X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, spokoju do samego końca ciąży :)

Mega, ania.g lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Mega, nie chcę Cie denerwować, bo wiem jak może wqrwic takie gadanie, ale bratowa męża dowiedziała się, że jest w ciąży w 9 tygodniu, bo miała @ tez jakoś szybciej i też b. skromną. Także ten, ja bym zrobiła test tak dla wszystkiego.
    Kurde, nie wiem co o tym myślec, poza długością i intensywnością nie miałam tzw. "świeżej krwi" ....tylko taka jakby stara, ciemna.....

Elfik lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, liczymy do 10, a ty leć :)

Elfik lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wszystkiego najlepszego w dniu urodzin ! Bezproblemowj ciązy. Spełnienia marzeń !

ania.g, Elfik lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega nie smutkuj ok

ja też w tym miesiącu miałam jakieś takie to wszystko popieprzone
    cycki mnie nie bolały, cały czas mieliło mnie w brzuchu jak na @ praktycznie od samej niby owu
    cykl mój trwał 24!!! gdzie raczej mam 29-31 dni
    dziwne dziwy i już widzę, że @ będzie trwała krócej, bo już jest spokojniej
    i bądź tu człowieku mądry
    dobrze, że będę wszystkie badania powtarzać, bo mam wrażenie, że po tej stymulacji wszystko mi się popieprzyło, prawie wszystkie cykle krótsze O.o
    a może w zeszłym cyklu nie miałam owu, skoro temp były na żenująco niskim poziomie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:30

Mega, krycha.stara, Sabina, Elfik, moremi, Mimbla, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Kurde, nie wiem co o tym myślec, poza długością i intensywnością nie miałam tzw. "świeżej krwi" ....tylko taka jakby stara, ciemna.....

A może hm... działaliście intensywnie nad młodymi Megami i się coś obtarło?

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Widze, ze dzis duzo kciukow trzeba wystosowac. Dolaczam swoje.
    Baby kochane bedzie wszystko git.

A jak to co bedzie, nie pokryje sie calkiem z planami/marzeniami...to tez slonce wzejdzie. :-)

Aniu buziaki urodzinowe.
    Te co rodza niech rodza szczesliwie. <3

Bisca zaciskam za Ciebie i cale Twoje towarzystwo.

Wpisze sie na klasowa liste jak ovu ogarnie moj cykl, bo jeszcze nawet owulacji mi nie przydzielil. ;-)

ania.g, Mega, Sabina, BISCA, Elfik, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Ania wszystkiego najlepszego w dniu urodzin ! Bezproblemowj ciązy. Spełnienia marzeń !

Twoja ciaza sunie jak burza!

Usmiechy i wszystkiego naj. :-)

beates, Elfik, efcia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    a podczas tych 40 minut też czułaś że znieczulenie działa?

wiesz Jastra, ja nie mam porownania, bo to moje jedyne dziecko. Epidural pielegniarka mi dawkowala (to jest podlaczone jak kroplowka)+/- co 2h..
    o 4 przyszla zapodac kolejna dawke, ale mowi ze sprawdzi przed, sprawdzila i mowi, ze jest pelne rozwarcie.. I powiedziala, ze moze mi dac kolejna dawke, jesli boli, ale szybciej pojdzie jak nie da..
    to nie wzielam. Porod sie zaczal o 5, czyli 3h po ostatniej dawce.. Bolalo troche, ale nie jakos mocno strasznie, kamienie nerkowe bola bardziej ;)

beates, Magdala, ania.g, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega , ja teź raz miałam taką sytuację. To było w okresie gdy miałam powaznie chorą osobe w rodzinie i duuuuuuzo stresu.
    Nie stresowałaś się ostatnio ?
    No ale tak czy inaczej ja dla pewności nasikała bym na testa

Mega, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Twoja ciaza sunie jak burza!

Usmiechy i wszystkiego naj. :-)

Tak ? A mnie sie wydaje zesuwk stoi w miejscu. Ale to pewnie dlatego ze wyczekuję az minie ten graniczny 12 tydzien

dorbie, ania.g, kapturnica, Mega, Simba, BISCA, Elfik, moremi, Bozia3, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Re: Krotsze cykle

Odkad sie stymuluje mam wczesna owulacje 10-11 dzien lub 12-13. W zwiazku z tym faza pierwsza cyklu jest krotsza. Co za tym idzie krotsze sa cykle. Ja tak to tlumacze.
    Miesiaczka to generalnie zalezy od grubosci endo. Jezeli clo uposledza endo, miesiaczka nie bedzie obfita.

Mam nadzieje, ze Cie to Mega uspokoi. Sprawdzalas grubosc endo przy monicie?

Mega, Elfik, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wiesz Jastra, ja nie mam porownania, bo to moje jedyne dziecko. Epidural pielegniarka mi dawkowala (to jest podlaczone jak kroplowka)+/- co 2h..
    o 4 przyszla zapodac kolejna dawke, ale mowi ze sprawdzi przed, sprawdzila i mowi, ze jest pelne rozwarcie.. I powiedziala, ze moze mi dac kolejna dawke, jesli boli, ale szybciej pojdzie jak nie da..
    to nie wzielam. Porod sie zaczal o 5, czyli 3h po ostatniej dawce.. Bolalo troche, ale nie jakos mocno strasznie, kamienie nerkowe bola bardziej ;)

Ja też nie mam, bo z Igorem dwa ostatnie miesiące byłam w szpitalu bo miałam skrócenie szyjki, sytuacje szybko opanowali, ale i tak mnie nie wypuścili, bo Igor był mały i chcieli to monitorować. No więc najpierw mi powstrzymywali, a później, jak to często bywa, rozwarcie szło baaardzo powoli. Więc tydzień po terminie najpierw masaż szyjki, a następnego dnia oksytocyna i relanium. Sam poród trwał może 20 minut, ale jak sobie przypomnę to rozwieranie... Ale może to z powodu tego leku na powstrzymanie, który miałam wcześniej...

Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Tak ? A mnie sie wydaje zesuwk stoi w miejscu. Ale to pewnie dlatego ze wyczekuję az minie ten graniczny 12 tydzien

Będziemy mieć bliźniaki :) Ale mi się jakoś specjalnie nie spieszy.

Też sie czujesz jakby Cię coś rozjechało? Czy to tylko ja tak mam?

Robisz badania prenatalne?

beates, Mega, anna maria, ania.g, BISCA, Elfik, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:

To jeszcze tylko 4 dni. :-)

beates, Elfik lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po raz pierwszy w zyciu prąd mnie kopnął. Ale się strachu najadłam ze coś sie z maluchem stało ! Przeczytałam pól interntu i nocka nieprzespana .
    Dziś rano pojechałam do połoźnych. Na szczęście wszystko ok :)

Jastra, ania.g, Mega, BISCA, Elfik, moremi, iwcia77, efcia, satori lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bisca i co i co?

Aniu!!! Wszystkiego najlepszego :-)
    Z innej beczki - Julki jeszcze nikt nie "zaklepał" na narzeczoną, prawda? ;-) to my, my stajemy pierwsi w kolejce :-)
    Będzie nam bardzo miło :)

Mega, anna maria, paszczakin, Elfik, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • beates Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Będziemy mieć bliźniaki :) Ale mi się jakoś specjalnie nie spieszy.

Też sie czujesz jakby Cię coś rozjechało? Czy to tylko ja tak mam?

Robisz badania prenatalne?

Nie , ja dobrze się czuje. Moze trochę bardziej zmęczona jestem i tyle.
    Badania robię. Miałam juź takie dokładne usg i pobrali mi krew. W tym tygodniu będą robić przeziernośc karkową.
    Wynik mam poznać na miejscu i wtedy zdecydujemy co dalej

Alis, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Mega , ja teź raz miałam taką sytuację. To było w okresie gdy miałam powaznie chorą osobe w rodzinie i duuuuuuzo stresu.
    Nie stresowałaś się ostatnio ?
    No ale tak czy inaczej ja dla pewności nasikała bym na testa
    Stres był i to konkretny....

beates, Elfik lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Re: Krotsze cykle

Odkad sie stymuluje mam wczesna owulacje 10-11 dzien lub 12-13. W zwiazku z tym faza pierwsza cyklu jest krotsza. Co za tym idzie krotsze sa cykle. Ja tak to tlumacze.
    Miesiaczka to generalnie zalezy od grubosci endo. Jezeli clo uposledza endo, miesiaczka nie bedzie obfita.

Mam nadzieje, ze Cie to Mega uspokoi. Sprawdzalas grubosc endo przy monicie?
    Zawsze było ok, a ten poprzedni cykl miałam bez stymulacji :)

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 12254 12255 12256 12257 12258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ