X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pieknosci! i jeszcze trzy czarne, juz w ogole najpiekniejsze!
    Twoje wszytkie?

Wszystkie karmię. :-)

iwcia77, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Moja szwagierka ma córkę:
    Zofia Antonina. :-)

No cóż, to nie moja filiżanka herbaty, jak mawiają Angole.
    Nie potępiam rzecz jasna żadnego dzieciaka na tym łez padole, ale dla mnie takie połączenie jest trochę grube... jestem zgorzkniałą, starą ropuchą i być może nie znam się.

Ivf-ivf owszem nie moje zmartwienie, ale gust jest jak d_pa, każdy ma swoją. Nadgoniłam cały wątek za ostatnie 3 dni i czuję się uprawniona wyrazić swoje skromne zdanie ;-). Jedni się zachwycają, a inni nie. I tylko tyle.

krycha.stara, Reni, iwcia77, moremi, Sabina, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    w tym rzecz że odnoszę wrażenie jakby miał nawet większe ode mnie. ja przez lata nie miałam ochoty na dziecko z braku właściwego partnera. potem 10 lat w związku bez perspektyw i ochoty na dziecko z drugiej strony. teraz on- mój mąż. krótka i intensywna historia z nagłym pragnieniem dziecka, zakończona niedawno ślubem. więc... wydaje mi się, że moje nastawienie może wynikać z tego że ja jednak tych parę lat więcej żyłam w takim maraźmie bezdzieciowym, nagle bum- chcemy robimy, pieknie, i nagle zonk: dziecia naturalnie nie będzie. No szlag by człowieka trafił. Więc chyba rację masz Wacia, że sięgnęłam dna. Jezusicku, normalnie aż łzy mam w oczach. Dziękuję za wszystkie słowa otuchy dziewczyny.

Nie płacz, nie chcialam Cię tym pytaniem urazić :-) wiesz ja myślę, że jak się tak bardzo chce, a nie wychodzi, potem się okazuje, ze naturalnie nie da rady to jest to dla człowieka szok, bo nagle sie okazuje, ze wiele nie zależy od nas, ze są procedury, koszty, badania i czlowieka chyba bezsilność ogarnia i zniechecenie i wątpliwości.

Mam nadzieję, że sprawnie Wam to pójdzie.

macduska, krycha.stara, ComeToMeBaby, iwcia77, Sabina, Magda*, BISCA, ania.g, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    No cóż, to nie moja filiżanka herbaty, jak mawiają Angole.
    .....

Pierwszy raz jak to usłyszałam to mnie lekko zatkało. Teraz juz się przyzwyczaiłam.
    W sumie o niebo lepiej Zosia niż Dżesika. :-)

Dziobak, Mimbla, Bozia3, moremi, iwcia77, Sabina, kapturnica, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Natka, tak na serio to Antos jest ladne imie.. To ze jakis bubek rzuca sie aktualnie na nie cieniem, to przeminie w zapomnieniu..
    Zreszta wszytkie ladne. Szymon tez. No a Adam to juz w ogole ;)
    Ta, wszystkie ładne :) Szymon dla mnie najlepsze ale G nie do przekonania :/ Franek i Antoś kojarzą mi sie z takim dziadkiem co to siedzi z fajką. To teraz popularne imiona, takze moze za jakis czas będę je odbierała jako imie młodych chłopców. Adam z kolei to klasyczne, zawsze pasujące i chyba mi najbliższe. A G oczywiście w opozycji, chce Antka ;) Aaa, jeszcze Maks padło :) tylko za długie jest ;) byłaby dziewucha to tez inaczej by sie wybierało ;) imie J zajęło nam minutę :)
    Ach, trzeba cos zdecydować bo moze młody nie chce wyjsć skoro imienia nie ma ;)

Dziobak, moremi, iwcia77, Sabina, kapturnica, BISCA, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfie, aż serce w gardle miałam jak czytałam Twoją relację i odetchnęłam z ulgą jak skończyłam. Niech Twoje dzieci zdrowo rosną <3

Bozia3, kapturnica, Magda*, BISCA, malgos741, efcia, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Pierwszy raz jak to usłyszałam to mnie lekko zatkało. Teraz juz się przyzwyczaiłam.
    W sumie o niebo lepiej Zosia niż Dżesika. :-)

o to to!

lorenzo-bogdan-dziecko-noworodek.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 16:14

ivf-ivf, macduska, Mimbla, ComeToMeBaby, moremi, iwcia77, Sabina, kapturnica, ania.g, malgos741, efcia, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Natka,to moze Stanislaw:-)
    Wszystkie imiona męskie kończące sie na "sław" dyskwalifikuje od razu ;) zadzwonię jeszcze po babciach i popytam o imiona pra dziadków ;)

ComeToMeBaby, moremi, iwcia77, Sabina, Bozia3, ania.g, sandra80, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    o to to!

]

ten Bogdan trochę w oczy kole

iwcia77, sandra80, satori, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bloga Pacjent Polski:

"POZ. Pacjentka po sześćdziesiątce, skarży się na wysiłkowe nietrzymanie moczu.
    PP: - To jest straszne! Cuchnie tak, że CODZIENNIE muszę majtki zmieniać!"

Reni, Mimbla, ComeToMeBaby, iwcia77, moremi, Sabina, Dziobak, Bozia3, dorbie, Magda*, BISCA, malgos741, efcia, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sąsiadka - Zofia - emerytowana milicjantka, donosi na wszystkich mieszkańców kamienicy do urzędu skarbowego, nawet ją czasem widujemy jak zanosi szare koperty A4 na pocztę, i domyślamy się już że znowu bedzie "dym" przez Zofię, ciekawe na kogo tym razem padnie. Jest niby emerytowana, ale dorabia jako "społeczny kurator sądowy". Pilnuje żeby dzieci krnąbrne wywiązywały się z obowiązku szkolnego i takie tam.

Ma poza tym psa amstaffa i twarz bardzo podobną do niego....

Piesio śpi czasem na wycieraczce przed jej mieszkaniem....przywiązany do pionu z gazem. Bez kagańca. Także no, fajny mamy klimat dzięki Pani Zofii.

ivf-ivf, Reni, ComeToMeBaby, iwcia77, moremi, Sabina, Dziobak, Bozia3, dorbie, Magda*, BISCA, ania.g, efcia, Magdala, sandra80, Simba, Mega lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No mój jest już w lipcu na Adasia ochrzczony ;-) jakby co to nie będę 4ta tylko 3cia, żeby nie było ;-)

tak nie ma! ja 8 lat temu ime wybralam dla adasia, a i tak jest 2..
    liczy sie pojawienie na swiecie.. Jak chcesz miec 3, to przekonaj Natke, ze Antos jest slicznie..

Natka_79, moremi, iwcia77, BISCA, sandra80, Simba lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ludzi tyle opinii :-) oprócz Antka i Tadka mam jeszcze Olgę.

Podoba nam sie Nina, a dla chłopca tez mamy problem :-)

iwcia77, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Podrzucę chłopu :) szokuje mnie jego podejście do imion :) teraz sie upiera za Antkiem ;) to juz wole Adama, choc serce chlipie za Szymonem... Najgorsze ze z nim nie ma dyskusji. Chyba musimy trafić na takie imie które obydwoje zaakceptujemy. Adam ma spore szanse.

Małemu Adasiowi zycze zdrowia!!
    adrian, jacek , olaf, borys, bartosz, igor...kurde no myslcie :)

ComeToMeBaby, Bozia3, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Z bloga Pacjent Polski:

"POZ. Pacjentka po sześćdziesiątce, skarży się na wysiłkowe nietrzymanie moczu.
    PP: - To jest straszne! Cuchnie tak, że CODZIENNIE muszę majtki zmieniać!"

Ty się śmiejesz
    ja ostatnio wkręciłam męża
    jego mina bezcenna ahahaha hahaa2.gif

zdejmuję rzeczy z suszarek (bo mam dwie) i tak składam i składami i mówię do niego
    strasznie dużo tych twoich gaci jest
    co ty je codziennie zmieniasz? [jestem mega poważna]
    a on na to - no taaaaak [myślałam, że zejdę ze śmiechu jak widziałam jego minę i zdziwienie]
    to ja dalej - ale na prawdę codziennie? przecież raz w tyg wystarczy
    i wtedy się kapnął, że żartuję
    a ja popłakałam się ze śmiechu loudlaff.gif

krycha.stara, ComeToMeBaby, macduska, iwcia77, moremi, Sabina, Dziobak, kapturnica, BISCA, ania.g, beates, malgos741, efcia, caffe, Magdala, satori, Simba, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Autentyk z Krakowa;
    zastanawiałam się czy nie złożyć CV ale to pewnie umowa śmieciowa...:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9e255aa8d09.jpg

Aasiula, ComeToMeBaby, macduska, iwcia77, Reni, moremi, Sabina, Bozia3, BISCA, ania.g, beates, efcia, Simba, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    tak nie ma! ja 8 lat temu ime wybralam dla adasia, a i tak jest 2..
    liczy sie pojawienie na swiecie.. Jak chcesz miec 3, to przekonaj Natke, ze Antos jest slicznie..
    Jak bedzie Adam to moze miec nr 4 :) mnie to nie przeszkadza ;)

Iwcia, Igor mi sie widzi, gdzieś tam patrzę na Miłosza, ale ze zdrobnieniem kłopot. Najgorsze jest to ze dla mnie to jest Szymon Piotr i cieżko mi przyswoić inne imie. Cos w końcu wybierzemy

iwcia77, moremi, sandra80, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    adrian, jacek , olaf, borys, bartosz, igor...kurde no myslcie :)
    i serce mi zabiło gwałtowniej :)

iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wszystkiego najlepszego , szczęśliwego rozwiązania :) <3

Sabina, Mimbla, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Wszystkie imiona męskie kończące sie na "sław" dyskwalifikuje od razu ;) zadzwonię jeszcze po babciach i popytam o imiona pra dziadków ;)
    Mój mąż ma tylko jeden pomysł na męskie imię. Hubert. I koniec kropka.
    Ładne :)

dorbie, Mimbla, moremi, macduska, Aasiula, kapturnica, ania.g, BISCA, malgos741, efcia lubią tę wiadomość

‹‹ 12263 12264 12265 12266 12267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ