X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim

Natka, jak minęła noc?
    Asiula - Ty to masz zdolności! :)

Co do porodu to tata Igora był przy mnie cały czas, choć jak przed porodem byłam zdecydowaną zwolenniczką wspólnych porodów, tak po porodzie już nie jestem. Faktycznie przydaje się kiedy trzeba kogoś wezwać, podać wodę itp, ale kiedy podczas skurczów pociekła mi krew po nodze, to przeżywał to strasznie i później bardziej mnie stresowało to czy on się nie stresuje niż sam poród. Więc faktycznie - dla mocnych facetów.

kapturnica, macduska, ComeToMeBaby, Bozia3, Natka_79, BISCA, malgos741, efcia, Aasiula, iwcia77, gosia7122, satori, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale nie piali z zachwytow ze to Ty rodzilas i bylas dzielna heh

Nie, przeciez to normalne. Wszystkie rodziły.

Jedna teściowa pamiętam przezywała mój poród bardzo i jako jedyna zapytała czy bardzo bolało. Reszta skupiła się na bohaterskim ojcu.
    Teraz mnie to śmieszy ale wtedy nie powiem przykro mi było bardzo. Ech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 07:44

kapturnica, ComeToMeBaby, Bozia3, Magda*, efcia, Aasiula, iwcia77, Mega, gosia7122, satori, Elfik, Kisiel lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Nie, przeciez to normalne. Wszystkie rodziły.
    Teraz mnie to śmieszy ale wtedy nie powiem przykro mi bło bardzo. Ech...
    W tym wlasnie sęk ,facet postrzegany jest jak jakis bohater a kobieta to normalne ,ze musi urodzic.Nie dziwie Ci sie ,ze Ci blo przykro.

macduska, ComeToMeBaby, Natka_79, malgos741, efcia, krycha.stara, iwcia77, Mimbla, gosia7122, satori, Elfik, Kisiel lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też.

satori, Elfik lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Przy wszystkich cc był mój mąż i dodawał mi wsparcia psychicznego. Siedział sobie grzecznie obok mojej głowy. Wszystko było zasłonięte więc nic nie widział. Za to uczestniczył w ważeniu i mierzeniu dziecka i to on je pierwszy przytulał :)
    Kapta, dobrze to wymyśliłaś:)
    Miłego dnia wiedźmy.

kapturnica, BISCA, efcia, Aasiula, iwcia77, Mega, gosia7122, satori, Kisiel lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A dlaczego Kapta o tym myślisz? Moje zdanie, to pierwszy krok do zakończenia karmienia piersią z różnych względów. Jeśli dziecko dobrze przybiera, to wg mnie nie ma powodu do dodawania mleka modyfikowanego. Nie wiem dlaczego babki się na to porywają.
    Ale to nie opinia do Ciebie, bo nie wiem dlaczego sie pytasz
    No sama nie wiem.Szukam alternatywy dla nie odciagania pokarmu laktatorem chyba.
    Ale jak na razie ciągle myślę jedynie bo szkoda by mi było zakonczyc karmienie piersią jesli mały za bardzo wczułby sie w modyfikowane.I tak źle i tak nie dobrze.Kombinuje jak koń pod góre.

dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry zimno :-(.milego dnia

efcia lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chcialm zeby moj m byl przy cc Helki ale nie zdazyl bo byla na cito ,szkoda .

efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No sama nie wiem.Szukam alternatywy dla nie odciagania pokarmu laktatorem chyba.
    Ale jak na razie ciągle myślę jedynie bo szkoda by mi było zakonczyc karmienie piersią jesli mały za bardzo wczułby sie w modyfikowane.I tak źle i tak nie dobrze.Kombinuje jak koń pod góre.
    Kapta - czemu chcesz unikać laktatora? Może masz jakiś nieporęczny, albo niewygodny? Może lepiej zainwestować w dobry laktator - bo przecież to mleko jest pierońsko drogie i w sumie też wydasz kupę kasy. Ja używałam elektrycznej medeli (można kupić taniej używki na allegro) i naprawdę idzie to szybko i komfortowo...można sobie pomrozić porcje i potem korzystać. Jeśli mały ładnie je i przybiera na wadze - to szkoda pakować w niego chemię...

kapturnica, Magda*, ania.g, Dziobak, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

melduję że żyję, nadal i mam się nawet nieźle choć chyba dopada mnie PMS
    nie nadrabiam bo w takim jestem kieracie, że dni mi uciekają po dwa na raz

za potrzebujące zaciskam kciuki i kegle i pozytywne fluidy rozsyłam zwłaszcza za lekkie porody, szybkie ciąże i wygrzebywanie się z dołków psychicznych <3 - Wy już doskonale wiecie kogo mam na myśli ;D

co do dalszych planów leczenia i zachodzenia to po rozmowie z maużem uzgodniliśmy że jeszcze 2 cykle dajemy szanse na działanie zaleceniom zwykłych ginów czyli "diecie" witamionowo-inofemowo-progesteronowej a w styczniu/lutym wybieramy się do kliniki, mamy tu praktycznie pod nosem Invimed a kawałek dalej Ivita :)
    teraz mamy taki kociokwik, że jakoś nie wyobrażam sobie dodatkowo ogarniać tematu badań tym bardziej że u nas grudzień to zawsze w rozjazdach więc trudno trzymać rękę na pulsie i wstrzelić się w konkretne dni cyklu

dzienkuje za uwage

kapturnica, Bozia3, anna maria, yesenia, macduska, BISCA, malgos741, ania.g, beates, efcia, Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby, Mega, Mimbla, gosia7122, satori, Kisiel lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kapta - czemu chcesz unikać laktatora? Może masz jakiś nieporęczny, albo niewygodny? Może lepiej zainwestować w dobry laktator - bo przecież to mleko jest pierońsko drogie i w sumie też wydasz kupę kasy. Ja używałam elektrycznej medeli (można kupić taniej używki na allegro) i naprawdę idzie to szybko i komfortowo...można sobie pomrozić porcje i potem korzystać. Jeśli mały ładnie je i przybiera na wadze - to szkoda pakować w niego chemię...
    Mam reczny aventu , sa dni ,ze w pol godziny sciagne i 200ml a w inne przy 60ml sie namecze .Nie wiem czym to idzie i dlaczego tak jest o.O
    I ten argument ,ze moje mleko jest najzdrowsze dla niego jest dla mnie najwazniejszy przez to karmie dalej.Chociaz przy tym skoku to mnie wnerwia karmienie.W nocy i na spiocha je ladnie a jak ma faze złości to szarpie cyckiem jak reksio szynka pociagnie pare raz i nerw i tak co chwile heh .

Bozia3, dorbie, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mam reczny aventu , sa dni ,ze w pol godziny sciagne i 200ml a w inne przy 60ml sie namecze .Nie wiem czym to idzie i dlaczego tak jest o.O
    I ten argument ,ze moje mleko jest najzdrowsze dla niego jest dla mnie najwazniejszy przez to karmie dalej.Chociaz przy tym skoku to mnie wnerwia karmienie.W nocy i na spiocha je ladnie a jak ma faze złości to szarpie cyckiem jak reksio szynka pociagnie pare raz i nerw i tak co chwile heh .
    no to może denerwować....moja koleżanka też tak miała z synkiem, że ją szarpał przy karmieniu - ona odstawiła go od piersi..ale podaje mu cały czas swoje mleko, które wciąż odciąga...już sama nie wiem co lepsze - bo perspektywa ciągłego odciągania - to też męczarnia...

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!! Miłego dnia :)

kapturnica, beates, efcia, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan zajęć OF
    MOREMI http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3822b358b83.png http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    Natka warsztaty ZPT – poprawka, aż się nauczy ;-)
    Wacia 23.11
    Pierwiastka 24.11 egzamin
    Gretka 27.11
    Bisca 28.11 egzamin http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Yesenia 28.11 egzamin
    Kometa 01.12
    Jastra 3.12
    Luna 5-6.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Reni 16.12
    Mimbla grudzień http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    krycha.stara styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Reni styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:59

kapturnica, ania.g, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś włączam pozytywne myślenie ... pomożecie wygrzebać się z dołka??

kapturnica, BISCA, sandra80, malgos741, ania.g, beates, efcia, iwcia77, Mimbla, Mega, gosia7122, satori lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to może denerwować....moja koleżanka też tak miała z synkiem, że ją szarpał przy karmieniu - ona odstawiła go od piersi..ale podaje mu cały czas swoje mleko, które wciąż odciąga...już sama nie wiem co lepsze - bo perspektywa ciągłego odciągania - to też męczarnia...
    Własnie w tym sedno.Ze odciaganie kilka raz dziennie pokarmu chyba by mnie juz zabilo...Zobacze co bedzie za kilka dni czy mlody sie <naprawi>czy popsul sie juz na amen.Generalnie jest calkowitym przeciwienstwem starszego jesli chodzi o cycki.Dawid potrafil wisiec na nich wiecznie.A Maks jak sie najadał to juz mu nie byl potrzebny jako poprawiacz nastroju i wolal smoczek bo z niego nic nie lecialo.Mi odpowiadalo bo nie bylam uwiazana prz nim.Ale od3dni w dzien nigdy nie wiem kiedy jest tak naprawde glodny bo je wiecznie na raty i ciagle wywalam cycki na zewnatrz.Chwilami czuje sie juz jak krowa............

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:05

iwcia77, Mega, peppapig lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam od słuchania świątecznych piosenek , które uwielbiam :)
    Kapta jestem zakochana w Twoim maluchu, każde zdjęcie śliczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:07

kapturnica, malgos741, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka!!!

Natka!!!

Ty jeszcze nie urodziłas ??? =D

BISCA, efcia, Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby, Mega, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Zaczęłam od słuchania świątecznych piosenek , które uwielbiam :)
    Kapta jestem zakochana w Twoim maluchu, każde zdjęcie śliczne :)
    Tylko jeszcze zeby byl znow grzeczny bo mnie powoli wykancza.Weszłam na wage dzis.Na chVj mi dieta wystarczy rozdarciuch i kolejne 2kg na dupie mniej.Mam 7kg mnie niz w ciazy.Ciekawe ile jeszcze poleci.Przynajmniej tyle plusow tych akcji ,ze nie mam czasu jesc.

Bozia3, iwcia77, Mega, Elfik, peppapig lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Od dziś włączam pozytywne myślenie ... pomożecie wygrzebać się z dołka??
    Pomozemy.
    Chociaz sama to cienko widze ze swojej strony bo jestem kłebkiem negatywnego podejscia do zycia od kilku dni.Zdarza sie mi powyc i poryczec zdrowo.

yesenia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 12370 12371 12372 12373 12374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ