X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Myslę, że na pewno poznasz, że to już!
    Wszędzie czytam ze sie nie da tego niezauważyć ;) zobaczymy ;) w kazdym razie teraz jest inaczej juz z J. To juz mój trzeci fałszywy alarm i jednak dość boli, aż strach myslec jak bedzie bolało gdy to bedzie to.
    Myśle ze Moremi rozpakuje sie przede mną a moze trafimy w ten sam dzien :) w kazdym razie chciałabym zeby zaczęło sie przed terminem.

kapturnica, Elfik, Kisiel, Aasiula, iwcia77, Mega, moremi, dorbie lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, mowilas, ze Ci Cos " strzelilo" jak bylas w toalecie. Moze to byly wody jednak ?
    Nie chcesz sie przejechac do szpitala, sprawdzic czy wszystko ok?

ivf-ivf, ania.g, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Natka, mowilas, ze Ci Cos " strzelilo" jak bylas w toalecie. Moze to byly wody jednak ?

Ooooo właśnie Natka! Jak mi strzeliło to był pęcherz. Wody mogą nie lecieć jeśli główka jest nisko w kanale.
    Ja bym tam pojechała sprawdzić, nawet jak Cię wyśmieją (w co wątpię) i odeślą, to co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 17:13

BISCA, ivf-ivf, kapturnica, Elfik, Aasiula, iwcia77, Dziobak, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka i Natka nawet nie macie pojęcia jak Wam zazdroszczę. Pozytywnie rzecz jasna.

BISCA, ania.g, malgos741, Natka_79, kapturnica, Sabina, Elfik, Kisiel, Aasiula, iwcia77, Magda*, Mega, efcia, moremi, dorbie lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ale nic nie wycieka. Wydzielina bez zmian. Młody rusza sie wlasciwie bez zmian.Nie odnotowalsm tez zeby odszedł czop. Od kilku dni mam wilczy aptetyt i przemiana materii mi ruszyła ze tak to ujmę ;) no i sen, ciagle przysypiam, ale to tez moze byc efekt pogody.
    Obserwuje sie bacznie, jak tylko cos mi nie bedzie grało to podjade, mam bliziutko

BISCA, kapturnica, Sabina, ania.g, Kisiel, Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby, Dziobak, Mega, efcia, dorbie lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Ok 14 dopadły mnie takie skurcze ze juz myślałam ze to to, po 40 min zaczęły sie wyciszać. Teraz mam lekko zdrętwiały brzuch. Chłop sie zestresował, ja w sumie tez, boje sie ze z samych skurczy nie rozpoznam porodu :/ z J poszły wody to nie było watpliwości.
    No nieprzegapisz..Na bank.Ja cie zlapie to idz pod prysznic.Jak sa te prawdziwe to sie nasila a nie wycisza.U mnie w obu porodach poszl sobie wody i chyba dobrze bo na bank bym miala wywolywane porody(i tak byly wywolywane)ale przynajmniej nie przenoszone ciaze

Aasiula, iwcia77, Mega, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ooooo właśnie Natka! Jak mi strzeliło to był pęcherz. Wody mogą nie lecieć jeśli główka jest nisko w kanale.
    Ja bym tam pojechała sprawdzić, nawet jak Cię wyśmieją (w co wątpię) i odeślą, to co?
    kurcze a ja nie czulam kompletnie tego ,ze pekl worek owodniowy.Tylko przed samym polozeniem sie do lozka bylam w toalecie i lekko krwawilam.Ale ,ze od kilku dni mialam takie plamienia to sie nie przejelam tlko zrzucilam na rozwierajaca sie szyjke powoli

iwcia77, Mega, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A jakbyś powiedziała prawdę? W końcu masz prawo zasięgnąć opinii innego lekarza. W końcu tu chodzi o Ciebie i Twoje dziecko.
    tez bym wylozyla kawe na ławe ,ze chce zasiegnac opinii innego specjalisty.Napewno jej nie wygoni

macduska, ania.g, iwcia77, ComeToMeBaby, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Wróciliśmy do domu. Fajnie tak wyjechać na chwilę ;)
    Widzę ze Morka w szpitalu. Trzymam kciuki żeby się zaczęło dziać :)
    Natka ciekawe czy się u Ciebie rozkreci ;)
    Ania Ty też masz ciekawy weekend :)

malgos741, macduska, Elfik, kapturnica, ania.g, Kisiel, Aasiula, BISCA, anna maria, iwcia77, ComeToMeBaby, Mega, efcia, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    kurcze a ja nie czulam kompletnie tego ,ze pekl worek owodniowy.Tylko przed samym polozeniem sie do lozka bylam w toalecie i lekko krwawilam.Ale ,ze od kilku dni mialam takie plamienia to sie nie przejelam tlko zrzucilam na rozwierajaca sie szyjke powoli
    Przy porodzie z J tez nie czułam pęknięcia, wstałam z łóżka i poleciało. Przy poronieniu z kolei pyknelo i wiedziałam co to znaczy. Teraz to pyknięcie było inne, dlatego podejrzewam ze moze w spojeniu.
    Przed 10minurani znowu był mocniejszy skurcz. Zobaczymy co to bedzie dalej, cos za duzo tych skurczy jak na jeden dzien. Chciałabym zeby pojawił sie objaw który rozwinie watpliwości. Moze faktycznie cos sie zaczęło :) spokojna jestem i mega głodna ;) jutro mija 15 lat od mojej pierwszej randki z G :) fajna data :) i równo tydz po urodzinach J

malgos741, Sabina, kapturnica, ania.g, Kisiel, Aasiula, BISCA, iwcia77, ComeToMeBaby, Dziobak, Magda*, Mega, efcia, moremi, dorbie, peppapig lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Przy porodzie z J tez nie czułam pęknięcia, wstałam z łóżka i poleciało. Przy poronieniu z kolei pyknelo i wiedziałam co to znaczy. Teraz to pyknięcie było inne, dlatego podejrzewam ze moze w spojeniu.
    Przed 10minurani znowu był mocniejszy skurcz. Zobaczymy co to bedzie dalej, cos za duzo tych skurczy jak na jeden dzien. Chciałabym zeby pojawił sie objaw który rozwinie watpliwości. Moze faktycznie cos sie zaczęło :) spokojna jestem i mega głodna ;) jutro mija 15 lat od mojej pierwszej randki z G :) fajna data :) i równo tydz po urodzinach J
    To się najedz na zapas. Bo potem Ci nie dadzą!

malgos741, Kisiel, Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby, Mega, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie moje gratulacje dla syna :) zdolniacha, ale pewnie też dużo pracuje na swój sukces :)

Elfik, macduska, malgos741, Aasiula, iwcia77, dorbie, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfie Ty nie masz przypadkiem zaległego sprawozdania z porodu?wait.gif

ania.g, Aasiula, Elfik, BISCA, iwcia77, malgos741, ComeToMeBaby, kapturnica, Dziobak, Magda*, Mega, efcia, gosia7122, moremi lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Elfie Ty nie masz przypadkiem zaległego sprawozdania z porodu?wait.gif

O, nie, nie wypada, teraz to zostawiam pole dla Moremi i Natki :)

może wstawię je przed świętami jako prezent dla Hery? ;)

ania.g, BISCA, ivf-ivf, anna maria, Sabina, macduska, iwcia77, malgos741, kapturnica, Dziobak, Mega, Kisiel, efcia, gosia7122, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Morek, trzymam kciuki. Ciekawe, co powiesz, kiedy już zobaczysz Ignasia. Pierwsze co usłyszała moja pierworodna od mamusi po długim i ciężkim porodzie, to bylo: Nooo! Jesteś wreszcie! ;-)
    ja do Ivo " finalmente figlio mio" ( nareszcie moj synu) ! - Alojz sie wzruszyl :)

i od razu przy nas go zaobraczkowali w imie i nazwisko , date ur , wiec podmianek nie bralam pod uwage :)

ivf-ivf, anna maria, ania.g, Sabina, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, caffe, kapturnica, Dziobak, Magda*, Mega, Kisiel, Bozia3, efcia, Elfik, BISCA, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja urodzilam Helke 1 .07 w 4 rocznice naszej pierwszej randki :-)
    Natka_79 wrote:

Aasiula, iwcia77, Natka_79, ComeToMeBaby, caffe, Magda*, Mega, Kisiel, efcia, Bozia3, Elfik, moremi lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no wlasnie nie zabieraja.. u nas dzieci myje sie dopiero 3 dnia i robi to mama w asyscie poloznej.. po porodzie dziecko tylko czyms tam wycieraja, ale to wszytko odbywa sie przy Tobie.. tu mpja porodowka

jak mlody wylazl, to go polozyli mi na piersi golasa, tylko w czapeczce ichniej, a potem po jakims czasie wzieli, pomierzyli, cos tam poaplikowali, powycierali i ubrali w nasze ciuchy na tej ladzie obok.. Moj mężu asystowal i robil foty ;)
    Przez caly pobyt w szpitalu mlodego stracilismy z oczu raz, jak moj maz nie mogl przyjechac, a ja koniecznie chcialam wziac prysznic. Duzy prysznic byl zajety (mozna bylo tam wjechac z lozkiem dziecka), wiec zostawilam mlodego w kanciapie pielegniarek. Ale po 2 dniach to juz bym go nie pomylila ;)
    mi tez ivo przetarli , zawineli ciasno w recznik i zaraz na klate polozyli..ivo ziewnal i zasnal :-O po jakiejs pol godzinie przy alojzie zaobraczkowali, zwazyli , zmierzyli i dali alojzowi, po godzinie go zabrali na te pierwsze szczepienia itp, nie widzialam go moze godzinke ale alojz byl z nim. potem mialam go non stop ze mna z wyjatkami porannymi ( zabierali dzieci na badania i mycie).

Paszcza ty to mialas luksy! ja sie czulam jak w pl za komuny - samolot zardzewialy, skrzypiacy, sala obskurna ..szok!

kapturnica, anna maria, Dziobak, Aasiula, efcia, Elfik lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Paszcza ile Twoj maly wazy?Chyba klocus z niego

klocus ;)

klocek chyba.. jedyne 10,5 kg..

iwcia77, macduska, kapturnica, anna maria, Dziobak, Magda*, Mega, Kisiel, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    paszcza wrzuć proszę jeszcze na chwilkę...

jutro wrzuce, jak w pracy bede ;)

iwcia77, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja -gosc niedzielny ;) witam sie

ania- majngot!

moreslawo- nie wiem co to balonik i bede musiala sie doksztalcic zaraz ale mam nadzieje ze wam przyspieszy akcje..no chyba , ze chcesz mnie pobic w dlugosci porodu ;)

kapturnica, Dziobak, Mega, Sabina, efcia, Elfik, Mimbla lubią tę wiadomość

‹‹ 12247 12248 12249 12250 12251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ