35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Moja szwagierka ma córkę:
Zofia Antonina.
No cóż, to nie moja filiżanka herbaty, jak mawiają Angole.
Nie potępiam rzecz jasna żadnego dzieciaka na tym łez padole, ale dla mnie takie połączenie jest trochę grube... jestem zgorzkniałą, starą ropuchą i być może nie znam się.
Ivf-ivf owszem nie moje zmartwienie, ale gust jest jak d_pa, każdy ma swoją. Nadgoniłam cały wątek za ostatnie 3 dni i czuję się uprawniona wyrazić swoje skromne zdanie. Jedni się zachwycają, a inni nie. I tylko tyle.
krycha.stara, Reni, iwcia77, moremi, Sabina, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:w tym rzecz że odnoszę wrażenie jakby miał nawet większe ode mnie. ja przez lata nie miałam ochoty na dziecko z braku właściwego partnera. potem 10 lat w związku bez perspektyw i ochoty na dziecko z drugiej strony. teraz on- mój mąż. krótka i intensywna historia z nagłym pragnieniem dziecka, zakończona niedawno ślubem. więc... wydaje mi się, że moje nastawienie może wynikać z tego że ja jednak tych parę lat więcej żyłam w takim maraźmie bezdzieciowym, nagle bum- chcemy robimy, pieknie, i nagle zonk: dziecia naturalnie nie będzie. No szlag by człowieka trafił. Więc chyba rację masz Wacia, że sięgnęłam dna. Jezusicku, normalnie aż łzy mam w oczach. Dziękuję za wszystkie słowa otuchy dziewczyny.
Nie płacz, nie chcialam Cię tym pytaniem urazićwiesz ja myślę, że jak się tak bardzo chce, a nie wychodzi, potem się okazuje, ze naturalnie nie da rady to jest to dla człowieka szok, bo nagle sie okazuje, ze wiele nie zależy od nas, ze są procedury, koszty, badania i czlowieka chyba bezsilność ogarnia i zniechecenie i wątpliwości.
Mam nadzieję, że sprawnie Wam to pójdzie.
macduska, krycha.stara, ComeToMeBaby, iwcia77, Sabina, Magda*, BISCA, ania.g, malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:No cóż, to nie moja filiżanka herbaty, jak mawiają Angole.
.....
Pierwszy raz jak to usłyszałam to mnie lekko zatkało. Teraz juz się przyzwyczaiłam.
W sumie o niebo lepiej Zosia niż Dżesika.Dziobak, Mimbla, Bozia3, moremi, iwcia77, Sabina, kapturnica, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Natka, tak na serio to Antos jest ladne imie.. To ze jakis bubek rzuca sie aktualnie na nie cieniem, to przeminie w zapomnieniu..
Zreszta wszytkie ladne. Szymon tez. No a Adam to juz w ogoleSzymon dla mnie najlepsze ale G nie do przekonania
Franek i Antoś kojarzą mi sie z takim dziadkiem co to siedzi z fajką. To teraz popularne imiona, takze moze za jakis czas będę je odbierała jako imie młodych chłopców. Adam z kolei to klasyczne, zawsze pasujące i chyba mi najbliższe. A G oczywiście w opozycji, chce Antka
Aaa, jeszcze Maks padło
tylko za długie jest
byłaby dziewucha to tez inaczej by sie wybierało
imie J zajęło nam minutę
Ach, trzeba cos zdecydować bo moze młody nie chce wyjsć skoro imienia nie maDziobak, moremi, iwcia77, Sabina, kapturnica, BISCA, malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Pierwszy raz jak to usłyszałam to mnie lekko zatkało. Teraz juz się przyzwyczaiłam.
W sumie o niebo lepiej Zosia niż Dżesika.
o to to!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 16:14
ivf-ivf, macduska, Mimbla, ComeToMeBaby, moremi, iwcia77, Sabina, kapturnica, ania.g, malgos741, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:Natka,to moze Stanislaw:-)
zadzwonię jeszcze po babciach i popytam o imiona pra dziadków
ComeToMeBaby, moremi, iwcia77, Sabina, Bozia3, ania.g, sandra80, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ bloga Pacjent Polski:
"POZ. Pacjentka po sześćdziesiątce, skarży się na wysiłkowe nietrzymanie moczu.
PP: - To jest straszne! Cuchnie tak, że CODZIENNIE muszę majtki zmieniać!"Reni, Mimbla, ComeToMeBaby, iwcia77, moremi, Sabina, Dziobak, Bozia3, dorbie, Magda*, BISCA, malgos741, efcia, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-
U nas sąsiadka - Zofia - emerytowana milicjantka, donosi na wszystkich mieszkańców kamienicy do urzędu skarbowego, nawet ją czasem widujemy jak zanosi szare koperty A4 na pocztę, i domyślamy się już że znowu bedzie "dym" przez Zofię, ciekawe na kogo tym razem padnie. Jest niby emerytowana, ale dorabia jako "społeczny kurator sądowy". Pilnuje żeby dzieci krnąbrne wywiązywały się z obowiązku szkolnego i takie tam.
Ma poza tym psa amstaffa i twarz bardzo podobną do niego....
Piesio śpi czasem na wycieraczce przed jej mieszkaniem....przywiązany do pionu z gazem. Bez kagańca. Także no, fajny mamy klimat dzięki Pani Zofii.ivf-ivf, Reni, ComeToMeBaby, iwcia77, moremi, Sabina, Dziobak, Bozia3, dorbie, Magda*, BISCA, ania.g, efcia, Magdala, sandra80, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:No mój jest już w lipcu na Adasia ochrzczony
jakby co to nie będę 4ta tylko 3cia, żeby nie było
tak nie ma! ja 8 lat temu ime wybralam dla adasia, a i tak jest 2..
liczy sie pojawienie na swiecie.. Jak chcesz miec 3, to przekonaj Natke, ze Antos jest slicznie..Natka_79, moremi, iwcia77, BISCA, sandra80, Simba lubią tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Podrzucę chłopu
szokuje mnie jego podejście do imion
teraz sie upiera za Antkiem
to juz wole Adama, choc serce chlipie za Szymonem... Najgorsze ze z nim nie ma dyskusji. Chyba musimy trafić na takie imie które obydwoje zaakceptujemy. Adam ma spore szanse.
Małemu Adasiowi zycze zdrowia!!
ComeToMeBaby, Bozia3, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Z bloga Pacjent Polski:
"POZ. Pacjentka po sześćdziesiątce, skarży się na wysiłkowe nietrzymanie moczu.
PP: - To jest straszne! Cuchnie tak, że CODZIENNIE muszę majtki zmieniać!"
Ty się śmiejesz
ja ostatnio wkręciłam męża
jego mina bezcenna ahahaha
zdejmuję rzeczy z suszarek (bo mam dwie) i tak składam i składami i mówię do niego
strasznie dużo tych twoich gaci jest
co ty je codziennie zmieniasz? [jestem mega poważna]
a on na to - no taaaaak [myślałam, że zejdę ze śmiechu jak widziałam jego minę i zdziwienie]
to ja dalej - ale na prawdę codziennie? przecież raz w tyg wystarczy
i wtedy się kapnął, że żartuję
a ja popłakałam się ze śmiechukrycha.stara, ComeToMeBaby, macduska, iwcia77, moremi, Sabina, Dziobak, kapturnica, BISCA, ania.g, beates, malgos741, efcia, caffe, Magdala, satori, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Autentyk z Krakowa;
zastanawiałam się czy nie złożyć CV ale to pewnie umowa śmieciowa...:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9e255aa8d09.jpgAasiula, ComeToMeBaby, macduska, iwcia77, Reni, moremi, Sabina, Bozia3, BISCA, ania.g, beates, efcia, Simba, Mega, megan8 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:tak nie ma! ja 8 lat temu ime wybralam dla adasia, a i tak jest 2..
liczy sie pojawienie na swiecie.. Jak chcesz miec 3, to przekonaj Natke, ze Antos jest slicznie..mnie to nie przeszkadza
Iwcia, Igor mi sie widzi, gdzieś tam patrzę na Miłosza, ale ze zdrobnieniem kłopot. Najgorsze jest to ze dla mnie to jest Szymon Piotr i cieżko mi przyswoić inne imie. Cos w końcu wybierzemyiwcia77, moremi, sandra80, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:Wszystkie imiona męskie kończące sie na "sław" dyskwalifikuje od razu
zadzwonię jeszcze po babciach i popytam o imiona pra dziadków
Ładnedorbie, Mimbla, moremi, macduska, Aasiula, kapturnica, ania.g, BISCA, malgos741, efcia lubią tę wiadomość