X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Jestem! obecna!
    Byłam obfotografować pianino do sprzedania. W mieszkaniu zwalnianym przez starszą panią, która zawija się do domu opieki. Jej znajoma oraz pani z opieki porządkują jej mieszkanie. Czytaj: segregują, pakują, wynoszą, rozdysponowują pomiędzy chętnych i potrzebujących (za wiedzą i zgodą tejże pani naturalnie). Byłam świadkiem grzebania w szafie z książkami. Każda książka to historia tej kobiety- związana z jej pasją czy historią. Taka na przykład książka o powstaniu warszawskim- otóż ta pani walczyła w powstaniu. Straciła wtedy oko, była ranna. Dla niej taka książka to pamiątka, kawałek życia. Dl mnie- ot, poprostu pozycja w biblioteczce. I taka nas tam refleksja naszła, że przeglądamy życie tej kobiety, zapisane zgromadzonymi w mieszkaniu przedmiotami, książkami, zeszytami szkolnymi, pamiątkami, bibelotami. Wszystko leciwe, czasem pokryte kurzem, wśród otaczającego nas delikatnego zapachu stęchlizny. I wiecie co? Nie chciałabym żeby ktoś obcy kiedyś tak po mnie sprzątał. Ta kobieta nie ma już nikogo z rodziny, sama nie jest w stanie funkcjonować już w tym mieszkaniu, wymaga opieki. Przygnębiające to było. Takie zaglądanie komuś w jego intymny mały świat.

Dobrze, że mam chłopa młodszego- w razie czego powinien dotrwać żeby jakiś obcy ktoś nie grzebał w moich rzeczach :P
    Możesz to sprzedać, bo to bardzo cenne rzeczy. Jeśli ta osoba jest świadoma, to bym jej opowiadania nagrała, albo poprosiła żeby nagrał ktoś, kto jest w temacie.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Możesz to sprzedać, bo to bardzo cenne rzeczy. Jeśli ta osoba jest świadoma, to bym jej opowiadania nagrała, albo poprosiła żeby nagrał ktoś, kto jest w temacie.
    jest świadoma, ale nie bardzo wiem o jakie nagrania ci chodzi?
    te osoby, które się tym zajmują niektóre rzeczy wystawiają na sprzedaż- stąd np moja wizyta tam z aparatem, prosili żebym zrobiła zdjęcia pianina. będą czekać na wycenę rzeczoznawcy i wystawią na sprzedaż. to co się uda będą spieniężać.

ja tam w tej sytuacji jestem obca- znajoma tej znajomej, która się tym zajmuje. poszłam tam tylko jako "fotograf", po znajomości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 19:38

iwcia77 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wiecie, że np. w wielu zakładach opieki - Ci biedni ludzie nie mają swoich osobistych ubrań? W związku z ich słabą pamięcią - rzeczy są oddawane do wspólnego prania i potem po wysuszeniu - co dostaniesz - to Twoje...do następnego prania....smutne to....
    o tym nie słyszałam...

c5e015d88e.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No, mój Hubi złoto na JudoBalticCup w Gdyni
    Zuch chłopak, z Ruskim finał wygrał
    http://judostat.pl/judo/235,129,71104900,2003,1100326341,0,0,0,index.html
    Gratulacje dla Hubiego. Złoty chłopak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 19:41

dorbie lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za sobota, przebimbalam cały dzien i do tego polowe przespałam. Ciekawe jaką będę miała nockę

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa,bozia,
    Smutne bardzo co piszecie o tym co czeka starszych ludzi.

Podoba mi sie co napisalas Bozia ze lubiszstarosc bo mieszkalas do konca z babcia.

Wiecie dziewczyny,czasami brakuje mi takiego zwyklego poczciwego czlowieczenstwa w tym poniekad zwariowanym swiecie

ivf-ivf, ComeToMeBaby, Bozia3, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Dobrze, że mam chłopa młodszego- w razie czego powinien dotrwać żeby jakiś obcy ktoś nie grzebał w moich rzeczach :P
    Noooo! ;) :P

A kolejna sprawa - nie gromadzic dobr doczesnych. Wiekszosc z nas jest chomikami, widac to przy kolejnych przeprowadzkach, ile jestesmy w stanie uzbierac. Ja jestem tez chomikiem, chociaz umiarkowanym. I podziwiam tych, ktorzy maja w domu minimum rzeczy.

ComeToMeBaby, Bozia3, iwcia77, Mega, krycha.stara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie,obu synow masz na medal,gratulacje:-)
    A teraz jeszcze trzeci rosnie :-)

dorbie, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

A kolejna sprawa - nie gromadzic dobr doczesnych. Wiekszosc z nas jest chomikami, widac to przy kolejnych przeprowadzkach, ile jestesmy w stanie uzbierac. Ja jestem tez chomikiem, chociaz umiarkowanym. I podziwiam tych, ktorzy maja w domu minimum rzeczy.
    zgadza się. Ja raz na jakiś czas wyrzucam / sprzedaję to co mi nie potrzebne. Chyba, że mam do czegoś sentyment. Na szczęście tych rzeczy z sentymentem nie ma aż tak dużo :P

Opowiedziałam historię mojemu m. I mój wniosek też. A ten się śmieje i mówi od razu: "spalę! wszystko spalę! nie może być, żeby ktoś znalazł twoje różowe sprzęty...". Hahahaa as.

malgos741, Dziobak, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    co za sobota, przebimbalam cały dzien i do tego polowe przespałam. Ciekawe jaką będę miała nockę
    No ja też spałam 2x po ok 1,5 godziny. Tak to ja nigdy nie mam. No po prostu rewelacja cały weekend wolny od nie wiem kiedy

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    jest świadoma, ale nie bardzo wiem o jakie nagrania ci chodzi?
    te osoby, które się tym zajmują niektóre rzeczy wystawiają na sprzedaż- stąd np moja wizyta tam z aparatem, prosili żebym zrobiła zdjęcia pianina. będą czekać na wycenę rzeczoznawcy i wystawią na sprzedaż. to co się uda będą spieniężać.

ja tam w tej sytuacji jestem obca- znajoma tej znajomej, która się tym zajmuje. poszłam tam tylko jako "fotograf", po znajomości.
    aaa jako fotograf, myślałam, że masz w tym "udział"

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam jeszcze sie otworzyc przed wami i przyznac:-)
    Wiecie w miare jedzenia rosnie apetyt
    Teraz sebastiaan pochlania cala moja energie i czas
    ,lecz jest taki slodki i jak mysle ze bedzie wychowywany jako jedynak tak po prawdzie,bo nadia to ,stara, juz
    To gdyby przytrafila sie jeszcze jedna ciaza to bym sie przed nia nie wzbraniala.
    E.pewnie juz sie mnnie boi ;)

moremi, malgos741, dorbie, ivf-ivf, Bozia3, Sabina, anna maria, ComeToMeBaby, macduska, Kisiel, iwcia77, Mega, caffe, mama78, mama78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

Oj, tak. A ile ja wyrzucam. non stop wyrzucam i dalej mam dużo. Najgorzej z tymi ubraniami dzieci, ciagle ktos cos daje, co jest niekoniecznie dobre.

A tak w ogóle mam taką fajna kurtkę taką z puchu poliestrowego z Decathlonu po Hubercie zielony jaskrawy z dodatkiem czarnego na 128/134, za mała nie mam komu oddać. Nie ma nikt z nas chłopca na ten rozmiar? Nie chce wrzucac do kontenera, nie chce wystawiac na allegro za 10zł. A w ogóle nie jest zniszczona

Dziobak, Bozia3, iwcia77, Jastra lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    ,lecz jest taki slodki i jak mysle ze bedzie wychowywany jako jedynak tak po prawdzie,bo nadia to ,stara, juz
    To gdyby przytrafila sie jeszcze jedna ciaza to bym sie przed nia nie wzbraniala.
    Kurcze podziwam.Maks jest przekochany ale na mysl o kolejnym lapie zawała =D

Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Super:-)
    Może się uda :-)

Magda* lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ,bylylismy na basenie celem wytrzasania tluszczu z bioder mych :-),widze ze magiel otwarty :-)

Magda*, iwcia77, Mega, moremi lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak to sie mowi w jednych pieluchach :-)

Magda*, iwcia77, krycha.stara lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja tez. Ze szczerego serca. Jakbym miala miec teraz niemowlaka, to deprecha jak w banku. Adas jest teraz tak absorbujacy, sam chce jesc, ubieranie go do wyjscia na dwor w pierdyliard ciuchow to cala ceremonia. A tu jeszcze jedno, nie daj Boze beczy? Noł, sek ju ;)

iwcia77, Mega, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ale pomysl kapta,teraz to mamy prawie ze dwoch jedynakow w domu.

I to nie tak ze nie mam przy sebastiaanie roboty,bo po prawdzie to wszystko jest na mojej glowie,to co zwiazane z dziecmi i domem.a ten nasz zboj pochlania naprawde sporo czasu,
    Ja raczej z tych mietkich,wiec nie pozwalam mu dlugo plakac i duzo z nim jestem-ten czas tak leci,dzieci tak szybko rosna,trzeba kozystac i cieszyc sie kazda chwila:-)

dorbie, anna maria, iwcia77, sandra80, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    No ale pomysl kapta,teraz to mamy prawie ze dwoch jedynakow w domu.

I to nie tak ze nie mam przy sebastiaanie roboty,bo po prawdzie to wszystko jest na mojej glowie,to co zwiazane z dziecmi i domem.a ten nasz zboj pochlania naprawde sporo czasu,
    Ja raczej z tych mietkich,wiec nie pozwalam mu dlugo plakac i duzo z nim jestem-ten czas tak leci,dzieci tak szybko rosna,trzeba kozystac i cieszyc sie kazda chwila:-)
    No niestety pochlaniaja mase czasu a mi sie jednak marzy by go odchowac troche i wrocic chociaz czesciowo do (dawnego zycia) znajomych , imprez od czasu do czasu i troche czasu dla siebie tez.Takze u mnie swiadomie beda dwaj jedynac.Nie widze sie w roli matki dwojki malutkich dzieci.Brr

dorbie, Natka_79, Dziobak, Magda*, anna maria, iwcia77, krycha.stara lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 12238 12239 12240 12241 12242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ