X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie J dali na cyca, zerknął na mnie jednym okiem, potem drugim i tak polezelismy chwile. Pachniał mi tym Biszkoptem :D potem go wzięli na mierzenie, mnie zaczęli zszywać, jak skończyli to znowu dostałam go do siebie. Pamietam jak na drugi dzien brali go na usg, zle mi było ze nie mogłam z nim iść ;) i go położyli na wózku razem z piątka innych dzieci. Jak wrócił to Polozna orzekła ze wszyscy w pracowni wybrali mojego na mistera noworodków ;) prawie pękałam z dumy :D a jak był na solarce i ryczał to na drugim końcu korytarza wiedziałam ze to on :)
    Opaskę założyli J zaraz po urodzeniu, jak był u mnie na piersi. Bez okularów wtedy byłam i soczewek i niezauwazylam literówki w nazwisku.
    A znajomej w Krakowie zle w papiery wpisali płeć i przyszła do niej 3 osobowa komisja która potwierdziła ze urodziła córę :)

ComeToMeBaby, Sabina, Jastra, macduska, Dziobak, kapturnica, Magda*, Mega, iwcia77, caffe, Aasiula, Kisiel, efcia, Bozia3, malgos741, Elfik, BISCA, gosia7122, moremi, dorbie lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    klocus ;)

klocek chyba.. jedyne 10,5 kg..
    Tyle prawie co mój Adaś...

iwcia77, kapturnica, efcia, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    klocus ;)

Zacnie. :-)

Mega, Sabina, Dziobak, Elfik lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my z Ivo sami ...alojz w Londku z tesciowa - jutro wizyta i tesciowa wieczorem przylatuje - alojz w czwatrtek :)

..wyslalam go do primarka, zrobilam liste , wymiary Ivo tak ze ten...niech idzie na szoping

kapturnica, caffe, Mega, macduska, ComeToMeBaby, Aasiula, Kisiel, efcia, anna maria, Elfik, BISCA, gosia7122, moremi, dorbie lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    klocus ;)

jak moj Ivo :)

efcia, Elfik lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak!primark...Mozna tam szalec jesli chodzi o ciuchy.Starszego ubieralam w wiekszosci w ciuchy z UK albo Irl.W Irl byl jeszcze sklep penis XD (pennys) tam tez mozna bylo zaszalec 8)

iwcia77, Aasiula, ania.g lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek,dobrze zes w szpitalu:-)
    Ja tez nie wiem co to balonik,ale mam nadzieje ze zadziala :-)
    Natka i ty tez,no fajnie fajnie,niedlugo powitamy nowych forumowych chlopakow :-)
    Magdala fajnie ze ty w takim dobrym nastroju,pozarazaj nas nim:-)
    Paszcza,fotki nie widzialam :/

iwcia77, Elfik, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos tylko razw primarku bylam,w sumie mam go w miasteczku obok,
    Duzo trace ze nie jestem jego klientka?
    Jesli chodzi o dzieciece ciuchy to jestem wierna hemie,a ostatnio dla
    Sebastiaana odkrylam tani i niezly jesli chodzi o niemowlaki zeeman

iwcia77, Aasiula, dorbie, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    O tak!primark...Mozna tam szalec jesli chodzi o ciuchy.Starszego ubieralam w wiekszosci w ciuchy z UK albo Irl.W Irl byl jeszcze sklep penis XD (pennys) tam tez mozna bylo zaszalec 8)
    wiem znam :) kolezanka ma tam rodzine i czesto dostawalam gifty od niej wlasnie z penisa :D

Aasiula, kapturnica lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Piekę ciasto dyniowo - pomarańczowe :-D
    Tyle mi ciasta wyszło, że muszę na dwa razy. Bo ja mam w swoich kuchennych zasobach tylko jedną małą prostokątną blaszkę a przepis, okazało się, jest na normalną blaszkę. W sumie całkiem to normalne a nie wzięłam tego pod uwagę :-P mam nadzieję, że te "pół " ciasta poczeka na swoją kolej... A jest delikatne bo wymieszane z ubitymi białkami. I się martwię trochę.

Magda*, ivf-ivf lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Bry. Piekę ciasto dyniowo - pomarańczowe :-D
    Tyle mi ciasta wyszło, że muszę na dwa razy. Bo ja mam w swoich kuchennych zasobach tylko jedną małą prostokątną blaszkę a przepis, okazało się, jest na normalną blaszkę. W sumie całkiem to normalne a nie wzięłam tego pod uwagę :-P mam nadzieję, że te "pół " ciasta poczeka na swoją kolej... A jest delikatne bo wymieszane z ubitymi białkami. I się martwię trochę.
    Mniam , to kiedy będziecie w Gdansku :) z ciastem ;)

ComeToMeBaby, iwcia77, malgos741, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Mniam , to kiedy będziecie w Gdansku :) z ciastem ;)
    Osz ty paskudo. Musiałaś dodawać, że z ciastem? :-P
    To ciasto jest eksperymentalne. Tzn z przepisu ale wszystko co robię po raz pierwszy jest dla mnie eksperymentem ;-) jak się uda to w poniedziałek o świcie m zabierze jedno ciasto ze sobą. Będzie w połowie drogi między nami a Trójmiastem, więc jak coś to podskocz. Tylko zalecam szybko bo skubany sam zje albo mu zjedzą koledzy haha

iwcia77, Aasiula, malgos741, Magda*, Elfik, dorbie, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooorka, poopowiadaj jak tam w szpitalu? Padło wcześniej pytanie czy masz jakieś ciekawe współspaczki, czy może masz salę VIP? Masz tv na złotówki? I władzę nad pilotem? :-P

Aasiula, malgos741, Magda*, Elfik, macduska, moremi, Mega, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Mooorka, poopowiadaj jak tam w szpitalu? Padło wcześniej pytanie czy masz jakieś ciekawe współspaczki, czy może masz salę VIP? Masz tv na złotówki? I władzę nad pilotem? :-P
    No wlasnie tez miałam zapytać , Morka jak tam ?

Elfik lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie i ciekawe co z cisnieniem czy zbili ?
    Aasiula wrote:

iwcia77 lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wladze to ma ale nad balonikiem ;-)
    ComeToMeBaby wrote:

Elfik, ComeToMeBaby, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:

Moze rodzi? Nie odzywa się juz długo.

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma raportu z porodówki to będzie z kuchni. Piekę drugą część ciasta. Dodałam tym razem proszku do pieczenia. W oryginalnym przepisie proszku brak i ciasto jakieś płaskie, niewyrośnięte. Na zdjęciu też takie było. I w środku mokre. Miało być wilgotne, ale aż tak? Nie wiem czy mi zakalec nie wyszedł :-P zostawiłam chwilę dłużej w piekarniku ale to chyba dużo nie pomogło. Zobaczymy, studzi się. Drugie załadowałam do piekarnika, testuję wersję z proszkiem do pieczenia.
    Ok, ok - wiem, że ten raport nie tak ekscytujący jak raport z porodówki, no ale... na bezrybiu i rak ryba :-P

Edit: Omnom mnom mnom mnom. Pycha. Nieco wilgotne, ale zakalca nie ma. Wolałabym jednak aby było bardziej wyrośnięte. Zobaczymy jak się upiecze druga wersja. Połączenie dyni z pomarańczą - pierwsza klasa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 21:13

Magda*, ania.g, ivf-ivf, Aasiula, Sabina, Mega, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

może wstawię je przed świętami jako prezent dla Hery? ;)

Piszesz krwawą powieść typu reality-show?

anna maria, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Morek na froncie

iwcia77, dorbie lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 12248 12249 12250 12251 12252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ