał...i podał...błeeeee okropne....nigdy więcej...
    podobny stosunek mam do baraniny....nie tknę...
    no i jeszcze nie zjem królika...bo on ma futro...a ja futrzastych nie jem....
    Boszz, ten opis przerażajacy. Nie wiem co za gęś się wam trafiła, może tuż przed biciem poszła się tarzać w gnojówce? Mięso jest pyszne, toż to drób. A tłuszcz gęsi najdrowszy z tłuszczy zwierzęcych, nawet gdzieś czytałam że za lekarstwo robi.

Także ten...

efcia, kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie gęsiny, oto moje zdobycze (nie mówiłam wczoraj, ale wygrałam jeszcze w drugiej turze konkursu gąskę dla mamy):
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c8c91e94ae1.jpg

jedna 4400, druga 4200.
    Do tego "firmowe" siatki zakupowe opatrzone logo akcji.
    Lubię takie gratisy ;)

Magdala, Mimbla, dorbie, macduska, Mega, caffe, BISCA, iwcia77, kapturnica, malgos741 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam jak smakuje gęś. Kiedyś mama je hodowala dla pierza. Ale to dawno. Ja z drobiu to najbardziej lubię kaczkę :) jutro będzie na obiad :)

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia dobrze ze nie ma zmian nowotworowych ,a bilirubina ....ja mam zespol Gilberta czasami jestem pomaranczowa ze na solke nie musze isc :-)

dorbie, iwcia77, Sabina, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Iwcia dobrze ze nie ma zmian nowotworowych ,a bilirubina ....ja mam zespol Gilberta czasami jestem pomaranczowa ze na solke nie musze isc :-)
    Nie przeginaj, musisz uważać z watroba, mimo wszystko ta watroba nie jest zupełnie zdrowa

moremi, macduska, anna maria, Magda*, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie gęsi. Były u nas raz, to był pierwszy i ostatni raz.
    Gęsi są bardzo inteligentne. Ubicie ich było straszne. Nigdy więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 14:01

iwcia77, Sabina, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz mialam specjalne badania na hematologii,jak Helke urodzilam i wszystko jest ok na szczescie
    dorbie wrote:
    Nie przeginaj, musisz uważać z watroba, mimo wszystko ta watroba nie jest zupełnie zdrowa

dorbie, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Caffe ,Szymek Taki prawdziwy chlopiec ,wyglada jaby mial ze 2 lata :-)podoba mi sie :-)
    To my się już możemy wstępnie ten tego... ;)

iwcia77, Mega, anna maria, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Wiesz mialam specjalne badania na hematologii,jak Helke urodzilam i wszystko jest ok na szczescie
    Super. W Gilbercie jest ok,jest to mało znacząca dyskunkcja pewnych enzymow, ale nie przeciazaj wątroby jak się czasem robisz pomarańczowa, generalnie nie jest do końca zdrowa. Wiadomo, smazone, tluste, alkohol, karoten.

iwcia77, anna maria lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    W temacie gęsi. Były u nas raz, to był pierwszy i ostatni raz.
    Gęsi są bardzo inteligentne. Ubicie ich było straszne. Nigdy więcej.
    ..to dlavczego mowi sie " glupia gaska" ??? :-O

witam sie, ide nadrabiac . pa

Sabina, efcia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..tzn juz nadrobilam :-O

Sabina, efcia lubią tę wiadomość

• bobo Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

angiee Dzisiaj, 14:56

http://www.fotosik.pl/zdjecie/493df2ff6c4f664e

ITAM ja jestem ktotko po 40 od kilku lat stsramy się z mężem o trzecie dziecko obecnie jestem po 2 poronieniach (koniec zeszlego roku jedno, drugie w lutyn br). Mamy dwojke juz nastolatków przed tamtymi ciążami tez miałam problemy mimo młodego wieku . ciążę od początku też były zagrożone ale się udało. Teraz mialam chwile załamania ale dalam sobie jeszcze rok z nadzieją,że w końcu się uda.

iwcia77, anna maria, kapturnica, gosia7122, Magda*, malgos741 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo wrote:
    angiee Dzisiaj, 14:56

http://www.fotosik.pl/zdjecie/493df2ff6c4f664e

ITAM ja jestem ktotko po 40 od kilku lat stsramy się z mężem o trzecie dziecko obecnie jestem po 2 poronieniach (koniec zeszlego roku jedno, drugie w lutyn br). Mamy dwojke juz nastolatków przed tamtymi ciążami tez miałam problemy mimo młodego wieku . ciążę od początku też były zagrożone ale się udało. Teraz mialam chwile załamania ale dalam sobie jeszcze rok z nadzieją,że w końcu się uda.
    witaj BoBo

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..tzn juz nadrobilam :-O
    hehehehehe

iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• bobo Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ten fotosik to nie mój nie wiem czemu mi to sie wkleja a nie moj wyjres??

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo wrote:
    Kurcze ten fotosik to nie mój nie wiem czemu mi to sie wkleja a nie moj wyjres??
    ale wykres masz udaostepniony dla wszystkich , wiec kto bedzie chcial to se zajrzy. zalezy ci zeby byl widoczny w stopce?

‹‹ 12125 12126 12127 12128 12129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ