35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
z jeszcze innej mańki... właśnie obejrzałam najsmutniejszy chyba jaki widziałam, 5-minutowy film o tym jak człowiek człowiekowi może piekło zgotować. w takim to domu starości, gdzie raczej opieki i troski się oczekuje. We włoskim Sanremo. Materiał z 2012 roku. Smutne.
macduska, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:No.
Proponuje chlopakom bodziaki albo koszulki na zlot zrobic. Adam namber łan, Adam namber tu i tak dalej.
To samo z Kajtkami i Iwami.
Bo ja dzis pod prysznicem ( nie pytajcie mnie dlaczego ) myslalam o zlocie czarownic. Moze to juz czas cos zabukowac? Jakis pensjonacik albo inne cos przyjemnego? Mialo byc nad morzem, tak? Chetne sa? Ja tak!iwcia77, Magda*, Dziobak, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:Jak bedzie Adam to moze miec nr 4
mnie to nie przeszkadza
Iwcia, Igor mi sie widzi, gdzieś tam patrzę na Miłosza, ale ze zdrobnieniem kłopot. Najgorsze jest to ze dla mnie to jest Szymon Piotr i cieżko mi przyswoić inne imie. Cos w końcu wybierzemyiwcia77, ivf-ivf lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:prawda- jak mnie sie pytaja to potem jest konsternacja a potem - "o bardzo niestandardowo!" - czyli raczej sie niepodoba , ciekawe jak Ivo pojdzie do przedszkola i co na to dzieci.
Iwcia mi imię Ivo baaaaaaardzo sie podoba, pozwolisz, ze jakby co, to skopiujeBozia3, iwcia77, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:Milosz ladnie brzmi,i znaczenie ladne,znlam kiedys jednego,Milek na niego wolali,a jak mlutki to Miloszek:-)
Miłosiek też mogłoby być...albo Milutek.
A powiem Wam, odnośnie filmów, dyskusji o tolerancji etc. życiu w społeczności i eliminowaniu tzw "patologii" które to wałkowałyście w sobotę po wydarzeniach z Paryża (uczucia podzielam i rozumiem, żeby nie było wątpliwości) - oglądałam wczoraj z mężem m.in. film "Polowanie" Thomasa Vinterberga. Rewelacja.... Bardzo, bardzo polecam.
Rzecz nakręcona bodaj w Norwegii.
Występują w tym filmie jelenie, a w sumie może łosie - tak mi sie jakoś skojarzyło....apropos Miłośka. -
efcia wrote:Iwcia mi imię Ivo baaaaaaardzo sie podoba, pozwolisz, ze jakby co, to skopiuje
- moze uda nam sie pobic Adasiow
Natka_79, Bozia3, Dziobak, efcia lubią tę wiadomość
-
A bo imie to zawsze trudny wybór, w końcu nazywa sie kogoś na całe zycie
mnie Brajany i Dzesiki troche szokują, mam wrażenie ze ktos krzywdzi takie dzieci. Moja kuzynka dała corce na imie Nicola, to było z 15 lat temu i pamietam jak moja ś.p. Babcia sie męczyła zeby zapamietać imie prawniczki.. Kojarzyła je z coca-cola....
Ach, u nas to jeszcze jest kłopot bo w rodzinie jest sporo chłopców. Nawet kuzyn G to Adam, w sumie najfajniejsze imiona zajęte.
Trudno wszystkim dogodzića trzeba jakoś dziecko nazwać
kiedyś była pewna ze będę miała Piotra i Martę, a jest Jaś i drugi syn
Piotr mi juz nie pasuje
Swoja droga to dziadkowie nie komentują wyboru imienia. Moi to nawet nie dzwoniąwczoraj myślałam ze teściowa tez sie trzyma i wykrakałam, od razu telefon p.t. Jak sie czuje, dzis juz 2 razy dzwoniła....jeszcze będę żałować ze nie skłamalam z terminem, trzeba było podać poźniejszy
tak jak z J i wszystkim powiedziałam jak juz J był na świecie
iwcia77, Bozia3, ComeToMeBaby, Dziobak, Sabina, ania.g, BISCA, malgos741, Aasiula, caffe, peppapig, efcia lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:jasne - ja nie jestem zazdroosna a i nie mam praw do wylacznosci , takze zycze ci synka i nazwij go Ivo. bedzie 3 forumowy
- moze uda nam sie pobic Adasiow
Kajetan zreszta tez mi sie podoba
Bozia3, iwcia77, BISCA, peppapig lubią tę wiadomość
-
moj Alojz to sie obruszyl jak sie dowiedzial , ze wy z ovu pierwsze dowiedzialayscie, ze mi wody odeszly a dopiero potem go obudzilam
..strach pomyslec jakby sie obrazil jakby wiedzial ze zdjecie pozytywnego testu znalazlo sie na forum godzine przed poinformowaniem przyszlego tatusia
ComeToMeBaby, Natka_79, Dziobak, Sabina, BISCA, malgos741, Aasiula, peppapig, caffe, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:No.
Proponuje chlopakom bodziaki albo koszulki na zlot zrobic. Adam namber łan, Adam namber tu i tak dalej.
To samo z Kajtkami i Iwami.
Bo ja dzis pod prysznicem ( nie pytajcie mnie dlaczego ) myslalam o zlocie czarownic. Moze to juz czas cos zabukowac? Jakis pensjonacik albo inne cos przyjemnego? Mialo byc nad morzem, tak? Chetne sa? Ja tak!
Sa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Dla mnie imię przede wszystkim musi pasować do nazwiska. Np. Anastazja Kowalska, Kwasigroch Vanessa czy Moczygęba Jessica jakoś mi nie gra.
Kiedyś spotkałam Apoloniusza ale nie pamiętam nazwiska.iwcia77, kapturnica, Reni, Sabina, moremi, efcia, Simba, Mega lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4