35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Krycha a co Ty taka wyrywna ,sama siedzisz i peniskrycha.stara wrote:A ja tam od razu chemie poczulam i bylo mi smutno, ze to tylko Twoj jednorazowy wystep. Na szczescie widac zostaniesz na dluzej. Jak chcesz, mozesz ze mna siedziec w lawce. Ale nie dam Ci sciagac, bo mam same paly i wszystkie testy oblewam
efcia, kapturnica, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Melduje, ze sloiko-egzamin niezaliczony.. Reakcja był- erghhhhhhhhhhh, pffffffffff, ehhhhhhhhhhh! Jak na pawia.. Sprobowalam, nie chcialam bys swinia, ze tylko jemu to daje- o matko jedyna, jakie to okropne. To juz 3 sloik, mialam nadzieje, ze te kompletne obiadowe beda lepsze niz mieszanka 2 warzyw, ale nadzieja okazla sie plonna
Nie dziwie sie, ze ludzie maja potem niejadki, jak dzieci tym karmia.. Moje domowe papki mi smakuja- troche przypraw i soli i jako zupa-krem by spokojnie dla doroslego przeszlo.. Nawet bez jest jadalne..
Za pomysly na jedzenie podrozne dzieki. Pozamykam se papy w sloiki, a podgrzewacz i tak targam, wiec problemu z zagrzaniem nie ma. To jeszcze- jak przygotuje taka swieza papke, niemrozona, zapakuje w sloik i np zapasteryzuje, to takie moga przetrwac podroz i np jeszcze ze 2 dni? Bo bym sie do Polski wziela zapas, zeby pierwszego dnia nie latac i nie gotowac.. A ze wczoraj kupilismy bagaznik dachowy, to teraz pakowac mogeeee!
Witam,
O to tak jak u nas. Dawałam Wojtkowi gotowe słoiki w wyjątkowych sytuacjach, bo np. przy podgrzewaniu pękł mi słoik domowego krupniku, i też pluł i kwękał. Z domowymi obiadkami nie było problemu, choć nie były przyprawiane. Krupnik miał smak krupniku, rosół rosołu a pomiodorowa pomidorowej, nie jak te słoiczkowe nie wiadomo czego.
Teraz jesteśmy juz na noermalnym, "dorosłym" jedzeniu. Trochę mniej przyprawiam, a Wojtkowi zamiast smażyć mięso gotuje na parze. Aż miło patrzec jak pałaszuje ogórkową, spagetti albo pierogi.
P.S. Czy Morek już urodziła, czu Toto ogłosiło strajk okupacyjny?efcia, anna maria, Aasiula, macduska, iwcia77, caffe, malgos741, Dziobak, Mega, kapturnica, moremi, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość
-
to ja jeszcze z cyklu gospodyń wiejskich
czy któraś piecze rogale na Świetego Marcina ? poszukuje sprawdzonego przepisu
ostatnio chciałam kupic rogala w Biedronie, ale jak zobaczyłam skład to sie przezegnałam
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b4878c47d0e.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:16
Mega, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość
-
po prawdziwe musisz do Poznania jechac ,niebo w gebie :-)mialas okazje sprobowac ?efcia wrote:to ja jeszcze z cyklu gospodyń wiejskich
czy któraś piecze rogale na Świetego Marcina ? poszukuje sprawdzonego przepisu
ostatnio chciałam kupic rogala w Biedronie, ale jak zobaczyłam skład to sie przezegnałam
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b4878c47d0e.jpgefcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:ze tak siebia sama zacytuje.. bo mi sie teraz skojarzylo- Calvados, to moje najwieksze rozczarowanie alkoholowe w zyciu. Jako gowniara przeczytalam Łuk Triumfalny Remarque'a (uwielbiam) i lata cale czekalam, zeby sobie calvadosu lampke we francuskiej kawiarni w deszczowy dzien wypic.. I takie rozczarowanie, ruda wóda z myszy jak inne.. A mialo byc tak zmyslowo..
Ha! Mój mąż przeżył to samo rozczarowanie!. Znam ból.
Dobry wieczór!Aasiula, efcia, iwcia77, Dziobak, paszczakin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyefcia wrote:wiem Aniu i dlatego ze próbowałam, to chcialabym upiec takie bardzo podobne
Poczytałam przepisy w necie. Strasznie czasochłonne.
Kurcze, mam nadzieję, że kiedyś będę miała okazję zjeść takiego rogala.efcia, anna maria, pierwiastka, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Poczytałam przepisy w necie. Strasznie czasochłonne.
Kurcze, mam nadzieję, że kiedyś będę miała okazję zjeść takiego rogala.anna maria, Mimbla lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnypierwiastka wrote:jak będziesz kiedyś w Poznaniu to przetestuj te z takiej cukierni pod arkadami na Paderewskiego zaraz przy starym rynku
Zapamiętam. Są tylko w listopadzie, czy cały rok?
W zyciu nie byłam w Poznaniu. Tylko przejazdem.iwcia77, anna maria lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Zapamiętam. Są tylko w listopadzie, czy cały rok?
W zyciu nie byłam w Poznaniu. Tylko przejazdem.
w razie czego na Półwiejskiej też mają takie całoroczne visa-vi Starego Browaruiwcia77, anna maria, macduska lubią tę wiadomość
efcia wrote:wiem Aniu i dlatego ze próbowałam, to chcialabym upiec takie bardzo podobne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 21:22
iwcia77, pierwiastka, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Poczytałam przepisy w necie. Strasznie czasochłonne.
Kurcze, mam nadzieję, że kiedyś będę miała okazję zjeść takiego rogala.iwcia77, pierwiastka, anna maria, macduska, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!
My dziś spędziliśmy dzień w Sopocie ze znajomymi w pizzerii, a potem w Multikinie na Bondzie. Wrocilismy o 20.30, jeszcze pranie i suszarkę wstawilam i padłampierwiastka, malgos741, iwcia77, moremi, efcia, Mega, Sabina, Magda* lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Nie wiem jakie są te oryginalne, ale ja już kilka razy robiłam z przepisu Innesy i są super. Przepis jest na pierwszej stronie w naszych przepisach.
anna maria, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
Cześć Mysza
Fajny Twój Wojteki zresztą reszta dzieciaków forumowych też
Zdjęcie Szymka Caffe z drugim planem wymiata
Nie, nie urodziłam. Pani zaplanowała mi warsztat z zpt na 10 listopada, no i penis.
Za to mąż mi zrobił zdjęcie brzucha. Mam nadzieję, że ostatnie w tej ciążypierwiastka, iwcia77, efcia, anna maria, Mega, macduska, Bozia3, dorbie, Magdala, Sabina, BISCA, kapturnica, Dziobak lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
I dla tych co nie mają fb - mistrz pierwszego planu
CiachWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 08:14
malgos741, iwcia77, anna maria, Mimbla, pierwiastka, efcia, ivf-ivf, dorbie, Sabina, BISCA, paszczakin, Elfik, ania.g, kapturnica, Mega, Niuta lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Pierwiastka a mogłabyś kiedys podać nazwę tej cukierni z rogalami? cały rok tam są w sprzedazy?
W Katowicach tylko podróbki nieudolne sprzedają, choinkowo drogie, niestety.9 ziko za sztukę ostatnio placilam; (.Bardzo kiedyś chce spróbować oryginał..
ps.Hehe telefon mi zamienia "rogalami" na "robakami"malgos741, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość