X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojć usnęło nam się z kajtkiem przy cycku.
    Cieszę się ogromnie i gratuluję Moremi,hip hip!
    Widziałam przelotem że Kapta pisała ile waży Maksio mój smok wazy 6kg,klops jednym słowem :-)
    A pytanie o oxytocyne,cóż nic tak przeogromnie mnie nie bolało,darłam się jakby mnie że skóry obdzierali,tak też się czułam. Po wszystkim okazało się,że ten żel na rozdarcie plus zastrzyk w dupe i kroplowka to było przegiecie i wywołało zaburzenia czynności skurczowe macicy, bolało ciągle,przerw na oddech nie było...ale jest Kajtek i już prawie nie pamiętam złego ;)
    Ok idę spać dobranoc :-)

kapturnica, Aasiula, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spanie przereklamowane, ble, ble

kapturnica, Mega, sandra80, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś o tym spaniu wiem ;)
    (śpij kiedy tylko się da)

sandra80, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

• satori Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:09

Mega, sandra80, moremi lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Dziękuję za gratulacje :-) będę nadrabiała później :-)

Teraz relacja
    Zacznijmy od początku. Do szpitala trafiłam w sobotę z nadciśnieniem tydzień po terminie porodu (41w1d). W niedzielę z uwagi na zamkniętą szyjkę miałam założony cewnik (balonik), który sam mi wypadł. Cały poniedziałek przechodziłam z otwartą szyjką i planem indukcji porodu na wtorek. Już w poniedziałek wieczorem zaczęły się regularne skurcze przybierające na mocy. Rano we wtorek miałam już 3 cm rozwarcia i trafiłam na porodówkę, gdzie dostałam znieczulenie (fantastyczna sprawa). Poród postępował powoli, ale około 14tej miałam już 6 cm rozwarcia. Niestety do 19tej się to nie zmieniło. Podano mi oksytocynę i dopiero po badaniu przez położną poszły mi wody płodowe. O 22 zbadał mnie lekarz, który stwierdził, że 6 cm rozwarcia jest naciągane i jego zdaniem jest to 4 cm. Według jego prognoz poród naturalny w moim przypardku to dalsze 12-14 godzin. Wspólnie podjęliśmy decyzję o cesarce i o 22:05 przyszedł na świat nasz syn - Ignacy (waży 3850g i mierzy 58cm). W życiu nie urodziłabym tego klocka sn ;-)
    Na razie nie mogę wstawać, ale będę pionizowana po śniadaniu. Ignasiem zajęły się połozne, ale dzisiaj bedzie już ze mną.
    Niestety ma cechy przenoszenia - zmacerowany naskórek na rączkach i nóżkach.
    Ma też delikatne włosy na główce i pojemne płuca ;-) darł się od urodzenia jak opętany :-D

satori, SolarPolar, gretka, kapturnica, BISCA, macduska, ivf-ivf, Bozia3, pierwiastka, Aasiula, Mega, beates, dorbie, Foto_Anna, anna maria, Niuta, efcia, Jastra, Dziobak, peppapig, Elfik, malgos741, Luna76, Simba, Berenika, Reni, mama78, Magdala, caffe, iwcia77, megan8, krycha.stara, Mimbla, ComeToMeBaby, gosia7122, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • satori Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:09

moremi, Mega, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Morki :-)

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!
    Moremi gratulacje :)
    Milego dnia

sandra80, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morcia, serdeczne gratulacje! Porządny chłopak, waży dokładnie tyle co Adas w chwili narodzin.
    Nareszcie "Morka juz urodzila". Trzymajcie się kochani..

Mega, dorbie, sandra80, peppapig, Elfik, iwcia77, Mimbla, satori, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi jeszcze raz gratulacje!!A tym macerowaniem sie nie martwu u mnie niby Maks nie przenoszony a mu sie luszczyla skora na raczkach i stopkach.Duzo nawilzenia i przejdzie 8)
    Jestes mamuska~!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 06:46

BISCA, ivf-ivf, Mega, Elfik, efcia, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole dzien bry bardzo!!
    Mlody sie obudzil po 22 zjadl , potem o 3,30 i przed chwila.I matka wyspana =D Jak w nocy g karmie i przewijam to na spiocha wszystko.A Wy w tym czasie na necie .Toz to szok!

ivf-ivf, Aasiula, Mega, anna maria, efcia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, ogromne gratulacje dla obojga rodzicow. Ignacy, Tobie zycze dlugiego i szczesliwego zycia, zaczetego slodkim dziecinstwem <3

ivf-ivf, Aasiula, Mega, paszczakin, sandra80, Elfik, iwcia77, Mimbla, satori, moremi lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi gratulacje jeszcze raz.

"Niech zdrowo rośnie, Bogu na chwałę a ludziom na pożytek."

Mawiała tak moja babcia.

ivf-ivf, Bozia3, Aasiula, Mega, kapturnica, sandra80, BISCA, Elfik, efcia, iwcia77, satori, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    My dzis całą bandą wyjechaliśmy przed 7.00 z domu. O, ja, oczywiście nerwowka. Tylko dziwne, że jak zbieramy się we trójkę to lepiej nam to wychodzi.
    Dzieci do szkoły, Kuba na 7.20 a my na 9.15 na usg 3D4D

Aasiula, beates, ania.g, malgos741, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,
    Moremi- gratuluje! Niech Ingaś zdrowo rośnie, a Ty wracaj szybko do formy. Ciesze się że Wasze czekanie na syna juz za Wami :)

ivf-ivf, dorbie, Aasiula, Mega, ania.g, Elfik, efcia, iwcia77, satori, moremi lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka, buziole <3

Mega, Elfik, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Czesc,
    Moremi- gratuluje! Niech Ingaś zdrowo rośnie, a Ty wracaj szybko do formy. Ciesze się że Wasze czekanie na syna juz za Wami :)
    Natka, a Ty jak się czujesz?

Aasiula, Elfik, efcia lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi,serdeczne gratulacje!zdrowia i szczęścia dla Was obojga. Nowe życie

ania.g, macduska, sandra80, Elfik, efcia, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka gratulacje dla Ciebie i męża. Niech Ignacy rośnie zdrowo i niech będzie szczęśliwy

Mega, ania.g, macduska, sandra80, Elfik, efcia, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry
    Morek juz relacje zdała a ja dopiero pierwsze oko maluje
    Skąd Ona tyle siły ma na to? Znieczulenie jeszcze działa?

Mega, dorbie, ania.g, efcia, sandra80, BISCA, malgos741, Elfik, Simba, iwcia77, Mimbla, ComeToMeBaby, krycha.stara, satori, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 12293 12294 12295 12296 12297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ