35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:bo tego kraju na to nie stać.
robić i wydawać kasę
odkręcać i wydawać kasę
przyjdzie nowy rząd i wymysli że jednak było lepiej jak poprzednio i znów kasa
a czy uczniom robi to jakąś różnicę? dzisiejsza młodzież to już nie ta sama młodzież co kiedyś. może i warto dzisiejszą młodzież w wieku gimnazjalnym oddzielić od nieskażonych jeszcze gimbusostwem dzieciaki z podstawówki. to są inne światy. teraz pisiory chcą te światy połączyć. Armageddon.ivf-ivf, ComeToMeBaby, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ale kto? politycy? ja mówię o zwykłych ludziach - rozmowy przy obiadach i spotkaniach towarzyskich, rodzice dzieciaków z gimnazjum itp...wszyscy psioczyli, że to był kiepski pomysł - nie spotykałam w zasadzie innych opinii...
Ja mam tak samo, podejście troche sie zmienia jak ma sie dzieci w wieku szkolnym. Moj syn teoretycznie w przyszlym roku powinien isc do gimnazjum.Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:W podstawowce zwłaszcza 6te klas juz odchodza maniany konkretne.Palenie , narkotki , picie..Niestety taki swiat.Ale fatem jest ze gimba bla odseparowana od tych najmlodszych dzieci.
Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja myślalam, że to komunia jest od tego
Reni, ComeToMeBaby, Alis, moremi, efcia, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy myślicie, że śmieciarze mogliby psa ukraść?
Zniknął nam pies z ogrodu, mąz był w domu i byli tylko śmieciarze. Ale on zawsze strasznie na nich szczeka, nawet jak juz jadą z odległości, to przecież by mąż słyszał, a on nie słyszał szczekania.
Kurde, mąz musiał pojechac do pracy, ja w domu będę za ok 1,5 godz.
Rok temu ukradli nam samochód, dokładnie rok i pojawił sie pies na osiedlu wyrzucony szczeniak, sąsiad go znalazł.
Rok minął. Zwariuję chyba. Dziś w nocy słyszałam jakies męskie głosy i nikogo nie było o, Bosz! Zwariuję. Ciąża mi już sieczkę z mózgu zrobiłaJastra lubi tę wiadomość
-
dorbie wrote:Magdala,, nie tak prosto, mieszkamy 15km za Gdańskiem. Nasze dzieci nie mają kolegów ze szkoły i klubu w miejscu zamieszkania
To kicha.
I po szkole nie maja gdzie sie zakotwiczyc do czasu treningu? W swietlicy np odrabiac lekcje?Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Bozia3 wrote:kurcze - mam wrażenie, że za naszych czasów było podobnie. Oprócz narkotyków, bo nie było dostępu...ale ja fajki próbowałam palić już w 5 klasie w krzakach z koleżankami...nie wiem, czy aż tak dużo się teraz zmieniło...
Pamiętam pierwsze Marlboro wypalone na strychu u kolezanki w 7 klasiepodkradzione z paczki jej rodziców... Skutecznie mnie to do fajek zniechęcilo
Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Wiecie, ile kasy by musieli przeznaczyc na likwidację gimnazjów? Każdy nauczyciel by musiał dostać odprawę, a reorganiacja, czesto przebudowa itd, nowe programy nauczania, nowe książki
-
ivf-ivf wrote:Pamiętam pierwsze Marlboro wypalone na strychu u kolezanki w 7 klasie
podkradzione z paczki jej rodziców... Skutecznie mnie to do fajek zniechęcilo
ja w 7 klasie zefiry koleżanki ojca, radomskie lub popularne koleżanki matki
Caro lub Marsy jak udało się kupićivf-ivf, Bozia3, BISCA, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Dokładnie, no i powrót do podstawówek tych przedmiotów co z nich wycofali a sa w gimnazjum teraz - fizyka, chemia. I kto ich bedzie uczył?
ci co uczyli w gimnazjumBozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ale kto? politycy? ja mówię o zwykłych ludziach - rozmowy przy obiadach i spotkaniach towarzyskich, rodzice dzieciaków z gimnazjum itp...wszyscy psioczyli, że to był kiepski pomysł - nie spotykałam w zasadzie innych opinii...
-
kapturnica wrote:a potem bedzie elita 8moklasistów
Nic sie nie zmieni procz nazwy szkoly heh
ivf-ivf, Bozia3, macduska lubią tę wiadomość
-
Z tym obecnym rządem to może być tak jak z zarządami, czyli:
Wchodzi nowy prezes pierwszy raz do gabinetu, widzi leżą trzy koperty, otwiera pierwszą a tam: zwal wszystko na poprzedników. Mija jakiś czas, ta śpiewka przestaje działać, prezes otwiera więc kopertę nr 2, a tam: restrukturyzuj, reformuj. Jakiś czas działa, ale powoli widać, że i to nic nie daje. Prezes otwiera więc kopertę nr 3, a tam: przygotuj trzy koperty
Także ten, jesteśmy w fazie zwalania na poprzednikówAlis, Mega, moremi, kapturnica, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny