35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
Natka, jak minęła noc?
Asiula - Ty to masz zdolności!
Co do porodu to tata Igora był przy mnie cały czas, choć jak przed porodem byłam zdecydowaną zwolenniczką wspólnych porodów, tak po porodzie już nie jestem. Faktycznie przydaje się kiedy trzeba kogoś wezwać, podać wodę itp, ale kiedy podczas skurczów pociekła mi krew po nodze, to przeżywał to strasznie i później bardziej mnie stresowało to czy on się nie stresuje niż sam poród. Więc faktycznie - dla mocnych facetów.kapturnica, macduska, ComeToMeBaby, Bozia3, Natka_79, BISCA, malgos741, efcia, Aasiula, iwcia77, gosia7122, satori, Elfik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Ale nie piali z zachwytow ze to Ty rodzilas i bylas dzielna heh
Nie, przeciez to normalne. Wszystkie rodziły.
Jedna teściowa pamiętam przezywała mój poród bardzo i jako jedyna zapytała czy bardzo bolało. Reszta skupiła się na bohaterskim ojcu.
Teraz mnie to śmieszy ale wtedy nie powiem przykro mi było bardzo. Ech...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 07:44
kapturnica, ComeToMeBaby, Bozia3, Magda*, efcia, Aasiula, iwcia77, Mega, gosia7122, satori, Elfik, Kisiel lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Nie, przeciez to normalne. Wszystkie rodziły.
Teraz mnie to śmieszy ale wtedy nie powiem przykro mi bło bardzo. Ech...macduska, ComeToMeBaby, Natka_79, malgos741, efcia, krycha.stara, iwcia77, Mimbla, gosia7122, satori, Elfik, Kisiel lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Przy wszystkich cc był mój mąż i dodawał mi wsparcia psychicznego. Siedział sobie grzecznie obok mojej głowy. Wszystko było zasłonięte więc nic nie widział. Za to uczestniczył w ważeniu i mierzeniu dziecka i to on je pierwszy przytulał
Kapta, dobrze to wymyśliłaś
Miłego dnia wiedźmy.
kapturnica, BISCA, efcia, Aasiula, iwcia77, Mega, gosia7122, satori, Kisiel lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
dorbie wrote:A dlaczego Kapta o tym myślisz? Moje zdanie, to pierwszy krok do zakończenia karmienia piersią z różnych względów. Jeśli dziecko dobrze przybiera, to wg mnie nie ma powodu do dodawania mleka modyfikowanego. Nie wiem dlaczego babki się na to porywają.
Ale to nie opinia do Ciebie, bo nie wiem dlaczego sie pytasz
Ale jak na razie ciągle myślę jedynie bo szkoda by mi było zakonczyc karmienie piersią jesli mały za bardzo wczułby sie w modyfikowane.I tak źle i tak nie dobrze.Kombinuje jak koń pod góre.dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:No sama nie wiem.Szukam alternatywy dla nie odciagania pokarmu laktatorem chyba.
Ale jak na razie ciągle myślę jedynie bo szkoda by mi było zakonczyc karmienie piersią jesli mały za bardzo wczułby sie w modyfikowane.I tak źle i tak nie dobrze.Kombinuje jak koń pod góre.kapturnica, Magda*, ania.g, Dziobak, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
melduję że żyję, nadal i mam się nawet nieźle choć chyba dopada mnie PMS
nie nadrabiam bo w takim jestem kieracie, że dni mi uciekają po dwa na raz
za potrzebujące zaciskam kciuki i kegle i pozytywne fluidy rozsyłam zwłaszcza za lekkie porody, szybkie ciąże i wygrzebywanie się z dołków psychicznych- Wy już doskonale wiecie kogo mam na myśli
co do dalszych planów leczenia i zachodzenia to po rozmowie z maużem uzgodniliśmy że jeszcze 2 cykle dajemy szanse na działanie zaleceniom zwykłych ginów czyli "diecie" witamionowo-inofemowo-progesteronowej a w styczniu/lutym wybieramy się do kliniki, mamy tu praktycznie pod nosem Invimed a kawałek dalej Ivita
teraz mamy taki kociokwik, że jakoś nie wyobrażam sobie dodatkowo ogarniać tematu badań tym bardziej że u nas grudzień to zawsze w rozjazdach więc trudno trzymać rękę na pulsie i wstrzelić się w konkretne dni cyklu
dzienkuje za uwagekapturnica, Bozia3, anna maria, yesenia, macduska, BISCA, malgos741, ania.g, beates, efcia, Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby, Mega, Mimbla, gosia7122, satori, Kisiel lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Bozia3 wrote:Kapta - czemu chcesz unikać laktatora? Może masz jakiś nieporęczny, albo niewygodny? Może lepiej zainwestować w dobry laktator - bo przecież to mleko jest pierońsko drogie i w sumie też wydasz kupę kasy. Ja używałam elektrycznej medeli (można kupić taniej używki na allegro) i naprawdę idzie to szybko i komfortowo...można sobie pomrozić porcje i potem korzystać. Jeśli mały ładnie je i przybiera na wadze - to szkoda pakować w niego chemię...
I ten argument ,ze moje mleko jest najzdrowsze dla niego jest dla mnie najwazniejszy przez to karmie dalej.Chociaz przy tym skoku to mnie wnerwia karmienie.W nocy i na spiocha je ladnie a jak ma faze złości to szarpie cyckiem jak reksio szynka pociagnie pare raz i nerw i tak co chwile heh .Bozia3, dorbie, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Mam reczny aventu , sa dni ,ze w pol godziny sciagne i 200ml a w inne przy 60ml sie namecze .Nie wiem czym to idzie i dlaczego tak jest
I ten argument ,ze moje mleko jest najzdrowsze dla niego jest dla mnie najwazniejszy przez to karmie dalej.Chociaz przy tym skoku to mnie wnerwia karmienie.W nocy i na spiocha je ladnie a jak ma faze złości to szarpie cyckiem jak reksio szynka pociagnie pare raz i nerw i tak co chwile heh .kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Plan zajęć OF
MOREMI http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3822b358b83.png http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Natka warsztaty ZPT – poprawka, aż się nauczy
Wacia 23.11
Pierwiastka 24.11 egzamin
Gretka 27.11
Bisca 28.11 egzamin http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Yesenia 28.11 egzamin
Kometa 01.12
Jastra 3.12
Luna 5-6.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Reni 16.12
Mimbla grudzień http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
krycha.stara styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Reni styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:59
kapturnica, ania.g, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:no to może denerwować....moja koleżanka też tak miała z synkiem, że ją szarpał przy karmieniu - ona odstawiła go od piersi..ale podaje mu cały czas swoje mleko, które wciąż odciąga...już sama nie wiem co lepsze - bo perspektywa ciągłego odciągania - to też męczarnia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:05
iwcia77, Mega, peppapig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaczęłam od słuchania świątecznych piosenek , które uwielbiam
Kapta jestem zakochana w Twoim maluchu, każde zdjęcie śliczneWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:07
kapturnica, malgos741, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
yesenia wrote:Zaczęłam od słuchania świątecznych piosenek , które uwielbiam
Kapta jestem zakochana w Twoim maluchu, każde zdjęcie śliczneBozia3, iwcia77, Mega, Elfik, peppapig lubią tę wiadomość
-
yesenia wrote:Od dziś włączam pozytywne myślenie ... pomożecie wygrzebać się z dołka??
Chociaz sama to cienko widze ze swojej strony bo jestem kłebkiem negatywnego podejscia do zycia od kilku dni.Zdarza sie mi powyc i poryczec zdrowo.yesenia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość