X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jak na ten czas-nic, nada!
    no to w takim razie musiałaś się pilnie przygotowywać do tematu...ja to jak widzę po sobie - szłam na żywioł....i życie mnie nauczyło

paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja tylko zasugerowalam metode malych krokow. Odkladac na moment. Wychodzic na chwile. Zeby dawac znac dziecku, ze jak sie zniknie z pola widzenia to nie znika sie calkiem np mowiac do niego. Tego typu rzeczy. nie jakies straszne chyba, co?
    a pisałaś żeby mówić "ju ar fajn"? :P

paszczakin, moremi, Magdala lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No a kto za Ciebie miałby to zrobić? Zawsze się załatwia kwitki o niezaleganiu itp...A, że petentów jest dużo, to i numerek wysoki...ciesz się, że teraz są numerki - przynajmniej se mozna w międzyczasie pójść na spacer..a dawniej się stało kołkiem w kolejce...

ale ja o tym że mam numerek 98 jako petent po zaświadczenie, dowiedziałam się po 40 minutach w siedzibie Spółdzielni, po opłaceniu i wybazgraniu wszystkiego jak należy.

Na spacer nie było szansy bo tu nie było "międzyczasu".....

A poza tym nie piszę tego tonem że szkoda że nikt za mnie nie zrobił, tylko że biurokracja w spółdzielniach to jakiś wyjątkowy polski twór, taki że aż się dziwię że nikt go jeszcze nie zgłosił do europejskiego urzędu patentowego? Ja sobie słabo radzę z biciem głową o mur, nie znoszę takich sytuacji. Nie spływa to po mnie jak po kaczce i nigdy nie będzie. Moim zdaniem jak się chce - to można w erze komputerów wydać zaświadczenie od ręki....

BISCA, efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    ale ja o tym że mam numerek 98 jako petent po zaświadczenie, dowiedziałam się po 40 minutach w siedzibie Spółdzielni, po opłaceniu i wybazgraniu wszystkiego jak należy.

A poza tym nie piszę tego tonem że szkoda że nikt za mnie nie zrobił, tylko że biurokracja w spółdzielniach to jakiś wyjątkowy polski twór, taki że aż się dziwię że nikt go jeszcze nie zgłosił do europejskiego urzędu patentowego? Ja sobie słabo radzę z biciem głową o mur, nie znoszę takich sytuacji. Nie spływa to po mnie jak po kaczce i nigdy nie będzie. Moim zdaniem jak się chce - to można w erze komputerów wydać zaświadczenie od ręki....
    a to co innego...swoją drogą - to musi byc jakaś ogromna spółdzielnia...i jeszcze taki charakter...późny gierek...

Mimbla, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Moim zdaniem jak się chce - to można w erze komputerów wydać zaświadczenie od ręki....
    zdaje się, że nie można własnie.
    bo trzeba wniosek
    papierki
    świstki
    pieczątki
    opłatę
    potwierdzenie
    podpisy
    poczekać.

taka tam normalna biurokracja :) Polska to nie Holyłud ;)
    pozostaje tylko wejść w tryby tej machiny i popłynąć z tą falą. nie ty pierwsza i nie ostatnia Mimbla. A że to irytujące- no cóż. Powiedz mi co nie jest irytujące w tym państwie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/64fc3efb2a73.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 17:27

krycha.stara, pierwiastka, BISCA, efcia, Sabina, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na diecie od dwóch tygodni...dieta 1500 kalorii - opracowana przez Klinikę - dostałam od kumpeli, bo szkoda mi było wywalić 200 zł za wizytę - a dostałabym te same wytyczne - bo bezczelnie operują kserówkami...do tego dochodzi przymus wykupienia suplementów u nich (jak sprawdziłam skład - to omega3 - śmiech na sali - kupiłam se w pierwszej lepszej aptece).
    W każdym razie po 2 tygodniach schudłam 2,5 kg (z tym, że w niedzielę zjadłam normalny obiad ze schabowym i ciasto - bo bylismy w gościach). Tak więc wygląda na to, że nie jest źle..a chodzę dosyc najedzona - dziwna dieta - 6 kromek dziennie chleba zjadam i 3 ziemniaki do obiadu....

ComeToMeBaby, Mimbla, efcia, anna maria, Dziobak, caffe, moremi, Magdala, Sabina, iwcia77, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jestem na diecie od dwóch tygodni...dieta 1500 kalorii - opracowana przez Klinikę - dostałam od kumpeli, bo szkoda mi było wywalić 200 zł za wizytę - a dostałabym te same wytyczne - bo bezczelnie operują kserówkami...do tego dochodzi przymus wykupienia suplementów u nich (jak sprawdziłam skład - to omega3 - śmiech na sali - kupiłam se w pierwszej lepszej aptece).
    W każdym razie po 2 tygodniach schudłam 2,5 kg (z tym, że w niedzielę zjadłam normalny obiad ze schabowym i ciasto - bo bylismy w gościach). Tak więc wygląda na to, że nie jest źle..a chodzę dosyc najedzona - dziwna dieta - 6 kromek dziennie chleba zjadam i 3 ziemniaki do obiadu....

No to niezły wynik! Życzę wytrwałości :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu mam lepszy humor , jak zobaczyłam wynik tsh :) a do tego w gaciach moczary :) mężuś dziś będzie w opałach ;)

dorbie, ivf-ivf, moremi, Magdala, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kwestii diet i ograniczeń z glutenem to ostatnio wpadł mi w ręce przepis na kruche ciasto w wersji bezglutenowej i bezmasłowej właśnie i tak sobie planuję na weekenda przetestować czy faktycznie nie czuć różnicy w porównaniu do zwykłego

Bozia3 lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, cieszę się, że jest ok i nie musisz leżeć, bo to szok był.
    To bedziesz tu już pod opieka? I tu bedziesz rodzić?
    Też mi się wydawało, że blizna to bardzo rzadko pęka, chyba ci pisałam to.

iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    w kwestii diet i ograniczeń z glutenem to ostatnio wpadł mi w ręce przepis na kruche ciasto w wersji bezglutenowej i bezmasłowej właśnie i tak sobie planuję na weekenda przetestować czy faktycznie nie czuć różnicy w porównaniu do zwykłego
    a ja sobie zakupiłam beztłuszczowy olej w sprayu..:) bo ja lubię smażone i maślane...jakby co - to polecam : seria OLI-OLI

FZuMp1.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja sobie zakupiłam beztłuszczowy olej w sprayu..:) bo ja lubię smażone i maślane...jakby co - to polecam : seria OLI-OLI
    ooo, nie testowałam, musze poszukać :) bo ja maślane też lubię

Bozia3 lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to w takim razie musiałaś się pilnie przygotowywać do tematu...ja to jak widzę po sobie - szłam na żywioł....i życie mnie nauczyło

wiesz Bozia, pozne macierzynstwo ma swoje plusy ;) mozna sie napatrzec na innych, bo w moim towarzystwie to wiekszosc juz prokreacje zakonczyla, a czesc zaczela wiele, wiele lat temu..
    i wbrew temu, co mowia dzieciaci, mozna sobie tez wyrobic opinie na wiele tematow w kwestii wychowania dzieci.. Patrzec na jednych myslac- tez tak bede robic, na innych- tak bym nie zrobila.. Wrecz myslec, ze ludzie czesto robia sobie pod gorke, a potem narzekaja jak im ciezko. Tylko mowic o tym nie wolno, bo co ja tam wiem..

Moje macierzystwo jak na razie jest o wiele lzejsze i przyjemniejsze niz moglam sobie wczesniej wyobrazic, moze dlatego, ze Adam jest super łatwy w obsludze, a moze dlatego, ze teorie, ktore przyswoilam, dzialaja.. Tego nie bede wiedziec do czasu posiadania drugiego, a i wtedy moze nie, jesli znowu bedzie dobrze..

Bozia3, efcia, BISCA, ComeToMeBaby, Jastra, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a pisałaś żeby mówić "ju ar fajn"? :P

no widzisz, nawet nie ;)

moze dlatego, ze u mnie zazwyczaj racze jest zamiast tego "ar ju fajn?" ;)

ComeToMeBaby, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

witam wieczornie ja jak zwykle ostatnia.
    Reni spełnienia wszystkiego.
    Ania dobrze że wieści dobre,trzymaj i oszczędzaj się .

Bozia3, anna maria, Sabina, iwcia77, ania.g, efcia, Reni lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia najwazniejsze ze dieta dziala i waga leci ,trzymam kciuki za dalszy minus wagi :-)

Bozia3, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, 100 lat i stada małych rozbrykanych szopiatek!

iwcia77, efcia, ania.g, Reni, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak! Wszelki duch...!
    Miałam o Ciebie pytać, bo jakoś wsiąkłaś.

Co do spółdzielni... Cztery lata temu remont robilam w swoim mieszkaniu. Potrzebne mi było pozwolenie ze spółdzielni na pociągnięcie prądu tzw. trójfazowego, pozwolenie na wyburzenie ścianki działowej, pozwolenie na odcięcie gazu (zakladalismy płytę indukcyjną, a rura od gazu była pociagnieta na dwóch scianach w odległości okolo 10 cm od sciany), a także pozwolenie na załozenie jednego dużego grzejnika w salonie zamiast dwóch mniejszych i zamiana grzejnika typu swieca w łazience na grzejnik lazienkowy.
    Konia z rzędem temu, kto zgadnie ile z tych rzeczy udało nam się załatwić i to legalnie.

iwcia77, BISCA, paszczakin, Dziobak, Sabina, macduska, efcia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

No. Tak jest w moim kraju. Wszystko zalatwia sie przez komputer i poczte. Nawet paszport.

Jak kiedys wymeldowywalam mojego bylego z domu to musialam objezdzic cale miasto. Nie. On juz byl wymeldowany 6 lat. Ja chcialam zaswiadczenie i odsylali mnie od biura do biura. Zakonczylam wedrowke w urzedzie miejskim.

A mozna inaczej przeciez. Dlaczego oni tak sie przed tym bronia?

BISCA, Dziobak, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:

Bezmaslowej? Nie wiem.
    Robilam bezglutenowe maslowe z mieszanki mak ryzowa, ziemniaczana, kukurydziana i grycxana. Bylo kruchsze niz z pszennej. Bardzo dobre.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
‹‹ 12174 12175 12176 12177 12178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ