35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Już wróciłamJastra wrote:Mega jesteś już w pracy?

Rano sikne
nick nieaktualny, efcia, nick nieaktualny, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Ale tam też była rodzina szczurów. Głównymi bohaterami były bobry. Czy tam pizmaki, jak tu ktoś pisałReni wrote:to chyba nie wiesz, bo ja nadal nie wiem z jakiej bajki były szczury
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Zeby cos kuzwa w ogole powiedzial!! Slowo jakies! Daj, pic, tam. Cokolwiek. A on tylko tata... I palecem pokazuje co chce albo za reke ciagnie i pokazuje, jak cos gdzies dalej. A jak nie reagujemy, to sam sobie organizuje to co mu trzeba. W zyciu sie nie dogadamy!

Czyli jednak coś mówi. Moja na razie mówi głównie te słowa, które się wiążą z gestami "papa", "cześć" (podaje rączkę), "nie ma" (rozkłada rączki). Mówiła też tak i nie, ale coś jej się odwidziało i teraz na wszystko mówi nie... Bunt jakiś czy cos. Nawet jak się pytam, czy chce jeszcze jeść mówi nie, a potem krzyczy, że zabieram. Najdziwniejsze, że jeszcze mówić nie umie, a już na mnie pyskuje.
efcia, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
Ale podaje rączkę na cześć czy mówi cześć? Mi nie chodzi o gesty, ale o.mowę czynna.Alis wrote:Czyli jednak coś mówi. Moja na razie mówi głównie te słowa, które się wiążą z gestami "papa", "cześć" (podaje rączkę), "nie ma" (rozkłada rączki). Mówiła też tak i nie, ale coś jej się odwidziało i teraz na wszystko mówi nie... Bunt jakiś czy cos. Nawet jak się pytam, czy chce jeszcze jeść mówi nie, a potem krzyczy, że zabieram. Najdziwniejsze, że jeszcze mówić nie umie, a już na mnie pyskuje.
-
No tak niestety u mnie jest. Nie ma w szkole etatu dla bibliotekarza i zajmuje sie nia pani vice dyrektor. Przed biblioteka stoi karton, do którego dzieciaki wrzucają karteczki z zapotrzebowaniem na ksiazki, a pani potem je bierze pod pachę, chodzi po salach i rozdaje według złożonych zamówieńElfik wrote:Od wczoraj jestem w szoku.. Biblioteka czynna raz w tygodniu i przez godzinę? Czy to jest sławetne zachęcanie do czytelnictwa?
może dzieci mając tablety i komputery nie przychodzą do biblioteki, ale..
no cóż, czas dorosnąć do nowej rzeczywistości
Ale moja córka czyta dosyć sporo, należymy wszyscy do miejskiej, 2 lata temu dostała nagrodę dla czytelnika roku
ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Dziobak, efcia, Aasiula, Elfik, nick nieaktualny, moremi, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Ale podaje rączkę na cześć czy mówi cześć? Mi nie chodzi o gesty, ale o.mowę czynna.
Mówi coś w rodzaju "żes" i podaje rączkę. Dzięki temu rozumiem, że to "cześć". Najwyraźniej mówi "am" "am", ale jedzenie to jej najwieksza i najprawdziwsza miłość.
nick nieaktualny, Dziobak, Elfik, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzisiaj jest historyczna chwila. Kupiłam Pierworodnemu pierwszy garnitur.
Tak piękie wygląda, młody i taki przystojny!!!

Za chwilę będzie dorosły.
Wzruszyłam się.
Alis, Dziobak, nick nieaktualny, efcia, ivf-ivf, Aasiula, ComeToMeBaby, caffe, BISCA, nick nieaktualny, Mega, Mimbla, Elfik, paszczakin, moremi, Magdala, malgos741, Simba, satori, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Dzisiaj jest historyczna chwila. Kupiłam Pierworodnemu pierwszy garnitur.

Wzruszyłam się.
O tak, rosną nam te dzieci, dobrze ze tylko one, bo my przecie caly czas 20 jestesmy
Mój m jak zobaczyl core w pierwszej balowej kiecce (z dekoltem) to az se przeklnol, ze to juz kobieta
nick nieaktualny, Aasiula, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Elfik, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻeby Wacik był 10 lat młodszy to bym go dla.mojej córki zaklepalamacduska wrote:Dzisiaj jest historyczna chwila. Kupiłam Pierworodnemu pierwszy garnitur.

Wzruszyłam się.
Aasiula, nick nieaktualny, Dziobak, nick nieaktualny, Mimbla, Elfik, paszczakin, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Niuta, ja się o ciebie pytałam. I o twoje pół apteki. I to dwa razy. To pytam trzeci
Opowiadaj
A co tu opowiadać.
Mój przecież jest u Ciebie
Oficjalnie na poligonie do 08.12.
Nie ma dawcy plemników to i szkoda się faszerować.
Ale spokojnie - apteka czeka
nick nieaktualny, ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, ania.g, Mega, Mimbla, moremi, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Aaaa, aha, aha, racja, zapomniałam. Kurdę, czekaj, pójdę sprawdzić czy czasem nie śpi wybiedzony na wycieraczceNiuta wrote:A co tu opowiadać.
Mój przecież jest u Ciebie
Oficjalnie na poligonie do 08.12.
Nie ma dawcy plemników to i szkoda się faszerować.
Ale spokojnie - apteka czeka
nick nieaktualny, BISCA, Mimbla, malgos741, Niuta, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Młody Waciak z moją córka na fejsie pisze. Byli razem na gokartach i na basenie. Także ten...Sabina wrote:Żeby Wacik był 10 lat młodszy to bym go dla.mojej córki zaklepala

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aasiula, caffe, ComeToMeBaby, BISCA, Bozia3, Mega, nick nieaktualny, Mimbla, Elfik, nick nieaktualny, moremi, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Młody Waciak z moją córka na fejsie pisze. Byli razem na gokartach i na basenie. Także ten...

Wyglada na to, że zajęty jest. Tak jakby.
I Dziobak, nie wiem czy wiesz ale na medycynę się wybiera!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:07
Dziobak, nick nieaktualny, caffe, ania.g, Mega, nick nieaktualny, Mimbla, Elfik, nick nieaktualny, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Gadasz!! Ale to do Gdańska musi!macduska wrote:Wyglada na to, że zajęty jest. Tak jakby.

I Dziobak, nie wiem czy wiesz ale na medycynę się wybiera!
Albo i nie musi, byle by dohtorem był.
nick nieaktualny, BISCA, Mega, nick nieaktualny, Elfik, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Spokojnie, jeszcze długo może nie mówićDziobak wrote:Zeby cos kuzwa w ogole powiedzial!! Slowo jakies! Daj, pic, tam. Cokolwiek. A on tylko tata... I palecem pokazuje co chce albo za reke ciagnie i pokazuje, jak cos gdzies dalej. A jak nie reagujemy, to sam sobie organizuje to co mu trzeba. W zyciu sie nie dogadamy!

Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość