X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla tak na dobrą sprawę to ja nie wiem już co myśleć o sobie. 3 ginekologów widziało moje wyniki i tak AMH 0,78 FSH 10,9 TSH obecnie 1,8 a zaczynałam z 3,22 . Jestem po cc , po laparoskopii wyszły mi te drobne ogniska endometriozy. Najlepsze jest to że laparo miałam w kwietniu, a potem zaczęłam się leczyć u innego ginekologa , ten zrobił mi hsg i się okazało że przez prawy jajowód płyn przeszedł ale z trudem, więc nie wiem po co była ta laparo skoro dalej jakoś tak nie do końca jestem drożna. Po tym hsg nie poszłam już do gina bo jakoś to wszystko co przeżyłam mnie dobiło no i kasa się skończyła. Praktycznie zawsze miałam owu z jednego jajnika a po laparo owu była tylko z drugiego. W tym cyklu to nie wiem nawet czy była bo jakoś tak nie bardzo ją czułam nawet, wyjątkowo. Teraz to wydaje mi się że chyba nie trafiłam na dobrego ginekologa , a z drugiej strony to chyba się zablokowałam na maxa i to wszystko siedzi mi w głowie. Myślę że muszę trochę wyluzować i odpuścić bo inaczej to nie wiem czy coś z tego będzie. Po nowym roku zacznę szukać jakiegoś lekarza , bo teraz to nie ma sensu. Ja jestem jeszcze 18-stka :) w czerwcu będę miała 35 lat :)Tak jak pisałam kasa też się skończyła więc nie mam z czym poszaleć , muszę troszkę poczekać, może jak odpuszczę to się uda :)

Mimbla, BISCA, malgos741, moremi, efcia, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta i ode mnie wszystkiego najlepszego :)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yesenia, to na hsg tylko jeden jajowód drozny wyszedł?

I druga sprawa - podczas laparo mozna usunąć tylko zrosty wewnatrz jamy brzusznej a nie wewnatrz jajowodów.

I masz rację. Odetchnij, poukładaj sobie w głowie, odpocznij. Najwyraźniej tego potrzebujesz.

yesenia, kapturnica, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska przez jeden przeszedł a drugi z trudem ale przeszedł dwa razy :( mało nie zdechłam

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Mimbla tak na dobrą sprawę to ja nie wiem już co myśleć o sobie. 3 ginekologów widziało moje wyniki i tak AMH 0,78 FSH 10,9 TSH obecnie 1,8 a zaczynałam z 3,22 . Jestem po cc , po laparoskopii wyszły mi te drobne ogniska endometriozy. Najlepsze jest to że laparo miałam w kwietniu, a potem zaczęłam się leczyć u innego ginekologa , ten zrobił mi hsg i się okazało że przez prawy jajowód płyn przeszedł ale z trudem, więc nie wiem po co była ta laparo skoro dalej jakoś tak nie do końca jestem drożna. Po tym hsg nie poszłam już do gina bo jakoś to wszystko co przeżyłam mnie dobiło no i kasa się skończyła. Praktycznie zawsze miałam owu z jednego jajnika a po laparo owu była tylko z drugiego. W tym cyklu to nie wiem nawet czy była bo jakoś tak nie bardzo ją czułam nawet, wyjątkowo. Teraz to wydaje mi się że chyba nie trafiłam na dobrego ginekologa , a z drugiej strony to chyba się zablokowałam na maxa i to wszystko siedzi mi w głowie. Myślę że muszę trochę wyluzować i odpuścić bo inaczej to nie wiem czy coś z tego będzie. Po nowym roku zacznę szukać jakiegoś lekarza , bo teraz to nie ma sensu. Ja jestem jeszcze 18-stka :) w czerwcu będę miała 35 lat :)Tak jak pisałam kasa też się skończyła więc nie mam z czym poszaleć , muszę troszkę poczekać, może jak odpuszczę to się uda :)

W blokady psychiczne to ja akurat nie wierzę.
    Mogłabym sobie przypuszczać jako lajkonik w temacie problemów kobiecych - że możesz mieć torbielki wewnątrz jajowodów. I grubsza sprawa, żeby tam na dłuższy czas je udrożnić.
    O in-vitro pisałam Ci dlatego że często endo jest wskazaniem.
    Nie musisz rzecz jasna się na in-v nastawiać, rozumiem że nie chcesz. Ale to mogłoby znacznie przyśpieszyć sprawę bo.... wtedy drożność, torbiele, ogniska i co tam jeszcze - no, wszystko jest do ogarnięcia.

A badałaś jakieś przeciwciała, mutacje układu krzepnięcia? Rozmawiałaś może z ginem o włączeniu heparyn? Nie są tanie, ale warto przemyśleć czy nie powinnaś się trochę poszprycować.

Poszłabym do jakiejś kliniki pogadać o endomendzie, zarzuciła temat TSH, immunologii i siup, bedziesz w ciąży. Zobaczysz.. Na pewno prędzej niż ja, huhuhu (zaśmiała się jak puszczyk).

Mnie tu się posądza o czarnowidztwo czasem czy smucenie, ale wcale tak nie jest - natomiast nieskromnie uważam że nie ma nic gorszego w staraniach niż pochrzaniony kariotyp jako źródło problemów po stronie kijanek. Naprawdę, moja droga.
    Czynnik męski - czynnik klęski !

A endomendę można ogarnąć bez martwienia się czy Ci dawczyni jajka potrzebna. Niepotrzebna. Potrzebne Ci ogarnięcie tematu układu krzepnięcia, być może drapanko, i zbicie przeciwciał zdecydowanie. Bo endomenda rozpieprza przeciwciała.
    Popatrz na jasną stronę życia, masz już 1 dziecko jak rozumiem, naprawdę nie jest źle.

yesenia, ComeToMeBaby, malgos741, BISCA, moremi, efcia, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla jakie to badania na te przeciwciała ? Jak się nazywają to poszukam

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś uciekam , bo jakoś ledwo żyję .
    Mimbla proszę napisz mi nazwy tych badań, poczytam

Dobranoc

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Mimbla jakie to badania na te przeciwciała ? Jak się nazywają to poszukam

Gruby temat. Bardzo gruby. Mogę Ci napisać na priva, ale niestety nie dzisiaj bo powinnam już iść w objęcia Morfeusza - jutro się zrywam o 5:00 na mój pociąg..
    Od dobrych 2 lat nie jechałam pociągiem i jestem w lekkim stresie (jak zawsze).
    Z pamięci, tak trochę tylko, pamiętam co sama robiłam:

przeciwciała przeciwkardiolipinowe: IgG, igM
    ANA1 (p/c przeciwjądrowe)
    Przeciwciała p.beta2 glikoproteinie
    antykoagulant tocznia
    ewentualnie tzw komórki NK (natural killers) ale to jest bardzo rzadkie

Do poruszenia z ginem masz tzw temat zespołu antyfosfolipidowego (AFS) i włączenia heparyn

Poza tym, od strony genetycznej są dwie kluczowe mutacje układu krzepnięcia: ale nie pamiętam nazwy, musiałabym zajrzeć do mojego archiwum. Prywatnie można zrobić w Diagnostyce, koszt ok. 300 zł.

Więcej grzechów nie pamiętam. Jak chcesz mnie bardziej pomęczyć to proszę na priv, jutro wieczorem będę przy komputrze. Buzia duża.

yesenia, macduska, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ... jakie to badania sama jestem ciekawa może też se zrobię ;)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Macduska przez jeden przeszedł a drugi z trudem ale przeszedł dwa razy :( mało nie zdechłam

Ba! Domyślam się.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ba! Domyślam się.
    Ja też...

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, twoja wiedza i chęć dzielenia się nią jest nieoceniona
    <3

Mimbla, efcia, BISCA, iwcia77, Reni, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowe? zaraz pandę wrzucę ;)

malgos741, efcia, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda :)

Ciach, ciach, ciach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 00:16

dorbie, Kisiel, kapturnica, efcia, Dziobak, malgos741, ania.g, macduska, ivf-ivf, Simba, beates, Mimbla, Sabina, caffe, ComeToMeBaby, anna maria, BISCA, iwcia77, Bozia3, paszczakin, Magdala, Reni, mama78 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka, cudny :-)

malgos741, beates, efcia lubią tę wiadomość

• *aga* Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny chłopczyk- gratuluje :-)

Wygląda słodko :-)

moremi lubi tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignas cudny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 21:17

moremi, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczór bry :)

Ha wiedziałam kiedy zajrzeć
    Nawet na zdjęcie się załapałam

Żyję , pracuje a jak mam chwile to staram się doczytać
    Wiec dziś nawet wiem ze Natka urodziła :)

Natka gratulacje za szybka akcje

moremi, malgos741, efcia, dorbie, macduska, Simba, beates, Mimbla, Sabina, anna maria, BISCA, Bozia3, Magdala, Reni, satori, Magda*, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Dobry wieczór!! Nie chce mi się doczytywać, leniwa jestem :)

U mnie jak co wieczór męczenie książki przez Miłosza , jak przekonać to dziecko do czytania, masakra !!!

Macduska ja czekam na tą wredną gnidę , dziś , jutro mnie nawiedzi
    hahaha celebrytka! niedaleko pada jablko od jabloni ..wiec , wiesz...ty nie czytasz ...on tez nie bedzie ;D

efcia, Bozia3, satori lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morcia Ignaś cudny <3
    teraz jestem pewna podobny do ciebie i to bardzo :-)

o i jest nastepna "ksywa" - panda ;D

moremi, kapturnica, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 12409 12410 12411 12412 12413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ