X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo prosze :)Bisca :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f5b10a168dc.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dc40c90296a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:03

Sabina, macduska, malgos741, ivf-ivf, ania.g, caffe, Mega, iwcia77, BISCA, efcia, satori, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dopiero poczytałam co tam się dzieje. To straszne, ja nie chcę żeby tak nasz świat wygladał! :-\
    Ja tez. Nie chce żeby nasze dzieci żyły w takim świecie :(

iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula ja też postaram się takie coś zrobić na święta :)

Aasiula, macduska, malgos741, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Asiula ja też postaram się takie coś zrobić na święta :)
    Pochwalisz sie fotka okej :)

malgos741, Bozia3, Sabina, Mega, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, bardzo fajnie, ja też mam hopla na punkcie świąt :-) jak już zrobię w tym roku dekoracje to tez wstawię zdjecia :-)

Boję się, że będzie tylko gorzej, mój mąż twierdzi, że bedzie z tego globalny konflikt zbrojny :-( zawsze twierdziłam, że przesadza, ale teraz nie jestem już taka pewna.

Aasiula, macduska, Bozia3, Sabina, Mega, iwcia77, kapturnica, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że macie jeszcze ovu-facebook'a :-) ja facebooka nie posiadam, mam konto na Twitterze, gdzie obserwuje sobie osoby, które mnie interesują (politycy, publicyści, niektórzy dziennikarze i takie tam). W sumie niedawno odkryłam, że wystarczy miec tweetera i jesteś na bieżąco ;-)

iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Asiula, bardzo fajnie, ja też mam hopla na punkcie świąt :-) jak już zrobię w tym roku dekoracje to tez wstawię zdjecia :-)

Boję się, że będzie tylko gorzej, mój mąż twierdzi, że bedzie z tego globalny konflikt zbrojny :-( zawsze twierdziłam, że przesadza, ale teraz nie jestem już taka pewna.
    Super ,uwielbiam ogladac dekoracje :)

ivf-ivf, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Byliśmy w kinie na Kosogłos cz.2 i w restauracji LaVita.
    Ten odcinek Igrzysk Śmierci najsłabszy, dłużyzny i jakoś nie czuje się tego napięcia jak w książce, zawiodłam się.

Dziobak, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co o tym sądzicie?
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/mezczyzna-przy-porodzie-czy-to-rzeczywiscie-dobry-pomysl/mtv2ff

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczny mam pytanie czy ktoras stosowala karmienie meiszane??To znacz podstawa cyc i od czasu do czasu butla?? Jesli tak to jakie mleko polecacie??
    A dlaczego Kapta o tym myślisz? Moje zdanie, to pierwszy krok do zakończenia karmienia piersią z różnych względów. Jeśli dziecko dobrze przybiera, to wg mnie nie ma powodu do dodawania mleka modyfikowanego. Nie wiem dlaczego babki się na to porywają.
    Ale to nie opinia do Ciebie, bo nie wiem dlaczego sie pytasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 22:24

Dziobak, Bozia3, Sabina, macduska, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Co o tym sądzicie?
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/mezczyzna-przy-porodzie-czy-to-rzeczywiscie-dobry-pomysl/mtv2ff
    Zgadzam się. Nic na siłę. Nie chciałabym jednak wtedy być sama, a najlepszym towarzyszem w tej intymnej chwili jest dla mnie mój mąż. Albo on albo nikt inny. Dawno temu coś tam wstępnie rozmawialiśmy i wstępna deklaracja z jego strony była na obecność na porodówce. Myślę, że za jakiś czas wrócimy do tematu.

Na razie usłyszałam jakie są plany do mojego brzucha: będzie go głaskał, całował i przemawiał do niego. Rozczuliłam się.

dorbie, Sabina, malgos741, Aasiula, iwcia77, megan8, BISCA, efcia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Co o tym sądzicie?
    ja nie jestem za wspólnymi porodami...mnie by to rozpraszało i niepotrzebnie absorbowało - najlepiej mi samej przez to przejść...ale to kwestia charakteru i potrzeb obydwu stron.....w wielu przypadkach to jest jednak nowomoda...i facet dla świętego spokoju pójdzie na ten poród - bo wyjdzie na mięczaka i nie chce zawiesc swojej kobiety...

iwcia77, megan8, Natka_79, kapturnica, sandra80, krycha.stara, Elfik lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Co o tym sądzicie?

Hej!

Ja rodziłam z M, bo i ja i on tegp chcieliśmy, ale jakby przyszło co do czego to nastepnym razem idę sama. Widok mojego faceta, który chciał, ale nie mógł mi pomóc nie był miły. Martwiłam się i o siebie i o niego.

P.S. A co z Herą? Dawno jej nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 23:15

Bozia3, malgos741, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rodziłam J sama i teraz tez będę. Uważam ze to nie jest miejsce dla faceta, tzn nie widze tam swojego :) kobieta tez nie jest soba w tym momencie. G był ze mną na początku i juz mnie irytowało ze wypijał mi wodę :) pogonilam go do domu na śniadanie a sama skoncentrowałam sie na akcji. Gdyby był to na pewno by mnie rozpraszał a i kto wie czy bym sie nie martwiła o niego.
    Ja tam mysle ze nie bez przyczyny od wieków kobiety zamykały sie z rodząca i dopiero z postępem medycyny lekarze zaczęli wchodzić w ten swiat.

kapturnica, Bozia3, Elfik lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie mialo byc Alojza , bo tez jestem zdania , ze kobita i tak musi sama sie z tym tematem uporac ..ale pozniej spekalam i na pytanie poloznej czy maz ma asystowac odp TAK , wiec teoria poszla sobie do lasu...hm :( ale alojz byl zadowolony - ma chlop mocne nerwy ..ale wode mi tez wypijal :D

kapturnica, Mega, ComeToMeBaby, Bozia3, dorbie, BISCA, malgos741, satori, Elfik lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrrr....poniedziałek....

Zimno, ciemno i paskudnie :( a tu do roboty trza isc...
    Miłego laski :)

Aasiula, kapturnica, satori, Elfik lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 07:33 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 23 listopada 2015, 21:30

kapturnica, Aasiula, Jastra, ComeToMeBaby, Bozia3, Magda*, BISCA, malgos741, beates, efcia, iwcia77, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobryponiedziałkowo.

http://iv.pl/images/08249990384669914793.jpg

kapturnica, Aasiula, Jastra, ania.g, Bozia3, BISCA, efcia, iwcia77, Mega, Mimbla, satori lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bry wszystkim .
    U nas akcji rozwojowch ciąg dalszy.Mlod wczoraj znow koncertował a potem jak juz padl po22iej to przespal cala noc z jedna pobudka na cycka o 5tej i o 7mej zjadl i spi dalej.Ciekawe ile jeszcze dni go tak potrzyma.Przyznam ,ze poznym wieczorem zaczynam miec po kokarde tych jego fochow.

Po rozmowach z pierworodnym odeszlismy od projektu niania rano i on sobie bedzie chodzil do szkoly na nogach(jakies pol godz z buta) a przyjezdzala bede po niego po14tej bo powrot juz bylby bardziej problematyczny bo trzeba pchac pod góre.W razie bardzo brzydkiej pogody bedziemy jezdzic i juz.A w zamian zarobi sobie pare groszy.Bo to co by niania dostala za godzine pobytu dostanie on.Wiec mu sie troche dozbiera do kieszonkowego i nowe bojówki sobie kupi.Bo wypatrzyl znow jakies .

Co do pobytu faceta przy porodzie ja nie chcialam a i moj maz rowniez nie chcial.Chciaz stwierdzil ,ze jesli mi na tym zalezy to pojdzie.Wychodze z zalozenia ,ze to musi byc wspolna decyzja a nie stawianie chUopa pod ultimatum bo to nasze dziecko.Pewnie musiala bym jeszcze sie martwic o niego a on wiłby sie nie wiedzac jak mi pomoc.No i nie wiem jakby to pozniej sie odbilo na naszych relacjach lozkowych.Dlatego wolalam nie gdybac i wyslac go do domu 8) Ale jak komus to odpowiada to jestem za porodami rodzinnymi.Byle tylko baba nie zmuszala chlopa do tego.
    Miłego dnia!

Ps.Asiula fajnie to wymyslilas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 07:38

Aasiula, Jastra, ania.g, ComeToMeBaby, Bozia3, Natka_79, BISCA, malgos741, efcia, iwcia77, Mimbla, gosia7122, satori, Elfik, Kisiel lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Edit. A już najbardziej wkurwiało mnie to, że potem to największą sensacją była właśnie jego obecność przyporodzie- ewenemet jak na tamte czasy w naszej okolicy. Rodzina i z znajomi piali z zachwytu jaki to Waciak dzielny.

Ale nie piali z zachwytow ze to Ty rodzilas i bylas dzielna heh

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 12369 12370 12371 12372 12373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ