35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOjć usnęło nam się z kajtkiem przy cycku.
Cieszę się ogromnie i gratuluję Moremi,hip hip!
Widziałam przelotem że Kapta pisała ile waży Maksio mój smok wazy 6kg,klops jednym słowem
A pytanie o oxytocyne,cóż nic tak przeogromnie mnie nie bolało,darłam się jakby mnie że skóry obdzierali,tak też się czułam. Po wszystkim okazało się,że ten żel na rozdarcie plus zastrzyk w dupe i kroplowka to było przegiecie i wywołało zaburzenia czynności skurczowe macicy, bolało ciągle,przerw na oddech nie było...ale jest Kajtek i już prawie nie pamiętam złego
Ok idę spać dobranockapturnica, Aasiula, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bry
Dziękuję za gratulacjebędę nadrabiała później
Teraz relacja
Zacznijmy od początku. Do szpitala trafiłam w sobotę z nadciśnieniem tydzień po terminie porodu (41w1d). W niedzielę z uwagi na zamkniętą szyjkę miałam założony cewnik (balonik), który sam mi wypadł. Cały poniedziałek przechodziłam z otwartą szyjką i planem indukcji porodu na wtorek. Już w poniedziałek wieczorem zaczęły się regularne skurcze przybierające na mocy. Rano we wtorek miałam już 3 cm rozwarcia i trafiłam na porodówkę, gdzie dostałam znieczulenie (fantastyczna sprawa). Poród postępował powoli, ale około 14tej miałam już 6 cm rozwarcia. Niestety do 19tej się to nie zmieniło. Podano mi oksytocynę i dopiero po badaniu przez położną poszły mi wody płodowe. O 22 zbadał mnie lekarz, który stwierdził, że 6 cm rozwarcia jest naciągane i jego zdaniem jest to 4 cm. Według jego prognoz poród naturalny w moim przypardku to dalsze 12-14 godzin. Wspólnie podjęliśmy decyzję o cesarce i o 22:05 przyszedł na świat nasz syn - Ignacy (waży 3850g i mierzy 58cm). W życiu nie urodziłabym tego klocka sn
Na razie nie mogę wstawać, ale będę pionizowana po śniadaniu. Ignasiem zajęły się połozne, ale dzisiaj bedzie już ze mną.
Niestety ma cechy przenoszenia - zmacerowany naskórek na rączkach i nóżkach.
Ma też delikatne włosy na główce i pojemne płucadarł się od urodzenia jak opętany
satori, SolarPolar, gretka, kapturnica, BISCA, macduska, ivf-ivf, Bozia3, pierwiastka, Aasiula, Mega, beates, dorbie, Foto_Anna, anna maria, Niuta, efcia, Jastra, Dziobak, peppapig, Elfik, malgos741, Luna76, Simba, Berenika, Reni, mama78, Magdala, caffe, iwcia77, megan8, krycha.stara, Mimbla, ComeToMeBaby, gosia7122, mysza1975 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Morcia, serdeczne gratulacje! Porządny chłopak, waży dokładnie tyle co Adas w chwili narodzin.
Nareszcie "Morka juz urodzila". Trzymajcie się kochani..Mega, dorbie, sandra80, peppapig, Elfik, iwcia77, Mimbla, satori, moremi lubią tę wiadomość
-
Moremi jeszcze raz gratulacje!!A tym macerowaniem sie nie martwu u mnie niby Maks nie przenoszony a mu sie luszczyla skora na raczkach i stopkach.Duzo nawilzenia i przejdzie
Jestes mamuska~!!!!!!!!!!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 06:46
BISCA, ivf-ivf, Mega, Elfik, efcia, iwcia77, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość
-
Tak wogole dzien bry bardzo!!
Mlody sie obudzil po 22 zjadl , potem o 3,30 i przed chwila.I matka wyspanaJak w nocy g karmie i przewijam to na spiocha wszystko.A Wy w tym czasie na necie .Toz to szok!
ivf-ivf, Aasiula, Mega, anna maria, efcia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej!
My dzis całą bandą wyjechaliśmy przed 7.00 z domu. O, ja, oczywiście nerwowka. Tylko dziwne, że jak zbieramy się we trójkę to lepiej nam to wychodzi.
Dzieci do szkoły, Kuba na 7.20 a my na 9.15 na usg 3D4DAasiula, beates, ania.g, malgos741, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bry
Morek juz relacje zdała a ja dopiero pierwsze oko maluje
Skąd Ona tyle siły ma na to? Znieczulenie jeszcze działa?Mega, dorbie, ania.g, efcia, sandra80, BISCA, malgos741, Elfik, Simba, iwcia77, Mimbla, ComeToMeBaby, krycha.stara, satori, moremi lubią tę wiadomość