35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
sandra80 wrote:Mega, nie chcę Cie denerwować, bo wiem jak może wqrwic takie gadanie, ale bratowa męża dowiedziała się, że jest w ciąży w 9 tygodniu, bo miała @ tez jakoś szybciej i też b. skromną. Także ten, ja bym zrobiła test tak dla wszystkiego.
Elfik lubi tę wiadomość
-
Mega nie smutkuj ok
ja też w tym miesiącu miałam jakieś takie to wszystko popieprzone
cycki mnie nie bolały, cały czas mieliło mnie w brzuchu jak na @ praktycznie od samej niby owu
cykl mój trwał 24!!! gdzie raczej mam 29-31 dni
dziwne dziwy i już widzę, że @ będzie trwała krócej, bo już jest spokojniej
i bądź tu człowieku mądry
dobrze, że będę wszystkie badania powtarzać, bo mam wrażenie, że po tej stymulacji wszystko mi się popieprzyło, prawie wszystkie cykle krótsze
a może w zeszłym cyklu nie miałam owu, skoro temp były na żenująco niskim poziomie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:30
Mega, krycha.stara, Sabina, Elfik, moremi, Mimbla, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Kurde, nie wiem co o tym myślec, poza długością i intensywnością nie miałam tzw. "świeżej krwi" ....tylko taka jakby stara, ciemna.....
A może hm... działaliście intensywnie nad młodymi Megami i się coś obtarło?Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry.
Widze, ze dzis duzo kciukow trzeba wystosowac. Dolaczam swoje.
Baby kochane bedzie wszystko git.
A jak to co bedzie, nie pokryje sie calkiem z planami/marzeniami...to tez slonce wzejdzie.
Aniu buziaki urodzinowe.
Te co rodza niech rodza szczesliwie.
Bisca zaciskam za Ciebie i cale Twoje towarzystwo.
Wpisze sie na klasowa liste jak ovu ogarnie moj cykl, bo jeszcze nawet owulacji mi nie przydzielil.ania.g, Mega, Sabina, BISCA, Elfik, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Jastra wrote:a podczas tych 40 minut też czułaś że znieczulenie działa?
wiesz Jastra, ja nie mam porownania, bo to moje jedyne dziecko. Epidural pielegniarka mi dawkowala (to jest podlaczone jak kroplowka)+/- co 2h..
o 4 przyszla zapodac kolejna dawke, ale mowi ze sprawdzi przed, sprawdzila i mowi, ze jest pelne rozwarcie.. I powiedziala, ze moze mi dac kolejna dawke, jesli boli, ale szybciej pojdzie jak nie da..
to nie wzielam. Porod sie zaczal o 5, czyli 3h po ostatniej dawce.. Bolalo troche, ale nie jakos mocno strasznie, kamienie nerkowe bola bardziejbeates, Magdala, ania.g, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mega , ja teź raz miałam taką sytuację. To było w okresie gdy miałam powaznie chorą osobe w rodzinie i duuuuuuzo stresu.
Nie stresowałaś się ostatnio ?
No ale tak czy inaczej ja dla pewności nasikała bym na testaMega, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Twoja ciaza sunie jak burza!
Usmiechy i wszystkiego naj.
Tak ? A mnie sie wydaje zesuwk stoi w miejscu. Ale to pewnie dlatego ze wyczekuję az minie ten graniczny 12 tydziendorbie, ania.g, kapturnica, Mega, Simba, BISCA, Elfik, moremi, Bozia3, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
Re: Krotsze cykle
Odkad sie stymuluje mam wczesna owulacje 10-11 dzien lub 12-13. W zwiazku z tym faza pierwsza cyklu jest krotsza. Co za tym idzie krotsze sa cykle. Ja tak to tlumacze.
Miesiaczka to generalnie zalezy od grubosci endo. Jezeli clo uposledza endo, miesiaczka nie bedzie obfita.
Mam nadzieje, ze Cie to Mega uspokoi. Sprawdzalas grubosc endo przy monicie?Mega, Elfik, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnypaszczakin wrote:wiesz Jastra, ja nie mam porownania, bo to moje jedyne dziecko. Epidural pielegniarka mi dawkowala (to jest podlaczone jak kroplowka)+/- co 2h..
o 4 przyszla zapodac kolejna dawke, ale mowi ze sprawdzi przed, sprawdzila i mowi, ze jest pelne rozwarcie.. I powiedziala, ze moze mi dac kolejna dawke, jesli boli, ale szybciej pojdzie jak nie da..
to nie wzielam. Porod sie zaczal o 5, czyli 3h po ostatniej dawce.. Bolalo troche, ale nie jakos mocno strasznie, kamienie nerkowe bola bardziej
Ja też nie mam, bo z Igorem dwa ostatnie miesiące byłam w szpitalu bo miałam skrócenie szyjki, sytuacje szybko opanowali, ale i tak mnie nie wypuścili, bo Igor był mały i chcieli to monitorować. No więc najpierw mi powstrzymywali, a później, jak to często bywa, rozwarcie szło baaardzo powoli. Więc tydzień po terminie najpierw masaż szyjki, a następnego dnia oksytocyna i relanium. Sam poród trwał może 20 minut, ale jak sobie przypomnę to rozwieranie... Ale może to z powodu tego leku na powstrzymanie, który miałam wcześniej...Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
beates wrote:Tak ? A mnie sie wydaje zesuwk stoi w miejscu. Ale to pewnie dlatego ze wyczekuję az minie ten graniczny 12 tydzien
Będziemy mieć bliźniakiAle mi się jakoś specjalnie nie spieszy.
Też sie czujesz jakby Cię coś rozjechało? Czy to tylko ja tak mam?
Robisz badania prenatalne?beates, Mega, anna maria, ania.g, BISCA, Elfik, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
Wczoraj po raz pierwszy w zyciu prąd mnie kopnął. Ale się strachu najadłam ze coś sie z maluchem stało ! Przeczytałam pól interntu i nocka nieprzespana .
Dziś rano pojechałam do połoźnych. Na szczęście wszystko okJastra, ania.g, Mega, BISCA, Elfik, moremi, iwcia77, efcia, satori lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Bisca i co i co?
Aniu!!! Wszystkiego najlepszego
Z innej beczki - Julki jeszcze nikt nie "zaklepał" na narzeczoną, prawda?to my, my stajemy pierwsi w kolejce
Mega, anna maria, paszczakin, Elfik, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Alis wrote:Będziemy mieć bliźniaki
Ale mi się jakoś specjalnie nie spieszy.
Też sie czujesz jakby Cię coś rozjechało? Czy to tylko ja tak mam?
Robisz badania prenatalne?
Nie , ja dobrze się czuje. Moze trochę bardziej zmęczona jestem i tyle.
Badania robię. Miałam juź takie dokładne usg i pobrali mi krew. W tym tygodniu będą robić przeziernośc karkową.
Wynik mam poznać na miejscu i wtedy zdecydujemy co dalejAlis, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
beates wrote:Mega , ja teź raz miałam taką sytuację. To było w okresie gdy miałam powaznie chorą osobe w rodzinie i duuuuuuzo stresu.
Nie stresowałaś się ostatnio ?
No ale tak czy inaczej ja dla pewności nasikała bym na testabeates, Elfik lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Re: Krotsze cykle
Odkad sie stymuluje mam wczesna owulacje 10-11 dzien lub 12-13. W zwiazku z tym faza pierwsza cyklu jest krotsza. Co za tym idzie krotsze sa cykle. Ja tak to tlumacze.
Miesiaczka to generalnie zalezy od grubosci endo. Jezeli clo uposledza endo, miesiaczka nie bedzie obfita.
Mam nadzieje, ze Cie to Mega uspokoi. Sprawdzalas grubosc endo przy monicie?